torq Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 έχω σε netbook εγκατεστημένα win7 και lubuntu. Επίσης σε tablet, win10 και android 5. Αγγλικά όλα. το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στα 2. Μόλις κάνω εναλλαγή λειτουργικών αλλάζει η ώρα. κάνω τις ρυθμίσεις για time zone και τα λοιπά, μπαίνω σε linux-andoind, λάθος η ώρα. 3ώρες διαφορά. το διορθώνω, μπαίνω στα win χαλάει εκεί. Σα να παίζουμε το κορόιδο μερικές φορές παρατήρησα ότι διορθώνει μόνη της (νομίζω στο linux) αλλιώς απλά παίζω on-off με το time automatically και επανέρχεται. τι λύση υπάρχει σε αυτό. Δε μπορεί όσοι έχουν dual boot να παίζουν με αυτό.
jim_p Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Πριν 10 χρονια ειχα αναρωτηθει το ιδιο και ο λογος αναφερεται εδω https://www.insomnia.gr/forums/topic/227766-διαφορα-ωρας-μεταξυ-linux-και-windows/ Επειδη εχουν αλλαξει πολλα αυτα τα 10 χρονια, η αλλαγη πλεον δεν γινεται στο /etc/default/rcS, μιας και δεν υπαρχει πλεον το rcS. Η αλλαγη αναμεσα σε utc και local time γινεται ετσι sudo timedatectl set-local-rtc 1 δινεις και ενα sudo hwclock --systohc για να γραψει την ωρα στο bios και τερμα. Το παραπανω απαιτει systemd για να δουλεψει, δηλαδη ubuntu (ή παραγωγο του) 15.04 ή νεοτερο. Αν εχεις παλιοτερο, η λυση ειναι αυτη με το /etc/default/rcS. Για το ταμπλετ με τα w10 και το android, μιας και δεν νομιζω το android να εχει systemd ή να εχεις δικαιωματα root σε αυτο, η λυση ειναι να βαλεις και τα windows σε utc, ετσι https://wiki.archlinux.org/index.php/time#UTC_in_Windows Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από jim_p
torq Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 έχω lubuntu 18.04 και στο tablet για την ακρίβεια έχω βάλει remixOS. Θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα