journeyman77 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα, έχω στην κατοχή μου ένα NAS (Synology DS-212j) και χρησιμοποιώ σαν κατεβαστήρι το -επίσημο- Download Station (είναι μια έκδοση του Transmission). Εδώ και μερικές μέρες παρατήρησα ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας για να το αντιμετωπίσω. Η Συνδεσή μου είναι μια VDSLστα 30Mbps αλλά το κατεβαστήρι πιάνει μέχρι 500-560 kb/s. Στις ρυθμίσεις του έχει το άνοιγμα πόρτας TCP αλλά και UDP την οποία όρισα 688xx (και για τα 2). Το ίδιο έκανα και στο ρούτερ (Speedport w 724v type ci) ωστόσο δεν βελτιώθηκε η ταχύτητα. Στο τέλος είπα μήπως έχει κολλήσει τίποτα και έκανα απεγκατάσταση το Download Station αλλά μετά την επανεκίννηση του NAS και την εκ νέου επανεγκατάσταση του Download Station (το οποίο παρεμπιπτόντως κράτησε όλες τις παλιές ρυθμίσεις και τα τόρεντ που είχα στην ουρά), το μόνο που άλλαξε ήταν να μην κατεβάζει καθόλου πλέον. Έχει κανείς εμπειρία να με βοηθήσει?
jim_p Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δεν εχω synology, αλλα χρησιμοποιω transmission εδω και 5 χρονια σχεδον με τον τροπο που δουλευει στο synology (web interface κλπ). Καταρχην, μηπως εχεις κανει λαθος στην πορτα? Το ευρος που μπορεις να θεσεις ειναι ως την 65536... Μετα, μπορεις να τσεκαρεις στο canyouseeme.org αν η πορτα σου εινια οντως ανοιχτη. Εδω εχω μονο την 6881 ολα αυτα τα χρονια, ανοιχτη σε οσα ρουτερ εχουν περασει απο μενα, και παντα δουλευε σωστα. Αν θες, μπορω να παραθεσω το settings.json του transmission (2.94) μου, που ειναι το πληρες configuration του transmission (= οχι μονο τα βασικα που σε αφηνει να κανιες μεσω του web interface) εφοσον μπορεις να καταλαβεις τι κανει η καθε παραμετρος του.
journeyman77 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 η αναφορά στην πόρτα 688xx ήταν για τυπικούς λόγους απλά για να δείξω ότι υπάρχει συγκεκριμένο νούμερο. Αν θες στείλε το αρχείο settings και βλέπουμε. Η πόρτα που είναι δηλωμένη στο Download Station είναι ανοιχτή (τσεκαρισμένη με διάφορα sites), οπότε φυσικά έχει γίνει το σωστό port forwarding και στο ρούτερ. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο έχει γίνει "λάθος". 2 έξτρα ερωτήσεις: - χρειάζομαι vpn για το κατέβασμα? - εναλλακτική του Download Station που να μπορεί να τρέξει στο εν λόγω Synology (DS-212j)?
jim_p Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Vpn χρειαζεσαι αν εισαι σε καποια χωρα που δεν επιτρεπει το κατεβασμα τορρεντ, πχ Γερμανια, Αγγλια κλπ. Αυτα λεει το settings.json μου { "alt-speed-down": 600, "alt-speed-enabled": false, "alt-speed-time-begin": 540, "alt-speed-time-day": 127, "alt-speed-time-enabled": false, "alt-speed-time-end": 1020, "alt-speed-up": 30, "bind-address-ipv4": "0.0.0.0", "bind-address-ipv6": "::", "blocklist-enabled": false, "blocklist-url": "", "cache-size-mb": 4, "dht-enabled": true, "download-dir": "/mnt/Public/Torrents", "download-limit": 100, "download-limit-enabled": 0, "download-queue-enabled": true, "download-queue-size": 1, "encryption": 1, "idle-seeding-limit": 1, "idle-seeding-limit-enabled": true, "incomplete-dir": "", "incomplete-dir-enabled": false, "lpd-enabled": false, "max-peers-global": 200, "message-level": 1, "peer-congestion-algorithm": "", "peer-id-ttl-hours": 6, "peer-limit-global": 80, "peer-limit-per-torrent": 50, "peer-port": 6881, "peer-port-random-high": 6889, "peer-port-random-low": 6880, "peer-port-random-on-start": false, "peer-socket-tos": "default", "pex-enabled": true, "port-forwarding-enabled": false, "preallocation": 1, "prefetch-enabled": true, "queue-stalled-enabled": true, "queue-stalled-minutes": 30, "ratio-limit": 0, "ratio-limit-enabled": true, "rename-partial-files": false, "rpc-authentication-required": true, "rpc-bind-address": "0.0.0.0", "rpc-enabled": true, "rpc-host-whitelist": "", "rpc-host-whitelist-enabled": true, "rpc-password": "", "rpc-port": 9091, "rpc-url": "/transmission/", "rpc-username": "", "rpc-whitelist": "127.0.0.1,*.*.*.*", "rpc-whitelist-enabled": true, "scrape-paused-torrents-enabled": true, "script-torrent-done-enabled": true, "script-torrent-done-filename": "/root/done.sh", "seed-queue-enabled": false, "seed-queue-size": 10, "speed-limit-down": 800, "speed-limit-down-enabled": true, "speed-limit-up": 30, "speed-limit-up-enabled": true, "start-added-torrents": true, "trash-original-torrent-files": false, "umask": 0, "upload-limit": 50, "upload-limit-enabled": 0, "upload-slots-per-torrent": 14, "utp-enabled": false } Εννοειται οτι εχω σβησει το username και το password μου απο εκει μεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα