nzeppos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Το Total Club Manager της ΕΑ το είχε παίξει κανένας; Αν θυμάμαι καλά το πρώτο είχε κυκλοφορήσει το 2003 σαν εξέλιξη άλλου παιχνιδιού και λίγο αργότερα μεταλλάχθηκε σε Fifa Manager. Εγώ είχα παίξει το πρώτο και μου άρεσε πάρα πολύ γιατί ήσουν πραγματικός Manager με την ευρεία έννοια του όρου (σε φάση Φέργκιουσον, Βενγκέρ κλπ) με λόγο στα πάντα (πχ εισιτήρια, εγκαταστάσεις, τηλεοπτικά) και όχι απλώς "προπονητής" με την έννοια του CM/FM. Έχανε βέβαια σε θέματα research μιας και τα ελληνικά ρόστερ ήταν λίγο ό,τι να 'ναι (πχ πολλοί παίκτες είχαν λάθος καλό πόδι) αλλά συνολικά ήταν πολύ τίμιο τηρουμένων των αναλογιών και είχε και τη μηχανή του Fifa όταν το CM μόλις ξεκινούσε να βάζει 2D βουλίτσες. Δεν λέω ότι ήταν καλύτερο από το CM/FM, απλώς μια διαφορετική προσέγγιση. 3 ώρες πριν, nikolas.stamb είπε Θυμάμαι σε αυτό το save να χάνω 2 συνεχόμενα CL στα πέναλτυ... Προφανώς με κάθε χαμένο cl, ακολουθούσε και χαμένο πληκτρολόγιο... 2 συνεχόμενα. Σκληρό, πολύ σκληρό. Respect όμως γιατί έσπασες το πληκτρολόγιο αντί να κάνεις τα κατάπτυστα save/load που κάνουν κάποιοι (ευτυχώς όχι πολλοί). Θυμάμαι μια φορά με τη Ρεάλ κυνηγούσα δεύτερο συνεχόμενο CHL και έπαιζα επαναληπτικό ημιτελικό στο Μάντσεστερ. Το σκορ ήταν 1-1 σχεδόν στο 90' και περνούσα τελικό, τραυματίζεται ελαφρά το αριστερό μου μπακ (ένας άγνωστος τότε πιτσιρικάς με όνομα... Κιελίνι), βγαίνει στην άκρη για να τον γιατρέψουν, στην επαναφορά βρίσκει χώρο στα αριστερά και μένει μόνος του ο Πατσίνι, βάζει το γκολ στα χασομέρια και τέρμα. Πάει το CHL. Δεν έσπασα τίποτα, απλώς ακούμπησα το κεφάλι μου στο τραπέζι και έκατσα αμίλητος-ακίνητος τουλάχιστον 15-20 λεπτά προσπαθώντας να καταλάβω πως ακριβώς έχασα. Βέβαια αν είχα ένα τσεκούρι δίπλα δεν ξέρω τι θα είχε γίνει... ps: μέρος της παραπάνω ιστορίας περιγράφεται και στο κατεβατό για την εποποιία του Euro 2012, τον τελικό που είχα πάει με την Ολλανδία. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από nzeppos 1
dalan2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 και το total club και το fa premier league 2001...νομιζω οτι τα εχω παρει ολα σβαρνα... θυμαστε ενα dos game one nil??τρελο γελιο https://www.myabandonware.com/game/one-nil-soccer-manager-1ka
Hawk_K Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Το total manager το είχα παίξει κανα 2 χρονιές γτ μου το έδινε τζάμπα ένας φίλος. Σαν το football manager δεν είχε ειδικά πριν το 2010. Κακό match engine, υπερβολικά υπέρ του παίχτη και κακό report και αντίκρισμα σε attributes παικτων. Έπαιρνες ομάδα που χρώσταγε σε όποιον περπατάει και από σεζόν 1 διαικδικούσες πρωτάθλημα.
mclein² Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 εχοντας παιξει περιπου 400 με 600 ωρες FM19, ενα παραπονο εχω... με το που ενσωματωσεις στο κλαμπ παιχτες με determination 15 και επανω & τα key attributes τουλαχιστον 14 εχεις : α. δεδομενο πρωταθλημα β. δεδομενη προκριση στους 8 ή 4 στην ευρωπη γ. απειρους δυσαρεστημενους κι ας τους εκανες sign σαν rotation ή αλλαγη και οχι key player. δ. ατελειωτες προτασεις απο PSG, MAN.UTD, REAL και MAN.CITY για ολους τους καλους παιχτες και τελικα unhappy τα 2/3 του club δ.2. ενω παντα οριζω min release πχ 30 με 50 μυρια, κανεις απο τους παραπανω δεν τα δινει μπαμ εκτος κι αν γινει τερμα unhappy ο παιχτης οποτε αναγκαστηκα δινουν τα φραγκα. ΥΓ - τα παραπανω ισχυουν με ΟΣΦΠ, ΛΟΥΤΟΝ, ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ.
Apple271 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα και συγνωμη αν έχει ρωτήσει και κάποιος άλλος. Τι διαφορά έχει το fm2019 με το touch; Επισεις έχει κάποιο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα;
nzeppos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 46 λεπτά πριν, Apple271 είπε Καλησπέρα και συγνωμη αν έχει ρωτήσει και κάποιος άλλος. Τι διαφορά έχει το fm2019 με το touch; Επισεις έχει κάποιο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα; Το Touch είναι μια αρκετά πιο απλοποιημένη έκδοση του κανονικού παιχνιδιού. Από ελληνικό πρωτάθλημα έχει τις δύο πρώτες κατηγορίες και με ένα πολύ απλό ανεπίσημο patch παίρνει και Γ' Εθνική συν τις 50τόσες τοπικές ΕΠΣ.
Apple271 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Ωραίος σε ευχαριστώ. Το pach είναι εύκολο να περαστεί;
nzeppos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Ναι, μισό λεπτό υπόθεση. Απλώς κατεβάζεις τα αρχεία (είναι πολύ μικρά), τα πετάς σε ένα συγκεκριμένο φάκελο και ενεργοποιείς τις έξτρα κατηγορίες μέσα από το παιχνίδι. 1
djcat Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Apple271 είπε Καλησπέρα και συγνωμη αν έχει ρωτήσει και κάποιος άλλος. Τι διαφορά έχει το fm2019 με το touch; Επισεις έχει κάποιο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα; Λείπουν αρκετές επιλογές - αν σου αρέσει το παιχνίδι πάρε το κανονικό. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2019 από djcat
nikolas.stamb Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Λοιπόν ξεκίνησα με Hansa Rostock στην 3η Γερμανίας. Καλή ομαδούλα αλλά φύγανε δύο key players την πρώτη μεταγραφική γιατί τσατιστήκανε όταν απέρριψα κάτι κακοπροσφορές για αυτούς. Πήρα κάνα δύο άλλους και διανύω μια μέτρια σαιζόν εντός των προσδοκιών. Ζορίζομαι όμως λίγο με το σύστημα. Παίζω 4-1-2-2-1 με DM και AMR-AML, γιατί ταιριάζει αρκετά με τους υπάρχοντες παίχτες. Έχω δοκιμάσει counter fluid, control poss και gegenpress, αλλά η ομάδα είναι ασταθής. Κάνουμε σερί 2-3 νίκες με άνεση, και μετά ζοριζόμαστε για 3-4 ματς. Σε γενικές γραμμές έχω κατοχή 55% περίπου, 3-4 CCC ανά ματς και τουλάχιστον 1 δοκάρι (αυτό με τα δοκάρια με έχει τρελάνει). Η ομάδα παίζει καλά, αλλά τρώμε γκολ από στημένα, λάθη και ψώφιες αντεπιθέσεις. Οι αντίπαλοι έχουν ελάχιστες ευκαιρίες σε κάθε ματς. Στα κακά αποτελέσματα το συνήθες mail είναι "hansa unlucky in defeat". Γνωρίζω ότι όταν παίζεις ποδόσφαιρο κατοχής, είναι λογικό οι αντίπαλοι να σκοράρουν σε αντεπιθέσεις και με ελάχιστες ευκαιρίες. Το ερώτημα είναι πώς το φτιάχνεις. Tweaks στο σύστημα; Κάνα δύο πιο γρήγορα CB; Αναμονή για να δέσει η ομάδα (είμαι ήδη Μάρτιο και έχουν αναπτύξει σχέσεις μεταξύ τους); Καινούριο σύστημα; Αυτό που με ξενερώνει είναι ότι βλέποντας στα φόρουμ της SI, όλοι οι μεγάλοι "συστηματοκατασκευαστές" φαίνεται να παίζουν 4-4-2 gegenpress ή catenacio. Ελάχιστα είναι τα συστήματα διαφορετικά από αυτά. Δηλαδή αυτό είναι φέτος το κόλπο; 4-4-2; ΥΓ: Τι παίζει με τις κόκκινες; Σε τρια ματς ο αντίπαλος πήρε κόκκινη με ισόπαλο το σκορ. Κατέληξα να χάνω και τα τρία. Σε ένα ματς πήρα εγώ κόκκινη στην αρχή στο 0-0. Κέρδισα... Τι μαλακία είναι αυτή; 1
mclein² Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Στις 20/8/2019 στις 11:41 ΠΜ, nikolas.stamb είπε Λοιπόν ξεκίνησα με Hansa Rostock στην 3η Γερμανίας. Καλή ομαδούλα αλλά φύγανε δύο key players την πρώτη μεταγραφική γιατί τσατιστήκανε όταν απέρριψα κάτι κακοπροσφορές για αυτούς. Πήρα κάνα δύο άλλους και διανύω μια μέτρια σαιζόν εντός των προσδοκιών. Ζορίζομαι όμως λίγο με το σύστημα. Παίζω 4-1-2-2-1 με DM και AMR-AML, γιατί ταιριάζει αρκετά με τους υπάρχοντες παίχτες. Έχω δοκιμάσει counter fluid, control poss και gegenpress, αλλά η ομάδα είναι ασταθής. Κάνουμε σερί 2-3 νίκες με άνεση, και μετά ζοριζόμαστε για 3-4 ματς. Σε γενικές γραμμές έχω κατοχή 55% περίπου, 3-4 CCC ανά ματς και τουλάχιστον 1 δοκάρι (αυτό με τα δοκάρια με έχει τρελάνει). Η ομάδα παίζει καλά, αλλά τρώμε γκολ από στημένα, λάθη και ψώφιες αντεπιθέσεις. Οι αντίπαλοι έχουν ελάχιστες ευκαιρίες σε κάθε ματς. Στα κακά αποτελέσματα το συνήθες mail είναι "hansa unlucky in defeat". Γνωρίζω ότι όταν παίζεις ποδόσφαιρο κατοχής, είναι λογικό οι αντίπαλοι να σκοράρουν σε αντεπιθέσεις και με ελάχιστες ευκαιρίες. Το ερώτημα είναι πώς το φτιάχνεις. Tweaks στο σύστημα; Κάνα δύο πιο γρήγορα CB; Αναμονή για να δέσει η ομάδα (είμαι ήδη Μάρτιο και έχουν αναπτύξει σχέσεις μεταξύ τους); Καινούριο σύστημα; Αυτό που με ξενερώνει είναι ότι βλέποντας στα φόρουμ της SI, όλοι οι μεγάλοι "συστηματοκατασκευαστές" φαίνεται να παίζουν 4-4-2 gegenpress ή catenacio. Ελάχιστα είναι τα συστήματα διαφορετικά από αυτά. Δηλαδή αυτό είναι φέτος το κόλπο; 4-4-2; ΥΓ: Τι παίζει με τις κόκκινες; Σε τρια ματς ο αντίπαλος πήρε κόκκινη με ισόπαλο το σκορ. Κατέληξα να χάνω και τα τρία. Σε ένα ματς πήρα εγώ κόκκινη στην αρχή στο 0-0. Κέρδισα... Τι μαλακία είναι αυτή; α. πρεπει να βρεις πιο ηρεμους παιχτες ή με την ομιλια να τους ηρεμεις. β. στη γ γερμανιας ειναι λιγο δυσκολο να εφαρμοστει ενα συστημα που θελει τρομερα χαφ.. γ. τα γκολ απο στημενα παλι θελουν ηρεμους & αποφασιστηκους παιχτες + ψηλα & γρηγορα κορμια. δ. το 4-5-1 θα μου εμοιαζε ιδανικοτερο για γ' γερμανιας μιας κ οι περισσοτεροι αντιπαλοι θα παιζουν κλειστα αρα πρεπει να τους αναγκαζεις να βγουν κι εκεινοι μπροστα οποτε ετσι θα τους παστελωνεις. ε. μη ξεχνας το "determination" οσο πιο ψηλο για καθε παιχτη, τοσο πιο σουπερ ομαδα τελικα. 2
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Παιδια καλησπερα ειχα καιρο να παιξω το παιχνδι απο το 17 και τωρα ενεκα game pass κατεβασα το 19, θελω να ρωτησω οσο αφορα τα kits,logos, etc που τα βαζω στην εκδοση για το pass ακολουθω την ιδια διαδρομη με την standard εκδοση ?
tak_loyk Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ξημέρωμα καθημερινής 2003 (if i recall correctly) στο Γέρακα κάπου πίσω από τα λε(ω)φορεία του Τσόκα. Παράθυρο ανοιχό να βγαίνει η κάπνα γιατί κράζει η μάνα (η οποία έκραζε για τη μπόχα και όχι για το ότι έκανα 2 πακέτα τσιγάρα 20κάτι χρονώνε). PC χάρχαλο αλλά ικανό να σηκώσει το FM (CM τότε). Μανατζάρω Αιγάλεω. Το τεράστιο τότε Αιγάλεω όμως που νομίζω ότι χτύπαγε άνετα πρωτάθλημα στο σημερινό χάλι της SL. Δεν θυμάμαι πολλά πολλά αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ που έκανα εικόνα τον Μπάρκογλου, το Φωτάκη, τον Ψωμά, τον Παπουτσή, το Χλωρό, το Σκοπελίτη να κράζουν που έδωσα τον Αγρίτη. Νομίζω ότι σχεδόν τσέκαρα έξω από το παράθυρο να δω μη μου έχει στείλει τίποτα καλόπαιδα ο Θωμάς ο Μητρόπουλος. Εγώ πίστεψα σε δυο ξανθά αγόρια από Σκανδιναβία. Orri Freyr Oskarsson και Johan Porhalsson. Ακόμα τους θυμάμαι. "Ρε αυτοί φαίνονται καλοί". ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ ΔΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ. Παιχταράδες και οι δύο και σκοράρανε κατά ριπάς και ειδικά με το κεφάλι αυτός ο π@@στης ο Porhalsson ότι σηκωνόταν ψηλότερα από μαϊντανο το κάρφωνε κεφαλιά στο "Γ". Μπαγάσηδες συγκινήθηκα. Πάω να φάω ένα σουβλάκι με τζατζίκι (α ρε Στάθη). Για να σώσω το off-topic το '19 είναι πολύ καλό. Νομίζω το πιο πλήρες μετά από χρόνια. Λίγο δουλίτσα θέλει ακόμα στα κορδελάκια που κάνουν παίχτες και manager στις ανανεώσεις που φτάνει ο Ανδρούτσος να ζητάει συμβόλαιο και bonus υπογραφής λες και πάει ο Zlatan στο MLS. Α ρε τίγρη που θέλετε να σας καρφώνει δελτία στο ταβάνι. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2019 από tak_loyk formatting 4 1
Hawk_K Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Σε αυτό που λες με τα συμβόλαια και τις μεταφγραφές, είναι το μεγαλύτερο φάουλ του παιχνιδιού όπως επίσης και οι αντιδράσεις και προσωπικές απαιτήσεις των παικτών. Πας να πάρεις ταλεντάκι από ομάδα β κατηγορίας με value 50k και σου ζητάνε 10μύρια, ότι να ναι. Στην πραγματικότητα αγοράζει μια μεγάλη ομάδα παίκτη από τον Πανιώνιο για παράδειγμα και δίνει 100χιλιάρικα και στο manager ζητάνε εκατομμύρια. Επίσης, θα πρέπει οι απαιτήσεις στις ανανεώσεις όπως λέει ο φίλος να γίνουν πιο ρεαλιστικές. Μπορεί στην πραγματικότητα πχ στην Αγγλία μετά από μια καλή σεζόν ένας παίκτης να ζητήσει ακόμη και τα διπλά για ανανέωση αλλά στην Ελλάδα όταν παίρνει 500k το χρόνο η ανανέωση πάντα γίνεται στα 700-800 στην πραγματικότητα, δεν γίνεται να σου ζητάει 1,5 έτσι επειδή μπορεί. Πρέπει να γίνει πιο ρεαλιστικό με βάση αληθινά data από τις χώρες. 1
nzeppos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Αναφορά σε κείμενο Λίγο δουλίτσα θέλει ακόμα στα κορδελάκια που κάνουν παίχτες και manager στις ανανεώσεις που φτάνει ο Ανδρούτσος να ζητάει συμβόλαιο και bonus υπογραφής λες και πάει ο Zlatan στο MLS. Α ρε τίγρη που θέλετε να σας καρφώνει δελτία στο ταβάνι. Εδώ θέλει δραστική αντιμετώπιση. Πρέπει να υπάρχει επιλογή σαν αυτά που έκανε (στην πραγματικότητα) ο πρόεδρος της τοπικής μου ομάδας όταν παίζαμε Β' εθνική. Ο βασικός τερματοφύλακας (ονόματα μη λέμε) μπαίνει στο γραφείο του προέδρου και ζητάει αύξηση στις τρεις κι εξήντα που έπαιρνε. Ο πρόεδρος τον κοιτάει με μισό μάτι και του λέει "ψιτ, μου φέρνεις εκείνο τον κουβά από τη γωνία;". Πάει ο GK και φέρνει τον κουβά που είχε μέσα κάτι πετσέτες, κάτι παγάκια, τελοσπάντων κάτι περίεργα πράγματα. Του λέει ο πρόεδρος "για ψάξε καλά μέσα και πες μου αν πιάνεις τίποτα". Ψάχνει ο τερματοφύλακας και έντρομος βγάζει ένα πιστόλι. Στο τέλος του λέει ο πρόεδρος "φέρτο εδώ αυτό και πες μου πάλι τι με ήθελες". Κάπου εκεί έλαβε τέλος η συζήτηση των διαπραγματεύσεων για αύξηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα