Προς το περιεχόμενο

Ο Patrick Stewart επιστρέφει ως Jean-Luc Picard σε νέα σειρά Star Trek


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι, η φημη ηταν οτι υπηρχε εντονη προστριβη μεταξυ της ηθοποιου και ενος απο τους παραγωγους, επειδη το κοκκινομαλικο ΜΙΛΦ δεν του καθοταν. το αποτελεσμα ηταν να την απολυσει στο τελος της πρωτης σεζον.

αλλα υπο την πιεση των φανς και του καστ, και επειδη η Πολανσκι ως χαρακτηρας δεν αρεσε σε κανεναν, την φερανε ευτυχως παλι πισω. btw, η ηθοποιος που εκανε την Πολανσκι ειχε παιξει στο TOS.

 

αχ, που ειναι οι καλες εποχες που η Uhura κυκλοφορουσε γυμνη μεσα στο γραφειο του Roddenberry. 😂

Επεξ/σία από KilliK
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Μπεβερλι Κράσερ και ο γιός της (στην σειρά) ήταν οι χειρότεροι χαρακτήρες της σειράς και οι χειρότεροι ηθοποιοί.

Η Πουλάσκι ήταν πολύ καλύτερη. Περισσότερο ρεαλιστικός χαρακτήρας, πιο κοντά στον χαρακτήρα πραγματικών γιατρών.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικα μου αρεσε η Πουλασκι, αλλα η αληθεια ειναι οτι η Beverly ειχε καλυτερη χημεια με τον Picard. o Wesley παντως ηταν οτι χειροτερο στη σειρα.

ειχες την ελιτ των καλυτερων αξιωματικων του μισου γαλαξια, για να δινει σε καθε επεισοδιο την λυση το πιτσιρικι που δεν ειχε καν παει στην Ακαδημια.

shut up Wesley, indeed.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι τραγικό που στο 1-2ο επεισόδιο τον βάζει η μάνα του στην 'γέφυρα" (bridge) του enterprise όπου τα ξέρει απ'όλα επειδή τα διάβασε σε ένα βιβλίο... και μετά γίνεται ο βασικός πλοηγός-οδηγός στο διαστημόπλοιο... Στα επόμενα επεισόδια λύνει όλους τους γρίφους από μόνος του. Στην πορεία βέβαια ευτυχώς δεν συνεχίστηκε αυτό.

Ανέκαθεν το star trek είχε έναν εκνευριστικό χαρακτήρα που για κάποιον λόγο ποτέ δεν τον έδιωχναν οι παραγωγοί-σεναριογράφοι της σειράς (Wesley-Neelix κλπ).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kι εμενα η Πολανσκι μου αρεσε πολυ σαν χαρακτηρας κι εννοειται σαν ηθοποιος ηταν σαφως ανωτερη και δινοντας υποσταση στον ρολο της. Εγιναν και καποια επεισοδια με πρωταγωνηστρια την Πολανσκι (αυτο που γερασε απο τον ιο των παιδιων και την φιλτραρανε μετα) τα οποια ηταν ωραιοτατα. Δυστυχως-ατυχως αποφασιστηκε η απολυτα πετυχημενη Πολανσκι να απομακρυνθει για να επανελθουμε στην απαραδεκτη Μπεβερλι (με τον υιο Γουεσλι), η οποια ηταν μεν ομορφοτερη της Πολανσκι αλλα η σειρα εχασε απο αυτο ποιοτικα.Οσον αφορα την χημεια με τον Ζαν λουκ, και η Πολανσκι ειχε ...αρνητικη χημεια με τον Ζαν Λουκ και η οποια αποδοθηκε ωραιτοτατα και ηταν ρεαλιστικοτερη. Κριμα... η Κρασερ ειναι μια απο τους αδυναμους κρικους του ΤΝG, ουδεποτε μου αρεσε.

Υπηρχε πολυ καλο potential στη δευτερη σεζον, προσωπικα ειναι απο τις αγαπημενες μου σεζον, η εισαγωγη των borg με το Q-who ηταν πραγματικα εντυπωσιακη, επισης αξιομνημονευτο το επισοδειο με τον Moriarty του Sherlock Holmes που αποκτα συνειδηση (Elementary Dear Data)...

Δεν ειναι τυχαιο οτι η δευτερη σεζον, μετα την πρωτη η οποια ομολογουμενως ψαχνονταν, ειχε βρει το ρυθμο της και βασιζοταν αποκλειστικα στον Roddenberry. Επισης η επιλογη του καστ, των σεναριογραφων και των κατευθυνσεων της σειρας ανηκει στον Gene, οποτε το να δινουμε περισσοτερο credit στον R.Berman ειναι απλα αδικο. Οι επιλεγμενοι-εκπαιδευμενοι σεναριογραφοι που ανελαβαν μετα τον Gene ειχαν ιδιεα τι ακριβως να κανουν και με μικρες παρεκλισεις απο το "δογμα Ροντεμπερι" οταν "απελευθερωθηκαν" σεναριακα, μας δωσανε εξεραιτικα επεισοδια κατοπιν. Τα οποια δεν ειχαν μεν την συνολικη εικονα του οραματος του Gene, αλλα σταθηκαν μεμονομενα (και πολλες φορες βασισμενα σε τεκνομπαμπλ -Bragga γαρ) σαν πενταστερα επεισοδια με τονο. Πιστευω ομως πως οσο χανοτανε το πνευμα του Ροντεμπεριακου δογματος, χανονταν το οραμα και η αναπτυξη πανω σε αυτο, δηλαδη η υποσταση του ιδιου του σταρτεκ. 

Με λιγα λογια το Σταρ Τρεκ χανοντας τον δημιουργο του εχασε τον χαρακτηρα που το εκανε μοναδικο. Οσο κρατησαν τις αρχες του Gene και δημιουργησαν πανω σε αυτες (τρανταχτο παραδειγμα το DS9 του Μοοre και Behr) ειχαμε ωραιοτατα παρακλαδια, τα οποια ερχοταν καποιες φορες σε ευθεια συγκρουση με το δογμα του Ροντεμπερι (εξερευνηση θρησκειας), αλλα συναμα υπηρξαν πιστα σε βασικες αρχες του (η θρεισκεια δεν ανηκε στους ανρθωπους του μελλοντος αλλα στους Μπαντζοριανς), αναπτυσσοντας περεταιρω την ιδεα, το οραμα. Αυτη η διαφορικοτητα τα εκανε κι αυτα μοναδικα.

 Ειδαμε εξαλλου τι εκανε μετα ο Berman απο μονος του στο Voyager και μετα στο Enterprice, οπως και στις 2 τελευταιες ταινιες TNG: Οδηγησε ενα τοσο ωραιο franchise σε αδιεξοδο με τα κενα κι ανυπαρκτα σεναρια που διεθεσε. 

Αμαρτια!

Το επιχηρημα πως δεν υπηρχαν αλλες ιδεες και οτι το Star Trek στερεψε, επρεπε να φρεσκαριστει κλπ δεν στεκει: Το Discovery (οσο εχω δει τουλαχιστον) δεν αντιπροσωπευει απολυτως καμια πτυχη του γνωστου Σταρ Τρεκ. Και οχι, δεν εχουν στερεψει οι ιδεες. Απλα δεν τις θελει η Paramount, γιαυτο και το Orville δεν λεγεται Star Trek! Οι ιδεες ειναι εκει. ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΕΣ!

 

Επεξ/σία από qspock
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το προβλημα με την Πολανσκι ηταν οτι ηταν πιο δυναμικη και στεκοταν στο υψος της απεναντι στον Πικαρντ, δεν μασαγε. ενω απο την αλλη, οι φανς και σεναριογραφοι θελανε να σπρωξουν  τo ρομαντζο της Beverly με τον Picard, και την μητρικη της σχεση με τον Wesley. με την Polanski δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα απο τα δυο. θα μπορουσαν βεβαια να την ξαναφερουν ως guest star σε αλλα επεισοδια, αλλα δυστυχως δεν εγινε ποτε αυτο.

αναρωτιεμαι αν η Beverly θα ειναι στη νεα σειρα με την σχεση της με τον Picard να εχει προχωρησει κα να εχουν αποκτησει οικογενεια. δεν νομιζω ομως να παιξουν με κατι τετοιο οι παραγωγοι, ειπαμε Luke Skywalker all over again.

οσο αφορα τον Roddenberry, ειχε εξαιρετικες ιδεες και εδωσε την σωστη κατευθυνση αλλα ειχε ενα μεγαλο ελαττωμα: πιστεψε το δικο του hype. νομιζε οτι αυτο που πρεσβευε το σοου του, το ουτοπικο μελλον της ανθρωποτητας, ηταν κατι μεγαλειωδες που επρεπε να διαφυλαχθει με καθε τροπο. το αποτελεσμα ηταν να σαμποταρει χωρις κουβεντα οποιαδηποτε καινουργια ιδεα που ερχοταν σε αντιθεση με αυτο το ιδεωδες του σοου του. δειτε πχ το παρασκηνιο του ST6, απαιτουσε την απολυση του Meyer γιατι δεν πιστευε οτι μπορει να υπαρξει ρατσισμος στην δικια του ουτοπια και μαλιστα ειχε βαλει δικηγορο για να τερματιστει το γυρισμα.

κατι τετοιο συνεβαινε και στο ξεκινημα του TNG, αλλα λογω της κακης του υγειας, αναγκασθηκε στο τελος να δωσει τα ηνια στους αλλους.

δυστυχως ομως σημερα, το Star Trek εχει φτασει στο αλλο ακρο και δεν θυμιζει με τιποτα αυτο που καποτε ηταν και ενεπνεε. 

oπως ειπε και ο Rich Evans των RLM, αφου ειδε το τραιλερ της season 2 του STD:

"Do they even explore anything?"

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα βιβλια του Peter David  με πρωταγωνιστη τον Q που ειχα διαβασει, ηταν πολυ καλα.

τα βιβλια ηταν: Q-Squared, Q-In-Law και I, Q

απο κομιξ θυμαμαι ενα crossover με τον Doctor Who που ηταν αρκετα καλο. o τιτλος του ηταν:

Star Trek: The Next Generation/Doctor Who: Assimilation2

Επεξ/σία από KilliK
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...