Προς το περιεχόμενο

E-pass διοδίων

lek88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 

Λόγω πέτρας , έγινε αντικατάσταση  παρμπρίζ , το νέο λοιπόν έχει περασμένη και αντηλιακή μεμβράνη , βγήκε ο πομποδέκτης από το παλιό φυσικά , πέρασαν οι μέρες ... και θέλω να τον κολλήσω πάλι , αλλά ξεκολλάει , έβαλα ταινία διπλής όψης (φθηνή βέβαια) αλλά και πάλι ξεκολλάει , τι να δοκιμάσω ;; "καλύτερη" ταινία διπλής όψης ; ή κάτι άλλο ;;

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από terry308
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, terry308 είπε

Λόγω πέτρας , έγινε αντικατάσταση  παρμπρίζ , το νέο λοιπόν έχει περασμένη και αντηλιακή μεμβράνη ,

Άσχετο αλλά φιμέ μπροστά δεν απαγορεύεται ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Άσχετο αλλά φιμέ μπροστά δεν απαγορεύεται ;

Όχι, αρκεί να είναι 75%...  όπως και οδηγού - συνοδηγού

Επεξ/σία από terry308
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, terry308 είπε

Καλημέρα 

Λόγω πέτρας , έγινε αντικατάσταση  παρμπρίζ , το νέο λοιπόν έχει περασμένη και αντηλιακή μεμβράνη , βγήκε ο πομποδέκτης από το παλιό φυσικά , πέρασαν οι μέρες ... και θέλω να τον κολλήσω πάλι , αλλά ξεκολλάει , έβαλα ταινία διπλής όψης (φθηνή βέβαια) αλλά και πάλι ξεκολλάει , τι να δοκιμάσω ;; "καλύτερη" ταινία διπλής όψης ; ή κάτι άλλο ;;

Ευχαριστώ 

Καλημέρα. Νομίζω μπορείς να ζητήσεις να σου στείλουν άλλη βάση. Κι εγώ την έσπασα στην προσπάθειά μου να την ξεκολλήσω, τους ενημέρωσα και μου έστειλαν καινούργια.

• Thanks 2

• 5 εβδομάδες αργότερα...
30 λεπτά πριν, SARAKINA1989 είπε

Καλησπέρα, αν βάλω τον πομποδέκτη σε άλλο όχημα θα δουλεύει ή κοιτάνε και τις πινακίδες?

Θεωρητικά πρέπει να τις κοιτανε. Πρακτικά δεν είμαι σιγουρος

• Like 1

1 ώρα πριν, SARAKINA1989 είπε

Καλησπέρα, αν βάλω τον πομποδέκτη σε άλλο όχημα θα δουλεύει ή κοιτάνε και τις πινακίδες?

Λειτουργεί κανονικά. 

• Like 2

1 ώρα πριν, SARAKINA1989 είπε

Δουλεύει κανονικά αλλά βάσει των οδηγιών τους και των όρων τους, αν γίνει έλεγχος και το βρουν σε άλλο αυτοκίνητο θα σου ρίξουν πρόστιμο.
Εάν τους πάρεις τηλέφωνο και τους ρωτήσεις, θα σου πούνε να μην το κάνεις.

Στην εταιρεία που είμαι έχουμε 25 εταιρικά αυτοκίνητα και 15 συσκευές ( 8 e-pass & 7 fast pass )
Έχουμε αλλάξει 150 φορές τις συσκευές σε όλα τα αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα.

• Like 1

1 λεπτό πριν, SMF είπε

Και αφού βρήκα και εγώ το thread, να ρωτήσω... Εάν υπερβείς το όριο ταχύτητας, το e-pass αυτό, το καταγράφει;

Οχι αλλα καλη ιδεα θα ηταν.

• Like 1

28 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Οχι αλλα καλη ιδεα θα ηταν.

Τεχνικά αδύνατο όμως. Η μπαταρία του e-pass δε μπορεί να τροφοδοτήσει κύκλωμα που να καταγράφει την ταχύτητα, δυστυχώς... παρόλα αυτά θα 'ταν σούπερ να γινόταν! :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δεν ασχολήθηκα ποτέ με e-pass καθώς οι καθημερινές μου μετακινήσεις δεν το απαιτούν και τα λίγα ταξίδια ετησίως είναι διαχειρίσιμα και χωρίς αυτό. Επειδή όμως τίθεται και το θέμα της καθυστέρησης, ειδικά τις μέρες με "εξόδους", είπα να το εξετάσω, καθαρά για ευκολία.

Ερωτήματα δύο:

• Από μία μικρή έρευνα που έκανα τα διάφορα e-pass είναι πια universal για την Ελλάδα. Λειτουργούν δηλαδή για όπου υπάρχουν διόδια, εννοείται χωρίς το σχετικό εκπτωτικό πακέτο που αφορά τον αυτοκινητόδρομο για τον οποίο έχει εκδοθεί. Ισχύει αυτό; (με ενδιαφέρει κυρίως για αυτό της Αττικής Οδού)
  • Για τις λίγες φορές που θα χρησιμοποιείται δεν θέλω να το έχω στο παρμπρίζ. Αν κατά τη διέλευση το κρατάει ο συνοδηγός κολλημένο στο τζάμι είναι οκ ή μπορεί να έχει θέματα;

50 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Δεν ασχολήθηκα ποτέ με e-pass καθώς οι καθημερινές μου μετακινήσεις δεν το απαιτούν και τα λίγα ταξίδια ετησίως είναι διαχειρίσιμα και χωρίς αυτό. Επειδή όμως τίθεται και το θέμα της καθυστέρησης, ειδικά τις μέρες με "εξόδους", είπα να το εξετάσω, καθαρά για ευκολία.

Ερωτήματα δύο:

• Από μία μικρή έρευνα που έκανα τα διάφορα e-pass είναι πια universal για την Ελλάδα. Λειτουργούν δηλαδή για όπου υπάρχουν διόδια, εννοείται χωρίς το σχετικό εκπτωτικό πακέτο που αφορά τον αυτοκινητόδρομο για τον οποίο έχει εκδοθεί. Ισχύει αυτό; (με ενδιαφέρει κυρίως για αυτό της Αττικής Οδού)
  • Για τις λίγες φορές που θα χρησιμοποιείται δεν θέλω να το έχω στο παρμπρίζ. Αν κατά τη διέλευση το κρατάει ο συνοδηγός κολλημένο στο τζάμι είναι οκ ή μπορεί να έχει θέματα;

Ναι μπορείς να βγάλεις της Αττικής οδού και θα λειτουργεί σε όλες τις οδούς. Όπως είπες εκτυπώσεις θα απολαμβάνεις μόνο στην Αττική οδό. 

Δεν χρειάζεται να το έχεις μόνιμα κολλημένο. Το κρατάς ή εσύ ή ο συνοδηγός με το χέρι σε λογικό ύψος όταν περνάς το διόδιο. Μπορείς και να βγάζεις λίγο το χέρι εκτός παραθύρου για πιο σίγουρα αποτελέσματα. 

Υγ. Πριν κάποιους μήνες υπήρχε έλλειψη στους πομπούς της Αττικής οδού λόγω της γενικής έλλειψης μικρότσιπ.

• Thanks 1

Με το πομποδέκτη σε ύψος ή εκτός αμαξιού (χέρι-παράθυρο) έχω αντιμετωπίσει μη αναγνω(ρη)ση του με αποτέλεσμα είτε να πάω 2-3 φορές πίσω - μπρός , είτε σε διπλανό κανονικό ταμείο και να τον σκανάρουν οι υπάλληλοι 

Ο πομποδέκτης πρέπει να είναι στο μέσο του οχήματος , υπάρχει μηχάνημα στο κτίσμα των διοδίων , στο κέντρο της οδού διεύλευσης που τον διαβάζει ... 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Ερωτήματα δύο:

• Ναι ισχύει ακριβώς όπως το περιγράφεις, με οποιοδήποτε epass περνάς πλέον παντού, χωρίς τις εκπτώσεις.
  • Γενικά θα συνιστούσα να βρίσκεται στο παρμπρίζ για λόγους ασφαλείας ( αν οδηγείς μονός το βγάλε από το κουτί, κράτα και ξαναβάλε είναι επικίνδυνο). Προσωπικά δεν ήθελα με τίποτα να το βάλω, τώρα ούτε καν το πιάνει το μάτι μου. Στο πρακτικό, όχι δεν υπάρχει θέμα, βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις αν δεν το "κρατήσει" καλά μπορεί και να μην το πιάσει.
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...