Προς το περιεχόμενο

Πτυχιακή Εργασία - Επικοινωνία 2PC μέσω C++

makis_kom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι ένα θέμα πτυχιακής εργασίας, όπου 2 υπολογιστές θα επικοινούν μεταξύ τους μέσω ενός προγράμματος.

Π.χ. θα μπορεί ο ένας υπολογιστής να στέλνει διάφορα δεδομένα στον άλλο, όπως επισης να μπορούν να διαχειρίζονται μία κοινή Βάση Δεδομένων.

Πόσο εφικτό είναι να γίνει με C++ Builder?

(Αν θέλεται περισσότερες λεπτομέριες μπορώ να σας στείλω)

Ευχαριστώ εκ των προταιρων... :)

Δημοσ.

Exei dikio o Mihos psaxe kai sigoura tha vreis. Yparxoun para polla tetoia + gia database na xreisimopoihseis MSSQL h mySQL (enonetai paneukola an xreisimopoihseis Visual Studio 6 anti C++ Builder).

Alhtheia me auto to thema tha exeis arketo yliko gia na grapseis? Mou fenetai ligo short. Mono me C++ sou epitrepetai na asxolhtheis?

Δημοσ.

Πτυχιακή φτωχή έχω την εντύπωση πως θα γίνει.Εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα η επικοινωνία 2 μηχανών με απλούς αλγορίθμους σε C++.

Υλοποιείται πολύ εύκολα.

Γιατί δεν εξετάζεις την περίπτωση επικοινωνίας έστω 2 μηχανών δίνοντας έμφαση στον προγραμματισμό του πρωτοκόλλου επικοινωνίας, υλοποιώντας το με γεννετικούς αλγορίθμους, έχοντας ως απώτερο σκοπό την ασφάλεια στην μεταφορά των data?

Δημοσ.

Προφανώς ο φίλος μας δεν έχει πολλές γνώσεις προγραμματισμού για να υλοποιήσει το αναφερθέν έργο, όσο απλό και αν φαίνεται σε κάποιους από εδώ μέσα.

makis_kom η γνώμη μου είναι να συνεχίσεις με την πτυχιακή σου διότι περιλαμβάνει πολλές βασικές πτυχές προγραμματισμού (δίκτυα, συγχρονισμός, βάσεις δεδομένων κλπ). Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και η C++ είναι αρκετά δυνατή γλώσσα. Και αν αρχίσεις και σου φανεί εύκολη τότε μπορείς να γράψεις και ένα GUI ώστε να δαιχειρίζεσαι τη βάση μέσω ενός γραφικού περιβάλλοντος. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με γραφικά στη C++ και μπορεί να θέλει λίγο δουλειά παραπάνω, πάντως αξίζει να το ψάξεις.

Καλή τύχη.

Δημοσ.

Παιδια μην φαγώνεστε χωρίς λόγο!

Μια απλή ερώτηση έκανα. Έχω ήδη ψάξει στο Internet και εχω βρεί

πληροφορίες, απλώς ήθελα και μερικές απόψεις και από εσάς.

Την C++ την εχω δουλέψει αρκετά, αλλά δεν μου είχε δημιουργηθεί

η ανάγκη για να την δουλέψω και δικτυάκα.

Το συμπέρασμα που έβγαλα πάντως ήταν πως πολλοί έχουν ακούσει

για δικτυακή επικοινωνία και ελάχιστοι έχουν τολμήσει(πρακτικά και

όχι θεωρητικά).

Όσων αφορά την δυσκολία της εργασίας, έχει σχέση και με τις απαιτήσεις

του ίδιου του Ιδρύματος.

Ευχαρίστω για το ενδιαφέρον :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...