james9tito Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Ολοι οι πομποδεκτες περνανε σε ολα τα διοδια δεν ισχυει το παραπανω περι ΑΟ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 21 Ιουλίου Share Δημοσ. 21 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, phanispal είπε Αρχές Αυγούστου θα πάω Χαλκιδική, πώς μπορώ να βγάλω e-pass χωρίς να πάω σε διόδια ΑΟ (μόνο γι' αυτό), αφού φαντάζομαι θα με χρεώσουν είσοδο και έξοδο; Ακριβώς ίδια κατάσταση με εμένα, ήρθα Χαλκιδική αρχές Ιούλη. Δύο μέρες πριν το ταξίδι πήγα στο συνεργαζομενο κτεο στο Μοσχάτο (αφού είσαι Ν. Προάστια), πήρα το μηχάνημα (και γράφτηκα συνδρομητής) μέσα σε 10' και τέλος. Σπίτι πέρασα το app στο τηλέφωνο, είδα τα χρήματα που δίνεις όταν γράφεσαι να έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό μου, ταξίδεψα χωρίς κανένα θέμα. Χρήματα με κάρτα μέσω του app, δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο. Δεν ξέρω αν σε βολεύει να το παραγγείλεις, μήπως δεν προλάβει να σου έρθει. Επεξ/σία 21 Ιουλίου από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) On 19/07/2024 at 21:05, Greektrooper said: Καταλαβαίνω πως το λες αλλά θεωρώ πως ίσως του δίνεις λίγο περισσότερο σημασία απ' ότι αξίζει. Προσωπικά αυτή την στιγμή έχω 3 πομποδέκτες της ΑΟ. Και οι τρεις χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά αυτοκίνητα της οικογένειας. Και οι τρεις όμως είναι "χρεωμένοι" σε εμένα μεν αλλά σε εντελώς διαφορετικά οχήματα μιας και όταν τους έβγαλα τα οχήματα της οικογένειας ήταν άλλα τα οποία πουλήθηκαν. Επίσης, ο ένας από τους τρεις, χρησιμοποιούταν για κανά 6μηνο από άσχετο μέλος εκτός οικογένειας για διευκόλυνση δική του για έκτακτη χρήση στην Αττική. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα ποτέ, είτε με κάποια διέλευση είτε με φόρτιση στο ταμείο (να πεις δηλαδή ότι το δίνω για φόρτιση και υποτίθεται ότι βλέπει ο/η υπάλληλος ότι άλλο οδηγώ εκείνη την ώρα και άλλο είναι δηλωμένο). Τώρα, δεν θα τύχει κάτι ποτέ;;; Δεν μπορώ να το ξέρω, όμως (γνώμη μου πάντα) έχω τρομερά πιο σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα να ασχοληθώ στην καθημερινότητα από το αν η εκάστοτε Εγνατία ή ΑΟ θα μου κλειδώσει τον πομποδέκτη γιατί πούλησα ξέρω γω το Skoda που είχα πριν 10 χρόνια και πήρα ένα VW χωρίς να τους ενημερώσω. Δεν με απασχολεί τόσο , απλα - προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ κατι σύμφωνα με τους όρους χρήσης...αν ποτέ αρχίσουν να τους εφαρμόζουν αυστηρότερα, δεν θέλω πιθανές πηγές προβλημάτων, οποιασδήποτε βαθμίδας, δεν μου χρειάζονται (αφού δεν κρίνεται και κατι σημαντικό)... - ως φόρουμ συζήτησης που είμαστε, όπου κατατίθενται απόψεις / εμπειρίες / και ενίοτε τεκμηριωμένα στοιχεία για το τί ισχύει, θεωρώ γόνιμο να διακρίνεται κάθε τί γι αυτό που είναι και να μην κάνω την προσωπική εμπειρία ή την άποψη καθολικό ή Χ βαθμού γενικότητας κανόνα.. ...γιατί δεν έχω λάβει ποτέ κ πρόστιμο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας...δεν ξέρω πόσο βάσιμο θα ήταν να συμπεράνει κανείς ότι δεν τα έχω υπερβεί, γι αυτό και δεν έχω κληθεί να πληρώσω ποτέ. ...και μια καθυστέρηση στα διόδια, αν είσαι σε ταξίδι και πρέπει να προλάβεις πλοίο ή ραντεβού κτλ είναι μη αναγκαία... ...αν κάποιος όμως κερδίζει από την χαλαρή/μη εφαρμογή των κανόνων, όπου υπάρχουν κι όποιοι είναι, μπορεί να αξίζει κι ότε-αν προκύψει κάποτε πρόβλημα πιθανότατα είναι παραπάνω από διαχειρίσιμο. ...όμως για τις ώρες που δαπανά κανείς εδώ μέσα, συζητώντας για ένα συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να είναι εν τέλει πιο αποδοτικό να απευθυνθεί στη πηγή/αρμόδιο φορέα ζητώντας στοιχεία / επίσημη τοποθέτηση, παρά να ανταλλάξει 50 μηνύματα εδώ με κατάθεση διαφορετικών απόψεων/εμπειριών/εικασιών ή να γκουγκλάρει αναζητώντας έτοιμες απαντήσεις τρίτων. Πχ συζητούσαμε για το πόσα λίτρα καυσίμου μπορεί να μεταφέρει κανείς διερχόμενος τα σύνορα και τελικά πολύ πιο σύντομο ήταν να συντάξω ένα μικρό κείμενο και να απευθυνθώ στις υπηρεσίες τελωνείων, ώστε να λάβω μια επίσημη και κοινοποιήσιμη σε τρίτους τοποθέτηση. Επεξ/σία 27 Ιουλίου από definitio 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 28 Ιουλίου Share Δημοσ. 28 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 20/7/2024 στις 3:20 ΜΜ, phanispal είπε Άρα της ΑΟ είναι το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού (και στην ΑΟ). Αν και έχω την εντύπωση ότι με αυτό που έχω (νομίζω είναι της Νέας Οδού, δε θυμάμαι σίγουρα) έχω περάσει και από ΑΟ μερικές φορές. Επίσης, καταλήγουμε ότι της ΑΟ είναι το πιο συμφέρον, σωστά; Αρχές Αυγούστου θα πάω Χαλκιδική, πώς μπορώ να βγάλω e-pass χωρίς να πάω σε διόδια ΑΟ (μόνο γι' αυτό), αφού φαντάζομαι θα με χρεώσουν είσοδο και έξοδο; Στις 20/7/2024 στις 3:57 ΜΜ, Nabuko είπε Θεωρώ ότι το Olympia pass είναι το καλύτερο απ' όλα. Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού Όλων των παραχωρήσεων οι πομποδέκτες περνάνε κανονικά σε όλες τις παραχωρήσεις. Ο κάθε πομποδέκτης όμως έχει κάποιο "πλεονέκτημα" στην παραχώρηση που ανήκει. ΔΕΝ είναι ο καλύτερος της Αττικής Οδού γιατί δεν σου δίνει επιστροφή 0,50€ όταν από Κόρινθο προς Πάτρα βγεις στην έξοδο του Λουτρακίου (όπως κάνει αυτός της Ολυμπίας Οδού) και δεν σου δίνει δωρεάν τη διέλευση στην Κορίνθου-Πατρών αν επιστρέψεις εντός 4 ωρών από το αντίθετο ρεύμα του ίδιου σταθμού διοδίων. ΔΕΝ είναι ο καλύτερος της Ολυμπίας Οδού ή της "Γέφυρας" γιατί στην Αττική Οδό θα χρεωθείς με αυτόν το πλήρες αντίτιμο των 2,80€ αντί 2,55€ αν είχες τον δικό της πομποδέκτη. Και άλλα παρόμοια. Με απλά λόγια ο καλύτερος πομποδέκτης είναι αυτός της περιοχής που κινείται περισσότερο ο καθένας. Αν κινείται εξίσου συχνά σε πάνω από μια παραχώρηση μπορεί να βγάλει και 2ο ή και 3ο τον δικό της για την κάθε επιπλέον παραχώρηση. Αρκεί να μην τους έχει όλους μαζί εκτεθειμένους στο παρμπριζ γιατί τότε θα χρεώνεται κάθε διόδιο 2πλό ή 3πλό. Επεξ/σία 28 Ιουλίου από theopan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 28 Ιουλίου Share Δημοσ. 28 Ιουλίου Εγώ πάντως που έχω πομποδέκτη από ΑΟ και Νέα οδό, έχω παρατηρήσει ότι ο πομποδέκτης της ΑΟ είναι ένα κλικ πιο γρήγορος στο διάβασμα Το app της ΑΟ είναι πιο ξεκάθαρο όσον αφορά στις διελεύσεις αλλά το app της Νέας Οδού έχει built in τον υπολογισμός όλων των διοδίων μια διαδρομής Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taris Δημοσ. 11 Αυγούστου Share Δημοσ. 11 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Οι θήκες που κολλάνε στο παμπρίζ δέχονται όλα τα transponder, κάθε εταιρίας, ή είναι διαφορετικού σχεδιασμού και ασύμβατες? Θα μπορούσε εννοώ κανείς να έχει πχ από αττική και από ολυμπία και να το αλλάζει στη θήκη σαν cartridge? (εννοείται αφήνοντας το δεύτερο σπίτι) Επεξ/σία 11 Αυγούστου από taris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PharmChem Δημοσ. 11 Αυγούστου Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 22 λεπτά πριν, taris είπε Οι θήκες που κολλάνε στο παμπρίζ δέχονται όλα τα transponder, κάθε εταιρίας, ή είναι διαφορετικού σχεδιασμού και ασύμβατες? Θα μπορούσε εννοώ κανείς να έχει πχ από αττική και από ολυμπία και να το αλλάζει στη θήκη σαν cartridge? (εννοείται αφήνοντας το δεύτερο σπίτι) Έχω πομποδέκτες από Αττική οδό, Νέα Οδό, Ολυμπία οδό και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Όλοι οι πομποδέκτες κουμπώνουν κανονικά στην ίδια βάση! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taris Δημοσ. 11 Αυγούστου Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 1 hour ago, PharmChem said: Έχω πομποδέκτες από Αττική οδό, Νέα Οδό, Ολυμπία οδό και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Όλοι οι πομποδέκτες κουμπώνουν κανονικά στην ίδια βάση! Ακριβώς αυτό ήθελα να μάθω, ευχαριστώ πολύ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madnifestah Δημοσ. 11 Αυγούστου Share Δημοσ. 11 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 15 hours ago, taris said: Οι θήκες που κολλάνε στο παμπρίζ δέχονται όλα τα transponder, κάθε εταιρίας, ή είναι διαφορετικού σχεδιασμού και ασύμβατες? Θα μπορούσε εννοώ κανείς να έχει πχ από αττική και από ολυμπία και να το αλλάζει στη θήκη σαν cartridge? (εννοείται αφήνοντας το δεύτερο σπίτι) Συμβατές είναι ναι.. και στο αυτοκίνητο να υπάρχουν αν είναι "κρυμμένοι" δεν πιάνουν.. εγώ τον έχω στον αποθηκευτικο χώρο κάτω απο το υποβραχιονιο όταν δεν θέλω να χρησιμοποιηθεί (είναι και αρκετά βαθύ) και δεν μετράει. Στη θήκη για τα γυαλιά στην πόρτα του οδηγού, το ίδιο.. δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι έχω μεμβράνες σε όλα τα παράθυρα + το παρμπρίζ Επεξ/σία 11 Αυγούστου από madnifestah 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 12 Αυγούστου Share Δημοσ. 12 Αυγούστου Στις 11/8/2024 στις 12:17 ΠΜ, taris είπε Οι θήκες που κολλάνε στο παμπρίζ δέχονται όλα τα transponder, κάθε εταιρίας, ή είναι διαφορετικού σχεδιασμού και ασύμβατες? Θα μπορούσε εννοώ κανείς να έχει πχ από αττική και από ολυμπία και να το αλλάζει στη θήκη σαν cartridge? (εννοείται αφήνοντας το δεύτερο σπίτι) Όλοι την ίδια βάση έχουν. Κουμπώνουν όλοι αρκεί να έχεις κολλημένο ένα άγκιστρο. Δεν χρειάζεται (και δεν είναι πρακτικό αν σκοπεύεις να κινηθείς σε πάνω από έναν δρόμο/παραχώρηση) να το αφήνεις σπίτι το 2ο. Αρκεί να κρατάς το 2ο στο μεταλλιζέ σακουλάκι που έρχεται συσκευασμένος ο πομποδέκτης. Έχει θωράκιση. Και χωρίς το σακουλάκι αν είναι χαμηλά σε κάποιο ντουλαπάκι ή "τεμπέλη" δεν πιάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 12 Αυγούστου Share Δημοσ. 12 Αυγούστου Αυτο το άγκριστρο, παιζει να σου δίνουν δευτερο αν πχ σου σπασει ή μπρορει να βρεθει καποιο generic απο κανα μαγαζι? Πάντως μεχρι να βρεθει αγκιστρο αν το κρατήσεις απ τη σωστη μερια στο παμπριζ με το χέρι σου η μπαρα θα ανοιξει κανονικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dapostolidis Δημοσ. 12 Αυγούστου Share Δημοσ. 12 Αυγούστου Στην Εγνατία οδό δίνουν σίγουρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st@kas Δημοσ. 12 Αυγούστου Share Δημοσ. 12 Αυγούστου Πλέον στην Αττική οδό έχουν άλλες βάσεις. Οι παλιές ήταν συρταροτες ενώ οι καινούριες είναι κουμποτες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gapart Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα παιδιά. Αξίζει με τα σημερινά δεδομένα η έκδοση κάποιου συγκεκριμένου? Ή είναι ανάλογα που ταξιδεύεις? Ποιο έχει πχ το χαμηλότερο όριο? Φαντάζομαι αυτό είναι ένα νούμερο κάτω απ το οποίο δεν ανοίγει η μπάρα σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 17 ώρες πριν, gapart είπε Καλησπέρα παιδιά. Αξίζει με τα σημερινά δεδομένα η έκδοση κάποιου συγκεκριμένου? Ή είναι ανάλογα που ταξιδεύεις? Ποιο έχει πχ το χαμηλότερο όριο? Φαντάζομαι αυτό είναι ένα νούμερο κάτω απ το οποίο δεν ανοίγει η μπάρα σωστά? Το οριο ειναι χρηματικο ανα διοδιο. Εγω ειχα 3.50 και πηγα να περασω απο αφιδνες που ειχε 3.55 και δε με αφηνε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα