Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για κάλυψη εξόδων φοιτητή-πτυχιούχου

user0x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

35 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Εαν το καθε μαθημα στο ΤΕΙ  σου ειχε υλη 100 σελιδων με εικονες απολυτως κατανοητο. Δοκιμασε να πας να δωσεις μαθημα με υλη 500+ σελιδες και την παραμονη να εργαζεσαι.

Το να εκφραζουμε τι εχουμε καταφερει ως παρασημο στη ζωη μας ειναι ολιγον τι οξυμωρο, ειδικα εαν απο τη στιγμη  που το καναμε μεχρι τωρα εχουν περασει 4-5 μνημονια.

Για να απαντησω επι του θεματος.

Το ποια δουλεια θα κανεις ειναι πολυπαραγοντικο θεμα μιας και εξαρταται αμεσα απο το προγραμμα της σχολης σου και την πολη που θα βρισκεσαι. 

Ειναι τελειως διαφορετικη κατασταση να σπουδαζεις φιλολογια απο ιατρικη, νομικη απο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικης.

Οι συνηθεις δουλειες που κανουν  οι φοιτητες εχουν αναφερθει παραπανω και σαφως το ωραριο διαφερει απο καταστημα σε καταστημα.

500 σελιδες δεν ειχα να διαβασω σχεδον ποτε ! 

οκ, java, c++ και εφαρμοσμενα μαθηματικα εριξα πολυ διαβασμα για να καταφερω να περασω με πανω απο 7. 

δεν ειναι παρασημο για εμενα οτι δουλευα + τελειωσα ενα ΤΕΙ. ισα - ισα, οι αλλοι ζουσαν με 700€ απο μπαμπα & εγω με το ζορι πληρωνα τηλεφωνο, αμαξι & δεη :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου εξηγω απλα οτι αναφερεσαι σε μια εποχη οπου οι συνθηκες γενικοτερα ηταν διαφορετικες στους περισσοτερους τομεις. 

Εαν εχεις ολοκληρους τομους να διαβασεις, ακομα και παπαγαλια να προσπαθησεις, αν τις 4-5 ημερες πριν την εξεταση δεν εισαι στο σπιτι σου και συγκεντρωμενος, δεν προκειται να περασεις το μαθημα. Υπο την προυποθεση βεβαια, οτι τους τομους αυτους θα τους εχεις μελετησει και μεσα στο εξαμηνο.

Γιαυτο ξανατονιζω στο παλικαρι που ρωτησε, οτι εξαρταται αμεσα απο τη σχολη που θα φοιτησει.

• Like 1

Στις 7/8/2018 στις 1:26 ΜΜ, mclein είπε

αυτο που εισαι παντογνωστης να το κοιταξεις.

delivery καθε μερα να παει απο 9 εως 1 το βραδυ, ανετα εχει πανω απο 500€ σε φοιτητουπολη.

σερβιτορος 6ωρος 4 στις 7 ημερες παλι 400/500 θα βγαλει ανετα !!!!

προφανως δεν υπαρχει προσωπικος χρονος για λουσα & χορους αλλα δουλεια - διαβασμα βγαινουν.

οταν λοιπον σπουδαζα εγω προ 10κατι ετη, τα 400€ ηταν πανευκολα.

τωρα η αληθεια ειναι πως δεν ξερω αλλα σε φοιτητουπολη - σιγουρα 400-500 βγαινουν με εργασια + τιπς.

Πριν απο 10 χρονια ζουσαμε σε μια αλλη Ελλαδα, τα 400 ευρω ναι τα εβγαζες για την πλακα με μια μερικη απασχοληση λιγων ωρων, πλεον ο καθαρος μισθος καποιου κατω των 25 για πληρη απασχοληση ειναι 433 ευρω, και λογικα (και δυστυχως) θα κανει και απληρωτες υπερωριες και μακαρι να μην πεσει σε καποιον που θα του φαει κανα δυο μηνιατικα.

Αυτα για δουλειες που δεν ειναι νυχτα, στην νυχτα αλλαζουν τα πραγματα και μπορει να βγαζει καπως παραπανω και αν υπαρχουν φιλοδωρηματα σοβαρα παραπανω αλλα εκει αλλαζει η υποθεση, και τοτε που σπουδαζες εσυ (σε αυτην την αλλη Ελλαδα που ζουσαμε) ετσι και εμπλεκε φοιτητης με την νυχτα ανετα μπορουσε να καθαριζει 1500 ευρω το μηνα.

15 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μερικοί μάλλον δεν έχει τύχει να σπουδάσετε ή σπουδάσατε σε θεωρητικές σχολές που εκεί δεν υπάρχουν εργαστήρια και το μόνο που είχατε να κάνετε είναι να διαβάσετε ένα κατεβατό από βιβλία και συγγράμματα για την εξεταστική. Ακόμα κι έτσι όμως, αν υπάρχουν θεωρίες που πρέπει αναγκαστικά να παρακολουθείς και να παίρνεις σημειώσεις από αυτά που κάνει ο καθηγητής αλλιώς πολύ δύσκολα μπορείς να περάσεις το μάθημα, η σχολή εννοείται πως θα πάει πίσω. Ελπίζω ο ts να μην έτυχε να περάσει σε κανένα πολυτεχνείο, φυσικομαθηματικό ή ακόμα και σχολή ΣΤΕΦ από ΤΕΙ. Στα 4 χρόνια θα κάνει 2-2.5 χρόνια παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση. Το αν όλοι οι φοιτητές διαβάζουν κάθε μέρα δεν έχει καμιά σημασία.

Ισχυει αυτο που λες αλλα επισης εχουν δυσκολεψει παρα πολυ τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχεση με 10+ χρονια πριν, ενα πραγμα μονο να δεις, οτι πλεον οι εξετασεις ειναι 2 ωρες αντι για 3 και οι εβδομαδες εξετασεις 3 αντι για 4, και φυσικα εχουν ανεβει οι απαιτησεις των καθηγητων καθως και τα εργαστηρια και εργασιες, ακομα και οι θεωρητικες σχολες εχουν δυσκολεψει λιγακι αλλα ακομα καμια σχεση με πολυτεχνεια, ΣΘΕ και ΣΤΕΦ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, mclein είπε

FYI, εχω σπουδασει 350 χλμ μακρια απ'το σπιτι μου. Νεοσυστατο ΤΕΙ προ 12 ετων. Εργαστηρια & αμφιβολο προγραμμα (σχετικα με τις ωρες) απο day 1.

Η εργασια δεν με σταματησε - ουτε με εμποδισε σχετικα με το ΤΕΙ ! Ουτε ωρες εχασα (παιζει να ειχα 4 απουσιες εργαστηριακες στα 4 χρονια).

Μονο με ενα σεναριο θα μπορουσε να παει στραβα η φαση : Αν πηγαινα να δουλεψω σ'ενα απ'τα 2 club της πολης !!!

Δεν είπα να σε σταματήσει η εργασία ούτε να διακόψεις τις σπουδές σου, η συντριπτική πλειοψηφία μπορεί να καταφέρει και να σπουδάζει και να δουλεύει, ανέφερα όμως για το αν θα τελειώσεις στην ώρα σου μαζί με εργασία, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και πλην κάποιων εξαιρέσεων για να το καταφέρεις σε μια ομάδα σχολών όπως γεωπονικές, πολυτεχνεία, ιατρικές, σχολές ΣΤΕΦ ΤΕΙ πρέπει να είσαι φοιτητής φαινόμενο και να έχεις εργοδότη που να μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του. 

Σε εμάς υπήρχε πρόγραμμα που ήταν μπάχαλο, συνέβαινε π.χ οι ώρες των εργαστηρίων να είναι το το πρωί, να υπάρχει κενό κάποιων ωρών και μετά να έχεις θεωρία, ή το αντίστροφο, άλλα εργαστήρια απαιτούσαν να κάθεσαι σαν σκυλί στον υπολογιστή επί 6 μήνες να γράφεις για να παρουσιάσεις την μελέτη κεντρικής θέρμανσης ή ψύξης, μας είχε βγει η παναγία, άλλες φορές έμενα 8 το πρωί με 8 το απόγευμα στην σχολή. Τελειώσαμε στην ώρα μας μόνο εγώ και ένας φίλος μου, αρκετοί φοιτητές δούλευαν αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να τελειώσουν στην ώρα τους, η συγκεκριμένη σχολή ήταν 4ετης με μέσο όρο αποφοίτησης τα 6.5-7 χρόνια.

Επίσης, αν και το ανέφεραν άλλοι, παίζει σημαντικό ρόλο οτι έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με παλιά. Για να καταλάβεις, από όσα άτομα γνώριζα που σπούδαζαν και δούλευαν στην σχολή, κανένας δεν δούλευε σερβιτόρος, μπάρμαν κτλ. Ο ένας ήταν σεκιούριτι, ο άλλος σε net cafe, άλλος διοικητικό σε τράπεζα (προφανώς με μέσο), άλλος σε εταιρεία του αντικειμένου ή υπάλληλος σε κατάστημα. Ο μισθός ήταν πολύ υψηλότερος σε σχέση με τώρα. Στις μέρες μας, μόνο ντελίβερι και σερβιτόρος, δεν θέλω να υποτιμήσω όσους κάνουν αυτές τις δουλειές, αλλά η κούραση είναι πολύ μεγαλύτερη, αυτό παίζει τον ρόλο του.

7 ώρες πριν, tsioulak είπε

Ισχυει αυτο που λες αλλα επισης εχουν δυσκολεψει παρα πολυ τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχεση με 10+ χρονια πριν, ενα πραγμα μονο να δεις, οτι πλεον οι εξετασεις ειναι 2 ωρες αντι για 3 και οι εβδομαδες εξετασεις 3 αντι για 4, και φυσικα εχουν ανεβει οι απαιτησεις των καθηγητων καθως και τα εργαστηρια και εργασιες, ακομα και οι θεωρητικες σχολες εχουν δυσκολεψει λιγακι αλλα ακομα καμια σχεση με πολυτεχνεια, ΣΘΕ και ΣΤΕΦ.

Σωστό και αυτό, εγώ τελείωσα το 2009 και ήμουν από τους τελευταίους που δεν πρόλαβα στο ΤΕΙ Αθήνας το σύστημα με τα μαθήματα των εξαμήνων σε μονά και ζυγά, δηλαδή αν το τρέχον εξάμηνο ήταν το 3ο δεν μπορούσες να επιλέξεις να ξαναδώσεις μαθήματα 2ου εξαμήνου, έτσι δεν θα είχα τελειώσει με τίποτα στην ώρα μου, αυτό φυσικά το σύστημα εφαρμοζόταν στα πανεπιστήμια εδώ και χρόνια, έχει κάνει πολύ δυσκολότερο να τελειώσεις στην ώρα σου στα ΤΕΙ.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...