Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από κάμποσο καιρό μου χάρισαν ένα τέτοιο laptop το οποίο όμως σέρνεται με τα Windows 10 οπότε αποφάσισα να του βάλω Windows XP ώστε να του βάλω κάποια συγκεκριμένα προγράμματα και games. Δεν μπορώ όμως να τα βάλω με τίποτα.

- Το bootable φλασάκι που έχω δεν δουλεύει γιατί μάλλον, από ότι διάβασα υπάρχει θέμα με τους SATA/ACHI drivers.

- Στο bios δεν μπορώ να μπω για να το κάνω IDE mode γιατί μου ζητάει password.

- To password δεν μπορώ να το αφαιρέσω, παρόλο που έκανα bios reset/flash, ακόμα μου ζητάει password οπότε δεν γίνεται να μπω.

- Προσπάθησα να φτιάξω ένα νέο USB Windows setup με SATA drivers όμως κανένα copy δεν λειτούργησε. Δοκίμασα διάφορα προγράμματα που φτιάχνεις USB setup αλλά από ότι διαβάζω μόνο το Flashboot pro έχει επιλογή να φτιάξεις USB XP με SATA drivers ενώ η free έκδοση δεν έχει αυτήν την επιλογή. Και δεν θέλω να σκάσω 30 ευρώ μόνο και μόνο για αυτό (και ΑΝ δουλέψει κιόλας).

Υπάρχει κάποιος να βοηθήσει σε αυτό? Αν δεν βάλω XP πάει άχρηστο το μηχανάκι ουσιαστικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τα link.

Καποια απο αυτά τα είχα βρει ήδη. Δυστυχώς δεν βοήθησαν, το BIOS δεν μου βγάζει κάποιον αριθμό μετά τα 3 failed attempts. Δοκίμασα και πολλά από τα έτοιμα passwords (όχι όλα). Και οταν προσπάθησα να ανοίξω το laptop να βγάλω την μπαταρία κόλλησα αφού παρόλο που έβγαλα 500 βίδες αυτό ακόμα δεν κουνιόταν καν :P

Τελικά είδα ότι δεν αξίζει τον κόπο και είπα να δοκιμάσω να βάλω τα 7αρια και να δω αν μπορέσω να κάνω τα προγράμματα που θέλω να δουλεύουν εκεί. Ευτυχώς με τα 7 δεν σέρνεται τόσο πολύ και τα προγράμματα/games δουλέψανε με κάποια mods/patches οπότε είναι κομπλέ τώρα, δεν χρειάζεται να ψάξω άλλο για το πως θα βάλω τα XP.

Δημοσ.

Ολιγο οφτοπικ,αλλα επειδη εχω το συγκεκριμενο νετμπουκ, του εχω περασει linux (lubuntu) και πεταει. Αν δεν θες οπωσδηποτε windows, νομιζω αξιζει

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/8/2018 στις 11:36 ΠΜ, acomaedo είπε

Δυστυχώς εκτός απο τη χρήση εξωτερικού usb DVD δεν μπορείς να το κάνεις.

Παθώς και μαθώς..

Και με εξωτερικό DVD δεν θα μπορούσα λογικά αφού τα XP δεν τα δέχεται καθόλου αν δεν αλλάξω κάποια πράγματα στο BIOS, το οποίο είναι κλειδωμένο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...