stergiospavlakis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε ενα πρόβλημα μου με το premier pro cc 2017 ? εχω ενα λαπτοπ , i7 7th γενιάς , 16gb μνήμη ram ddr4 , κάρτα γραφικών ati r7 445 - 4gr ddr5 και sd δίσκο αλλα γονατίζει οταν το δουλεύω . Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Τι είδους δουλειά κάνεις; Τι εννοείς γονατίζει; Τι είδους αρχεία δουλεύεις; (Format, Codec, bitrate). Σε τι δίσκο είναι τα media files που δουλεύεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stergiospavlakis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Εχω ξεκινήσει και φτιάχνω κάποια videoclip τραγουδιών , χρωματίζω βάζω φίλτρα και οτι εφε χρειαστεί κτλ. Τα αρχεία τα πέρνει το πρόγραμμα απο ενα δίσκο εξωτερικό και την παραγωγή την αποθηκεύει στον ssd . Εχω αρχίσει να πιστεύω οτι φταίει η κάρτα γραφικών αλλα θέλω να σιγουρευτώ πριν κάνω οτιδήποτε γιατι το ίδιο έπαθα με την ram και δεν ήταν αυτό τελικά . Tα αρχεία στο drown είναι mp4 ,120 bitrate, 1920x108060p και στην κάμερα mp4 1920χ108060p αλλα δεν ξέρω τα bitrate της κάμερας. Γονατίζει = αργό render, αργό export, και κολλάει πολυ το video preview σέρνεται μόλις βάλω φίλτρο η χρωματίσω , και το έχω στο 1/4 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Με το mediainfo θα πάρεις ένα πλήρες και αναλυτικό info από τα αρχεία για να μιλάμε σωστά. Κατέβασε το, στήστο και στην πρώτη εκτέλεση επέλεξε στην Προβολή->Κείμενο. Μετά φόρτωσε ένα αρχείο και επέλεξε όλες τις πληροφορίες και copy-paste σε επόμενο μήνυμα. Επανέλαβε και για ένα αρχείο από την κάμερα. btw, αυτό το 120 bitreate τι είναι; 120Kbps ή 120.000Kbps; Φαντάζομαι το 2ο το οποίο είναι overkill. Επίσης, το 60p είναι 60fps; Το τελικό αρχείο με τι settings το βγάζεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stergiospavlakis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 60fps ναι . Ωραια αν και δεν έχω καταλάβει 100% . η ερώτηση μου ειναι να μην βάλω εξωτερική καρτα γραφικών? δεν ειναι εκει το πρόβλημα σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Καταρχάς δεν είναι απαραίτητο ότι υπάρχει πρόβλημα. Δουλεύεις H264, 60fps και βάζεις φίλτρα κλπ σε laptop. Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, μου φαίνεται λογικό να γονατίζει. Τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος είναι σχετικά οκ. Το preview παίζει από RAM άρα καλά έκανες και έβαλες. Θα μπορούσες και 32. Ο εξωτερικός για τα media δεν είναι και ό,τι καλύτερο, λόγω ταχύτητας, εκτός αν έχεις SSD σε USB3 ή eSata. Την κάρτα δεν την ξέρω αλλά μοιάζει οκ. Το σημαντικό βέβαια είναι το HW acceleration. Έχεις δοκιμάσει τις επιλογές που έχει; Ίσως μια κάρτα με CUDA να βοηθούσε σημαντικά στον χρόνο του Export. Υπόψιν ότι το GPU acceleration αποδίδει τελείως διαφορετικά από format σε format για παράδειγμα, όταν κάνω transcode στο Resolve από H264 σε κάτι άλλο, το GPU στο performance πάει έως 10-15%, ενώ όταν κάνω από Alexa (prores ή ArriRaw), φτάνει έως 85-90%! Τέλος, το σημαντικότερο για μένα, το format των υλικών. Το H264, παρόλο που η Adobe το υποστηρίζει καλύτερα απ’ τα περισσότερα editing software, παραμένει ένας δύσχρηστος, για το CPU, codec. Στη θέση σου, θα δοκίμαζα να μετατρέψω τα υλικά σε έναν professional codec (DNxHD ή CineForm), πράγμα που μπορείς να κάνεις με το free “DaVinci Resolve”. Το bitrate των 120Mbps είναι overkill μόνο λόγω του συνδυασμού του με το H264. Κανονικά δεν είναι μεγάλο, είναι μάλιστα, οριακά αποδεκτό για επαγγελματική δουλειά. Ένα πιο σωστό νούμερο είναι τα 185Mbps, ένα bitrate δηλαδή που θα κρατούσε σχεδόν ατόφια την ποιότητα του πρωτοτύπου των 120Mbps. Θα καταναλώσεις περισσότερο χώρο αλλά αν η διαφορά στην ευκολία χειρισμού και τους χρόνους είναι μεγάλη, αξίζει. Μιλάμε πάντα για 1080/25fps. Κάνε τους υπολογισμούς για τα 60fps για να καταλάβεις τη δυσκολία του project σου. (Τι σας αρέσει στα 60fps?). Anyway... Υπάρχει πάντα και η μέθοδος με optimized media σε χαμηλό bitrate (π.χ. DNxHD 36 Mpbs), όπου πριν το τελικό export κάνεις relink με τα original media. Δεν είναι όμως καλή μέθοδος αν θέλεις να κάνεις chroma key (Θα έχεις διαφορές στη μάσκα όταν κάνει relink το original media). Στη θέση σου θα ασχολούμουν πρώτα με το format, αφού δεν στοιχίζει τίποτα. Αυτά προς το παρόν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Τα project files σου (audio video media) πρέπει να διαβάζονται από γρήγορο ssd κατά προτίμηση εσωτερικό πιο γρήγορο από αυτόν του Os και software. Η κάρτα γραφικών βοηθάει σε γνωστά εφέ βάζεις/βγάζεις θόρυβο, sharpenning κ.α. Έχω περάσει hackintosh και P.pro και Final cut φυσάνε. Ιδια specs με παλαιότερη κάρτα γραφικών το δικό μου. Σορυ έχεις λάπτοπ τώρα το είδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stergiospavlakis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Δεν είμαι καιρό στο κουρμπέτι , εχω κατεβάσει και το davinci resolve , άκουσα οτι εκει κάνεις πολυ καλύτερη επεξεργασία στο χρωματισμό, εκει μου κολλάει λιγότερο απο το premier pro cc. Με δυσκολεύει να τρέχω απο το ενα πρόγραμμα στο αλλο και προτίμησα να χρωματίζω και να τα κάνω ολα στο premier. (μπορεί να είναι και λάθος ) 60fps γράφω μόνο και μόνο για το λόγο οτι νομίζω το αποτέλεσμα θα είναι πιο ποιοτικό . Επίσης η ATI δεν εχουν cuda αλλα κατι παρόμοιο αλλα δεν ξέρω αν το premier μπορεί να το αναγνωρίσει. Επίσης στέλνω μια φώτο . Οταν ανοίγω το πρόγραμμα σου δείχνει την κάρτα στο renderer, εμένα δεν μου αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών στο πλαίσιο αυτο , γιατί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Ο che είναι όπως πάντα πολύ κατατοπιστικός. Δες αυτά που σου λέει. Τι λειτουργικό έχεις; Την κάρτα γραφικών την έχεις κάνει κανονικά εγκατάσταση ή ότι έστησε το λειτουργικό μόνο του;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Ας πει κάποιος στον άνθρωπο ότι μπορεί να μπει στο directory και να προσθέσει τη κάρτα γραφικών του δια χειρός! Το premiere του δεν την βλέπει ούτε ως cuda ούτε ως open cl. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 2 hours ago, Agraf said: Ας πει κάποιος στον άνθρωπο ότι μπορεί να μπει στο directory και να προσθέσει τη κάρτα γραφικών του δια χειρός! Το premiere του δεν την βλέπει ούτε ως cuda ούτε ως open cl. Πες, αν ξέρεις, πώς γίνεται, γιατί το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να έχει κάποιο GPU acceleration, ειδικά εφόσον χρησιμοποιεί φίλτρα κλπ. Δεν δουλεύω Premiere για να δώσω λεπτομέρειες. Ό,τι γράφω αφορά όλα τα σχετικά software. π.χ. δουλεύω άνετα μοντάζ (χωρίς πολλά fx και φίλτρα) σε 36Mbps DNxHD, με έναν C2D, 8GB αργή RAM και μια GPU 740, των εκατόν-κάτι ευρώ. Για αντίστοιχη δουλειά με H264, ούτε για αστείο. Η διαφορά DNxHD vs H264 στο Premiere δεν είναι τόσο μεγάλη, αφού όπως είπα, το Premiere χειρίζεται καλύτερα το H264 αλλά παραμένει αισθητή. Η μέθοδος να μετατρέπεις όλα σου τα υλικά σε έναν professional codec, έχει και το πλεονέκτημα ότι δεν θα έχεις εκπλήξεις ό,τι υλικό και να έχεις ως πρωτότυπο. Θα έχεις σταθερό workflow, ταχύτητες κλπ, και γενικά καλύτερο έλεγχο. Φυσικά απαιτεί χρόνο για transcode, οπότε έχεις λιγότερο «κέρδος» στις μικρές-σύντομες δουλειές αλλά πολύ μεγαλύτερο στις μεγάλες-χρονοβόρες δουλειές. Επίσης να πω, ότι το performance του μηχανήματος σαφώς και παίζει ρόλο στην ταχύτητα και την άνεση αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται απ’ τον χρήστη. Δηλαδή για να πεις «δεν μου αρκεί το Premiere για Color Grade, θα πάω στο Resolve” πρέπει να είσαι πολύ γερός γνώστης τού Color Grade. Αλλιώς σε καλύπτουν και τα 2 όποτε κρίνεις με πιο πρακτικά κριτήρια. (Ποιο σε βολεύει, ποιο ξέρεις καλύτερα κλπ). Φυσικά το Resolve κάνει κι άλλα πράγματα (κεράκι τους ανάβω στη Blackmagic κάθε πρωί) και όποιος κάτσει και μάθει Edit, composition (στην version 15 μπήκε και το Fusion μέσα), color και sound στο Resolve, έχει ένα τρομερό και τσάμπα εργαλείο στα χέρια του. Ακόμα και η paid (studio) version, έχει 300$. Θέλει βέβαια καλό HW, δεν συμπαθεί τον H264 (αν και βελτιώθηκε) και δεν ξέρει τι σημαίνει mkv και γενικώς περίεργα και non pro formats. Τέλος για όποιον δουλεύει σε MacOS, ο Prores codec είναι μονόδρομος. Όχι γιατί δεν παίζουν οι άλλοι (DNxHD, CineForm και ασυμπίεστα) αλλά γιατί είναι μακράν η καλύτερη λύση ως προς τη σχέση ποιότητα/όγκος/συμβατότητα (read, όχι write, αφού παίζει μόνο σε MacOS, με ελάχιστες εξαιρέσεις)/ευελιξία. Sorry για το σεντόνι αλλά είμαι διακοπές και έχω χρόνο! ( Εξού και το «κατατοπιστικός» - thanx Micos ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Κι εγώ διακοπές είμαι εξ ου και το ότι βλέπω τα μηνύματα στις δύο ή τρεις μέρες! 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) GPU acceleration του λείπει από το Premiere. Προφανώς όσες κάρτες δεν υποστηρίζονται επίσημα από την Adobe υπάρχει στα Program Files, στο directory του P.pro ένα αρχείο text με τίτλο cardlist κάτι τέτοιο. Το ανοίγεις και στο τέλος της λίστας πληκτρολογείς την δική σου σύμφωνα με τις από πάνω. Αφού πρώτα κάνεις copy-paste το αρχείο στην επιφάνεια και μετά αντικατάσταση στο path. Εχω σβήσει τα Windows εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να σου στέιλω το βήμα συγκεκριμένα. Google it. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Agraf είπε GPU acceleration του λείπει από το Premiere. Προφανώς όσες κάρτες δεν υποστηρίζονται επίσημα από την Adobe υπάρχει στα Program Files, στο directory του P.pro ένα αρχείο text με τίτλο cardlist κάτι τέτοιο. Το ανοίγεις και στο τέλος της λίστας πληκτρολογείς την δική σου σύμφωνα με τις από πάνω. Αφού πρώτα κάνεις copy-paste το αρχείο στην επιφάνεια και μετά αντικατάσταση στο path. Εχω σβήσει τα Windows εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να σου στέιλω το βήμα συγκεκριμένα. Google it. Σύμφωνα με αυτά που είπες το γκούγκλαρα λίγο και βρήκα τις παρακάτω οδηγίες. Είναι για mac αλλά παρόμοια θα είναι και για windows για κάποιον που ξέρει πως να βρει την κάρτα γραφικών που έχει και μπορεί να επεξεργαστεί ένα αρχείο κειμένου. https://larryjordan.com/articles/premiere-pro-cs6-add-gpu-support/ EDIT: Και κάτι που βρήκα για windows... https://www.pointsinfocus.com/learning/digital-darkroom/enable-cuda-in-premier-pro-cs6-without-a-quadro/ Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, micos000 είπε Σύμφωνα με αυτά που είπες το γκούγκλαρα λίγο και βρήκα τις παρακάτω οδηγίες. Είναι για mac αλλά παρόμοια θα είναι και για windows για κάποιον που ξέρει πως να βρει την κάρτα γραφικών που έχει και μπορεί να επεξεργαστεί ένα αρχείο κειμένου. https://larryjordan.com/articles/premiere-pro-cs6-add-gpu-support/ αυτό! έτσι γίνεται και στους windows. Και θα ανοίξει το Premiere με gpu acceleration. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα