Hawk_K Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 To φετινό μάνατζερ είναι αυτό που άξιζε περισσότερο τα λεφτά του τα τελευταία χρόνια (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα). Είναι αυτό με τις περισσότερες αλλαγές, και επιτέλους μι σοβαρή προπόνηση η οποία σαφώς και χρήζει βελτίωσης. Αλλά το προηγούμενο σύστημα ήταν παντελώς βαρετό, το οποίο πιστεύω ότι είχε στηθεί πάνω στην λογική ότι οι περισσότεροι θέλουν να προχωράνε γρήγορα χωρίς πολλά πολλά. Αυτό που με ξενίζει εμένα και γενικά ούτε το έχω ψάξει και πολύ ούτε το έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, είναι το scouting και τα reports. Έχει γίνει αρκετά πολύπλοκο για τα γούστα μου. Για το match engine συμφωνω με τον @cjs13 αλλά οκ παλεύεται ικανοποιητικά πιστεύω δεν έχει κάποιο τρελό θέμα. Προσωπικά, τα καψίματα που έκανα σε μικρή ηλικία δύσκολα θα τα ξανακάνω, απλά το μάνατζερ είναι σαν ναρκωτικό εκεί που το βαριέσαι θες να το ξαναπαίξεις. Αν και τώρα περνάω μία άλλη φάση και εδώ και ένα τρίμηνο δνε το πολυπαίζω, ξεκίνησα Newcastle και ακόμη είμαι στο καλοκαίρι της πρώτης σεζόν 😄 1
nikolas.stamb Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, Hawk_K είπε To φετινό μάνατζερ είναι αυτό που άξιζε περισσότερο τα λεφτά του τα τελευταία χρόνια (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα). Είναι αυτό με τις περισσότερες αλλαγές, και επιτέλους μι σοβαρή προπόνηση η οποία σαφώς και χρήζει βελτίωσης. Αλλά το προηγούμενο σύστημα ήταν παντελώς βαρετό, το οποίο πιστεύω ότι είχε στηθεί πάνω στην λογική ότι οι περισσότεροι θέλουν να προχωράνε γρήγορα χωρίς πολλά πολλά. Αυτό που με ξενίζει εμένα και γενικά ούτε το έχω ψάξει και πολύ ούτε το έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, είναι το scouting και τα reports. Έχει γίνει αρκετά πολύπλοκο για τα γούστα μου. Για το match engine συμφωνω με τον @cjs13 αλλά οκ παλεύεται ικανοποιητικά πιστεύω δεν έχει κάποιο τρελό θέμα. Προσωπικά, τα καψίματα που έκανα σε μικρή ηλικία δύσκολα θα τα ξανακάνω, απλά το μάνατζερ είναι σαν ναρκωτικό εκεί που το βαριέσαι θες να το ξαναπαίξεις. Αν και τώρα περνάω μία άλλη φάση και εδώ και ένα τρίμηνο δνε το πολυπαίζω, ξεκίνησα Newcastle και ακόμη είμαι στο καλοκαίρι της πρώτης σεζόν 😄 Νταξ με πείσατε κύριοι! Ας αρχίσει η σταδιοδρομία! 1
dalan2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, Hawk_K είπε Προσωπικά, τα καψίματα που έκανα σε μικρή ηλικία δύσκολα θα τα ξανακάνω, απλά το μάνατζερ είναι σαν ναρκωτικό εκεί που το βαριέσαι θες να το ξαναπαίξεις. Αν και τώρα περνάω μία άλλη φάση και εδώ και ένα τρίμηνο δνε το πολυπαίζω, ξεκίνησα Newcastle και ακόμη είμαι στο καλοκαίρι της πρώτης σεζόν 😄 αυτο ακριβως...εφτασα 39,μου φαινεται αρκετα περιπλοκο και αργο στο να βγαλεις μια σεζον αλλα διαολε ειναι ναρκωτικο το ρημαδι.... 1
nikolas.stamb Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Το έχουνε κάνει πολύπλοκο αλλά και καλά μπορείς να βάλεις τον ασίσταντ να κάνει τα περισσότερα... Έλα που όμως εμείς στα παλιά τα χρόνια δεν είχαμε ασίσταντ και ιστορίες και θέλουμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας!!
nzeppos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, dalan2007 είπε αυτο ακριβως...εφτασα 39,μου φαινεται αρκετα περιπλοκο και αργο στο να βγαλεις μια σεζον αλλα διαολε ειναι ναρκωτικο το ρημαδι.... Αυτό ακριβώς, όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο λιγότερο ελεύθερο χρόνο έχει για λιώσιμο και καλώς ή κακώς το FM όσο περισσότερο το λιώνεις τόσο περισσότερο το ευχαριστιέσαι. Δεν είναι ότι θα κάτσεις να παίξεις πχ. μισή ώρα και μετά θα το αφήσεις για αύριο. Ωστόσο αν κρίνω από τη δική μου περίπτωση, η πρώτη χρονιά συνήθως μου παίρνει όσο οι επόμενες 2-3 μαζί γιατί άπαξ και μπει η ομάδα σε κάποιο δρόμο (ούτε καν στο σωστό) μετά τσουλάει πολύ πιο εύκολα το πράγμα. Ακόμα κι αν οι αγώνες κρατάνε τουλάχιστον 20 λεπτά έκαστος με τις διαρκείς οδηγίες και τις φάσεις στο Comprehensive. Όλα αυτά βέβαια πριν μερικά χρόνια, γιατί πλέον ούτε το PC δεν προλαβαίνω να ανάψω, όχι να κάνω πορεία στα χωράφια της Γ' εθνικής. 43 λεπτά πριν, nikolas.stamb είπε Το έχουνε κάνει πολύπλοκο αλλά και καλά μπορείς να βάλεις τον ασίσταντ να κάνει τα περισσότερα... Έλα που όμως εμείς στα παλιά τα χρόνια δεν είχαμε ασίσταντ και ιστορίες και θέλουμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας!! Κάπως έτσι. Για αυτούς που κάποτε περνούσαν όλα από τα χέρια τους, μάλλον τους είναι δύσκολο να αποδεχθούν να αναθέσουν πολλές ευθύνες στους βοηθούς. Όμως με την πολυπλοκότητα που καλώς έχει αποκτήσει το παιχνίδι το παραπάνω είναι σχεδόν μονόδρομος, εκτός κι αν κάποιος μπορεί να εξακολουθεί να χτυπάει τα παλιά καλά οκτάωρα. Στις μικρότερες κατηγορίες, που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να βρεις βοηθούς, scouts ή directors of football της προκοπής (ή μπορείς να πάρεις πολύ λίγους), αναγκαστικά θα κάνεις λίγο απ' όλα. Στα μεγάλα πρωταθλήματα όμως νομίζω είναι καλύτερα να δίνεις κάποιες γενικές κατευθύνσεις και να στελεχώσεις καλά όλα τα τμήματα. Μετά το πράγμα θα πηγαίνει λίγο ως πολύ στον αυτόματο με μικρές διορθώσεις. Γι' αυτό μόνο από Γ' εθνική και κάτω παίζεται το σωστό παιχνίδι! Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2019 από nzeppos 1
dimoskoutr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Για μένα που ξεκίνησα να παίζω manager από το championship manager του 96-97 νομίζω ότι η μεγαλύτερη έλλειψη των 3-4 τελευταίων παιχνιδιών έχει ονοματεπώνυμο: Maxim Tsigalko και τα μυαλά στο μπλέντερ κύριοι... 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 31 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Για μένα που ξεκίνησα να παίζω manager από το championship manager του 96-97 νομίζω ότι η μεγαλύτερη έλλειψη των 3-4 τελευταίων παιχνιδιών έχει ονοματεπώνυμο: Maxim Tsigalko και τα μυαλά στο μπλέντερ κύριοι... 5
Hawk_K Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 9 ώρες πριν, nzeppos είπε Αυτό ακριβώς, όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο λιγότερο ελεύθερο χρόνο έχει για λιώσιμο και καλώς ή κακώς το FM όσο περισσότερο το λιώνεις τόσο περισσότερο το ευχαριστιέσαι. Δεν είναι ότι θα κάτσεις να παίξεις πχ. μισή ώρα και μετά θα το αφήσεις για αύριο. Ωστόσο αν κρίνω από τη δική μου περίπτωση, η πρώτη χρονιά συνήθως μου παίρνει όσο οι επόμενες 2-3 μαζί γιατί άπαξ και μπει η ομάδα σε κάποιο δρόμο (ούτε καν στο σωστό) μετά τσουλάει πολύ πιο εύκολα το πράγμα. Ακόμα κι αν οι αγώνες κρατάνε τουλάχιστον 20 λεπτά έκαστος με τις διαρκείς οδηγίες και τις φάσεις στο Comprehensive. Όλα αυτά βέβαια πριν μερικά χρόνια, γιατί πλέον ούτε το PC δεν προλαβαίνω να ανάψω, όχι να κάνω πορεία στα χωράφια της Γ' εθνικής. Κάπως έτσι. Για αυτούς που κάποτε περνούσαν όλα από τα χέρια τους, μάλλον τους είναι δύσκολο να αποδεχθούν να αναθέσουν πολλές ευθύνες στους βοηθούς. Όμως με την πολυπλοκότητα που καλώς έχει αποκτήσει το παιχνίδι το παραπάνω είναι σχεδόν μονόδρομος, εκτός κι αν κάποιος μπορεί να εξακολουθεί να χτυπάει τα παλιά καλά οκτάωρα. Στις μικρότερες κατηγορίες, που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να βρεις βοηθούς, scouts ή directors of football της προκοπής (ή μπορείς να πάρεις πολύ λίγους), αναγκαστικά θα κάνεις λίγο απ' όλα. Στα μεγάλα πρωταθλήματα όμως νομίζω είναι καλύτερα να δίνεις κάποιες γενικές κατευθύνσεις και να στελεχώσεις καλά όλα τα τμήματα. Μετά το πράγμα θα πηγαίνει λίγο ως πολύ στον αυτόματο με μικρές διορθώσεις. Γι' αυτό μόνο από Γ' εθνική και κάτω παίζεται το σωστό παιχνίδι! Συμφωνώ ότι η σωστή εμπειρία είναι στις μικρές κατηγορίες αλλά πλέον λόγω έλλειψης χρόνου, για να βρω challenge και να μην πικάρω κάτι βατό, ξεκινάω unemployed αλλά βάζω playable όχι πολύ μικρές κατηγορίες. Στο φετινό μάνατζερ το μόνο πικ σε ομάδα που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι η Newcastle και αυτή δεν την παίζω χαχαχαχα Επίσης, εγώ βάζω πολλά στους γύρω γύρω σαν καθήκοντα. Προπόνηση κτλ, δληαδή ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό τα κάνω εγώ. 1
nikolas.stamb Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Το τσίμπισα. Κοπάνησα και λόγκος, σωστά ονόματα κλπ... Αντε να δούμε πότε θα το αρχίσω τώρα.... 1
life is music Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Το football manager είναι κόλλημα ..εδώ ακόμη παίζω του 11...αλλά και το καινούριο τα σπάει ! 1
dimoskoutr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Μερικούς μας μεγάλωσε το manager... Εγώ θυμάμαι ακόμη την πρώτη ομάδα που πήρα ποτέ στο πρώτο μάνατζερ που έπαιξα ποτέ...championship manager το 96-97... Φοιτητής τότε, πρώτο έτος Γιάννενα... Ουντινέζε κύριοι με Όλιβερ Μπίερχοφ... Έπεσα κατηγορία και με απειλούσαν ότι θα με απολύσουν!!! 😂 Ωραίες εποχές... Οπότε εγώ τουλάχιστον θα το έχω πάντα στην καρδιά μου σαν παιχνίδι και κάθε τόσο θα παίζω λίγο όσο μου επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος μου... Έτσι για να θυμάμαι... Και φυσικά τις περισσότερες φορές οι αγώνες μόνο με περιγραφή και όχι με τα μπαρμπαλεκια στο γήπεδο! Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από dimoskoutr 2
nzeppos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Μερικούς μας μεγάλωσε το manager... Εγώ θυμάμαι ακόμη την πρώτη ομάδα που πήρα ποτέ στο πρώτο μάνατζερ που έπαιξα ποτέ...championship manager το 96-97... Φοιτητής τότε, πρώτο έτος Γιάννενα... Ουντινέζε κύριοι με Όλιβερ Μπίερχοφ... Έπεσα κατηγορία και με απειλούσαν ότι θα με απολύσουν!!! 😂 Τι ωραίες αναμνήσεις. Αν και παλαίουρας στο χώρο των games (θυμάμαι αμυδρά να παίζω τούτο εδώ σε ZX Spectrum κάπου το 1987), με το σύγχρονο Manager άρχισα να ασχολούμαι χαλαρά γύρω στο 1999 και συστηματικά μετά το 2002 για περίπου μια δεκαετία. Οι πρώτες μου πραγματικές αναμνήσεις όμως ήταν από το Championship Manager 03/04 με Ολυμπιακό, να έχω απολέσει ήδη το πρωτάθλημα και να παίζω τελευταία αγωνιστική για 2η-4η θέση στην Ξάνθη. Με νίκη θα τερμάτιζα 2ος (άρα προκριματικά CHL). Νικάω 0-1 μέχρι το 75', γυρίζει τούμπα το παιχνίδι χωρίς να καταλάβω τι έγινε και χάνω 2-1. Βγαίνω 4ος και καταϊδρωμένος και η καρέκλα μου τρίζει πολύ επικίνδυνα αφού είμαστε πολύ έξω από τους στόχους. Ωστόσο επειδή το CM δεν ήταν πιστή αντιγραφή της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, ο Κόκκαλης ως εκ θαύματος με κράτησε για άλλη μια χρονιά και παίξαμε κύπελλο UEFA. Μέχρι τότε (βασικά μέχρι σήμερα...) οι ευρωπαϊκές μου επιδόσεις με τον Ολυμπιακό ήταν χειρότερες αυτών της πραγματικής ομάδας του 1997 (πεντάρες από Ρόζενμπορκ, Ρεάλ). Υπήρχαν χρονιές που μπορεί να μην έπαιρνα ούτε ένα βαθμό στους 6 αγώνες των ομίλων, για δε νίκες ή έστω ισοπαλίες εκτός έδρας ούτε καν συζήτηση δεν υπήρχε. Θυμάμαι μια χρονιά μάλιστα που στον πρώτο γύρο των προκριματικών έπαιξα με τη Ντιναμό Σόφιας την οποία νίκησα εύκολα. Στον επόμενο γύρο μου πέφτει η Ντιναμό Μόσχας, οπότε εγώ ο μέγας επιστήμονας-προπονητής σκέφτομαι "σιγά το δύσκολο, Ντιναμό η μία, Ντιναμό και η άλλη, πάμε γιόλο και ό,τι γίνει". Το αποτέλεσμα ήταν να φάω ένα 4-0 στη Μόσχα και να σχολάσει πρόωρα η χρονιά στο CHL... Τελοσπάντων το 03/04 δεν θυμάμαι γιατί και πως αλλά η ομάδα πετούσε στο UEFA, με τα πολλά φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά με Αγρίτη (του Αιγάλεω) και δανεικό Roque Santa Cruz να σκοράρουν κατά ριπάς. Πέφτουμε με Μπαρτσελόνα. Στα παλιά Manager αν θυμάστε υπήρχε ένα bug που διορθώθηκε αρκετά χρόνια αργότερα: μπορούσε να τύχει να παίξουν μεσοβδόμαδα Εθνικές και σύλλογοι και μάλιστα την ίδια μέρα! Οπότε στον πρώτο ημιτελικό η Μπαρτσελόνα κατέβηκε με τα... εφηβικά τρίτα, αφού είχε πάνω από 10-15 διεθνείς άρα και απουσίες. Τουναντίον εγώ τη μυρίστηκα τη δουλειά και απαγόρευσα στους πάντες να κατέβουν εκείνη τη μέρα με την Εθνική τους. Εννοείται κόντεψε να γίνει ανταρσία στα αποδυτήρια αφού οι διεθνείς μου ήθελαν να παίξουν για τη χώρα τους, εις μάτην όμως. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν κάπου 5-0, στη δε ρεβάνς κατάφερα να χάσω μόλις 4-1 ή κάτι αντίστοιχο οπότε πήγα τελικό! Στον τελικό αν θυμάμαι καλά νίκησα 2-0 στην παράταση, κλασικά με γκολάρες Santa Cruz. Και πήρα το UEFA! Το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο που έχω πάρει με τον Ολυμπιακό σε όλα αυτά τα χρόνια που παίζω Manager (βασικά αμφιβάλλω αν έχω ξαναφτάσει έστω μέχρι οκτάδα σε οποιαδήποτε διοργάνωση εκτός Ελλάδας). Εκεί που πέρσι ήθελαν όλοι να με διώξουν, φέτος έλεγαν ότι θέλουν να μου στήσουν άγαλμα στο Πασαλιμάνι. Έχω κι άλλες ωραίες αναμνήσεις πχ. 4 CHL σε 5 χρόνια με Ρεάλ στο FM05, λίγο αργότερα τελικό Euro με Ολλανδία (α λα Εθνική 2004 μόνο που εγώ έχασα στα πέναλτι), Β' κατηγορία με Ερμιονίδα πριν 3-4 χρόνια, άνοδο από ΕΠΣ σε Γ΄ Εθνική με Αλμωπό Αριδαίας κλπ, τα έχω γράψει εδώ κατά καιρούς. Καμια φορά ανατρέχω πίσω στα άρθρα και τα διαβάζω να θυμάμαι τα νιάτα μου. Όμως εκείνη την πρώτη του CM 03/04 δεν θα την ξεχάσω ποτέ... Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από nzeppos 3
babis13 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Προσωπικά αν η διάφορες καρέκλες που είχα από το 2001 έως και σήμερα είχαν στόμα και μιλούσαν όσο έπαιζε το εκάστοτε μαναγκερ θα έλεγα πολλά 😁,παρόλαυτα είναι τρελό κόλλημα το άτιμο... η 1η μου επαφή με μαναγκερ ήταν σε παιδική ηλικία σχετικά δεν θυμάμαι καν που ένα της Manchester united με dennis irwin και άλλους πολλούς τις εποχές...με cm ασχολήθηκα με το 00/01 (να χωρίζω το crack τότε σε 4 floppy γιατί ήταν 5mb!!!!!) Αλλά το κόλλημα 16 χρόνων τότε ήταν το επόμενο....έπαιξε ρόλο βέβαια πως όσοι ειχαμε pc τότε στην παρέα είχαμε κολλήσει και ανταλαζαμε ταλεντακια μεταξύ μας (εκεί έμαθα για kerr,tsigalko,nikiforenko,to madeira κλπ) Ιστορίες αμέτρητες η πιο χαρακτηριστική είναι στο 12 η 13 έχω πάρει forest green από τα τάρταρα και μετά από περίπου 400 ώρες παιχνιδιού είχα καταφέρει να ανέβω premier με τα 1000 ζόρια και εντέλει πρέπει να ΧΑ φτάσει 2035 και πήρα 3 η 4 σερί πρωταθλατα...έφτιαξαν γήπεδο με το όνομα μου κλπ κλπ Υγ:η φάση winamp με τίγκα φορτωμένα mp3 με uplifting που ήταν τις μόδας τότε και μαναγκερ ήταν ο απόλυτος συνδυασμός... 2
nikolas.stamb Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Εσείς είστε πολύ πιο παλιοί από μένα.. Εγώ ξεκίνησα να παίζω το LMA Manager στο playstation όταν ήμουν μικρός, και πέρασα στο ΦΜ γύρω στο 2005-2006 όταν πια είχα υπολογιστή. Πάντα όμως low league Αγγλίας.. Ένα screenshot που ξέθαψα πρέπει να είναι από ΦΜ 2012-13 περίπου, με τη μεγάλη Μπραντφορντάρα που ξεκινούσε league two τότε... Θυμάμαι σε αυτό το save να χάνω 2 συνεχόμενα CL στα πέναλτυ... Προφανώς με κάθε χαμένο cl, ακολουθούσε και χαμένο πληκτρολόγιο... 4
dalan2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 αν πιασουμε ηλικιες και ποια ηταν η πρωτη μας επαφη θα κλαψουνε μανουλες πρωτη επαφη ηταν το cm2 και μετα μπηκε το νερο στο αυλακι.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα