Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των πρώτων 4-bit (QLC, Quad-Level Cell) 4-terabyte SATA SSDs για καταναλωτές.

Τα νέα προϊόντα βασίζονται σε 1-terabit (Tb) V-NAND τεχνολογία μνήμης φέρνοντας εξαιρετικά επίπεδα αποδοτικότητας στα SSDs που απευθύνονται σε απλούς χρήστες. Χάρη στα chips 1Tb 4-bit V-NAND, η Samsung έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει κάρτες μνήμης για smartphones με χωρητικότητα 128GB, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο για μεγαλύτερες χωρητικότητες σε προϊόντα μνήμης υψηλής απόδοσης.

2.jpg.b19514c812ccf67d9f9d9d13cc01ee9f.jpg

Τα 4-bit 4TB SATA SSD διατηρεί το ίδιο επίπεδο απόδοσης με ένα 3-bit SSD χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή 3-bit και τη τεχνολογία TurboWrite, ενώ παράλληλα η χωρητικότητα του drive παρουσιάζεται αυξημένη χάρη στην χρήση 32 chips όλα τους βασισμένα σε τεχνολογία 64-layer 4ης γενιάς 1Tb V-NAND.

1.png.d911cb17cd1bf522a17a91978e642c6a.png

Το 4-bit QLC SSD προσφέρει ταχύτητα ανάγνωσης (sequential) που αγγίζει τα 540MB/s και ταχύτητα εγγραφής (sequential) που φτάνει τα 520MB/s. To SSD κάνει χρήση του πρότυπο 2,5” και συνοδεύεται από εγγύηση 3 ετών. Για την ώρα η Samsung δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία διάθεσης ή την τιμή του, ωστόσο γνωρίζουμε ότι στα σχέδια της είναι η παρουσίαση και οικονομικότερων QLC SSDs χωρητικότητας 2TB και 1TB.

TechPowerUp

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Χάρη στα chips 1Tb 4-bit V-NAND, η Samsung έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει κάρτες μνήμης για smartphones με χωρητικότητα 128GB

🤔

Εδώ και 1 χρόνο στο κινητό μου έχω 256GB κάρτα μνήμης της Samsung

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kio είπε

🤔

Εδώ και 1 χρόνο στο κινητό μου έχω 256GB κάρτα μνήμης της Samsung

Υποθέτω πως μιλάει για χωρητικότητα ανά chip (?)

Δημοσ.

ο ssd 500gb της sammy έχει 110 ευρώ, οι τιμές έχουν πέσει καταιγιστικά τα τελευταία χρόνια και θα πέσουν και άλλο, καιρός για δρόμο στους μηχανικούς δίσκους μια μέρα με όλα τα μειονεκτήματα τους.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ισχύει ακόμη ότι SLC > ... > QLC από άποψη αντοχής, ή πλέον πιο σημαντικό κριτήριο είναι ο τύπος του chip (V-NAND κτλ) και ο τύπος σύνδεσης (sata, nvme);

Δημοσ.

Οι SSD ειναι ακομα σε εμβρυικό στάδιο. Στην ουσία όποιος αγοράζει σήμερα, είναι beta tester μιας τεχνολογίας με άγνωστη αξιοπιστία και προοπτική. 'Οταν με το καλό ωριμάσει η αγορά σε 10-15 χρονια, τοτε ΝΑΙ θα αξίζει η μετάβαση σε SSD. Μέχρι τότε όμως μηχανικός δίσκος και άγιος ο Θεος!

• Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 9
  • Sad 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Federer είπε

Οι SSD ειναι ακομα σε εμβρυικό στάδιο. Στην ουσία όποιος αγοράζει σήμερα, είναι beta tester μιας τεχνολογίας με άγνωστη αξιοπιστία και προοπτική. 'Οταν με το καλό ωριμάσει η αγορά σε 10-15 χρονια, τοτε ΝΑΙ θα αξίζει η μετάβαση σε SSD. Μέχρι τότε όμως μηχανικός δίσκος και άγιος ο Θεος!

Μου χε λείψει πολύ το να δω σχόλιο σου πραγματικά!  Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο! 

• Like 8
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Federer είπε

ουτε μηχανικους δισκους, ουτε θεους. Μονο SSD μαναρι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...