Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λίγο καιρο προκειται να αρχισω τη φοιτηση μου στο τμημα Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Η/Υ του ΑΠΘ, κατι το οποιο αποτελεσε μια καλη ευκαιρια για να ανανεωσω το συστημα μου. Αρχικα σκεφτηκα να χτισω εναν σταθερο υπολογιστη, ωστοσο στη συνεχεια ακουσα απο γνωστους οτι ενα laptop ειναι απαραιτητο για να το μεταφερω και στη σχολη. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω, ειναι οντως απαραιτητο να εχεις ενα φορητο υπολογιστη για τη σχολη;;

Τέλος, να μην σας κουράζω θα ήθελα τις γνώμες παιδιών που ήδη φοιτούν σε αυτά τα τμήματα και γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω. Παρακαλώ μόνο σίγουρες απόψεις διότι τα "έχω ακούσει ότι..." μπερδεύουν αρκετά την κατάσταση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια για την επιτυχία σου! Γενικά για τη σχολή δε χρειάζεσαι κάποιο ιδιαίτερο μηχάνημα, τουλάχιστον μέχρι το 2ο έτος που εγώ τελείωσα, δεν τρέξαμε κάτι το απαιτητικό. Από την άλλη, πολλές φορές έτυχε να πάω σε κάποια εκδήλωση τύπου workshop, όπου φέρναμε τα δικά μας laptop και μαθαίναμε κάτι επιτόπου, για παράδειγμα κάποια γλώσσα προγραμματισμού, ή γράφαμε κώδικα για ένα hackathon κλπ... Επίσης, αν θες να πηγαίνεις στη βιβλιοθήκη βολεύει να έχεις μαζί το laptop σου, πολλές φορές θα θες να ψάξεις κάτι online, στο forum της σχολής, να δεις κάποιο παλιότερο θέμα εξετάσεων. EDIT: Εδώ να προσθέσω και τον παράγοντα "γυρνάω σπίτι μου για ένα 3ήμερο, θα έχω εργασία, βολεύει να πάρω το laptop μαζί" αν δεν είσαι από Θεσσαλονίκη. Αν και αρκετά σπανιότερα, έτυχαν και φορές που μου χρειάστηκε το laptop όταν ήθελα να πάω με ένα συμφοιτητή να κάνουμε χαλαρά την εργασία μας.

Μπλα μπλα για το θέμα του laptop: Το laptop αυτό δε χρειάζεται να είναι κάποιο ιδιαίτερα ακριβό, οποιοδήποτε με τετραπύρηνο i5, 8GB RAM και SSD είναι ταμάμ για οτιδήποτε το χρειαστείς. Εγώ προσωπικά είμαι με ένα HP Pavilion G6 του 2011, με i5 2410m διπύρηνο, 4GB RAM και HDD. Τα 4GB RAM είναι λίγα πλέον, αλλά δε λέω ότι δεν κάνω τη δουλειά μου με αυτό. Αν είναι όμως να το έχεις, τουλάχιστον στην αρχή ως βασικό μηχάνημα, ας έχει 8GB RAM και SSD, κάνουν διαφορά. Επίσης τώρα έχουν κυκλοφορήσει και οι 4πύρηνοι i5, οπότε γιατί όχι ένας τέτοιος.

Βέβαια, και ένας σταθερός υπολογιστής έχει την άνεσή του, βάζεις μια άνετη οθόνη, ένα άνετο πληκτρολόγιο και ποντίκι, έχεις σίγουρα περισσότερη ισχύ για τα χρήματα που θα δώσεις.

Εν κατακλείδι, για μένα ένα laptop είναι αρκετά χρήσιμο για τη ζωή ως φοιτητής. Αν τώρα θες κάποια πρόταση, θα πρέπει να θέσεις ένα budget για αρχή. Υπάρχει και σχετικό thread εδώ. Πάντως όπως είπα, τετραπύρηνος i5, 8GB RAM και SSD θα σε καλύψουν πλήρως.

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@LambisElef Καταρχην ευχαριστω πολυ για την υπερπολυτιμη βοηθεια!! Μια απ' τις πιθανες προτασεις που επεσαν στο τραπεζι και μεσα απο την αναζητηση μου και σε αλλα forum ηταν το να ανανεωσω κανονικα σε desktop και να επενδυσω σε ενα <200€ notebook για τυχον εργασιες κλπ....Εχω λοιπον στο σημειο αυτο την εξης απορια: θα χρειαστει να φορτωσω προγραμματα τυπου visual studio ή eclipse(που απ' οσο γνωριζω δεν ειναι και τα πιο ελαφρια sdk)???...εαν ναι, τοτε πιθανοτατα το notebook που προτεινουν δεν θα λυγισει με κατι τετοιο??

Επεξ/σία από Fryderik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανόν να σου σπάσει λίγο τα νεύρα... Θα τρέξεις eclipse, ίσως κάτι ελαφρύ σε matlab, arduino IDE, visual studio εγώ προσωπικά δε χρειάστηκα. Στο πρώτο εξάμηνο θα έχεις autocad, αν και δε θα σου χρειαστεί το λάπτοπ εκεί, θα το τρέχεις στο desktop φαντάζομαι.

EDIT: Πιθανόν να θες να τρέξεις και κάνα virtual box με κάποια διανομή linux. Ειδικά σε κάποια hackathon, θα χρειαστεί να κάνεις και ένα εικονικό μηχάνημα.

Το τωρινό σου desktop από τι αποτελείται (επακριβώς μοντέλο για κάθε εξάρτημα, ακόμα και την οθόνη); Δώσε μας και ένα συνολικό bugdet (για αναβάθμιση desktop και laptop μαζί δηλαδή). Επίσης, στο desktop φαντάζομαι προβλέπεται και gaming, σωστά;

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 1
Δημοσ.

@LambisElef Αυτη τη στιγμη ειμαι με laptop το οποιο βεβαια θα πρεπει να αφησω πισω στο σπιτι για τον αδερφο...το μοντελο μου ειναι το Dell Insiron 1564 με 3GB RAM και επεξεργαστη i3 330 στα 2.13 GHz... το συγκεκριμενο το εχω κοντα στη δεκαετια να φανταστεις...Τωρα οσων αφορα το budget που με ρωτησες για την αναβαθμιση, θα ελεγα ισως 750-800 max που σημαινει 600-650 περιπου για το desktop...τελος για το gaming δεν εχω καμια ιδιαιτερη απαιτηση πρωτα απ ολα με ενδιαφερει να ειναι αποδοτικος εκει που πρεπει...τωρα αν ειναι να τρεξει κανα πολυ βασικο παιχνιδακι που και που δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα, αυτα τα παιζω και απο το τωρινο μου laptop.

Δημοσ.

Με 100-200€ δεν παίρνεις αξιόλογο laptop. Θα μπορούσες να σκάσεις τα 600€ σε laptop και να περιμένεις για desktop. Αν θες να είσαι άνετος στο σπίτι παίρνεις και μια οθόνη, ένα ποντίκι με άλλα 150-200€ και συνδέεις το laptop με αυτά όταν το έχεις εκεί. Τα περιφέρειακά σου μένουν για όταν θα κάνεις desktop.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/8/2018 στις 4:42 ΜΜ, Fryderik είπε

Σε λίγο καιρο προκειται να αρχισω τη φοιτηση μου στο τμημα Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Η/Υ του ΑΠΘ, κατι το οποιο αποτελεσε μια καλη ευκαιρια για να ανανεωσω το συστημα μου. Αρχικα σκεφτηκα να χτισω εναν σταθερο υπολογιστη, ωστοσο στη συνεχεια ακουσα απο γνωστους οτι ενα laptop ειναι απαραιτητο για να το μεταφερω και στη σχολη. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω, ειναι οντως απαραιτητο να εχεις ενα φορητο υπολογιστη για τη σχολη;;

Τέλος, να μην σας κουράζω θα ήθελα τις γνώμες παιδιών που ήδη φοιτούν σε αυτά τα τμήματα και γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω. Παρακαλώ μόνο σίγουρες απόψεις διότι τα "έχω ακούσει ότι..." μπερδεύουν αρκετά την κατάσταση!

κοιτα φιλε θα μιλησω αντικειμενικα και ρεαλιστικα γιατι και εγω φοιτητης ειμαι σε σχολη.Αναλογα απο που εισαι και που σπουδαζεις παει και η αγορα φορητου υπολογιστη.Δηλαδη να σου εξηγησω.Πες οτι εισαι απο τη Κερκυρα και σπουδαζεις Αθηνα.Φυσιολογικα μπορει να εχεις σταθερο συστημα μαζι σου καθως θα φευγεις μονο για καλοκαιρια στη Κερκυρα,αλλα εδω ειναι που χρειαζεται οπωςδηποτε και ο φορητος.Πες οτι εισαι σε μια ομαδα 5 ατομων και κανετε μια εργασια.Εκει ειναι που αρκετες φορες θα χρειαστεις λαπτοπ,γιατι μπορει να δουλευετε μαζι solidworks,autocad για μια εργασια ή αλλο προγραμμα οπως το phoenix(εγω προσωπικα μεχρι τωρα στα 3.5 χρονια αυτα εχω δουλεψει).Θα σου ελεγα να μην κοιταξεις κανενα ακριβο φορητο καθως πολλα <<βαρια>> προγραμματα τρεχουν και σε αδυναμους επεξεργαστες.Πχχ εγω ετρεχα ανετα αυτα που σου ανεφερα πριν με εναν ι3  kai hd graphics. 4gb ram. Δηηλαδη μπορεις να βρεις κατι οικονομικο μετεχειρισμενο ειτε αγορασμενο μεχρι 150-200 ευρω που να σε καλυψει.Εαν ομως τρο πατρικο σου ειναι κοντα στη σχολη σου και εχει αργοτερα η παρεα σου την δυνατοτητα να ερχετε σε εσενα τοτε δεν χρειαζεται να αγορασεις λαπτοπ.Εγω ειχα αγορασει βεβαια το λαπτοπ μου τοτε 400 κατι με αυτα τα χαρακτηριστικα αλλα ηταν πριν τοσα χρονια.τωρα μπορεις να βρεις κατι σε χαμηλοτερη τιμη με αυτα που σου ειπα.Να ενα λαπτοπ που σου προτεινω προσωπικα καινουργιο (μεταχειρισμενα θα βρεις πιο δυνατα και σε καλυτερες τιμες) https://www.skroutz.gr/s/15102199/Dell-Inspiron-3180-A6-9220e-4GB-32GB-W10.html#specs

Επεξ/σία από jerry banana

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...