Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για κάλυψη εξόδων φοιτητή-πτυχιούχου

user0x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας!
Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1.Πώς ένας φοιτητής μπορεί να καλύπτει τα βασικά έξοδα του (ενοίκιο, φαγήτο, μεταφορά);
ΔΕΗ = 30-40
ΕΥΔΑΠ = 15-20 €
Ενοίκιο = 150-250 € (το μήνα)
Μεταφορά (λεωφορεία) = 15 € (το μήνα)
Φαγητό =  150-200 € (το μήνα)

Τι δουλεία θα μπορούσες ένας φοιτητής να κάνει για να καλύπτει τα παραπάνω;
Επίσης, σε μερικές σχολές (απ'όσο έχω ακούσει) τα μαθήματα είναι πρωί-μεσημερί-βράδυ. Π.χ. 10π.μ. - 1μ.μ., 3μ.μ. - 5μ.μ. , 7μ.μ - 9μ.μ. Αν όντως ισχύει αυτό που λέω, τότε, ούτε part-time job δεν μπορείς να κάνεις.

2.Πώς ένας πτυχιούχος μπόρει να καλύπτει τα δίδακτρα(για μεταπτυχιακό) και τα βασικά του έξοδα (τα ίδια με τα παραπάνω) στο εξωτερικό;

Είμαι μαθητής τρίτης λυκείου, γνωρίζω ότι είναι πολύ νωρίς να κάνω τέτοιες ερωτήσεις (ειδικά για τη δεύτερη ερώτηση), αλλά δεν θέλω να τα αφήνω τελευταία στιγμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε

απλό είναι. πληρώνει ο μπαμπάς.

αν δεν .... κλάφτα

Ξέχασα να αναφέρω ότι θέλω να να είμαι ανεξάρτητος (από τους γονείς).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχεις καθε μερα τα ιδια ωράρια, οποτε μια χαρα βγαινει με part time δουλεια. Οταν λεω βγαίνει, δεν εννοω το οικονομικό αλλα σαν πρόγραμμα. Ασε που πολλοί φοιτητές δουλεύουν και σε μπαράκια. Μπορείς επισης να βρεις σπίτι-διαμέρισμα με 300 ευρω ολα-μεσα(αναλόγως την πολη και το ψαξιμο που θα κανεις).

Φαγητό... λέσχη(εξαρτάται τη σχολή αλλα κατα πασα πιθανότητα θα κάνεις και την εκπαίδευση σου για το στρατο ετσι).

Οσο για το 2, αν εισαι τυχερός και μπλεξεις σε καμία καλή έρευνα/βοηθος, μια χαρα μπορει να σε πληρώσει.. αλλα μη ποντάρεις σε αυτο, δεν ειναι απόλυτο

Ναι, ειναι νωρίς ακόμα. άραξε.

Επεξ/σία από Thulogur
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, user0x said:

Το ιδιο ηθελα κι εγω, οποτε αναλαμβανα πανεπιστημιακες μεταφρασεις ωστε να βγαζω εστω τα προσωπικα μου εξοδα. Ηταν αδυνατον να πιάσω δουλεια λογω των ωραριων που χτυπαγα στη σχολη (και δεν ηθελα να χασω ουτε μαθημα για να τελειωσω με καλό βαθμό στα 4 χρονια). 

Οταν με το καλο γινεις φοιτητης, δες κι εσυ μήπως μπορεις να κανεις freelance δουλειά απ'το σπιτι σχετικη με τον τομεα σου!

Επισης, ετρωγα στην λεσχη ή στο πατρικο (στα θετικα το οτι ειχα περασει στην πολη μου οποτε δεν ειχα ενοικια). Σπανιοτατα φαΐ απ'εξω, οποτε μειωνονταν τα εξοδα.

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1

1 ώρα πριν, user0x είπε

αρχισε να τα εχεις καλα μαζι τους. χωρις λεφτα απο γονεις απλα ΔΕΝ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, user0x είπε

Καλησπέρα σας!
Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1.Πώς ένας φοιτητής μπορεί να καλύπτει τα βασικά έξοδα του (ενοίκιο, φαγήτο, μεταφορά);

https://m.youtube.com/watch?v=c-lTaTN7bnY

Επεξ/σία από le vent nous porterAAAA

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, user0x είπε

Καλησπέρα σας!
Έχω τις εξής ερωτήσεις:

ΔΕΗ = 30-40
ΕΥΔΑΠ = 15-20 €
Ενοίκιο = 150-250 € (το μήνα)
Μεταφορά (λεωφορεία) = 15 € (το μήνα)
Φαγητό =  150-200 € (το μήνα)

Τι δουλεία θα μπορούσες ένας φοιτητής να κάνει για να καλύπτει τα παραπάνω;
Επίσης, σε μερικές σχολές (απ'όσο έχω ακούσει) τα μαθήματα είναι πρωί-μεσημερί-βράδυ. Π.χ. 10π.μ. - 1μ.μ., 3μ.μ. - 5μ.μ. , 7μ.μ - 9μ.μ. Αν όντως ισχύει αυτό που λέω, τότε, ούτε part-time job δεν μπορείς να κάνεις.

2.Πώς ένας πτυχιούχος μπόρει να καλύπτει τα δίδακτρα(για μεταπτυχιακό) και τα βασικά του έξοδα (τα ίδια με τα παραπάνω) στο εξωτερικό;

Είμαι μαθητής τρίτης λυκείου, γνωρίζω ότι είναι πολύ νωρίς να κάνω τέτοιες ερωτήσεις (ειδικά για τη δεύτερη ερώτηση), αλλά δεν θέλω να τα αφήνω τελευταία στιγμή.

Το σημαντικότερο απ' όλα, πες μας σε ποια πόλη θέλεις να μετακομίσεις για σπουδές γιατί οι τιμές που γράφεις είναι διαφορετικές. Αν ψάχνεις για Αθήνα, ενοίκιο στο ελάχιστο 200 ευρώ, επίσης βάλε και το κόστος των κοινοχρήστων το ελάχιστο 20-30 ευρώ το μήνα κατά κανόνα είναι περισσότερα. ΔΕΗ κάντη χ2 στην καλύτερη, τόσα δεν πληρώνεις ούτε σε γκαρσονιέρα μόνο αν βάλεις δημοτικά τέλη και λοιπές χρεώσεις. Μέσα σε αυτά θα υπάρξουν σίγουρα και κάποια έκτακτα έξοδα/ανάγκες που θα προκύψουν. Επίσης κόστος τηλεφωνίας και internet. Τα έξοδα του φαγητού μπορεί να είναι και μηδενικά αν και εφόσον υπάρχει δωρεάν σίτιση στην σχολή.

Τώρα πως θα βγάλεις λεφτά, σίγουρα θα χρειαστεί ένα μέρος να στο καλύψουν οι γονείς, πολύ δύσκολα θα τα βγάλεις όλα πέρα. Λεφτά από διάφορες δουλειές του ποδαριού που πηγαίνουν φοιτητές για να καλύψουν τα έξοδά τους.

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6 ώρες πριν, *nenya* είπε

Επισης, ετρωγα στην λεσχη ή στο πατρικο (στα θετικα το οτι ειχα περασει στην πολη μου οποτε δεν ειχα ενοικια). Σπανιοτατα φαΐ απ'εξω, οποτε μειωνονταν τα εξοδα.

You buried the lead there, dear. :) 

Επεξ/σία από mindtrapper

Για να σε προσγειώσω στην πραγματικότητα η απάντηση που ψάχνεις είναι καφετέρια μπαρ σαν σέρβις μπάρμαν. Μπορείς να βιάζεις άνετα 5 6 7 κατοστάρικα ανάλογος με τις μέρες που ια δουλεύεις αλλά θέλοντας και μη θα πάνε πίσω οι σπουδές το ποσό εξαρτάται από σένα συνήθως παίζει 1 με 2 χρόνια. Για εντελώς ανεξάρτητος μιλάμε τώρα αν μπορούν να σου δίνουν οι γονείς σου έστω και 3 κατοστάρικα αλλάζει το πραμα και με μια συνέπεια μπορείς να τελειώσεις κανονικά. 

1 hour ago, mindtrapper said:

You buried the lead there, dear. :) 

Not really :P δεν ειναι κατι που δεν εχω ξαναγραψει εδω μεσα. Απλα θεωρουσα ηλιθιο το να φορτωνω τους δικους μου με εξτρα προσωπικα μου εξοδα. Οι περισσοτεροι συμφοιτητες που ειχαν περασει κι αυτοι στην πολη τους το εβλεπαν πολυ διαφορετικα ομως.

1 ώρα πριν, Thaninho είπε

Για να σε προσγειώσω στην πραγματικότητα η απάντηση που ψάχνεις είναι καφετέρια μπαρ σαν σέρβις μπάρμαν. Μπορείς να βιάζεις άνετα 5 6 7 κατοστάρικα ανάλογος με τις μέρες που ια δουλεύεις αλλά θέλοντας και μη θα πάνε πίσω οι σπουδές το ποσό εξαρτάται από σένα συνήθως παίζει 1 με 2 χρόνια. Για εντελώς ανεξάρτητος μιλάμε τώρα αν μπορούν να σου δίνουν οι γονείς σου έστω και 3 κατοστάρικα αλλάζει το πραμα και με μια συνέπεια μπορείς να τελειώσεις κανονικά. 

σιγα ρε φιλε που θα πανε πισω οι σπουδες αν δουλευει 6ωρο σερβιτορος.

ποιο το ποσοστο αυτων που διαβαζουν καθε μερα για τη σχολη ; 10%-20% ; μηπως λεω και πολλους...

εννοειται οτι σερβιτορος σε ταβερνα ή καφε, βγαζεις 500αρι + τιπς. μονο τα ΠΣΚ να δουλευεις, βγαζεις 300~400 σε ρυθμο ρελαντι..

• Like 1

Εγώ δούλευα Delivery. 

4 ώρες κάθε μέρα/ 6 μέρες την εβδομάδα.

Χρόνο δεν είχα, να βγω, να διασκεδάσω, Μάζευα λ7 όμως και ότι ήθελα το αγόραζα.

Και δεν ήταν και στις ώρες των μαθημάτων!!!

• Like 1
  • Thanks 1

Ειναι παρα πολυ δυσκολο να καλυπτεις ολα τα εξοδα διαμονης σε αλλη πολη με δικη σου εργασια και ταυτοχρονα να εισαι συνεπης στη σχολη σου

Ειναι πιο ρεαλιστικο να πεις οτι οι γονεις θα σου καλυπτουν ενα βασικο ποσο (πχ ενοικιο) και εσυ με ευκαιριακη εργασια θα καλυπτεις ολα τα υπολοιπα

Για τη διαμονη υπαρχουν κι αλλες λυσεις,φοιτητικες εστιες,συγκατοικηση με πολλα ατομα,πραγματα που αλλοτε ειναι εφικτα αλλοτε οχι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...