non-serviam Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 26 λεπτά πριν, stavros750 είπε Μπήκα τώρα πρόχειρα και είδα ότι μπορείς να αλλάξεις όλα σου τα στοιχεία που έχει καταχωρίσει στο evga profile οπότε δεν έχεις θέμα. Τώρα αν είναι registered και άλλα parts που διαθέτεις πχ Evga PSU,νομίζω μπλέκεται πολύ το σκηνικό. Edit:Βέβαια από ότι βλέπω και πρόσεξα καλύτερα την ερώτηση σου,όντως έχει κρατήσει αποδείξεις με το όνομα μου,διεύθυνση κτλπ. Στην περίπτωση αυτή το πολύ πολύ κρατάς συνεχή επικοινωνία με τον αγοραστή σε περίπτωση που συμβεί και χρειαστεί ενα RMA,αν δεν δέχεται με αλλαγή στοιχείων το RMA. Edit2:Χρήσιμο link:https://www.reddit.com/r/EVGA/comments/8mf37u/psa_new_rma_policy_never_register_with_evga/ Όλες οι εταιρίες το έχουν σαν ψιλά γράμματα ότι δεν μεταβιβάζεται η εγγύηση κατά πιθανή μεταπώληση. Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό σου βέβαια πόσο θα το κυνηγήσεις, αν σου αρχίσουν τα νερά (σε περίπτωση εγγύησης με απόδειξη). Υπάρχουν πάντα βέβαια και οι εγγυήσεις με το serial number (πχ δίσκοι), όπου δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ζητήσουν απόδειξη.
stavros750 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, non-serviam είπε Όλες οι εταιρίες το έχουν σαν ψιλά γράμματα ότι δεν μεταβιβάζεται η εγγύηση κατά πιθανή μεταπώληση. Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό σου βέβαια πόσο θα το κυνηγήσεις, αν σου αρχίσουν τα νερά (σε περίπτωση εγγύησης με απόδειξη). Υπάρχουν πάντα βέβαια και οι εγγυήσεις με το serial number (πχ δίσκοι), όπου δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ζητήσουν απόδειξη. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή την πουλήσω(δεν σκοπευω άμεσα) θα στείλω ένα email καλού κακού τότε, έχω κρατήσει αποδείξεις τα πάντα και ό,τι μου πουν. Τώρα υπάρχει και η άλλη όψη που περιέγραψα, να πουληθεί και να υπάρχει επικοινωνία και προσβασιμότητα σε περίπτωση RMA με τον αγοραστή. Θεωρώ πάντως το παιδί που ρώτησε για την επέκταση,θα πρέπει να στείλει ένα email στην εταιρεία να μάθει και αυτός τι γίνεται με την μεταπωληση(αν τον ενδιαφέρει το αντικείμενο),εκτός αν έχει σκοπό να την κρατήσει ο ίδιος 3+ χρόνια που το +2 χρόνια επέκταση εγγύησης για μένα το θεωρώ ελκυστικό στην περίπτωση αυτή.
non-serviam Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 17 λεπτά πριν, stavros750 είπε Σε περίπτωση που κάποια στιγμή την πουλήσω(δεν σκοπευω άμεσα) θα στείλω ένα email καλού κακού τότε, έχω κρατήσει αποδείξεις τα πάντα και ό,τι μου πουν. Τώρα υπάρχει και η άλλη όψη που περιέγραψα, να πουληθεί και να υπάρχει επικοινωνία και προσβασιμότητα σε περίπτωση RMA με τον αγοραστή. Θεωρώ πάντως το παιδί που ρώτησε για την επέκταση,θα πρέπει να στείλει ένα email στην εταιρεία να μάθει και αυτός τι γίνεται με την μεταπωληση(αν τον ενδιαφέρει το αντικείμενο),εκτός αν έχει σκοπό να την κρατήσει ο ίδιος 3+ χρόνια που το +2 χρόνια επέκταση εγγύησης για μένα το θεωρώ ελκυστικό στην περίπτωση αυτή. Η εταιρία θα θέλει να γλυτώσει λεφτά, άρα θα σου ρίξει άκυρο by default. Δεν έχει νόημα να στείλεις, απλά όταν έρθει η ώρα θα πράξεις ανάλογα. Εδώ το Αμαζον εμένα με έχει στείλει στον κατασκευαστή για εγγύηση, τρεις μήνες μετά από την αγορά, φαντάσου μια οποιαδήποτε άλλη εταιρία!
stavros750 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Hi, For second hand owners products with a transferable warranty will have a three year warranty from the ship date from EVGA and for the new owner to use the warranty it would have to be registered to their account. The Extended Warranty does not transfer and can only be used for the original owner. The warranty for second hand owners has not changed with the exception of needing an invoice for the purhcase from the original owner. You can see the full warranty terms here and the Extended Warranty terms here. For if an Extended Warranty is worth it for owners thinking of selling it, it depends on how long the card is going to be owned by the original owner. If it is less than the default three year warranty then it is not recommended and if it is longer than the original three year warranty it can be worth it. Regards, EVGA Συμπερασματικά,η απλή εγγύηση των 3 ετών μεταβιβάζεται αλλά όχι η επέκταση εγγύησης. Μεταπωλητική αξία θα έχει, εφόσον ο πωλητής έχει την όρεξη να ασχοληθεί με την κάρτα και μετά την πώληση, που σημαίνει να έχει επικοινωνία με τον αγοραστή σε περίπτωση RMA.
non-serviam Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 53 λεπτά πριν, stavros750 είπε Hi, For second hand owners products with a transferable warranty will have a three year warranty from the ship date from EVGA and for the new owner to use the warranty it would have to be registered to their account. The Extended Warranty does not transfer and can only be used for the original owner. The warranty for second hand owners has not changed with the exception of needing an invoice for the purhcase from the original owner. You can see the full warranty terms here and the Extended Warranty terms here. For if an Extended Warranty is worth it for owners thinking of selling it, it depends on how long the card is going to be owned by the original owner. If it is less than the default three year warranty then it is not recommended and if it is longer than the original three year warranty it can be worth it. Regards, EVGA Συμπερασματικά,η απλή εγγύηση των 3 ετών μεταβιβάζεται αλλά όχι η επέκταση εγγύησης. Μεταπωλητική αξία θα έχει, εφόσον ο πωλητής έχει την όρεξη να ασχοληθεί με την κάρτα και μετά την πώληση, που σημαίνει να έχει επικοινωνία με τον αγοραστή σε περίπτωση RMA. Θέλει να βγάλεις όμως εσύ που την πουλάς invoice για τον αγοραστή. Τι φάση;
stavros750 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, non-serviam είπε Θέλει να βγάλεις όμως εσύ που την πουλάς invoice για τον αγοραστή. Τι φάση; Έλα μου ντε,αυτό δεν το κατάλαβα,νόμιζα τόσο καιρό αυτό το invoice αναφερόταν στο αρχικό που έχω πχ από το Caseking στην περίπτωση μου, και απλα το μεταβιβάζω στον αγοραστή. Βέβαια αυτό με το invoice λέει άλλαξε μετά τον Μάιο και οποιαδήποτε αγορά πριν απο τον φετινό Μάιο ισχύει με τους παλιούς όρους,άρα δεν το χρειάζεσαι.
non-serviam Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, stavros750 είπε Έλα μου ντε,αυτό δεν το κατάλαβα,νόμιζα τόσο καιρό αυτό το invoice αναφερόταν στο αρχικό που έχω πχ από το Caseking στην περίπτωση μου, και απλα το μεταβιβάζω στον αγοραστή. Βέβαια αυτό με το invoice λέει άλλαξε μετά τον Μάιο και οποιαδήποτε αγορά πριν απο τον φετινό Μάιο ισχύει με τους παλιούς όρους,άρα δεν το χρειάζεσαι. Αν πχ την πουλήσεις στο eBay ο αγοραστής έχει και από το eBay και από το PayPal invoice. Αλλά ποιος θα πάει να πληρώσει νταβατζιλικη 15% σχεδόν σε fees? Οπότε τι, κόβεις απλά ένα χαρτί εγώ ο τάδε πούλησα τόσο το τάδε στον τάδε; Πολύ καμμένο, και μάλιστα έχω την εντύπωση ότι τυπικά με βάση τη νομοθεσία στο ελλαδισταν πρέπει ακόμα και για μεταχειρισμένο προϊόν να υποβάλει ΦΠΑ! 1
stavros750 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, non-serviam είπε Αν πχ την πουλήσεις στο eBay ο αγοραστής έχει και από το eBay και από το PayPal invoice. Αλλά ποιος θα πάει να πληρώσει νταβατζιλικη 15% σχεδόν σε fees? Οπότε τι, κόβεις απλά ένα χαρτί εγώ ο τάδε πούλησα τόσο το τάδε στον τάδε; Πολύ καμμένο, και μάλιστα έχω την εντύπωση ότι τυπικά με βάση τη νομοθεσία στο ελλαδισταν πρέπει ακόμα και για μεταχειρισμένο προϊόν να υποβάλει ΦΠΑ! Ακριβώς αυτές είναι οι σκέψεις μου αυτή τη στιγμή και ειδικά αυτό με τον ελληνικό ΦΠΑ το σκέφτηκα και εγώ, εμένα ευτυχώς δεν με επηρεάζει, αλλά περίεργη στροφή της evga που θεωρούνταν και top στο customer service. Η δικαιολογία της(στην προηγούμενη σελίδα που έστειλα ένα link απο Reddit):"Ε το κάνουν και οι άλλες εταιρείες άρα το υιοθετήσαμε και εμείς" Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2018 από stavros750
stavros750 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Hi, Thank you for contacting Technical Support. 1) you have to unregistered the product after sale of product. 2)Extended warranty will not be valid after resale of product. Regards EVGA Πουλώντας την κάρτα λοιπόν,πρέπει πέρα από τα invoice(για κάρτες αγορασμένες μετά τον Μάιο του 2018), να κάνεις unregistered, ώστε να "απαλλαχθεις" από την κατοχή της οριστικά . Μετέπειτα ο άλλος φτιάχνει δικό του λογαριασμό και κάνει register την κάρτα και ισχύει κανονικά το υπόλοιπο της 3της εγγύησης που έχει απομείνει. Χάνεις την επέκταση μια για πάντα ακόμη και αν την ξαναεχεις στα χέρια σου στο μέλλον. Άρα η επέκταση αξίζει αν: 1)Την κρατήσεις παραπάνω από τρία χρόνια και θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 2)Μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, αν έχει σκοπό να ασχοληθεί ο πωλητής και μετά την πώληση σε περίπτωση RMA. Περιμένω απάντηση και για τα invoices,που ρώτησα. Edit:Hello, thanks for your email. Some proof of purchase is required for graphics card after May 2018. The original invoice from the reseller or our online shop would be valid. Kind regards, τα έχουν χαμένα χαχαχαχα Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από stavros750
splanis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 https://eu.evga.com/products/featured-bundles.aspx ισχυουν ακομα οι προσφορες ετσι; 20 ευρω ειναι τα μεταφορικα; απο ευρωπη ειναι ετσι, φανταζομαι δεν παιζει τελωνειο
dimoskoutr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, splanis είπε https://eu.evga.com/products/featured-bundles.aspx ισχυουν ακομα οι προσφορες ετσι; 20 ευρω ειναι τα μεταφορικα; απο ευρωπη ειναι ετσι, φανταζομαι δεν παιζει τελωνειο Τελωνείο δεν παίζει και οι προσφορές για κάποιον που θέλει τώρα κάρτα γραφικών είναι παραπάνω από σούπερ... Με την 1060 3gb δίνει τροφοδοτικό που έχει Ελλάδα 80-90 ευρώ και με την 1060 6gb δίνει τροφοδοτικό που έχει 125 ευρώ Ελλάδα!!! Ακόμη και για κάποιον που θέλει μόνο την κάρτα μπορεί να πάρει την προσφορά και να δώσει το τροφοδοτικό κοντά στην αρχική τιμή του. Με εγγύηση δεν ξέρω βέβαια μιας και θα σπάσει την προσφορά αλλά...
splanis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε Τελωνείο δεν παίζει και οι προσφορές για κάποιον που θέλει τώρα κάρτα γραφικών είναι παραπάνω από σούπερ... Με την 1060 3gb δίνει τροφοδοτικό που έχει Ελλάδα 80-90 ευρώ και με την 1060 6gb δίνει τροφοδοτικό που έχει 125 ευρώ Ελλάδα!!! Ακόμη και για κάποιον που θέλει μόνο την κάρτα μπορεί να πάρει την προσφορά και να δώσει το τροφοδοτικό κοντά στην αρχική τιμή του. Με εγγύηση δεν ξέρω βέβαια μιας και θα σπάσει την προσφορά αλλά... εκανε την παραγγελια μολις ενας φιλος, 1060 6gb sc με τροφοδοτικο 650w, γραφει 299,99 αλλα κοστιζει 310 για καποιο λογο +16 ευρω μεταφορικα αλλα και παλι καλα ειναι
dimoskoutr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν βγάλεις τα 120 για τροφοδοτικό είναι μια 1060 6gb για 190 ευρώ...ε το λες σούπερ προσφορά σύμφωνα με τις τωρινές τιμές αλλά για να είμαστε και σοβαροί είναι μάλλον η κανονική τιμή που θα έπρεπε να έχει η συγκεκριμένη κάρτα εδώ και καιρό όπως και όλες οι 1060 6gb... Είναι 2μιση χρόνων κάρτες στην ουσία!!!! Θεωρώ ότι για να ξεφορτωθεί η nvidia το στοκ αναγκαστικά θα πέσουν οι τιμές και θα δούμε και άλλες προσφορές στα κοντά... Μπράβο πάντως στην έβγα έκανε καλή κίνηση... Σοβαρή εταιρεία και μπράβο της! Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από dimoskoutr 2
jeandoumpier Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Το πρόβλημα είναι στα bundle της 1080ti που έχει το 1300w g2 psu, το οποίο ναι μεν αν πουληθεί κοντά στην αξία του (σε σχέση με τις τιμές skroutz) τότε πραγματικά αξίζει καθώς η κάρτα θα είναι σαν να αγοράστηκε γύρω στα 660€ (και αναφέρομαι στην ftw3), αλλά δεν το βλέπω τόσο εύκολο να πουληθεί τόσο μεγάλης αξίας-υψηλών watt (αχρείαστων εν πολλοίς) τροφοδοτικό με αποτέλεσμα να μείνει αμανάτι και τελικά στην ουσία να έχουμε πληρώσει 917€ (τόσο είναι συνολικά με τα μεταφορικά) για μια 1080ti, που μόνο καλή και συμφέρουσα τιμή δεν τη λες... Δυστυχώς εδώ και μέρες έληξε και η προσφορά με το 750άρι g3 + 1080ti στα 760€ τελική (ή κάπου εκεί) που σε αυτή την περίπτωση σίγουρα και πολύ εύκολα θα πουλιώταν το τροφοδοτικό στα 120€... Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από jeandoumpier
Μακιαβέλλι Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 5/9/2018 στις 4:31 ΜΜ, splanis είπε εκανε την παραγγελια μολις ενας φιλος, 1060 6gb sc με τροφοδοτικο 650w, γραφει 299,99 αλλα κοστιζει 310 για καποιο λογο +16 ευρω μεταφορικα αλλα και παλι καλα ειναι Η διαφορά στην φορολογία μας είναι σε σχέση με την Ολλανδία (;).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα