Προς το περιεχόμενο

Η τελική έκδοση του Android 9 Pie κατέφθασε

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, kostasgr78 είπε

Με μια οικονομοτεχνική ανάλυση επιπέδου γυμνασίου, μπορεί ο καθένας να υπολογίσει ότι το να έχεις Android κινητό με σοβαρό performance και συνεχόμενα, κοστίζει ακριβότερα/έτος από το να έχεις iphone.

προφανώς και διαφωνώ και βασικά στο μόνο που μπορείς να βασίσεις το "performance" είναι τα benchmarks που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική χρήση 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

προφανώς και διαφωνώ και βασικά στο μόνο που μπορείς να βασίσεις το "performance" είναι τα benchmarks που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική χρήση 

Δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αναφέρομαι κυρίως στην αξιοπιστία. To android τρέχει αξιόπιστα σε όρους enterprise πάντα, πρακτικά μόνο στην Pixel σειρά. Όλα τα άλλα έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα, που αν είσαι τουρίστας και πετάς χαρταετό τα ξεπερνάς και «συμβιβάζεσαι», αλλά αν θέλεις το κινητό για εργαλείο δουλειάς που δεν μπορεί να σε «πουλάει» όποτε τού έρθει, τότε δεν σού κάνει.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1

26 λεπτά πριν, Haldol είπε

Τα Pixel, οκ, λογικό. Το Essential πως κι έτσι;

Για τις Android One συσκευές κάπου διάβασα για «μεσ' το φθινόπωρο».

Το essential παίρνει μαζί με τα pixeloφωνα!! Είναι από τις καλύτερες επιλογές για άμεσα update!! Είναι δυνατόν τηλέφωνο..πριν απο 20 λεπτά ειμαι με την final pie !!! :)

• Like 1

"να θέτει όρια στη χρήση όχι μόνο γενικά του smartphone αλλά και συγκεκριμένων εφαρμογών, εμφανίζοντας σχετικά μηνύματα."

Βλεπω να φεύγει καμία πίτα από το παραθυρο

• Like 1

42 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Με μια οικονομοτεχνική ανάλυση επιπέδου γυμνασίου, μπορεί ο καθένας να υπολογίσει ότι το να έχεις Android κινητό με σοβαρό performance και συνεχόμενα, κοστίζει ακριβότερα/έτος από το να έχεις iphone.

Οντως φιλε δεν ηθελες να ξεκινησεις flame...

• Like 9

9 λεπτά πριν, loypis είπε

Αυτό με το Project Treble δηλαδή δεν ισχύει για όλους όσους έχουν android?... 

αυτο νομίζω διευκολύνει να έρχονται γρηγορότερα οι αναβαθμίσεις και οχι  να έρχονται αμέσως 

35 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αναφέρομαι κυρίως στην αξιοπιστία. To android τρέχει αξιόπιστα σε όρους enterprise πάντα, πρακτικά μόνο στην Pixel σειρά. Όλα τα άλλα έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα, που αν είσαι τουρίστας και πετάς χαρταετό τα ξεπερνάς και «συμβιβάζεσαι», αλλά αν θέλεις το κινητό για εργαλείο δουλειάς που δεν μπορεί να σε «πουλάει» όποτε τού έρθει, τότε δεν σού κάνει.

pixel δεν είχα ποτέ αλλά είχα κάμποσα nexus και έχω one, η αξιοπιστία πάνω κάτω η ίδια (και πολλές φορές beta tester με προβλήματα που γενικά λύνονται σύντομα με τις απανωτές αναβαθμίσεις) , σαφώς καλύτερη από όταν μπλέκονται και οι διάφοροι κατασκευαστές με το δικό τους λογισμικό, αλλά τίποτα που δεν μπορείς να διαχειριστείς

το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να φτάσεις το κόστος ενός μήλου για να έχεις αξιόπιστη συσκευή και αν μιλάμε για εργαλείο, είναι πολύ υπό συζήτηση πόσο εργαλείο είναι για κάποιον ένα κινητό που δεν έχει την ελευθερία και τις ανέσεις του android.. το ότι κάτι δουλεύει πιο απροβλημάτιστα δεν σημαίνει ότι καλύπτει και τις ανάγκες σου 

τελοσπάντων, ας δούμε πώς θα είναι το νέο ui και πώς θα το προσαρμόσουν σε συσκευές που έχουν κουμπιά εκτός οθόνης.. δεν είμαι αρνητικός σε κάποια gestures σαν του ios που προκύπτουν πολύ φυσικά και έχουν λογική 

43 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Μετά από 8 χρόνια - φανατικός να σημειώσω - χρήστης Android από τη γέννησή του, γύρισα πριν από 3 μήνες σε iphone και ηρέμησε το κεφάλι μου. Δεν το λέω για να ξεκινήσω flame, αλλά αν χρειάζεται συσκευή 600+ ευρώ για να τρέχεις αξιόπιστα σε απόδοση την κάθε νέα έκδοση Android και μετά από 1,5 χρόνο να είναι για απαξίωση το κινητό, αφού δεν παίρνει αναβαθμίσεις, να το βράσω το οικοσύστημα.

χρονια τωρα εχουν υπεραρκετη ισχυ τα κινητα. εχω την αισθηση οτι φταιει ισως καποια εφαρμογη που χρησιμοποιεις. ολες αυτες οι πατατες για εξτρα μπαταρια, καθαρισμοι, αντιβιρους, κλπ οχι μονο δεν προσφερουν τιποτα αλλα γαμανε και το κινητο. 

επισης να χεις υποψη οτι απο το νουγκατ και μετα η πρωτη βδομαδα ειναι βασανο. το χε πει ο γουγλης αλλα με το νουγκατ δεν ειχα δει τεραστια διαφορα, οποτε δεν πολυεδωσα σημασια. οταν εβαλα ορεο τα δα ολα. κολληματα, μπαταρια χαλια, κλπ. οσα φορματ και να εκανα δεν εστρωνε με τιποτα. στο τελος το παρατησα και ισιωσε μονο του μετα απο 3-4 μερες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φεύγεις από την apple σε android για να μεταφέρει η google στα android κάθε χαρακτηριστικό που έβρισκες ενοχλητικό στα iphone;

(κατάργηση θύρας ακουστικών -ξέρω ότι δεν είναι υποχρεωτική αλλά με το πιξελ έδωσε το κακό παράδειγμα η google- κατάργηση πλήκτρων πλοήγησης με gestures στη θέση τους, μπαταρίες κολλημένες στα κινητά -και πάλι δεν είναι προυποθεση του λειτουργικού αλλά το μιμήθηκαν όλοι...)

Τουλάχιστον μένει το ανοιχτό λειτουργικό χωρίς wallgardened appstore, ναι με τα μειονεκτήματά του αλλά και με τα πλεονεκτήματά του για όσους προτιμούμε τα δυνητικά ρίσκα από τους περιορισμούς.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

1 ώρα πριν, kostasgr78 είπε

Αναλόγως τι εννοείς όταν μιλάς για δουλειά.

Εγώ πχ έχω το Titanium Backup το οποίο κάθε βράδυ σε ώρα που στάνταρ θα κοιμάμαι, ελέγχει όλες τς εφαρμογές που του έχω ορίσει να δει αν έχω κάνει τίποτα καινούργιο μέσα από αυτές (πχ σε ένα πρόγραμμα οικονομικών αν έχω περάσει νέα έσοδα / έξοδα, σε ένα πρόγραμμα συλλογής cd/ ταινιων / βιβλιων / βιντεοπαιχνιδιων αν έχω κάνει νέες καταχωρήσεις, σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης κλήσεων αν έχω περάσει νέες επαφές στην block list, σε ένα πρόγραμμα καταχώρησης βαρδιων αν έχει γίνει καμία αλλαγή κτλκτλκτλ) και κρατάει αυτόματα backup σε όλες τις αλλαγές. Όσο βρίσκεται στην εμβέλεια του router μου ανοίγει σύνδεση SSH / SFTP και μεταφέρει αυτόματα όλα τα νέα αυτά backup στον υπολογιστή μου για έξτρα ασφάλεια. Ταυτόχρονα ο υπολογιστής μου ελέγχει για νέες φωτογραφίες τις οποίες επίσης 'αρπάζει', νέα screenshot, νέες εισερχόμενες εικόνες στο Viber / Facebook Messenger κτλκτλκτλ και όλα τα βάζει σε φακελους που επισης εχω ορισει ετοιμα για ενα απλο copy-paste σε εξωτερικο δισκο με δομή φακέλων που απλά θα συγχωνευθει σε ήδη υπάρχοντες, κυριολεκτικά έχω ξεχάσει τι σημαίνει backup και δεν παίζει να χάσω αρχείο αφού όλα γίνονται αυτόματα κάθε μέρα με το που μπω στο σπιτι, κάτι που δε θα μπορούσα να κάνω σε iPhone αφού δεν έχει προγράμματα επιπέδου Titanium Backup και δε θεωρώ πως υπάρχει σημαντικότερη δουλειά από το να υπάρχουν αυτοματοποιημένα backup όλων των εργασιων σου.

Από εκεί και περα θεωρω ενα Android κινητο των 250 ευρω αξιοπρεπέστατο, και δεν θέλει και κόπο να το κάνεις ένα factory reset κάθε λίγους μήνες αν θες να το δεις να πηγαίνει σαν καινούργιο (κάτι που προσωπικά κάνω και στον υπολογιστή και σε όλα μου τα κινητά πολλά χρόνια τώρα). Οι περισσότεροι δεν συντηρούν ιδιαίτερα τις συσκευές τους, σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων σίγουρα ένα κλειστό λειτουργικό είναι πιο φιλικό.

• Like 9
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...