Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα αυτη τη διαδικασια που προβλεπεται για πολιτες που δινεις μια εγκριση μεσω ερμης και στλενεις αιτηση στα ΚΕΠ και παιρνεις ενα χαρτι στα χερια σου, το οποιο υποτιθεται το δινεις σε καποιες εταιριες και με ενα 50αρικο πλας σου δινουν στικακι με eToken για να υπογραφεις ψηφιακη εγραφα και να πιστοποιειται η προελευση με τα ατομικα σου στοιχεια.

Για να γλιτωσουμε αυτο το 50αρικο, πως μπορουμε εμεις οι ιδιοι να το παραγουμε το αρχειο και να το υπογραφουμε χωρις στικακια και χρεωσεις?

Δημοσ.

Το πιστοποιητικό αυτό αποθηκεύεται αν δεν κάνω λάθος στον υπολογιστή σου και από εκεί υπογράφεις ότι θέλεις, Τι στικάκι είναι για να υπογράφεις και από άλλους υπολογιστές, με την προϋπόθεση ότι έχουν εγκατεστημένα τα κατάλληλα προγράμματα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, micos000 είπε

Το πιστοποιητικό αυτό αποθηκεύεται αν δεν κάνω λάθος στον υπολογιστή σου και από εκεί υπογράφεις ότι θέλεις, Τι στικάκι είναι για να υπογράφεις και από άλλους υπολογιστές, με την προϋπόθεση ότι έχουν εγκατεστημένα τα κατάλληλα προγράμματα.

Οκ συμφωνοι αλλα εγω τωρα πως προχωρω σε εκδοση και εγκατασταση αυτου πιστοποιητικου και του προγραμματος διαχειρισης του εστω στο κυριο υπολογιστη που χρησινοποιω καθημερινα

Δημοσ.

Αφού συνδεθείς στην πύλη ermis πας στον πίνακα ελέγχου σου και μετά στη "Διαχείριση ψηφιακών πιστοποιητικών χρήστη" όπου και υποβάλεις αίτημα για έκδοση πιστοποιητικού. Αυτό φαντάζομαι το έκανες ήδη.

Μετά πας στην ΑΠΕΔ και ακολουθείς τις οδηγίες που είναι αναλυτικές. Εσύ επειδή έχεις κάνει ήδη τα πρώτα 3 βήματα πας απευθείας στο 4 που είναι η προετοιμασία του/των υπολογιστών (το λινκ από κάτω) και συνεχίζεις από εκεί.

http://www.aped.gov.gr/more/obtainsignature/7-step4.html

Από το μενού "Διαδικασίες" μπορείς να πας σε όποια ενότητα σε ενδιαφέρει και από εκεί θα βρεις και οδηγίες για το πως υπογράφεις σε διάφορα προγράμματα (pdf, doc, email κτλ)

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, micos000 είπε

Αφού συνδεθείς στην πύλη ermis πας στον πίνακα ελέγχου σου και μετά στη "Διαχείριση ψηφιακών πιστοποιητικών χρήστη" όπου και υποβάλεις αίτημα για έκδοση πιστοποιητικού. Αυτό φαντάζομαι το έκανες ήδη.

Μετά πας στην ΑΠΕΔ και ακολουθείς τις οδηγίες που είναι αναλυτικές. Εσύ επειδή έχεις κάνει ήδη τα πρώτα 3 βήματα πας απευθείας στο 4 που είναι η προετοιμασία του/των υπολογιστών (το λινκ από κάτω) και συνεχίζεις από εκεί.

http://www.aped.gov.gr/more/obtainsignature/7-step4.html

Από το μενού "Διαδικασίες" μπορείς να πας σε όποια ενότητα σε ενδιαφέρει και από εκεί θα βρεις και οδηγίες για το πως υπογράφεις σε διάφορα προγράμματα (pdf, doc, email κτλ)

-Οκ παμε τοτε παλι σιγα-σιγα γιατι και γψ σε αυτο το βημα εχω κολλησει. Απο το repository κατεβαζω ολα τα πιστοποιητικα σε μορφη DER. Τα Base64 δε τα θελω σωστα? Και τα εγκαθιστω στο συστημα μου οπως μου δειχνει

-Τα βημα για Internet explorer Που κολλανε που δειχνει συνεχως, εγω με firefox Μπαινω

-Στο επομενο βημα λεει για drivers. που τους βρισκω, δεν εχω προμηθευτει κατι τετοιο

Αναφορά σε κείμενο

Θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση των οδηγών (drivers) της ΑΔΔΥ που έχει προμηθευτεί ο τελικός χρήστης.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί:

• στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος του τελικού χρήστη και
  • τον τύπο ΑΔΔΥ που έχει προμηθευτεί

-Τελος οκ, καταλαβαινω την διαδικασια για documents, Κια κυριως pdf Που με ενδιαφερει και εχει αναλυτικο οδηγο, αλλα συγκεκριμενα για dxf και τοπογραφικα ψηφιακα σχεδια που με ενδιαφερει (και ειναι και ολος ο λογος που ανοιξα το θεμα) πως γινεται η υπογραφη. Πρεπει να ψαξω καπου εξειδικευμενα για αυτη τη πλατφορμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, therock είπε

Τα βημα για Internet explorer Που κολλανε που δειχνει συνεχως, εγω με firefox Μπαινω

Οι ρυθμίσεις που θα κάνεις στον ie είναι καθολικές για όλο το σύστημα και θα εφαρμοστούν και μέσα από τον ff ή τον chrome ή όποιον άλλο browser χρησιμοποιείς.

Για dxf δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γλυτώνουμε τίποτα με αυτά ή είναι ακόμα μια ψευτο-προσπάθεια ψευτο-μηχανογράφησης;

Γλυτώνουμε ας πούμε το τρέξιμο για γνήσιο της υπογραφής;

Ή κοροιδεύουν πάλι τον κόσμο και ισχύει για το 1 χιλιοστό των δικαιολογητικών που ζητάει το δημόσιο;

Δημοσ.

Ψηφιακή υπογραφή απαιτείται όπου απαιτείται ψηφιακή υποβολή (πχ διαγωνισμοί δημοσίου).

Για απλή χρήση συνήθως πηγαίνεις για θεώρηση σε ΚΕΠ, Α.Τ. κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...