Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Έχω μια οθόνη Turbo X TX191, εδώ και μήνες όταν η οθόνη τίθεται σε λειτουργία κάνει έναν θόρυβο, σαν να τσιρίζει κάτι, o θόρυβος διαρκεί 2 λεπτά περίπου μέχρι να δυναμώσει η φωτεινότητα και μετά σταματάει. Ετοιμάζεται να κάει;
postfire Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 τροφοδοτικο μαλλον αν μπορεις να την πας καπου να την τσεκαρουν ισως να χρειαζεται να περαστουν καποιες κολλησεις την εχεις πολλα χρονια?
postfire Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 τοτε οτι σου πα λογικα ψυχρες κολλησεις με τα χρονια φυσιολογικη φθορα 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Σε περίπτωση που αναζητήσω καινούργια οθόνη, τι μάρκες να κοιτάξω; Samsung ας πούμε;
postfire Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 εγω ειμαι ευχαριστημενος απο dell βεβαια υπαρχουν και αλλες αναλογως τι ζητας 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Η οθόνη πριν 1 ώρα παρέδωσε πνεύμα. Την είχα κλείσει όταν έφυγα από το pc και όταν την άναψα εμφανίστηκε η εικόνα για κλάσματα δευτερολέπτου και μετά έσβησε, ανάβει μόνο το φωτάκι τώρα οτι και καλά λειτουργεί. Αναγκάστηκα και έβαλα την παλαιά crt τώρα, την Hitachi CM615
Hasta La Vista Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε LG Flatron . Για κανα 2βδομαδο έκανε τον θόρυβο του ρεύματος δυσκολευόταν να ανοίξει , σπάμμαρε το logo του LG LifeisGood. Μέχρι που πριν 3 μέρες δεν ξανάνοιξε .... έχει πέσει σε λούπα κάνοντας αυτόν τον θόρυβο και δεν ανοίγε.
Sheogorath Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Η οθόνη πριν 1 ώρα παρέδωσε πνεύμα. Την είχα κλείσει όταν έφυγα από το pc και όταν την άναψα εμφανίστηκε η εικόνα για κλάσματα δευτερολέπτου και μετά έσβησε, ανάβει μόνο το φωτάκι τώρα οτι και καλά λειτουργεί. Αναγκάστηκα και έβαλα την παλαιά crt τώρα, την Hitachi CM615 Έχει φουσκώσει πυκνωτής. Αλλαγή και θα κρατησει αλλα τόσα χρόνια λογικά. 1
50EuroUser Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Κατά 99% όπως είπε κ ο Sheogorath είναι κλασμένοι πυκνωτές στο κύκλωμα φιλτραρίσματος. Άμα πιάνουν τα χέρια σου αγόρασε πυκνωτές (1000~2200μF 25V ηλεκτρολυτικοί κατα πάσα πιθανότητα) και άλλαξε τους μόνος σου, ~0.10€ ο ένας κάνει. Τους έχω αλλάξει σε 4-5 μοντέλα με το ίδιο σύμπτωμα και έπαιξαν κανονικά μετά. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν είμαι ηλεκτρονικός, σύντομα όμως θα αγοράσω κολλητήρι και κολάι γιατί θέλω να φτιάξω ένα δίπολο ένα balun σε κάτι ραδιοερασιτεχνικά. Για τόσο λίγο που κοστίζει ο πυκνωτής θα ρισκάρω να την επισκευάσω. Πάντως επειδή δεν ξέρω ποιος πυκνωτής μπορεί να είναι, όταν τύχει και ξεβιδώσω την οθόνη θα βγάλω μερικές φωτο την πλακέτα να τις σηκώσω εδώ να μου πείτε αν βλέπετε κάτι περίεργο.
Sheogorath Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 22 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν είμαι ηλεκτρονικός, σύντομα όμως θα αγοράσω κολλητήρι και κολάι γιατί θέλω να φτιάξω ένα δίπολο ένα balun σε κάτι ραδιοερασιτεχνικά. Για τόσο λίγο που κοστίζει ο πυκνωτής θα ρισκάρω να την επισκευάσω. Πάντως επειδή δεν ξέρω ποιος πυκνωτής μπορεί να είναι, όταν τύχει και ξεβιδώσω την οθόνη θα βγάλω μερικές φωτο την πλακέτα να τις σηκώσω εδώ να μου πείτε αν βλέπετε κάτι περίεργο. Βγάλε φωτογραφία, φυσικά, αλλά πάω στοίχημα θα τον καταλάβεις. Θα είναι βρώμικος με καφετί υγρό γύρω του, ή ακόμα και τρύπα/άνοιγμα στο πάνω μέρος. Σίγουρα θα έχει φουσκώσει. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Τελικώς, μάλλον θα εγκαταλείψω την προσπάθεια να δω μόνος μου τι γίνεται και θα απευθυνθώ σε τεχνικό. Αφού κατάφερα και ξεβίδωσα με δυσκολία τις διάφορες βίδες που υπήρχαν, προσπάθησα να αφαιρέσω το εμπρόσθιο μέρος που περιλαμβάνει τους λαμπτήρες με σκοπό να το γυρίσω και να δω τι γίνεται από πίσω στις πλακέτες, δεν μπορούσα όμως να το κάνω διότι υπήρχαν δύο καλώδιο που συνέδεαν αυτό το μέρος με ένα άλλο σύστημα το οποίο ήταν στερεωμένο στο πίσω μέρος της οθόνης, τα καλώδια ήταν μικρού μήκους και ο διαθέσιμος χώρος δεν μου επέτρεπε να δω τι γίνεται, τα καλώδια από οτι είδα δεν μπορούσαν να αποσυνδεθούν για να ελευθερωθούν τα δύο εσωτερικά μέρη με τα κυκλώματα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Τελικά πήγα την οθόνη σε τεχνικό. ο τεχνικός την έλεγξε και μου είπε οτι έχει καεί το πάνελ, το οποίο δεν συμφέρει να επισκευαστεί διότι κοστίζει το 70% του κόστους αγοράς της οθόνης και επιπροσθέτως δεν υπάρχει ανταλλακτικό για την οθόνη που είναι 10ετίας. Την έδωσα για ανακύκλωση....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα