Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι 17 χρονων και το 19 δίνω πανελλήνιες. Είμαι στο 4ο πεδίο οικονομικων και Πληροφορικής και στόχος μου είναι καμία σχολή Πληροφορικής με 16 15 χιλιάδες μόρια στην αθηνα.

Από γλώσσες ξερω μονό C αν και την σταμάτησα για να επικεντρωθώ στο σχολείο. Γνωρίζω αρκετά από 3d modelling και τέλος πάντων θα ηθελα να μου πείτε αν θα καταφέρω παράλληλα με την σχολή να μάθω και καμία γλώσσα στοχεύοντας για game dev.

Το ανεβάζω αυτό επειδή είδα κάποια άλλα post με άτομα πάνω κάτω ίδιας ηλικία που έχουν κάποιες παραπάνω γνώσεις πάνω στον τομέα και ψιλό αγχώθηκα.

Ευχαριστώ :)

Επεξ/σία από joker4
Δημοσ.

Η σχολή θα σου διδάξει Computer Science. Ανάλογα με την σχολή, κάποια θα σου κάνει πιο πολύ ή πιο λίγο προγραμματισμό, από κάποια άλλη. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν σε βγάζει προγραμματιστή και από τα πανεπιστήμια, αν δεν κάνω λάθος, καμία δεν έχει ως αντικείμενο το Game development. Να ξέρεις, θα ξενερώσεις, και μία και δύο και χίλιες φορές.

Άυτά για αρχή.

Αν θες, μπορείς να κάνεις ένα πτυχίο πληροφορικής, αφού είναι ζητούμενο παντού (χωρίς αυτό να σημαίνει πως και χωρίς, δεν βρίσκεις δουλειά) και ταυτόχρονα, να ασχοληθείς με το Game dev. Το πτυχίο θα σε μάθει να σκέφτεσαι στην γλώσσα της Πληροφορικής και θα σε μάθει να ξεπερνάς shitty situations. Θα βρεθείς άπειρες φορές μπροστά σε κάτι που δεν ξέρεις τι να το κάνεις και θα πρέπει να βγάλεις νόημα από αυτό και να το κάνεις να λειτουργήσει. Αυτό για εμένα, είναι πολύ σημαντικό. Δηλαδή, να ξεπερνάς προβλήματα που σε εμποδίζουν να φτάσεις στον στόχο σου.

Αφοσιώσου στο διάβασμα, μην αγχώνεσαι, θα έχεις χρόνο για γλώσσες και εργαλεία, αργότερα.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Η σχολή θα σου διδάξει Computer Science. Ανάλογα με την σχολή, κάποια θα σου κάνει πιο πολύ ή πιο λίγο προγραμματισμό, από κάποια άλλη. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν σε βγάζει προγραμματιστή και από τα πανεπιστήμια, αν δεν κάνω λάθος, καμία δεν έχει ως αντικείμενο το Game development. Να ξέρεις, θα ξενερώσεις, και μία και δύο και χίλιες φορές.

Άυτά για αρχή.

Αν θες, μπορείς να κάνεις ένα πτυχίο πληροφορικής, αφού είναι ζητούμενο παντού (χωρίς αυτό να σημαίνει πως και χωρίς, δεν βρίσκεις δουλειά) και ταυτόχρονα, να ασχοληθείς με το Game dev. Το πτυχίο θα σε μάθει να σκέφτεσαι στην γλώσσα της Πληροφορικής και θα σε μάθει να ξεπερνάς shitty situations. Θα βρεθείς άπειρες φορές μπροστά σε κάτι που δεν ξέρεις τι να το κάνεις και θα πρέπει να βγάλεις νόημα από αυτό και να το κάνεις να λειτουργήσει. Αυτό για εμένα, είναι πολύ σημαντικό. Δηλαδή, να ξεπερνάς προβλήματα που σε εμποδίζουν να φτάσεις στον στόχο σου.

Αφοσιώσου στο διάβασμα, μην αγχώνεσαι, θα έχεις χρόνο για γλώσσες και εργαλεία, αργότερα.

Θενξ για την βοήθεια. Στο τέλος το διάβασμα που λες ,το λες για το σχολείο και έτσι  στο Πανεπιστήμιο θα υπάρξει χρόνος για γλώσσες ή για μετά το Πανεπιστήμιο αυτα ; (Ίσως να ακούγομαι κάπως αλλαααααα τι να κάνω) 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, joker4 είπε

Θενξ για την βοήθεια. Στο τέλος το διάβασμα που λες ,το λες για το σχολείο και έτσι  στο Πανεπιστήμιο θα υπάρξει χρόνος για γλώσσες ή για μετά το Πανεπιστήμιο αυτα ; (Ίσως να ακούγομαι κάπως αλλαααααα τι να κάνω) 

Ναι, το διάβασμα πάει για το σχολείο. Στο Πανεπιστήμιο, θα έχεις πολύ χρόνο για να μάθεις ότι θες.

• Like 1
Δημοσ.

βασικα επικεντρωσου στο σχολειο και διαβαζε να βγαλεις τα απαιτουμενα μορια.

απο εκει και περα οταν πας στην σχολη θα δεις πολλα αλλα μαθηματα που μπορει να σου αρεσουν να εχεις κλισει προς τα εκει...  οποτε βλεπωντας και κανωντας!

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απαντάω στον τίτλο

Όχι, σαφώς και δεν το έχεις.

Ασχολήσου με την αυτοπεποίθησή σου πριν από όλα, δείχνεις την παντελή έλλειψη της ρωτώντας αγνώστους για το τι μπορείς και τι είσαι ικανός να κάνεις.

Επεξ/σία από The King
  • Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι να γουσταρεις αυτο που κανεις.Αν σου αρεσουν γενικα τα παιχνιδια προσεχε μην πεσεις στην παγιδα του να παιζεις πολυ.Στο λεω γιατι και εγω στην ηλικια σου ημουν στο ιδιο τρενο αλλα wow lol μου φαγαν απειρες ωρες απο τα 18 εως τα 22.Το gaming dev ειναι κατι που μπορεις να το πετυχεις αρκει να ασχοληθεις(το αν θα διακριθεις ειναι αλλη ιστορια).Το οτι εχεις ως βαση την C ειναι και καλο και κακο.Προσωπικα διαφωνω με το να μαθαινει καποιος ως πρωτη γλωσσα την C αλλα αυτο ειναι off topic.

Στρωσιμο,σοβαροτητα στις υποχρεωσεις σου,στοχο,αυτοπεποιθηση.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/8/2018 στις 2:08 ΜΜ, joker4 είπε

θα ηθελα να μου πείτε αν θα καταφέρω

Όσοι ΔΕΝ τα καταφέρνουν:

Αναφορά σε κείμενο

θα ηθελα να μου πείτε αν θα καταφέρω παράλληλα με την σχολή να μάθω και καμία γλώσσα στοχεύοντας για game dev.

Όσοι τα καταφέρνουν:

Αναφορά σε κείμενο

παράλληλα με την σχολή θα μάθω και καμία γλώσσα στοχεύοντας για game dev. Ποια με προτείνετε;

Δημοσ.
Στις 26/8/2018 στις 6:26 ΠΜ, Tronis20 είπε

Το θεμα ειναι να γουσταρεις αυτο που κανεις.Αν σου αρεσουν γενικα τα παιχνιδια προσεχε μην πεσεις στην παγιδα του να παιζεις πολυ.Στο λεω γιατι και εγω στην ηλικια σου ημουν στο ιδιο τρενο αλλα wow lol μου φαγαν απειρες ωρες απο τα 18 εως τα 22.Το gaming dev ειναι κατι που μπορεις να το πετυχεις αρκει να ασχοληθεις(το αν θα διακριθεις ειναι αλλη ιστορια).Το οτι εχεις ως βαση την C ειναι και καλο και κακο.Προσωπικα διαφωνω με το να μαθαινει καποιος ως πρωτη γλωσσα την C αλλα αυτο ειναι off topic.

Στρωσιμο,σοβαροτητα στις υποχρεωσεις σου,στοχο,αυτοπεποιθηση.

Ποιά γλώσσα προτείνεις για να ξεκινήσω; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, joker4 είπε

Απο την αποψη να χτισεις σωστο "μυαλο" προγραμματιση θεωρω οτι η Lisp ειναι η καταλληλοτερη.Η C σε μπολιαζει με καποιες συνηθειες που θα σ κυνηγανε σε ολες τις γλωσσες τουλαχιστον μεχρι να αναπτυξεις καλες δεξιοτητες και να μην επηρεαζεσαι απο την εκαστοτε γλωσσα.Μια αλλη γλωσσα που αξιζει να ξεκινησεις και εχει μεγαλη απηχηση ειναι η python.

Παντως εσυ εχεις ξεκινησει με C αυτο δεν αλλαζει.Το θεμα ειναι που θα κινηθεις μετα.Εγω θα σου προτεινα σιγα σιγα να μπεις σε αντικειμενοστραφεις γλωσσες οπως η java (η και η C++).Τα περισσοτερα παιχνιδια μεχρι καποια ηλικια ειχανε μπολικη C++.Πλεον βεβαια η C# ειναι πιο δυνατη για gaming dev.

Αν μπορεις να ξεκινησεις κατευθειαν με C# θασε μια χαρα(Δεν ξερω αν καλυπτει σωστα το θεμα τις αντικειμενοστρεφειας).Το καλο της υποθεσης ειναι οτι δουλευεις σε windows μεσω του visual studio και οτι υπαρχει απειρο υλικο στο internet για εκμαθηση και βοηθεια.Δες και καποια site σαν το udemy μηπως βρεις καποια free courses.Επισης δες και Unity platform.Μπορεις απο τωρα να ξεκινησεις δειλα δειλα να χτιζεις ενα απλο παιχνιδακι.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, joker4 είπε

Αποψη μου, οπως λεω παντα, ασε τις γλωσσες και δωσε βαρος στα μαθηματικα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...