Cntrl+X Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/8/2018 στις 3:47 ΜΜ, Ntinaras είπε Το VR βοηθαει ΛΙΓΟ , μονο στο ελαφρυ κουνημα της μηχανης στα χερια. Δεν εχει καμια ουσια οταν βγαζεις κατι που κινειται (εστω και λιγο) Μην μπερδευετε τον αρχαριο και νομιζει οτι με VR θα βγαζει τα παντα. Και πως θα βγάλεις αυτό χωρίς τρίποδα; Φωτό στο χέρι, χρόνος έκθεσης 1/6 sec, ISO 3200, f3.5, 16mm. SONY a5000. Έχω επίσης παραδείγματα εξαιρετικά καθαρών φωτογραφιών με Tamron 70-300 VC , σε μεγάλες εστιακές αποστάσεις και χρόνους 1/10. Αυτά χωρίς τρίποδα ή VR/IS/VC/OS είναι σχεδόν αδύνατα. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από Cntrl+X Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 29 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Και πως θα βγάλεις αυτό χωρίς τρίποδα; Φωτό στο χέρι, χρόνος έκθεσης 1/6 sec, ISO 3200, f3.5, 16mm. SONY a5000. Έχω επίσης παραδείγματα εξαιρετικά καθαρών φωτογραφιών με Tamron 70-300 VC , σε μεγάλες εστιακές αποστάσεις και χρόνους 1/10. Αυτά χωρίς τρίποδα ή VR/IS/VC/OS είναι σχεδόν αδύνατα. Και μολις επιβεβαιωσες αυτο που εγραψα... Τι ακριβως κινειται σε αυτη τη φωτογραφια? Μη πεις το νερο, γιατι δεν σε νοιαζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 8 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Και μολις επιβεβαιωσες αυτο που εγραψα... Τι ακριβως κινειται σε αυτη τη φωτογραφια? Μη πεις το νερο, γιατι δεν σε νοιαζει. Κινείται η γυναίκα που βγήκε θολή, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Θα έβγαινε κουνημένη η ίδια η φωτογραφία με χρόνο 1/6. Εννοείται πως για ταχέως κινούμενα αντικείμενα το VR δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Κινείται η γυναίκα που βγήκε θολή, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Θα έβγαινε κουνημένη η ίδια η φωτογραφία με χρόνο 1/6. Εννοείται πως για ταχέως κινούμενα αντικείμενα το VR δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα. μα αυτο ακριβως ειχα γραψει, και μου δειχνεις φωτογραφια για αντιπαραδειγμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε μα αυτο ακριβως ειχα γραψει, και μου δειχνεις φωτογραφια για αντιπαραδειγμα? Το ανέφερα απλώς επειδή ρώτησες τι κινείται. Ο σκοπός όμως δεν ήταν να επιδείξω αυτό το σημείο της φωτογραφίας αλλά το ότι η φωτογραφία είναι ακίνητη λόγω ελαχιστοποίησης της κίνησης του φωτογράφου, όχι του θέματος. Εκεί είναι που χρησιμεύει το VR. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michalis0601 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Τελικά το VR βοηθάει η όχι ; Για να ξεκαθαρίσω δεν εννόω ότι θα βγάλεις super φωτογραφία απλά σε έναν άπειρο θα του κάνει την ζώη πίο εύκολη ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anifiend Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 9 ώρες πριν, michalis0601 είπε Τελικά το VR βοηθάει η όχι ; Για να ξεκαθαρίσω δεν εννόω ότι θα βγάλεις super φωτογραφία απλά σε έναν άπειρο θα του κάνει την ζώη πίο εύκολη ; Ναι. Το VR, ή αλλιώς σταθεροποίηση, θα σε βοηθήσει να μη βγάλεις κουνημένες φωτογραφίες, είτε λόγω μεγάλου χρόνου έκθεσης, είτε λόγω λάθος τεχνικής/κρατήματος. Κουνημένες, εννοώ να είναι όλη η φωτογραφία θολή και όχι κάποιος που κουνήθηκε. Θα έχεις πχ. τη δυνατότητα να βγάλεις νυχτερινό τοπίο όπως ο Cntrl+X πιο πάνω, χωρίς να έχεις τρίποδο. Επίσης θα σε βοηθήσει να τραβήξεις αρκετά πιο σταθερό βίντεο. Από κει και πέρα, σχετικά με την επιλογή μηχανής, αν πας από e-infin, δες και την Canon 200D που βγαίνει μέσα στο budget σου. Στα έξοδα θα μπορούσες να υπολογίσεις και ένα UV φιλτρο (αν και είναι υποκειμενικό) και ένα lens hood - και τα δύο για προστασία του φακού - χωρίς όμως να είναι απαραίτητα. Είναι κάτι που το βλέπεις και στην πορεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michalis0601 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πέρασα από κατάστημα έπιασα τις κάμερες στο χέρι μου, για να πώ την αλήθεια η nikon μου έκανε ενα click παραπάνω μην με ρωτήσετε τι ήταν αύτο δεν ξέρω.... Αρα τείνω πρός nikon. Η αγορά θα γίνει από e-enfin με το budget που έχω θα μπορούσα να πάω και στην 5300 αλλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται από τώρα να πάρω ακριβότερο σώμα γλίτώνω χρήματα τα οποία τα δίνω αργότερα για εναν καλύτερο φακό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, michalis0601 είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πέρασα από κατάστημα έπιασα τις κάμερες στο χέρι μου, για να πώ την αλήθεια η nikon μου έκανε ενα click παραπάνω μην με ρωτήσετε τι ήταν αύτο δεν ξέρω.... Αρα τείνω πρός nikon. Η αγορά θα γίνει από e-enfin με το budget που έχω θα μπορούσα να πάω και στην 5300 αλλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται από τώρα να πάρω ακριβότερο σώμα γλίτώνω χρήματα τα οποία τα δίνω αργότερα για εναν καλύτερο φακό. για ποιο σωμα λες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michalis0601 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Ntinaras είπε για ποιο σωμα λες? Το έγραψα λάθος να μην αγοράσω 5300 αλλά την 3400 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα