Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του Galaxy Note 9 που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το Galaxy Tab S4, το κορυφαίο tablet της Samsung που ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγες ημέρες.

Αν και η κατηγορία των android tablets δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της, το Galaxy Tab S4 είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας με μια σημαντική αλλαγή στον τομέα του λογισμικού. Με μεταλλική κατασκευή, πάχος μόλις 7.1 χιλιοστά και βάρος 480 γραμμάρια το νέο Galaxy Tab είναι πολύ εύκολο στη μεταφορά ενώ αναμενόμενα, η Super AMOLED οθόνη των 10.5 ιντσών εντυπωσιάζει με την ευκρίνειά της (1600 x 2560) και τα όμορφα χρώματά της. Επιπλέον υποστηρίζει και HDR για συμβατό περιεχόμενο που θα βρείτε στο Netflix στο YouTube και το Amazon Prime Video. Η παρουσία τεσσάρων ηχείων είναι ευπρόσδεκτη αλλά στο λίγο χρόνο που είχαμε με τη συσκευή, δε μπορούμε να πούμε ότι μας εντυπωσίασε.

Στο εσωτερικό υπάρχει το Snapdragon 835 chipset της Qualcomm με οκταπύρηνο επεξεργαστή 4GB μνήμη και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Στον τομέα της αυτονομίας τα πράγματα είναι πολύ καλά αφού η Samsung έχει ενσωματώσει μπαταρία 7300mAh, αρκετά μεγαλύτερη δηλαδή από αυτή της προηγούμενης γενιάς (6000mAh) και η οποία υπόσχεται σημαντικά καλύτερα αυτονομία.

Σε κάθε περίπτωση, όσο καλό και να είναι το hardware, αυτό που μας δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις είναι το λογισμικό. Εκεί η Samsung δοκιμάζει επιτέλους κάτι διαφορετικό με στόχο το Galaxy Tab S4 να αποτελέσει ένα παραγωγικό σύστημα μόλις συνδεθεί με κάποιο πληκτρολόγιο. Αν και στηρίζεται στο Android 8.1 Oreo με την κλασσική μορφή των εικονιδίων και των μενού της πλατφόρμας, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του και ένα δεύτερο τρόπο λειτουργίας με την ονομασία Dex Mode.

IMG_20180809_121728.jpg.cd06d16815a089a44406c8c346fa4916.jpg

Το Dex Mode στην ουσία μετατρέπει το περιβάλλον του Android σε κάτι πολύ κοντινό των Windows, με taskbar στο κάτω μέρος και παράθυρα εφαρμογών που τρέχουν παράλληλα όπως συμβαίνει σε ένα desktop. Συνολικά μπορούμε να έχουμε παράλληλα 20 παράθυρα Android εφαρμογών την ίδια στιγμή ενώ στο μικρό demo που πραγματοποιήσαμε με 8 εφαρμογές, το σύστημα δεν έδειξε να παρουσιάζει καθυστερήσεις.

Τέλος στη συσκευασία υπάρχει και το S Pen, το ψηφιακό stylus όπου όπως και στο Galaxy Note, επιτρέπει στον χρήστη να κρατάει χειρόγραφες σημειώσεις, να ζωγραφίζει αλλά και να χειρίζεται τα διάφορα μενού. Οι λειτουργίες που έχουμε στη διάθεσή μας είναι αντίστοιχες με αυτές ενός Galaxy Note μοντέλου, με δυνατότητες screenshot, μετάφρασης, αναζήτησης στο Internet κ.α

Το Galaxy Tab S4 θα κυκλοφορήσει 24 Αυγούστου σε 2 εκδόσεις: Wi-Fi και LTE με προτεινόμενες τιμές λιανικής €739 και €799 αντίστοιχα.

IMG_20180809_121421.jpg.8efcb89de8705ed237367c531120b591.jpg

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Σ αυτά τα λεφτά εάν ήθελα τάμπλετ μάλλον θα κούμπωνα ένα surface go με τον NVMe συν το πληκτρολόγιο.

Αλλιώς laptopάκι σε καμία καλή προσφορά να τα κάνει όλα και να συμφέρει.

• Like 9
Δημοσ.

Για μακάκες χιμπατζήδες ψάχνουν. 700+ ευρώ για web browsing, YouTube και μερικά παιχνίδια? Καλό hardware αλλά δεν αξίζει το συνολικό πακέτο. Και βέβαια ούτε σε iPad. 

• Like 3
Δημοσ.

πολυ ακριβο για τετοιο hardware. Αν πιστευε στα tablet οπως στα galaxy s/note θα εφτιαχνε ενδοαφερουσες συσκευες.

Σε αυτα τα χρηματα εχει να ανταγωνιστει win/ios και τους κινεζους αρα πρεπει να ξεχωρισει, κ νομιζω δεν το καταφερνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύγκριση από το Engadget, Galaxy με Surface Go

Προφανώς δεν υπάρχει επαφή. Καλύτερο κατασκευαστικά και καλύτερο λειτουργικό το surface go (παίρνει ΔΩΡΕΑΝ το upgrade απο windows s σε full windows)

Μόνο αν για κάποιο λόγο θες mobile εφαρμογές (τις έχεις στο τηλ) από android πας σε Galaxy.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως σε κατηγορία tablet η apple είναι μονόδρομος. Με Samsung κινητό ειμαι για να προλάβω τους funs, αλλά iPad και πάλι iPad 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Σε αυτή τη τιμή Ipad και μόνο Ipad!

Αν δεν το θες για να παίζεις fruit ninja, surface και μονο surface!

Δημοσ.

κι εγώ συμφωνώ ότι κάποιος που για κάποιο λόγο χρειάζεται tablet και με πληκτρολόγιο (πχ ένας φοιτητής) σίγουρα θα πάει σε iPad για να του βγει και φθηνά... Απίστευτο να λέμε για ένα προϊόν του Μήλου και να το λέμε φθηνό εεε;;; ;)

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω ότι είναι σαν μεγάλα smart και όχι "κινητά"  ο οποίος είναι απαρχαιωμένος όρος ειδικά όταν συνοδεύεται από τη λέξη τηλέφωνο! Είναι υπολογιστικές συσκευές και το μέγεθος του τάμπλετ προσφέρει το πλεονέκτημα της μεγάλης οθόνης για κατανάλωση περιεχομένου: browsing, YouTube, social media, eBooks, ταινίες, Netflix κτλ. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη τιμή προσφέρουν άνεση, όμως, όταν είναι τόσο ακριβά όσο το Tab S4 είναι συσκευές πολυτελείας. Σε άλλο νήμα πρότεινα το βασικό iPad, το Tab S3 όταν και αν πέσει η τιμή του και το Mediapad M5. Το τελευταίο το έχω στα χέρια μου και κυριολεκτικά πετάει. Οτιδήποτε ανοίγει πολύ γρήγορα, έχει φοβερά ηχεία και καλή ποιότητα κατασκευής. Το βρήκα σε άκρως δελεαστική προσφορά, λίγο κάτω από 300 ευρώ και αξίζει τα λεφτά του. 

55 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Φέτος με το surface go στη μέση, όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται αδιάφορα. 

Στα ίδια λεφτά βρίσκω μεταχειρισμένο Yoga 710

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skylined είπε

1. Σε άλλο νήμα πρότεινα το βασικό iPad, το Tab S3 όταν και αν πέσει η τιμή του και το Mediapad M5. Το τελευταίο το έχω στα χέρια μου και κυριολεκτικά πετάει. Οτιδήποτε ανοίγει πολύ γρήγορα, έχει φοβερά ηχεία και καλή ποιότητα κατασκευής. Το βρήκα σε άκρως δελεαστική προσφορά, λίγο κάτω από 300 ευρώ και αξίζει τα λεφτά του. 

2. Στα ίδια λεφτά βρίσκω μεταχειρισμένο Yoga 710

1. To mediapad το σκεφτόμουν και εγώ όταν είχε πρωτοανακοινωθεί, αλλά δε μπορώ να χωνέψω την απουσία headphone jack σε tablet και το γεγονός ότι δεν έχει υποστήριξη για video out από τη θύρα usb-c. Επίσης με κράτησε πίσω ο περσινός επεξεργαστής του και το skin που φοράει. Στην τιμή που το αγόρασες ενδεχομένως να είναι ευκαιρία, αλλά για καινούργιο δε θα το πρότεινα.

2. Εξαρτάται τι ζητάς από μια συσκευή. Πρώτα tablet και μετά laptop ή το ανάποδο. 

Προσωπικά θέλω πρώτα tablet (αντικατάσταση του iPad Air) για media consumption και browsing και αν χρειαστεί, το surface γίνεται και laptop. Επίσης στη θύρα usb-c, κουμπώνεις ότι περιφερειακό μπορεί να χρειαστείς και έχει και video out αν θέλεις να κατεβάσεις μια ταινία και να τη δεις σε εξωτερική οθόνη.

Θα μου πεις, ότι τα windows 10 δεν είναι και ότι πιο φιλικό για touch interface και θα συμφωνήσω. Όμως είμαι διατεθειμένος να το δοκιμάσω και όπως βγει.

Δημοσ.

Ωραίο παιχνίδι. Θα το δούμε σε review από YouTubers. Ως εκεί. Να βάλεις χέρι στην τσέπη για αυτό...δεν...

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...