philos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω το εξής πρόβλημα: διαθέτω ένα XBOX ONE X (το οποίο έχει έξοδο ήχου μόνο μέσω οπτικής ίνας) κι ένα σύστημα ηχείων 5.1 το οποίο έχει μόνο αναλογικές εισόδους (stereo RCA) και το οποίο το έχω συνδεδεμένο στην κάρτα ήχου του υπολογιστή (συνεπώς κι άλλος περιορισμός το ότι δεν έχω πολλές πολλές επιλογές για input selection). Το θέμα είναι πως θα μπορέσω να γεφυρώσω αυτό το χάσμα ώστε να έχω 5.1 στο XBOX ONE X; Σκέφτηκα λοιπόν, εφόσον τον υπολογιστή των έχω συνεχώς ανοιχτό, να πάρω μια κάρτα ήχου που να έχει toslink (SPDIF ΙΝ). Μπορεί όντως πχ μια Creative Sound Blaster X-Fi Titanium ή μια Sound Blaster Z να κάνει κάτι τέτοιο μέσω του input της; Δηλαδή να συνδεθεί με το XBOX ONE X μέσω οπτικής ίνας και τελικά να δίνει 5.1 έξοδο σε πραγματικό χρόνο, στο συνδεδεμένο 5.1 σύστημα (που είναι συνδεδεμένο με καλώδιο 3,5mm to RCA). Ευχαριστώ! Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από philos
atheatos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Nομιζω πιο φτηνά θα σου έρθει ένας Μετατροπέας https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?from=catspan&keyphrase=optical+to+rca απο μια κάρτα ήχου με optical in. Άσε που θα μπερδεύεται ο υπολογιστής και θα έχεις καθυστέρηση. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από atheatos
philos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Ναι αλλά αυτά στο skroutz είναι δικάναλα. 🤔 Έχει κάποιος εμπειρία με κάρτα ήχου; Θα υπάρχει όντως καθυστέρηση; Επίσης το σύστημά μου 5.1 μου δεν έχει επιλογέα εισόδων (δλδ διαθέτει μόνο μία είσοδο 5.1 μέσω τριών ζεύγων RCA) κι εγώ θα χρειαστώ δύο (μία για το PC που έχω ήδη και μία για το XBOX) και θέλω να τα έχω όλα τακτοποιημένα. Αν δεν υπάρχουν θέματα καθυστέρησης με κάρτα ήχου, δεν έχω θέμα να δώσω τα παραπάνω χρήματα. Μπορώ να βρω σε αγγελίες και κάρτα ήχου.
atheatos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, philos είπε Ναι αλλά αυτά στο skroutz είναι δικάναλα. 🤔 Έχει κάποιος εμπειρία με κάρτα ήχου; Θα υπάρχει όντως καθυστέρηση; Επίσης το σύστημά μου 5.1 μου δεν έχει επιλογέα εισόδων (δλδ διαθέτει μόνο μία είσοδο 5.1 μέσω τριών ζεύγων RCA) κι εγώ θα χρειαστώ δύο (μία για το PC που έχω ήδη και μία για το XBOX) και θέλω να τα έχω όλα τακτοποιημένα. Αν δεν υπάρχουν θέματα καθυστέρησης με κάρτα ήχου, δεν έχω θέμα να δώσω τα παραπάνω χρήματα. Μπορώ να βρω σε αγγελίες και κάρτα ήχου. Ο υπολογιστής έχει digital output είτε optical είτε coaxial είτε hdmi. Συγνώμη αλλά στην αρχή έγραφες για καλωδιο καρφί σε rca και μπερδεύτηκα. Βασικά θέλεις κάτι τέτοιο https://www.amazon.co.uk/Digital-Adapter-Converter-Decoder-Supports/dp/B00AZHNXNO αλλά θα πρέπει και ο υπολογιστής να έχει ψηφιακή έξοδο. Αν και τώρα που το ξαναείδα έχει και aux με καρφί είσοδο. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2018 από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα