wilde Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Καλήμερα έχω τον I7-8700k ύστερα από μελέτη και βοήθεια από μέλη του Forum τον ρύθμισα εκεί που θέλω. 3.7 -4.7 GHz (Οι έξι πυρήνες συγχρόνως max 4.3 GHz) (AVX -4) (1-3 πυρήνες φτάνουν max 4.7 GHz υπό φορτίο όπως στο Cinebench R15) Όταν το vcore είναι στο auto, τα volts φτάνουν μέχρι 1.370 Volts (που είναι υψηλά σύμφωνα με γνώμες πιο έμπειρων) Οπότε ρύθμισα το vcore στα 1.150 Volts και φτάνει maximum 1.255 Volts Οι επιδόσεις στο Cinebench R15 και στο benchmark test XTU είναι παρόμοιες με μια ελάχιστη υπεροχή όταν είναι στο Auto. Όταν είναι στο Auto οι maximum θερμοκρασίες είναι υψηλότερες κατά 5-10 C ( σε idle είναι ίδιες) αλλά έχω την εντύπωση ότι τα average Volts είναι υψηλότερα όταν είναι στο fixed mode Οπότε έχω τα εξής ερωτήματα: Τα 1.370 Volts είναι όντως υψηλά? Τα average Volts είναι λογικό να είναι υψηλότερα στο fixed mode? Και τέλος η ποιο σημαντική! Ποια επιλογή από τις δυο είναι καλύτερη για την "υγεία" του επεξεργαστή? Ευχαριστώ!
BabisTs Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Για τόσο χαμηλό oc για αυτό τον επεξεργαστή θα σου πρότεινα fixed voltage (το βρίσκεις με δοκιμές που είσαι σταθερός) .....αν τον ανέβαζες για υψηλά νούμερα daily (4,9ghz -5.1ghz) τότε καλύτερα ήταν να παίξεις με offset ρευματάκι και γιατί εκεί θα ήσουν σε υψηλό range (1.25-1.35 + volt ).....auto ποτέ σε Z mobo γιατί πάντα δίνει παραπάνω vcore από όσο χρειάζεται το cpu...... 4
wilde Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BabisTs είπε Για τόσο χαμηλό oc για αυτό τον επεξεργαστή θα σου πρότεινα fixed voltage Εκεί έχω καταλήξει μετά από δοκιμές σταθερότητας και θερμοκρασιών. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από wilde
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα