drapanakis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Εχω ενα αρχειο excel με δεδομενα. Ειναι μια λιστα με περιπου 300 καταχωρησεις με αυξουσα σειρα. πρεπει να ελεγχω συχνα, μια λιστα 15 στοιχειων, αν βρισκονται σε αυτη την καταχωρηση των 300, η οχι. Αυτος ο ελεγχος μπορει να γινεται και για τα 10 -15 στοιχεια αυτα με τη μια, η πρεπει να ψαχνω ενα ενα καθε φορα ;
drapanakis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μπορεις να γινεις πιο σαφης γιατι δεν εχω και πολλες γνωσεις ;
libereas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Κάτι λίγες γνώσεις τις θέλει για να καταλάβεις τι κάνεις να το φτιάξεις στα μέτρα σου. Έστω ότι τα δεδομένα σου είναι στην πρώτη στήλη έτσι κάνεις ένα macro (στο εικονιδιάκι που βλέπεις πάνω δεξιά) με απλό κώδικα VBA λίγων γραμμών Sub test() FinalRow = ActiveSheet.Cells(ActiveSheet.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row Dim someString As String For x = 1 To FinalRow If (Cells(x, 1).Value = "μπλε") Then someString = someString & " ,μπλε " End If If (Cells(x, 1).Value = "πράσινο") Then someString = someString & " ,πράσινο " End If If (Cells(x, 1).Value = "μωβ") Then someString = someString & " ,μωβ " End If Next x Cells(1, 3).Value = " βρέθηκαν τα: " & someString End Sub και τον τρέχεις. 2
drapanakis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δεν τα καταφερα. Θα ρωτησω καπιον να μου δειξει σε ζωντανο παραδειγμα,. Ευχαριστω.
gregdel Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, drapanakis είπε Δεν τα καταφερα. Θα ρωτησω καπιον να μου δειξει σε ζωντανο παραδειγμα,. Ευχαριστω. Δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά τι ακριβώς ψάχνεις... ελπίζω να είναι κάτι τέτοιο: https://www.dropbox.com/s/h6dju08vi3f9acr/Search.xlsx?dl=0 1
drapanakis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δεν πρεπει να ζηταω κατι τετοιο. Εχω μια λιστα στο excel με 300 προιοντα. Καθε 3 μερες πρεπει να ελεγχω αν 20 καποια ειναι στη λιστα των 300. Με κουραζει να ψαχνω ενα, ενα.
gregdel Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 14 ώρες πριν, drapanakis είπε Δεν πρεπει να ζηταω κατι τετοιο. Εχω μια λιστα στο excel με 300 προιοντα. Καθε 3 μερες πρεπει να ελεγχω αν 20 καποια ειναι στη λιστα των 300. Με κουραζει να ψαχνω ενα, ενα. Αν μπορείς ανέβασε ένα αρχείο με το τι θέλεις και ας είναι χωρίς αυτοματισμό... δλδ... βάλε τη λίστα και σε κάποια άλλα κελιά το τι θες να ψάξεις. Σε αυτό που σου έστειλα στη στήλη Α (ΕΙΔΟΣ) βάζεις τη λίστα και σε κελιά της στήλης C (ΕΛΕΓΧΟΣ) αυτό που θες να ελέγξεις. Αν υπάρχει τότε στη στήλη D (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ) βγάζει το ίδιο όνομα ενώ αν δεν υπάρχει βγάζει #Δ/Υ... το αποτέλεσμα βέβαια μπορείς να το κάνεις να γράφεται αλλιώς... έκανα μια μικρή τροποποίηση... Αν δεν είναι αυτό, ανέβασε αν μπορείς ένα αρχείο excel 1
demessakis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Έστω καταχωρίσεις στο πεδίο A2:A301 και λίστα προς έλεγχο C2:Cτόσο, τότε μπορείς έχοντας επιλεγμένη την λίστα να φτιάξεις μορφοποίηση υπό όρους βάζοντας την παρακάτω συνάρτηση: =COUNTIF($A$2:$A$301;C2) και βάζοντας μια μορφοποίηση της αρεσκείας σου, να σου δείχνει ποια από την λίστα είναι ήδη στις καταχωρίσεις. Άλλη μέθοδος είναι επιλέγοντας καταχωρίσεις και λίστα και επιλέγοντας διπλότυπες τιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα