tornado Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Εχω ενα λαπτοπ hp pavilion g6 και windows 10. Τελευταια φορτωνει ο σκληρος δισκος στο φουλ και ειναι στιγμες που τα παντα σερνονται. Προσπαθω να βρω τι τρεχει στο background και με τα συνηθη utilities δεν εχω βγαλει ακρη. Καμια ιδεα στο πως να εντοπισω την αιτια του κακου?
sstratos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Συμφωνα με τα specs ο δίσκος σου ειναι "αργός" (5400rpm) και το interface της μητρικής ειναι SATA-2 (οχι sata-3 που ειναι γρηγορότερο με διπλασία ταχύτητα). Επίσης βλέπω οτι χωρις να τρέχεις τίποτα η μνημη ειναι ήδη γεμάτη κατα 50%. Το οποίο μπορεί να σημαίνει οτι με 1-2 προγραμματα ανοικτα και 3-4 καρτέλες ανοιχτες στο ιντερνετ να γραφει-σβήνει συνεχεια στο pagefile. Εαν εχεις 4gb ram βαλε άλλα 4 εαν εχεις ελεύθερο σλοτ. Θα δείς μια αύξηση ταχύτητας 15-20% και θα ανακουφίσεις λίγο τον δίσκο απο τα γραψίματα. Εαν εχεις 8gb ram αστο ετσι. Βάλε το hdsentinel να δεις και την υγεία του δίσκου. Μπορεί να εχει κάποιο πρόβλημα. Και ενας ssd θα απογειώσει την εμπειρία (σαν τελευταία λύση) 1
tornado Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 εβαλα το hdsentinel αλλα δεν μπορεσα να εντοπισω ποιο προγραμμα τρεχει στο δισκο.... σκεπτομαι να κανω επαναφορα συστηματος σαν ενδιαμεση λυση.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 το HDS σου δείχνει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον δισκο όχι τι τον απασχολεί. Επαναφορά για μενα οχι μην κάνεις, δώσε μερικά χρήματα για να ηρεμήσει το κεφάλι σου και πάρε εναν ssd (πχ 860 evo) και επειτα το πιο αργό σύστημα στο λαπτοπ θα είναι ο επεξεργαστής. 45 λεπτά πριν, sstratos είπε Συμφωνα με τα specs ο δίσκος σου ειναι "αργός" (5400rpm) και το interface της μητρικής ειναι SATA-2 G6 αν θες ειναι το σασί του φορητού, δεν έχει γράψει πλήρες μοντέλο. Το G6 βγαίνει με APU αλλά και με i7.
ss13 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Το Hdd Sentinel ( που σου είπαν τα παιδιά πριν ) λέει πάνω αριστερά τον μοντέλο του δίσκου σου , πες μας ποιο είναι , ακόμα πες μας το Health / Performance του δίσκου , πήγαινε εδώ κάνε αυτά που λέω στο μήνυμα Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 πες μας το ακριβές μοντέλο του ( δες φωτογραφία ) 1
tornado Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 ευχαριστω για το ενδιαφερον, θα απαντησω σε ολα αυριο γιατι μολις γυρισα απο συναυλια
tornado Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 καλημερα πλεον και με πρωινο καφεδακι ο δισκος ειναι, Σύνοψη σκληρού δίσκου Αριθμός σκληρού δίσκου,0 Περιβάλλον διεπαφής,S-ATA II Ελεγκτής δίσκου,"Intel(R) 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller (AHCI) [VEN: 8086, DEV: 3B29]" Τοποθεσία δίσκου,0 ID μοντέλου σκληρού δίσκου,SAMSUNG HM321HI Αναθεώρηση Firmware,2AJ10003 Σειριακός αριθμός σκληρού δίσκου,S25WJ9BB140130 Συνολικό μεγεθος,305242 MB Κατάσταση ενέργειας,Ενεργό και οι φωτο στο πισω μερος
ss13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Η αναφορά του Hdd Sentinel λέει το ποσοστό Health / Performance , για πες μας τα αποτελέσματα , έκανε όλα όσα έχω γράψει στο μήνυμα ; Πόσο κενό χώρο έχει ο δίσκος ; Πρέπει το 30 % του δίσκου να είναι άδειο για να τρέχει καλά , ακόμα κατέβασε αυτό https://filehippo.com/download_hwmonitor/ ανέβασε τις θερμοκρασίες να δούμε τι γίνεται ( πολλές φορές εαν ο δίσκος είναι γεμάτος σε μηχάνημα το οποίο έχει ανεβασμένες θερμοκρασίες ) τότε έχει αυτή τη συμπεριφορά που έχει το δικό σου τώρα , αργεί δηλαδή
donblunts Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Φίλε μου πάτα Start > γράψε απευθείας Services > ψάξε για το Superfetch, κάνε 2πλό κλίκ, κάντο Stop και Disabled. Στην εκκίνηση του PC θα σου δώσει καλύτερους χρόνους φόρτωσης. Αλλα ένας SSD +4GB ram θα ανακουφίσει εντελώς το λάπτοπ σου. 1
tornado Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Έκανα disableκαι ένα άλλο services και έστρωσε... Για ραμ θα το σκεφτώ από Σεπτέμβρη αρκεί να βρω με 20-25 ευρώ 1
NMadGun19 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Αυτο το superfetch τι ακριβως κανει στο pc ; Αμα τα κανω disable θα εχω καποιο προβλημα;;
ss13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, NMadGun19 είπε Αυτο το superfetch τι ακριβως κανει στο pc ; Αμα τα κανω disable θα εχω καποιο προβλημα;; Δες τα παρακάτω https://www.adslgr.com/forum/threads/315937-Windows-7-και-superfetch https://www.tenforums.com/tutorials/99821-enable-disable-superfetch-windows.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα