Hal9000 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Παράλληλα με το Galaxy Note9 στην εκδήλωση Samsung Unpacked 2018, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε και το νέο της smartwatch, το Galaxy Watch. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή σχεδιάστηκε για να είναι χρήσιμη και έξυπνη, βοηθώντας τον χρήστη της να παραμένει συνδεδεμένος διαρκώς ώστε να διατηρεί επαφή με όλα όσα τον ενδιαφέρουν (με την έκδοση 4G της συσκευής μάλιστα μπορείτε να αφήσετε το κινητό στο σπίτι σας χωρίς να ανησυχείτε ότι θα «χάσετε» κάποιο ραντεβού ή οτιδήποτε). Σύμφωνα με την εταιρεία είναι ένας άριστος ψηφιακός βοηθός, που σας υπενθυμίζει τα ραντεβού σας και διάφορα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη διάρκεια της ημέρας κ.ά. Το Samsung Watch όπως αναμενόταν μπορεί να συνδέεται και με τις SmartThings-enabled συσκευές που έχετε στη διάθεσή σας, και επομένως έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε διάφορες οικιακές συσκευές από την άνεση του… καρπού σας. Επιπλέον διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού fitness tracker και sleep tracker, ανιχνεύοντας αυτόματα την άσκηση σας, όταν τρέχετε, κολυμπάτε (η συσκευή είναι αδιάβροχη) ή είστε με το ποδήλατο ή ακόμα και όταν κοιμάστε. Όλα τα παραπάνω συγχρονίζονται με την υπηρεσία Samsung Health ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ενσωματώνει και GPS για tracking ακριβείας. Το Samsung Galaxy Watch θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη, στα 46mm και στα 42mm, ώστε να ταιριάζει σε διάφορα μεγέθη καρπών και θα κυκλοφορήσει σε διάφορους χρωματισμούς, μεταξύ των οποίων και σε Rose Gold, με τον χρήστη να μπορεί να του δώσει προσωπική νότα αλλάζοντας το λουράκι και βεβαίως πρόσοψη (watch face), επιλέγοντας από 60 χιλιάδες faces. Η Samsung υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε μία νέα τεχνολογία μπαταρίας καθώς και σε ένα νέο SoC που σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση σε smartwatches, για να επιτύχει «αυτονομία ημερών». Η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής τεχνολογίας AMOLED προστατεύεται από Gorilla DX+ Glass με το ρολόι να διαθέτει μεταλλική κάσα και περιστρεφόμενη στεφάνη, διατηρώντας αρκετά από τα χαρακτηριστικά του Gear S3. Το Samsung Watch θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη όπως είπαμε στα 46mm και στα 42mm, σε Rose Gold, Midnight Black και Silver. Χαρακτηριστικά Οθόνη 1,3-inch (46mm) ή 1,2-inch (42mm) Super AMOLED με προστασία τύπου Gorilla DX+ Αδιάβροχο μέχρι 5ATM ενώ αντέχει στη σκόνη (IP68) Μπαταρία 472mAh (46mm) ή 270mAh (42mm) Επεξεργαστής Exynos 9110 1,15GHz Dual-Core Η απλή έκδοση Bluetooth διαθέτει 768MB RAM και 4GB storage Η έκδοση LTE διαθέτει 1,15GB RAM και 4GB storage Διαθέτει αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, αισθητήρα ambient light, accelerometer,barometer και gyroscope. Τρέχει το Tizen OS 4.0 Το Galaxy Watch αναμένεται στη χώρα μας τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, με την τιμή να μην έχει οριστεί ακόμα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djuan1988 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Προσωπικά θεωρώ ότι η Samsung έχει το καλύτερο, ταχύτερο και πιο εύχρηστο UI στην κατηγορία των smartwatches. Δυστυχώς για εμένα είναι τεράστια (>=42mm) και η μπαταρία τους δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Επίσης μεγάλο αρνητικό αποτελεί η μη λειτουργία του Samsung Pay στη χώρα μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Plapoutas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Τα Smartwatches της Samsung είναι πραγματικά όμορφα και γρήγορα. Δεν έχω αγοράσει ακόμα κάποιο γιατί δεν τρέχουν AndroidWear που είναι μεγάλο μειονέκτημα για μένα. Είναι ουσιαστικά κλειδωμένα στο "οικοσύστημα" της Samsung με δικό της λειτουργικό σύστημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athanaso77 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 12 λεπτά πριν, Plapoutas είπε Τα Smartwatches της Samsung είναι πραγματικά όμορφα και γρήγορα. Δεν έχω αγοράσει ακόμα κάποιο γιατί δεν τρέχουν AndroidWear που είναι μεγάλο μειονέκτημα για μένα. Είναι ουσιαστικά κλειδωμένα στο "οικοσύστημα" της Samsung με δικό της λειτουργικό σύστημα. Έχοντας δοκιμάσει αρκετές συσκευές με Android Wear OS, θα έλεγα ότι δεν είναι μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα που η συγκεκριμένη συσκευή φοράει proprietary λειτουργικό optimized στα μέτρα της. Αλλιώς δε θα μπορούσε να καταφέρει την αυτονομία που ανακοινώνει η εταιρεία μιας και δεν έχω δει συσκευή με Wear OS που να πλησιάζει αυτά τα επίπεδα αυτονομίας. Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι το Wear OS φαίνεται σαν να το έχει ξεχασμένο η εταιρεία με πολλές ελλείψεις και lags. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fytotech Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 12 λεπτά πριν, athanaso77 είπε Έχοντας δοκιμάσει αρκετές συσκευές με Android Wear OS, θα έλεγα ότι δεν είναι μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα που η συγκεκριμένη συσκευή φοράει proprietary λειτουργικό optimized στα μέτρα της. Αλλιώς δε θα μπορούσε να καταφέρει την αυτονομία που ανακοινώνει η εταιρεία μιας και δεν έχω δει συσκευή με Wear OS που να πλησιάζει αυτά τα επίπεδα αυτονομίας. Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι το Wear OS φαίνεται σαν να το έχει ξεχασμένο η εταιρεία με πολλές ελλείψεις και lags. Μια συγκεκριμένη ερώτηση που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις μιας κι έχεις δοκιμάσει και τα δύο. Στο Android Wear OS, υποστηρίζει σύνδεση με Google Maps. Δηλαδή σου δείχνει στο ρολόι ένα βελάκι με από πάνω την ονομασία του δρόμου κι από κάτω την απόσταση για τη στροφή. Για το μηχανάκι που το χρειάζομαι είναι απαραίτητο. Στο Tizen OS, υποστηρίζεται κάτι τέτοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZauZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Ως κάτοχος του S Gear 3 δεν θα το αγόραζα… Μετά από 1.5 χρόνο περίπου μάλλον θα αγόραζα ένα Xiaomi στο 1 / 4 της τιμής που είχα αγοράσει το S3 γιατί τελικά οι λειτουργίες που έχουν νόημα day-to-day καλύπτονται τελικά από όλα με πολύ μικρές υποχωρήσεις για να δικαιολογήσεις 300 – 400 ευρώ τιμή αγοράς. Η δικιά μου εμπειρία είναι : Φόρτιση κάθε μέρα – οριακά χωρίς χρήση βγάζει 2 ημέρες. Η Samsung έχει κάνει π@@@ιά με το software και η μπαταρία φορτίζει όπως θέλει, όποτε θέλει κ.τ.λ. Εδώ και μήνες δεν πάει πάνω από 91% στην καλύτερη. Είναι θέμα software καθαρά… Τρώει και αυτό τα σκαλώματα του αν μείνει πολλές ημέρες χωρίς restart. Είναι αισθητά πιο αργό. Το fitness tracking είναι μέτριο αλλά τη δουλειά του την κάνει. To GPS αρκετά καλό. Αν μετά από το S3 θα επιστρέψω στο συμβατικό ρολόι ; Σίγουρα όχι αλλά θα προτιμήσω κάποιο με maximum 150 euro το οποίο θα αντέχει 4-5 ημέρες. Κάνω συχνά «ταξιδάκια» 2-3 ημερών max και μου την έχει σπάσει που κάθε φορά πρέπει να θυμάμαι να κρατάω μαζί μου τον φορτιστή του αλλιώς την 2η μέρα είμαι χωρίς ρολόι. Επί της ουσίας μιας και δεν ασχολούμαι πολύ με το fitness θεωρώ ότι η βασική χρήση του (περίπου το 90%) είναι : 1. Να βλέπεις την ώρα 2. Να βλέπεις τα emails και τα notifications σου Αυτά… οπότε υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές με καλύτερο value for money γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι συσκευές με πολύ σύντομη διάρκεια ζωής… αμφιβάλω αν σε 1 χρόνο το δικό μου θα λειτουργεί ακόμα ή αν θα βγάζει μια μέρα με άνεση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikar6 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Χρησιμοποιώ τα τελευταία 3.5 χρόνια smartwatches και δε θα ξαναγύριζα σε συμβατικό ρολόι εξαιτίας των ευκολιών που μου προσφέρουν (προσωπικά γούστα βέβαια, περί ορέξεως...). Όπως ανέφερε και ο προηγούμενος φίλος δεν είμαι φανατικός sporter οπότε η κυριότερη χρήση που κάνω είναι απλά για ώρα + notifications χωρίς να ψάχνω κάθε τρεις και λίγο το κινητό μου. Επίσης επειδή ταξιδεύω τακτικά και αλλάζω ζώνες ώρας, ήταν φοβερή ευκολία το ότι με το που προσγειωνόμουν είχα αυτομάτως τη σωστή τοπική ώρα στον καρπό μου χωρίς να χρειάζεται να το αλλάζω manually. Τον τελευταίο 1.5 χρόνο είχα το Gear S3 το οποίο και πούλησα πριν από δύο εβδομάδες. Ως smartwatch ήταν εξαιρετικό, ως activity tracker μέτριο. Από πλευράς σχεδιασμού, με διαφορά το ομορφότερο smartwatch που κυκλοφορεί (κατά την ταπεινή μου άποψη κλάσεις ανώτερο από το apple watch). Δε θα το συνιστούσα όμως για τους εξής λόγους: - Η οθόνη του είχε πρόβλημα ορατότητας κάτω από το έντονο ηλιακό φως. Με εκνεύριζε που έπρεπε να καταβάλω προσπάθεια για να δω την ώρα όταν ήμουν σε εξωτερικό χώρο με ηλιοφάνεια - Η μπαταρία του κρατούσε με το ζόρι 2.5-3 ημέρες. Και επειδή αντιπαθώ να έχω μία μαύρη οθόνη στο χέρι μου και να κάνω χειρονομίες για να δω την ώρα, οπότε το έβαζα σε always on mode, κρατούσε οριακά πάνω από 24 ώρες. Πρακτικά το έβγαζα από το φορτιστή το πρωί και μέχρι το βράδυ είχε γύρω στο 30-40%, άρα το ξαναέβαζα στο φορτιστή του. Επομένως σε κάθε μου ταξίδι, ακόμα και 2-3 ημερών έπρεπε να παίρνω και τον proprietary φορτιστή της samsung μαζί μου. Στο νέο μοντέλο διαβάζω για αυτονομία 6-7 ημερών αλλά φαντάζομαι χωρίς λειτουργία always on. Με κάτι τέτοιο δε νομίζω να βγάζει πάνω από διήμερο. - το gear S3 ήταν ανθεκτικό στο νερό, όχι αδιάβροχο, επομένως ακατάλληλο για κολύμβηση. Αυτό φαίνεται να το λύνει στο παρόν μοντέλο. - μερικές φορές η οθόνη αφής παραήταν ευαίσθητη/ενεργοποιούταν κατά λάθος. Ερχόμενος από pebble, διαπίστωσα ότι με βόλευαν πολύ περισσότερο τα "κουμπάκια" παρά να προσπαθώ να πετύχω κάτι σε μία μικροσκοπική οθόνη. Ελπίζω να βοηθάω όσους το σκέφτονται με την κριτική μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athanaso77 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, fytotech είπε Μια συγκεκριμένη ερώτηση που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις μιας κι έχεις δοκιμάσει και τα δύο. Στο Android Wear OS, υποστηρίζει σύνδεση με Google Maps. Δηλαδή σου δείχνει στο ρολόι ένα βελάκι με από πάνω την ονομασία του δρόμου κι από κάτω την απόσταση για τη στροφή. Για το μηχανάκι που το χρειάζομαι είναι απαραίτητο. Στο Tizen OS, υποστηρίζεται κάτι τέτοιο; Το Tizen OS δεν έχει και το καλύτερο integration με τα Google services και ως εκ τούτου ούτε το Google maps δουλεύει, ούτε το Google Assistant κτλ... Τη δουλειά που θέλεις όμως μπορείς να την κάνεις με το Here We Go από το Samsung store. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, djuan1988 είπε Προσωπικά θεωρώ ότι η Samsung έχει το καλύτερο, ταχύτερο και πιο εύχρηστο UI στην κατηγορία των smartwatches. Δυστυχώς για εμένα είναι τεράστια (>=42mm) και η μπαταρία τους δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Επίσης μεγάλο αρνητικό αποτελεί η μη λειτουργία του Samsung Pay στη χώρα μας. Τι είπες τώρα ... SAMSUNG PAY... Δεν ξέρεις πως το περιμένω να ανακοινωθεί στην Ελλάδα ... Ίσως η μόνη εφαρμογή π περιμένω έτσι ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ultron Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Συμφωνώ... Αν είχαμε Samsung pay που δουλεύει και το MST που προσομοιάζει το "περασμα" στα POS θα μπορούσες με ένα ρολόι με 4G και e-sim να είσαι σε θέση να πληρώσεις πρακτικά σε όλα τα μαγαζιά που έχουν POS ανεξαρτήτου contactless χωρις καν το κινητό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kazantzidis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 14 ώρες πριν, ZauZ είπε Ως κάτοχος του S Gear 3 δεν θα το αγόραζα… Μετά από 1.5 χρόνο περίπου μάλλον θα αγόραζα ένα Xiaomi στο 1 / 4 της τιμής που είχα αγοράσει το S3 γιατί τελικά οι λειτουργίες που έχουν νόημα day-to-day καλύπτονται τελικά από όλα με πολύ μικρές υποχωρήσεις για να δικαιολογήσεις 300 – 400 ευρώ τιμή αγοράς. Η δικιά μου εμπειρία είναι : Φόρτιση κάθε μέρα – οριακά χωρίς χρήση βγάζει 2 ημέρες. Η Samsung έχει κάνει π@@@ιά με το software και η μπαταρία φορτίζει όπως θέλει, όποτε θέλει κ.τ.λ. Εδώ και μήνες δεν πάει πάνω από 91% στην καλύτερη. Είναι θέμα software καθαρά… Τρώει και αυτό τα σκαλώματα του αν μείνει πολλές ημέρες χωρίς restart. Είναι αισθητά πιο αργό. Το fitness tracking είναι μέτριο αλλά τη δουλειά του την κάνει. To GPS αρκετά καλό. Αν μετά από το S3 θα επιστρέψω στο συμβατικό ρολόι ; Σίγουρα όχι αλλά θα προτιμήσω κάποιο με maximum 150 euro το οποίο θα αντέχει 4-5 ημέρες. Κάνω συχνά «ταξιδάκια» 2-3 ημερών max και μου την έχει σπάσει που κάθε φορά πρέπει να θυμάμαι να κρατάω μαζί μου τον φορτιστή του αλλιώς την 2η μέρα είμαι χωρίς ρολόι. Επί της ουσίας μιας και δεν ασχολούμαι πολύ με το fitness θεωρώ ότι η βασική χρήση του (περίπου το 90%) είναι : 1. Να βλέπεις την ώρα 2. Να βλέπεις τα emails και τα notifications σου Αυτά… οπότε υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές με καλύτερο value for money γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι συσκευές με πολύ σύντομη διάρκεια ζωής… αμφιβάλω αν σε 1 χρόνο το δικό μου θα λειτουργεί ακόμα ή αν θα βγάζει μια μέρα με άνεση. Έχει βγάλει firmware update για την φόρτιση. Αναβάθμισε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Med_ss_ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 11 ώρες πριν, Ultron είπε Συμφωνώ... Αν είχαμε Samsung pay που δουλεύει και το MST που προσομοιάζει το "περασμα" στα POS θα μπορούσες με ένα ρολόι με 4G και e-sim να είσαι σε θέση να πληρώσεις πρακτικά σε όλα τα μαγαζιά που έχουν POS ανεξαρτήτου contactless χωρις καν το κινητό... Γνωρίζουμε πότε θα προχωρήσει και στην Ελλάδα το Samsung Pay; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanoik34 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 gshock και εχεις το κεφαλι σου ήσυχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Med_ss_ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 6 λεπτά πριν, thanoik34 είπε gshock και εχεις το κεφαλι σου ήσυχο Ήσυχο είναι πάντα.. Να 'ναι καλά τα βάλιουμ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZauZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, kazantzidis είπε Έχει βγάλει firmware update για την φόρτιση. Αναβάθμισε Ναι φυσικά… πριν το Firmware update έφτανε μέχρι το 61-78%... Δεν λέω πρόοδος είναι το 91%… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα