Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω κάποια sites κυρίως για την πλάκα και γιατί μ αρέσει να ασχολούμαι.  Ως εκ τούτου κάποια δεν έχουν καθόλου κίνηση, άπλα εγώ κάνω διάφορες δοκιμές αντί να τα κάνω σε xampp τοπικά.

σε 2 wordpress (το 1 έχει κάποια ψιλοκινησούλα- το άλλο σχεδόν τίποτα) έχω εγκαταστήσει plugin για ασφάλεια το οποίο καταγράφει /μπλοκάρει απόπειρες σύνδεσης.

βλέπω πολύ συχνά στα reports ότι γίνονται προσπάθειες σύνδεσης από IP εξωτερικού (από διάφορες χώρες). και αρκετές μάλιστα. Φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να μπουν στο Panel δοκιμάζοντας usernames (συχνά με το admin).

Υπάρχουν φορές που η αναφορά μιας ημέρας είναι ολόκληρη σελίδα!

Αυτό μου κάνει εντύπωση, είναι σύνηθες φαινόμενο;  Δεν έχουν τι να κάνουν και ασχολούνται με την κάθε ιστοσελίδα που την έχει ξεχάσει μέχρι και ο δημιουργός της; και αν αυτά γίνονται σε άκυρες σελίδες, σε γνωστές τι γίνεται; 100 απόπειρες /sec? 

Δημοσ.
Στις 6/8/2018 στις 1:19 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Προφανώς απο πίσω δεν ειναι καποιος πού γράφει κωδικους, ειναι boots που δοκιμάζουν σε χιλιάδες σελίδες και οπου βρούν το θύμα

these boots are made for hacking 😛

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εντωμεταξύ έχουν ξεσκιστεί να ασχολούνται μαζί μου από τη συγκεκριμένη IP

IP Address: 37.9.53.12
Reverse IP: vipmailoffer.ru

προσπαθούν κάθε τόσο να μπουν στο site δοκιμάζοντας διάφορα usernames

Δημοσ.
Στις 6/8/2018 στις 8:08 ΜΜ, Predatorkill είπε

Γι αυτο ζητα να σου βαλουν fail2ban απο τον hosting provider.

https://www.fail2ban.org/wiki/index.php/Main_Page

Και γιατι απλα να μην αλλαξει το url; Το παπουτσακι αν δεν βρει σωστο url για το πανελ, δεν θα ξανασχοληθει. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, παπι είπε

Και γιατι απλα να μην αλλαξει το url; Το παπουτσακι αν δεν βρει σωστο url για το πανελ, δεν θα ξανασχοληθει. 

Αυτό έκανα εγώ στο blog μου.

Αλλάζεις το url και τέλος τα χιλιάδες attempts από τα bots κάθε μέρα.

Σε συνδυασμό πάντα με το κατάλληλο security plugin.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...