joker4 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Είμαι 17 χρονων και το 19 δίνω πανελλήνιες. Είμαι στο 4ο πεδίο οικονομικων και Πληροφορικής και στόχος μου είναι καμία σχολή Πληροφορικής με 16 15 χιλιάδες μόρια στην αθηνα. Από γλώσσες ξερω μονό C αν και την σταμάτησα για να επικεντρωθώ στο σχολείο. Γνωρίζω αρκετά από 3d modelling και τέλος πάντων θα ηθελα να μου πείτε αν θα καταφέρω παράλληλα με την σχολή να μάθω και καμία γλώσσα στοχεύοντας για game dev. Το ανεβάζω αυτό επειδή είδα κάποια άλλα post με άτομα πάνω κάτω ίδιας ηλικία που έχουν κάποιες παραπάνω γνώσεις πάνω στον τομέα και ψιλό αγχώθηκα. Ευχαριστώ :) Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από joker4
Haldol Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Φυσικά και μπορείς να μάθεις. Πρόσεξε μόνο, ότι όταν μιλάμε για mobile game development ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, συνήθως εννοούμε απλά casual games, και όχι τέρατα με open world, physics, και δώστου. Οτιδήποτε μεγαλύτερο είναι φυσικώς αδύνατο να διαχειριστεί από έναν μόνο άνθρωπο, μετά θέλεις ομάδα.
joker4 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 9 λεπτά πριν, Haldol είπε Φυσικά και μπορείς να μάθεις. Πρόσεξε μόνο, ότι όταν μιλάμε για mobile game development ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, συνήθως εννοούμε απλά casual games, και όχι τέρατα με open world, physics, και δώστου. Οτιδήποτε μεγαλύτερο είναι φυσικώς αδύνατο να διαχειριστεί από έναν μόνο άνθρωπο, μετά θέλεις ομάδα. Αυτό εννοείται. Και κάτι αλλο. Ποιά γλώσσα προτείνεις για game dev όχι απλά για ενα μικρο παιχνίδι στο κινητό και για κάτι μεγαλύτερο με ομάδα φυσικά
Haldol Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Ιδανικά τη native γλώσσα κάθε πλατφόρμας. Δηλαδή Swing για iOS, Kotlin γι' Android. Αλλά μικρά - casual games (εφόσον σ' ενδιαφέρει περισσότερο το release απ' την εκμάθηση) μπορείς να φτιάξεις και με game builders, κυκλοφορούν άπειροι.
joker4 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Haldol είπε Ιδανικά τη native γλώσσα κάθε πλατφόρμας. Δηλαδή Swing για iOS, Kotlin γι' Android. Αλλά μικρά - casual games (εφόσον σ' ενδιαφέρει περισσότερο το release απ' την εκμάθηση) μπορείς να φτιάξεις και με game builders, κυκλοφορούν άπειροι. Βασικά εγώ ενδιαφέρομαι για παιχνίδια σε Windows κάποια πρόταση για γλώσσα εκεί? Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από joker4
johnnieinlab Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 <grammar nazi mode> Στην ηλικία σου θα πρέπει να έχεις κατακτήσει ΚΑΙ την ορθογραφία. Είναι "πιστεύετε", ενεργητική φωνή, δεύτερο πρόσωπο, πληθυντικός. </grammar nazi mode> Όσο για γλώσσες, αν σε ενδιαφέρει game development για windows, η C++ είναι μονόδρομος, αλλά είναι αρκετά απαιτητική ως γλώσσα. Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το Visual Studio και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι. Για μικρά point & click παιχνίδια θα μπορούσες να γράψεις σε C# που είναι αρκετά ευκολότερη. Και οι δύο έχουν μεγάλη υποστήριξη από βιβλιοθήκες. Game builders υπάρχουν πολλοί για windows αλλά α) κοστίζουν και β) δε θα μάθεις πολλά για game development. Αν έχεις κάποια καλή ιδέα για παιχνίδι και θες να κάνεις γρήγορα την υλοποίηση χωρίς να μάθεις πρώτα να προγραμματίζεις, τότε είναι μια αξιοπρεπής επιλογή.
joker4 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Fortistis είπε 'Ενα thread δεν φτάνει; Δεν ήμουν σίγουρος ποια είναι η κατάλληλη ενότητα και έτσι είπα να το ανεβάσω και στις δύο (προγραμματισμος και development).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα