astrofos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Ας κανει οτι θελει η ms. Μολις ξηλωσα τα παραθυρα απο το νεο μου πισι. Και για 3 μερες που τα αφησα πολυ τους ηταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdevil Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Αμπε λαλε 33 λεπτά πριν, georgepppo είπε ποια 60 το ένα 10 το άλλο και παπαγιές το premiere είναι 407,88 δολάρια το χρόνο και όλοκληρη η σουίτα της adobe καμια 20αριά εφαρμογές είναι 959,88 δολάρια το χρόνο (με την προυπόθεση ετήσιας συνδρομής και όχι μηνιαίας), ένας επαγγελματίας ε ναι θα τα δώσει άμα είναι να δουλέψει με αυτά δεν είναι πολλά λεφτά. επίσης αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις το πρωτότυπο άρθρο στα αγγλικά ίσως καταλάβεις πως μιλάει για άλλο πράγμα απο αυτό που φαντάζεσαι και όχι απλά να σου νοικιάζει windows γιατί λέει many IT pros are unhappy about Microsoft's twice-yearly feature updates to the OS. They have seen updates break compatibility with things they didn't anticipate. They've seen Microsoft post and pull patches and updates to these releases, making deployment a nightmare. Windows as a service has been a rocky (or substitute your expletive of choice) road for many. δηλαδή σου λέει επειδή τα updates τους χαλάγανε πράγματα με συμβατότητες σε εταιρείες η microsoft εκεί θα κόβει updates που θα κάνουν ζημιά στην εταιρεία σε εταιρικό επίπεδο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisr91 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Microsoft = Tragic Marketing Practices.⚙️ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xzidique Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Plapoutas είπε Γιατί τι κακό έχουν τα Linux? Άμα εγκαταστήσεις το Distro που καλύπτει τις ανάγκες σου είσαι κομπλέ. Εκτός αν χρησιμοποιείς προγράμματα που δεν υπάρχουν σε Linux. Κοίταξε δεν μπήκα να τρολάρω...τουλάχιστον σε αυτό το Thread. Ένα από τα κακά του Linux κατα την γνώμη μου είναι που είναι ελλιπές σε.... support, software, κόσμο που θέλει πληρωμένο λογισμικό, ευκολία χρήσης, . Μπορώ να πω κι άλλα, αλλά ας μην μακρηγορήσω. Το Linux κατά την γνώμη μου είναι σπασμένο χωρίς continuity ανάμεσα στις εκδόσεις και στα γραφικά του περιβάλλοντα. Το Linux είναι ένα Hobby όπως το κέντημα, ο μοντελισμός, η ζωγραφική. Μετά διάβασε εδώ το Post μου https://www.insomnia.gr/forums/topic/682362-τα-windows-10-θα-προσπαθήσουν-να-μην-αναβαθμιστούν-όταν-πάτε-για-ένα-καφέ/?page=3 Και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/670343-γιατί-το-linux-έχει-παραμείνει-κάτω-του-1-πείτε-την-γνώμη-σας/?page=11 Σου αναρτώ το πως δουλεύω εγώ το Linux. Έχω βίτσιο με το KVM Libvirtd και VFIO......Γράφω ένα μουσικό ΝταΜπα Ντουμπα που οι νέοι στις μέρες μας ονομάζουν Techno και χρησιμοποιώ τους υπολογιστές μου για ότι μου κατέβει στην κεφάλα μου. Παρ'όλα αυτά που ανάφερα πριν το Linux για μένα "Makes Wonders" επειδή το ήθελα έτσι. Ναι μου πείρε αρκετό χρόνο για να το φτάσω σε σημείο το WIndows VM που έχω το steam να έχει GPU passthrough και το MacOS Mojave για τα Pro Audio μου να έχει GPU Passthrough και PCIe Passthrough μια firewire παρέα με την κάρτα ήχου. Αυτό το σύστημα το χρησιμοποιώ μόνο για το Hobby Linux που συνέχεια χτίζω και αναβαθμίζω και πειραματίζομαι γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν Native εφαρμογές και infrastructure για Pro Audio. Το computer που πέρνω μαζί μου στην δουλειά τρέχει Windows 10 Pro (και MacOs just in case) Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από Xzidique 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Για να καταλάβω... Κραζουμε μια εταιρία που παράλληλα με τα κανονικά Windows, θα βγάλει μια συνδρομητική έκδοση τους που θα παίζει τούμπανο και στο πιο χρεπι pc και όλες οι εφαρμογές θα τρέχουν μέσω azure σε maximum speed.... οοοοοκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alikara Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, sdevil είπε 3 χρόνια linux και εχω ηρεμήσει απο τι? Βρε παλικάρια μου τι μας ενδιαφέρει αν έχετε 7 ή πιγκουίνο η οτι άλλο θέλετε, το άρθρο είναι σχετικά με μια υπηρεσία που προσφέρει μια εταιρία είτε λέγετε micrοsoft είτε λέγετε Apple κ.ο.κ..... Μας έχετε σπάει τα @ρχ...νεύρα. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από alikara Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdevil Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 44 λεπτά πριν, alikara είπε απο τι? Βρε παλικάρια μου τι μας ενδιαφέρει αν έχετε 7 ή πιγκουίνο η οτι άλλο θέλετε, το άρθρο είναι σχετικά με μια υπηρεσία που προσφέρει μια εταιρία είτε λέγετε micrοsoft είτε λέγετε Apple κ.ο.κ..... Μας έχετε σπάει τα @ρχ...νεύρα. Αντε παλι.. κολλημένοι με την μπάλα. Διαβασε ποιο πανω και θα δεις απο τι ηρέμησα. Ρε τα παίρνετε απο την Microsoft και δεν μπορουμε να εκφραστουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XPHSTOS_ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) -- DETELE -- Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από XPHSTOS_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XPHSTOS_ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 16 hours ago, sdevil said: Σαν επαγγελματίας δεν εχεις την ορεξη και τον χρόνο να πειραματιστείς, αλλά τα Linux κανουν την δουλειά τους χωρις κολλήματα, μπλε οθόνες, update χωρις έλεγχο και Ιούς. Ειναι ποιο ολοκληρωμένο λειτουργικό και κανει αυτο που ζητάς χωρις να σου σπαει τα νευρακαι να χάνεις χρόνο. Για καθημερινή χρηση χωρις παιχνίδια και επωνυμα προγραμματα ειναι must πλεον. Οσο για επώνυμα προγραμματα πανε όλα με συνδομη. Για το Adobe Premiere θες 744 ευρώ τον χρονο.. 60 ευρω απο το ενα, 10 απο το αλλο, τωρα και συνδρομη για τα windows το πανε για πανω απο 1000ρικο τον χρονο μονο και μονο γιατι εισαι επαγγελματιας. Για κάποια επαγγέλματα τα windows είναι μονόδρομος. Ε το Premiere είναι ένα από αυτά, για τα mac υπάρχει το εξίσου πολύ καλό και mac optimized Final Cut Pro, αλλά για τα Linux δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Επίσης τα 1000€ τον χρόνο, δεν είναι τίποτα για κάποιο επαγγελματία. Γενικά, μπορεί το σύστημα με τα updates να είναι για τα μπάζα αλλά κατά τα άλλα τα windows είναι λειτουργικότατα και σταθερότατα. Κολλήματα και BSOD έχουν περάσει από εποχές Vista. Τέλος, για να απαντήσω και on topic, δεν θα με πείραζε καθόλου να γίνουν τα windows συνδρομητικά αρκεί να έβλεπα διαρκείς αναβαθμίσεις (με τον σωστό τρόπο αυτή την φορά) και κυρίως σε εφαρμογές όπως τους browsers. Η Adobe με το που έγινε συνδρομητική έχει βελτιώσει κατα πολύ τα προγράμματα της και έχει προσθέσει αρκετά καινούργια. Προσφέρει online storage, κάτι που άνετα θα μπορούσε να κάνει η MS με το συνδρομητικό της πακέτο. Επίσης η MS θα μπορούσε να έχει bundled πακέτα για επιχειρήσεις με Office360 & Windows σε καλύτερη τιμή. Πάντως η MS ήδη έχει συνδρομητικά windows και δεν είναι άλλα από τα περιβόητα Windows Enterprise & Enterprise LTSB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alikara Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, sdevil είπε Αντε παλι.. κολλημένοι με την μπάλα. Διαβασε ποιο πανω και θα δεις απο τι ηρέμησα. Ρε τα παίρνετε απο την Microsoft και δεν μπορουμε να εκφραστουμε; αυτό λέω εγώ? έγραψα ότι μου αρέσουν τα windows 10, 7 ή whatever? άπλα έγραψα τι σχέσει έχει αν εσένα σου αρέσουν τα linux κ.τ.λ. σε αυτο το άρθρο. ..μάλλον εσύ είσαι κολλημένος με την "μπάλα"!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgepppo Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sdevil είπε Αντε παλι.. κολλημένοι με την μπάλα. Διαβασε ποιο πανω και θα δεις απο τι ηρέμησα. Ρε τα παίρνετε απο την Microsoft και δεν μπορουμε να εκφραστουμε; άλλο να εκφραστείς και άλλο να πρίζεις έχει διαφορά εντάξει τα βολεύτηκες και εσύ και πολύς κόσμος τα linux δεν πάει να πει πως είναι το top λειτουργικό και εγώ έχω ένα passat 1800 που είναι πάρα πολύ βολικό για μένα , είναι station και χωράει τον κόσμο όλο μέσα για μετακομίσεις και μεταφορές είναι πάρα πολύ καλό για ταξίδια και ξεκούραστο για έναν όμως που το θέλει για να πάει στην δουλειά του απλά καίει πολύ βενζίνη και είναι μαούνα , τι θέλω να πω δεν ταιριάζουν όλα παντού και ας είναι όλα πολύ καλά , δεν είναι καλύτερα τα windows είναι καλύτερα σε αυτό που προορίζονται όπως και το linux για εκεί που προορίζεται είναι άπιαστο απο κάθε windows η osx. με το να μας διαφημίζετε το Linux σε κάθε thread με windows δεν κερδίζετε τίποτα ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ και αυτό παραπέμπει σε εσάς ότι τα παίρνετε απο το Linux που δεν νομίζω αλλά κάνετε σαν κολλημένοι παοκτζίδες με το λειτουργικό αυτό, εγώ τα λειτουργικά τα βλέπω σαν εργαλεία και τίποτα παραπάνω , και εγώ την βρίζω την ms για κάποιες πολιτικές της και πώς έχει δομήσει την φιλοσοφία των 10 αλλά χρησιμοποιώ το λειτουργικό αυτό γιατί καλύπτει τις δικές μου ανάγκες. και όσο για τα bsod 1.5 χρόνο που έχω βάλει τον ssd και έκανα εγκατάσταση τα windows δεν είχα ποτέ θέμα με freeze και τέτοια, αν εσείς έχετε ψαχτείτε με τις ram , την μητρική κάτι απο το hw τέλος πάντων, το μόνο θέμα που έχει απο τέτοια το pc μου είναι στα παιχνίδια λόγο της κάρτας γραφικών (gtx470) που φριζάρουν τα παιχνίδια που και που γιατί την τρέχω undervolted γιατί υπερθερμαίνεται. το μόνο μεγάλο κακό των win10 για μένα είναι ότι δεν κάνουν για tablets,low end laptos κλπ λόγο του ότι καταλαμβάνουν πολύ χώρο και τα updates ξεκληρίζουν τα υπόλοιπα gb του ssd, εκεί παίζει μόνο μπάλα το android. 23 ώρες πριν, k_dinos είπε Θα το πάρω για 1 μήνα, να δω τι στο καλό θα καταφέρουν στο 2in1 tablet με intel atom και 32gb μνήμη πανάθεμά τους, που σερνεται σαν γυνοσάλιαγκας σε αλυκή ε ρε φίλε εσύ όταν το αγόραζες δεν ήξερες ότι τα 32gb δεν είναι 32 αλλά κάπου 27 νομίζω και τα win 10 τραβάνε 20? με 200 ευρώ που έχουν αυτά έδινες άλλα 30-40 και έπαιρνες με σκληρό δίσκο 500gb..... όταν παίρνεις το low end του low end μην παραπονιέσαι ότι σέρνεται και δεν φταίει το λειτουργικό που προορίζεται για κανονικά pc/laptop που με 300 ευρώ ότι και να πάρεις μια χαρά πετάνε τα 10. και linux να βάλεις πάλι θα σέρνεται Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από georgepppo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 11 ώρες πριν, Xzidique είπε Το Linux είναι ένα Hobby όπως το κέντημα, ο μοντελισμός, η ζωγραφική. Off Topic: Ρε φίλε, no hate, μη με παρεξηγήσεις, ο καθένας όπως τη βρίσκει... αλλά δε βαριέσαι να το κάνεις όλο αυτό; Θέλω να πω, μια και ασχολείσαι με audio, δε σου αφαιρεί από την δημιουργικότητα το χτίσιμο και η συντήρηση ενός τέτοιου setup? Κι εγώ έχω ασχοληθεί παλιότερα και με VM's και με hackintosh κλπ και τελικά αυτό που έχει μείνει είναι κάποια disk images (που κι αυτά θα τα σουτάρω κάποια στιγμή γιατί απλά είναι παλιά πλέον) και η αίσθηση πως έφαγα πολύ χρόνο για μη χρήσιμα πράγματα. Κάτι έμαθα ίσως, την αρχιτεκτονική ενός OS σε μεγαλύτερο βάθος, αλλά τη λες και ψιλοάχρηστη γνώση τελικά (εκτός κι αν έγραφα drivers/kexts για επάγγελμα). Από τα posts που λινκάρεις, κι από το γεγονός πως τρέχεις Logic Pro σε beta macOS, πιο μεγάλο μου φαίνεται το thrill του να φτιάξεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου -και το καταλαβαίνω πλήρως- παρά να το χρησιμοποιείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios28 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, XPHSTOS_ είπε Τέλος, για να απαντήσω και on topic, δεν θα με πείραζε καθόλου να γίνουν τα windows συνδρομητικά Θα αργήσει. Σχετικά με το θέμα όποιος θέλει διαβάζει το παρακάτω για να ξεκαθαριστεί Εκτός από το παραπάνω, σχετικά με τις συνεχείς αναβαθμίσεις και το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί σε επιχειρήσεις λόγω των αναβαθμίσεων (όπως αναφέρθηκε) υπάρχουν τα w10 enterprise ltsb https://www.computerworld.com/article/3250464/microsoft-windows/faq-windows-10-ltsb-explained.html Τέλος, σχετικά με τα Windows 10 σε προσωπικούς υπολογιστές/laptop, όσοι έχουν θέματα με αναβαθμίσεις, εγώ προτείνω να αντικαταστήσουν τους μηχανικούς δίσκους με SSD (εκτός από δύο συγκεκριμένα μοντέλα που παρουσιάστηκαν προβλήματα), και το ξανά συζητάμε. Μετά την κάθε αναβάθμιση Disk cleanup με την επιλογή Clean up system files και όλα τσεκαρισμένα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyanBlue Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Στις 6/8/2018 στις 1:29 ΜΜ, ΘοδωρηςGR είπε Ρε τον karagouni.. Μου φαίνεται θα γυρίσω πίσω στα windows 7 να ηρέμησω από τις τόσες υπηρεσίες. γιατί? αφού και τα ΧΡ μια χαρά είναι... στα 64 bit ακοόμα καλύτερα και σερφάρισμα από Linux. Στις 6/8/2018 στις 1:29 ΜΜ, ΘοδωρηςGR είπε Ρε τον karagouni.. Μου φαίνεται θα γυρίσω πίσω στα windows 7 να ηρέμησω από τις τόσες υπηρεσίες. γιατί? αφού και τα ΧΡ μια χαρά είναι... στα 64 bit ακοόμα καλύτερα και σερφάρισμα από Linux. Ωραία ήταν όταν αγοράζαμε λογισμικό και το χρησιμοποιούσαμε μερικά χρόνια κάνοντας απόσβεση. Λογισμικό με νοίκι ή καθόλου, αυτή είναι η κατεύθυνση που πάνε οι όλο και λιγότεροι αλλά μεγαλύτεροι κυρίαρχοι του software. Αν έχεις καθημερινό workflow δουλειάς, ΟΚ. Αν όμως "κάθεται" η δουλειά (Ελλάδα της ανάπτυξης) το λογισμικό κάθεται χωρίς να αποσβένει. Αν δε χρειάζεσαι την πιο πρόσφατη έκδοση, τελικά στοιχίζει πολύ περισσότερο. Εκτός κι αν χρεώνουν τελικά με την ώρα χρήσης... 🙄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xzidique Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jumbo909 είπε Off Topic: Ρε φίλε, no hate, μη με παρεξηγήσεις, ο καθένας όπως τη βρίσκει... αλλά δε βαριέσαι να το κάνεις όλο αυτό; Θέλω να πω, μια και ασχολείσαι με audio, δε σου αφαιρεί από την δημιουργικότητα το χτίσιμο και η συντήρηση ενός τέτοιου setup? Κι εγώ έχω ασχοληθεί παλιότερα και με VM's και με hackintosh κλπ και τελικά αυτό που έχει μείνει είναι κάποια disk images (που κι αυτά θα τα σουτάρω κάποια στιγμή γιατί απλά είναι παλιά πλέον) και η αίσθηση πως έφαγα πολύ χρόνο για μη χρήσιμα πράγματα. Κάτι έμαθα ίσως, την αρχιτεκτονική ενός OS σε μεγαλύτερο βάθος, αλλά τη λες και ψιλοάχρηστη γνώση τελικά (εκτός κι αν έγραφα drivers/kexts για επάγγελμα). Από τα posts που λινκάρεις, κι από το γεγονός πως τρέχεις Logic Pro σε beta macOS, πιο μεγάλο μου φαίνεται το thrill του να φτιάξεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου -και το καταλαβαίνω πλήρως- παρά να το χρησιμοποιείς. Καλύτερα δεν θα μπορούσες να το σχολιάσεις, και έχεις 1000% δίκιο. Να φανταστείς που όσο το έχτιζα, απόκτησα και αρτηριακή πίεση. Και ναι το thrill μου κράτησε το ενδιαφέρον να το τελειώσω. Όταν σε κάποια φάση δούλεψε (ειδικά το passthrough κομμάτι στα containers) και μετά τις πιστολιές στον αέρα τις σαμπάνιες και το achievement unlocked κατάλαβα πως και πάλι δεν είναι χρηστικό όπως θα έπρεπε, γιατί ήθελε παραπάνω δουλειά που ένα άτομο δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει. Αν υπήρχε ένα μηχάνημα που να μπορούσα να το αγοράσω και να μου δίνει αυτήν την χρηστικότητα χωρίς να ζήσω το δράμα του στησίματος ίσως το αγόραζα. Απλά καταλήγω πως το Linux ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να φτάσει να ανταγωνιστεί ένα εμπορικό Λειτουργικό σύστημα με το παρόν mindset του community. Απλά εγώ άργησα να το καταλάβω κι αν κάναμε αυτήν την κουβέντα πριν 1 χρόνο θα σου έλεγα τα αντίστοιχα που λένε οι υπόλοιποι Linux Enthusiasts. Μην με παρεξηγείς όμως το αγαπώ το Linux και αν δώ κάποιον που θα μπορούσε να κάνει την δουλειά του με αυτό θα του το πρότεινα. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2018 από Xzidique Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα