Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για κάλυψη εξόδων φοιτητή-πτυχιούχου

user0x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, οποιαδήποτε εργασία θα πρέπει να σου παρέχει βασικό μισθό 511(κάτω των 25) € το οποίο δεν είναι πολύ μακρυά από τα όσα έχεις αναφέρει αλλά δυστυχώς έχεις κι άλλα έξοδα.Internet, αναπάντεχα έξοδα, διασκέδαση. Να αναζητάς πάντα αν είναι διαθέσιμες φοιτητικές τιμές και τα ~200€ για τροφή ανά μήνα μη το δένεις κόμπο... Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω πως βγάινει και μια εβδομάδα με 10€ απλά θα πήξεις στα μακαρόνια(οι περισσότεροι φοιτητές είχαν-έχουν και θα βγάζουν τέτοιες εβδομάδες). Μια καλή αρχή είναι τίποτα νυχτέρια σε internet cafe αλλά οποιοδήποτε νυχτέρι κάνει πολύ δυσκολή την εκπαίδευση σε βάθος χρόνου. Good luck φοιτητή 2019 may the force be with you!

1 hour ago, Timonas said:

Απλό είναι. Περνάς στον τόπο κατοικίας σου κι έχεις μηδενικά έξοδα. 

Δεν έχει παντού τις σχολές που θέλουν όλοι, δεν μένουν όλοι σε φοιτητούπολέις και δεν μπορούν όλοι να βγάλουν όσο ζητάει ο τοπική σχολή. 😕

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 hours ago, mclein said:

σιγα ρε φιλε που θα πανε πισω οι σπουδες αν δουλευει 6ωρο σερβιτορος.

ποιο το ποσοστο αυτων που διαβαζουν καθε μερα για τη σχολη ; 10%-20% ; μηπως λεω και πολλους...

εννοειται οτι σερβιτορος σε ταβερνα ή καφε, βγαζεις 500αρι + τιπς. μονο τα ΠΣΚ να δουλευεις, βγαζεις 300~400 σε ρυθμο ρελαντι..

Εννοείται ότι θα πάνε πίσω οι σπουδές και δεν έχει να κάνει με το αν διαβάζεις καθημερινά αλλά με το ότι σταματάς να παρακολουθείς μαθήματα. Αν είσαι ΤΕΙ χάνεις και εργαστήρια. Και κάτσε διάβασε δύσκολο μάθημα που δεν το παρακολούθησες στην εξεταστική ενώ δουλεύεις. Γίνεται αλλά όχι εύκολα. 

Και στο δεύτερο σκέλος πάλι λάθος είσαι , κανείς δεν σου δίνει 400€ για ρυθμούς ρελαντί. ~10 ώρες σε ταβέρνα και 12+ σε καφέ όταν σπούδαζα εγώ. Η καλύτερη λύση που είχα βρει ήταν το νυχτερινό πόστο σε Ίντερνετ καφέ. Καλό μεροκάματο και μπορούσα να διαβάσω λόγω του ότι είχε πολύ λιγότερη κίνηση.

1 ώρα πριν, vngls7 είπε

Εννοείται ότι θα πάνε πίσω οι σπουδές και δεν έχει να κάνει με το αν διαβάζεις καθημερινά αλλά με το ότι σταματάς να παρακολουθείς μαθήματα. Αν είσαι ΤΕΙ χάνεις και εργαστήρια. Και κάτσε διάβασε δύσκολο μάθημα που δεν το παρακολούθησες στην εξεταστική ενώ δουλεύεις. Γίνεται αλλά όχι εύκολα. 

Και στο δεύτερο σκέλος πάλι λάθος είσαι , κανείς δεν σου δίνει 400€ για ρυθμούς ρελαντί. ~10 ώρες σε ταβέρνα και 12+ σε καφέ όταν σπούδαζα εγώ. Η καλύτερη λύση που είχα βρει ήταν το νυχτερινό πόστο σε Ίντερνετ καφέ. Καλό μεροκάματο και μπορούσα να διαβάσω λόγω του ότι είχε πολύ λιγότερη κίνηση.

αυτο που εισαι παντογνωστης να το κοιταξεις.

delivery καθε μερα να παει απο 9 εως 1 το βραδυ, ανετα εχει πανω απο 500€ σε φοιτητουπολη.

σερβιτορος 6ωρος 4 στις 7 ημερες παλι 400/500 θα βγαλει ανετα !!!!

προφανως δεν υπαρχει προσωπικος χρονος για λουσα & χορους αλλα δουλεια - διαβασμα βγαινουν.

οταν λοιπον σπουδαζα εγω προ 10κατι ετη, τα 400€ ηταν πανευκολα.

τωρα η αληθεια ειναι πως δεν ξερω αλλα σε φοιτητουπολη - σιγουρα 400-500 βγαινουν με εργασια + τιπς.

7 minutes ago, mclein said:

αυτο που εισαι παντογνωστης να το κοιταξεις.

delivery καθε μερα να παει απο 9 εως 1 το βραδυ, ανετα εχει πανω απο 500€ σε φοιτητουπολη.

σερβιτορος 6ωρος 4 στις 7 ημερες παλι 400/500 θα βγαλει ανετα !!!!

προφανως δεν υπαρχει προσωπικος χρονος για λουσα & χορους αλλα δουλεια - διαβασμα βγαινουν.

οταν λοιπον σπουδαζα εγω προ 10κατι ετη, τα 400€ ηταν πανευκολα.

τωρα η αληθεια ειναι πως δεν ξερω αλλα σε φοιτητουπολη  σιγουρα 400-500 βγαινουν με εργασια + τιπς.

Εγώ είμαι ο παντογνώστης? Απλά τα πέρασα πριν 5 χρόνια μέσα στην κρίση.  

4ωρη εργασία ντελιβεράς 500€ δηλαδή πάνω από 4€/ώρα αν δουλεύει 30 μέρες το μήνα. 

4 μέρες τη βδομάδα 6ωρος σερβιτόρος 400-500€, δηλαδή από 4κατι-5.5€/ώρα.

Νομίζω ότι υπερβάλεις λίγο στα μαθηματικά σου. Εκτός και αν ζεις σε άλλη χώρα οπότε είσαι δικαιολογημένος.

• Like 2

35 λεπτά πριν, vngls7 είπε

Εγώ είμαι ο παντογνώστης? Απλά τα πέρασα πριν 5 χρόνια μέσα στην κρίση.  

4ωρη εργασία ντελιβεράς 500€ δηλαδή πάνω από 4€/ώρα αν δουλεύει 30 μέρες το μήνα. 

4 μέρες τη βδομάδα 6ωρος σερβιτόρος 400-500€, δηλαδή από 4κατι-5.5€/ώρα.

Νομίζω ότι υπερβάλεις λίγο στα μαθηματικά σου. Εκτός και αν ζεις σε άλλη χώρα οπότε είσαι δικαιολογημένος.

εγω τα περασα πριν 10-12 χρονια κ ισως ηταν καλυτερα :)

επισης, ο ντελιβερας παιρνει 2.5 με 3 ευρω την ωρα + τιπς. 

ο σερβιτορος σε επαρχιακο μερος -ενδεχομενως ελαφρως τουριστικο- θα παιρνει ακομη καλυτερα τιπς.

τα μαθηματικα μου δεν ειναι καλα απο το γυμνασιο αλλα η πρακτικη μου λεει οτι οποιος θελει βρισκει.

• Like 1

8 ώρες πριν, mclein είπε

ποιο το ποσοστο αυτων που διαβαζουν καθε μερα για τη σχολη ; 10%-20% ; μηπως λεω και πολλους...

εννοειται οτι σερβιτορος σε ταβερνα ή καφε, βγαζεις 500αρι + τιπς. μονο τα ΠΣΚ να δουλευεις, βγαζεις 300~400 σε ρυθμο ρελαντι..

Το 6 ώρο από που βγαίνει; Οι σπουδές πάνε πίσω γιατί θα αρχίσεις και να βγαίνεις έξω να γκομενιζεις να κανείς καμία σπατάλη κλπ. Άσε που σε υποχρεώνουν οι καφετέριες μπαρ να πηγαίνεις και τις μέρες που δεν δουλεύεις με τους φίλους σου και αλλά τέτοια περίεργα. 

Μόλις τώρα, Thaninho είπε

Το 6 ώρο από που βγαίνει; Οι σπουδές πάνε πίσω γιατί θα αρχίσεις και να βγαίνεις έξω να γκομενιζεις να κανείς καμία σπατάλη κλπ. Άσε που σε υποχρεώνουν οι καφετέριες μπαρ να πηγαίνεις και τις μέρες που δεν δουλεύεις με τους φίλους σου και αλλά τέτοια περίεργα. 

το 6ωρο βγαινει απ'το σεναριο της ημιαπασχολησης. (εδω και 15 χρονια)

αμα θελει σπουδες στην ωρα τους + εργασια + να μην ενοχλει γονεις, θα κανει υποχωρηση στις σπαταλες. 

οσον αφορα το γκομενικο, αυτο ειναι δυσκολο θεμα αλλα και παλι λυνεται με καλη θεληση.

οσο για τις υποχρεωσεις παραστασης, τοσα χρονια ακουω αυτες τις καραμελες αλλα εχοντας "φιλους" που δουλευουν, "φιλους" που εχουν μαγαζια & ως εργαζομενος φοιτητης - ποτέ δεν ειδα- !

περαν του οικονομικου,ο κινδυνος ειναι οτι καποιος που θα πεσει με τα μουτρα στη δουλεια εχει πολλες πιθανοτητες να μην παρει πτυχιο στην ωρα του (ή ποτε)

γι αυτο η εργασιακη απασχοληση δεν θα πρεπει να ειναι κυριαρχη στο καθημερινο προγραμμα,δεν πας σε ενα πανεπιστημιο για να κανεις τον σερβιτορο 4 χρονια ασταματητα γιατι θα ξυπνησεις μια μερα και σερβιτορος επαρχιακης πολης θα ειναι η ζωη σου ολη

επισης θα πρεπει να αποφυγεις ευκολα λεφτα που μπορει να βρεθουν στο διαβα σου (ναρκωτικα,πορνεια κτλ) γιατι εκει μπορει να μπλεξεις πολυ χοντρα και δεν θα προλαβεις να κανεις κιχ οταν τα πραγματα θα πανε στραβα

• Like 1

17 λεπτά πριν, mclein είπε

το 6ωρο βγαινει απ'το σεναριο της ημιαπασχολησης. (εδω και 15 χρονια)

αμα θελει σπουδες στην ωρα τους + εργασια + να μην ενοχλει γονεις, θα κανει υποχωρηση στις σπαταλες. 

οσον αφορα το γκομενικο, αυτο ειναι δυσκολο θεμα αλλα και παλι λυνεται με καλη θεληση.

οσο για τις υποχρεωσεις παραστασης, τοσα χρονια ακουω αυτες τις καραμελες αλλα εχοντας "φιλους" που δουλευουν, "φιλους" που εχουν μαγαζια & ως εργαζομενος φοιτητης - ποτέ δεν ειδα- !

Λίγοι ειναι αυτοί που καταφέρνουν να κρατήσουν ισορροπία σε σπουδές δουλεια. 

Για να το έχεις ακούσει και εσυ δεν είναι ψέμα το ξέρω από πρώτο χέρι. Μέχρι και meeting κάθε δυο εβδομάδες κάνουν να πηγαίνουν όλοι να πίνουν τις μπιρίτσες τους να ανεβαίνει ο τζίρος κάνουν απ την μια τσέπη στην άλλη. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, mclein είπε

Μερικοί μάλλον δεν έχει τύχει να σπουδάσετε ή σπουδάσατε σε θεωρητικές σχολές που εκεί δεν υπάρχουν εργαστήρια και το μόνο που είχατε να κάνετε είναι να διαβάσετε ένα κατεβατό από βιβλία και συγγράμματα για την εξεταστική. Ακόμα κι έτσι όμως, αν υπάρχουν θεωρίες που πρέπει αναγκαστικά να παρακολουθείς και να παίρνεις σημειώσεις από αυτά που κάνει ο καθηγητής αλλιώς πολύ δύσκολα μπορείς να περάσεις το μάθημα, η σχολή εννοείται πως θα πάει πίσω. Ελπίζω ο ts να μην έτυχε να περάσει σε κανένα πολυτεχνείο, φυσικομαθηματικό ή ακόμα και σχολή ΣΤΕΦ από ΤΕΙ. Στα 4 χρόνια θα κάνει 2-2.5 χρόνια παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση. Το αν όλοι οι φοιτητές διαβάζουν κάθε μέρα δεν έχει καμιά σημασία.

Επεξ/σία από Βασίλης_29

8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μερικοί μάλλον δεν έχει τύχει να σπουδάσετε ή σπουδάσατε σε θεωρητικές σχολές που εκεί δεν υπάρχουν εργαστήρια και το μόνο που είχατε να κάνετε είναι να διαβάσετε ένα κατεβατό από βιβλία και συγγράμματα για την εξεταστική. Ακόμα κι έτσι όμως, αν υπάρχουν θεωρίες που πρέπει αναγκαστικά να παρακολουθείς και να παίρνεις σημειώσεις από αυτά που κάνει ο καθηγητής αλλιώς πολύ δύσκολα μπορείς να περάσεις το μάθημα, η σχολή εννοείται πως θα πάει πίσω. Ελπίζω ο ts να μην έτυχε να περάσει σε κανένα πολυτεχνείο, φυσικομαθηματικό ή ακόμα και σχολή ΣΤΕΦ από ΤΕΙ. Στα 4 χρόνια θα κάνει 2-2.5 χρόνια παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση. Το αν όλοι οι φοιτητές διαβάζουν κάθε μέρα δεν έχει καμιά σημασία.

FYI, εχω σπουδασει 350 χλμ μακρια απ'το σπιτι μου. Νεοσυστατο ΤΕΙ προ 12 ετων. Εργαστηρια & αμφιβολο προγραμμα (σχετικα με τις ωρες) απο day 1.

Η εργασια δεν με σταματησε - ουτε με εμποδισε σχετικα με το ΤΕΙ ! Ουτε ωρες εχασα (παιζει να ειχα 4 απουσιες εργαστηριακες στα 4 χρονια).

Μονο με ενα σεναριο θα μπορουσε να παει στραβα η φαση : Αν πηγαινα να δουλεψω σ'ενα απ'τα 2 club της πολης !!!

Το μόνο καλό στην όλη φάση με τους μισθούς της κρίσης, είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να παρατήσει κάποιος τη σχολή γα τη δουλειά, που από προσωρινή γίνεται μόνιμη.

Και ξέρω μερικούς που σκέφτηκαν έτσι (έλα μωρέ, τι ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, εγώ καθαρίζω 1500 ως μπαρμαν...)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναλογα την πολη και την σχολή. Εγώ σε σχολή με πολλα και πολυωρα εργαστήρια (ευτυχως ολα πρωινα στο νοσοκομειο) δουλευα απο την αρχη της φοιτητικης μου ζωης μεχρι το τελος και εβγαζα ευκολα 800-1000 τον μηνα σε νετ καφε και βιντεο κλαμπ. Βεβαια και αλλες εποχες με καλυτερους μισθους και περισσοτερες ευκαιριες. Αλλα γενικα αν η πολη εχει καλη αγορα δουλειες βρισκεις. Μονο τα τριημερα να βρεις μια δουλεια σε καποιο καφε μπαρ βγαζεις τα εξοδα σου. Ή ντελιβεράς. 

Τώρα πχ στο μαγαζί μου από τους 5 υπαλληλους οι 2 ειναι φοιτητές στο ΤΕΙ και δεν εχουν το παραμικρο προβλημα απο πλευράς χρόνου. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 1

5 ώρες πριν, mclein είπε

FYI, εχω σπουδασει 350 χλμ μακρια απ'το σπιτι μου. Νεοσυστατο ΤΕΙ προ 12 ετων. Εργαστηρια & αμφιβολο προγραμμα (σχετικα με τις ωρες) απο day 1.

Η εργασια δεν με σταματησε - ουτε με εμποδισε σχετικα με το ΤΕΙ ! Ουτε ωρες εχασα (παιζει να ειχα 4 απουσιες εργαστηριακες στα 4 χρονια).

Μονο με ενα σεναριο θα μπορουσε να παει στραβα η φαση : Αν πηγαινα να δουλεψω σ'ενα απ'τα 2 club της πολης !!!

Εαν το καθε μαθημα στο ΤΕΙ  σου ειχε υλη 100 σελιδων με εικονες απολυτως κατανοητο. Δοκιμασε να πας να δωσεις μαθημα με υλη 500+ σελιδες και την παραμονη να εργαζεσαι.

Το να εκφραζουμε τι εχουμε καταφερει ως παρασημο στη ζωη μας ειναι ολιγον τι οξυμωρο, ειδικα εαν απο τη στιγμη  που το καναμε μεχρι τωρα εχουν περασει 4-5 μνημονια.

Για να απαντησω επι του θεματος.

Το ποια δουλεια θα κανεις ειναι πολυπαραγοντικο θεμα μιας και εξαρταται αμεσα απο το προγραμμα της σχολης σου και την πολη που θα βρισκεσαι. 

Ειναι τελειως διαφορετικη κατασταση να σπουδαζεις φιλολογια απο ιατρικη, νομικη απο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικης.

Οι συνηθεις δουλειες που κανουν  οι φοιτητες εχουν αναφερθει παραπανω και σαφως το ωραριο διαφερει απο καταστημα σε καταστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...