alexakos89 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) η καρτα γραφικων του επεξεργαστη για να βγαλει 60hz θελει display port.με το HDMI βγαζει μεχρι 25hz Yes, at 60Hz Max Resolution (HDMI 1.4)‡4096x2304 @ 24Hz Max Resolution (DP)‡4096x2304 @ 60Hz Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel)‡4096x2304 @ 60Hz Το netflix για να παιξει 4k θελει 7000 series και πανω επεξεργαστη! You’ll also need to make sure your hardware is capable of 10-bit HEVC encoding. This means you’ll need a seventh generation Intel Kaby Lake processor or Nvidia’s 10-series graphics card (the GTX 1080 Ti, GTX 1080, GTX 1070 and GTX 1060). To enable Netflix UHD playback, the following is required: NVIDIA Driver version 387.96 or newer driver. No older GeForce driver will support this functionality at this time NVIDIA Pascal based GPU or newer, GeForce GTX 1050 or greater with minimum 3GB memory HDCP 2.2 capable monitor(s). Please see the additional section below if you are using multiple monitors and/or multiple GPUs. Microsoft Edge browser or Netflix app from the Windows Store Microsoft Windows 10 Fall Creators Update (10.0.16299 Build 16299 or newer): https://support.microsoft.com/en-us/help/4028685/windows-10-get-the-fall-creators-update Approximately 25Mbps (or faster) internet connection. η Nvidia λεει στο site της οτι υποστηριζει 60hz.αλλα σιγουρα δεν σηκωνει netflix. * 3840x2160 at 60Hz supported over HDMI. 3840x2160 at 60Hz supported over DisplayPort. Δοκιμασες με force resolution απο Nvidia control centre Στις 6/8/2018 στις 8:30 ΠΜ, dalain είπε Καλημερα συμφορουμιτες! Θα ηθελα τα φωτα σας σε καποιες αποριες που εχω... Λοιπον εχω ενα πολυ βασικο συστημα που αποτελειτε απο i3-6100 h110m-k 2X4gb ddr4 2133 gt710 2gb η χρηση του κυριως ειναι browsing και θεαση σειρων και ταινιων,παιχνιδια δεν παιζω.Προσφατα απεκτησα μια νεα τηλεοραση 4Κ και το προβλημα μου ειναι οτι σε ταινιες 4Κ δεν εχω ομαλη κυληση της εικονας,πραγμα που δεν συμβαινει οταν βλεπω netflix απο την εφαρμογη της tv.Η συνδεση pc με τηλεοραση γινεται με hdmi καλωδιο ενω εχω και διαθεσιμα dvi-d σε καρτα γραφικων και μητρικη.Οι πληροφοριες της τηλεορασης λενε οτι εχω σημα απο το pc 3840Χ2160/30p Το ερωτημα μου ειναι το εξης:Πως θα πετυχω την βελτιστη αποδοση;Τι φταιει;Σαπια καρτα γραφικων;Αδυναμος επεξεργαστης;Απλα το καλωδιο; Ευχαριστω!!! Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από alexakos89 1
jerry banana Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 19 ώρες πριν, dalain είπε Χωρις να το πολυψαξω πηρα εναν maxtor του περασα τρεις ταινιες και καποια samples και ολααιζουν αψογα! Ναι....εχω μονιμα το pc στην tv και θελω να βλεπω netflix και ταινιες που κατεβαζω σε 4Κ αναλυση..... πολυ καλος ο maxtor σε σχεση ποιοτητας -τιμης τοον εχω και εγω.Βεβαια οταν το αγορασα ετυχα σε ελατωματικο μοντελο το ειχα κανει και θεμα στο insomnia αλλα ευτυχως το καταστημα μου εδωσε καινουργιο τσαμπα. 1
dalain Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας και παλι!Ειπα μετα απο λιγο καιρο να ασχοληθω ξανα με το θεμα 4Κ απο τον υπολογιστη.Ετσι αποφασισα να προχωρησω σε αγορα καρτας γραφικων...Ετσι θα χρειαστω ξανα την βοηθεια σας. Το ζητουμενο ειναι να μπορεσω να παιξω στην τηλεοραση 4Κ υλικο (ταινιες) στα 60 hz απο τον υπολογιστη.Δεν με νοιαζει το netflix μιας και παιζει αψογα απο την εφαρμογη της τηλεορασης.Το hdr ειναι κατι που πρεπει να λαβω υπ'οψιν;Παιχνιδια δεν παιζω. Η ερωτηση ειναι να παω σε 1030;1050;amd;η χρειαζομαι κατι πιο δυνατο;Η τηλεοραση ειναι 65 '' αν αυτο εχει σημασια. Ευχαριστω! Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από dalain
slk200gr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Και αμα δειςδιαφορα θελω να μου το πεις
dalain Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, slk200gr είπε Και αμα δειςδιαφορα θελω να μου το πεις Πιστευεις δεν θα δω;
@topos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Πόσο % utilization βλέπεις από τον task manager για cpu/GPU/hdd όταν αναπαράγεις τις ταινίες? Από εκεί έπρεπε να ξεκινήσεις εξαρχής και μετά όλα τα υπόλοιπα.. Τέλος από τι απόσταση βλέπεις την 65αρα?Εάν είναι μεγάλη βλέπεις πρακτικά την διαφορά από 4k σε 1080? Στις 23/9/2018 στις 6:16 ΜΜ, dalain είπε Γεια σας και παλι!Ειπα μετα απο λιγο καιρο να ασχοληθω ξανα με το θεμα 4Κ απο τον υπολογιστη.Ετσι αποφασισα να προχωρησω σε αγορα καρτας γραφικων...Ετσι θα χρειαστω ξανα την βοηθεια σας. Το ζητουμενο ειναι να μπορεσω να παιξω στην τηλεοραση 4Κ υλικο (ταινιες) στα 60 hz απο τον υπολογιστη.Δεν με νοιαζει το netflix μιας και παιζει αψογα απο την εφαρμογη της τηλεορασης.Το hdr ειναι κατι που πρεπει να λαβω υπ'οψιν;Παιχνιδια δεν παιζω. Η ερωτηση ειναι να παω σε 1030;1050;amd;η χρειαζομαι κατι πιο δυνατο;Η τηλεοραση ειναι 65 '' αν αυτο εχει σημασια. Ευχαριστω!
kostasbm Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 για την ιστορια αναφερω ..δεν ξερω ποια τηλεοραση εχεις, οτι οι θυρες hdmi δεν ειναι ολες ιδιες (μια σονυ που εχω 4κ μονο απο την θυρα 1,πηγη δορυφορικος δεκτης 4κ,)....ποιο μοντελο εχεις ??
dalain Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, kostasbm είπε για την ιστορια αναφερω ..δεν ξερω ποια τηλεοραση εχεις, οτι οι θυρες hdmi δεν ειναι ολες ιδιες (μια σονυ που εχω 4κ μονο απο την θυρα 1,πηγη δορυφορικος δεκτης 4κ,)....ποιο μοντελο εχεις ?? topos ανεβαζω δυο screenshot να δεις το utilization την ωρα παου παιζει ταινια 4K.H αποσταση θεασης ειναι περιπου 2,8 μετρα. kostasbm η τηλεοραση ειναι αυτη Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από dalain
@topos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, dalain είπε topos ανεβαζω δυο screenshot να δεις το utilization την ωρα παου παιζει ταινια 4K.H αποσταση θεασης ειναι περιπου 2,8 μετρα. kostasbm η τηλεοραση ειναι αυτη Σε πρωτη αναγνωση απο τα διαγραμματα φαινετε να ειναι επαρκες το hardware που ηδη εχεις, οποτε πιστευω πως ειναι ειτε θεμα καλωδιου/input/output, ειτε θεμα ρυθμισεων ειτε software/drivers. Εαν ρυθμισεις την εξοδο σε 1080p δουλευει σωστα?-Αν και στα 2.8 μετρα μαλλων θα φαινετε η διαφορα απο 4κ σε 1080p.- Y.Γ Για πες λιγο και τι θερμοκρασιες πιανει οταν κανεις αναπαραγωγη. Y.Γ Εαν βαλεις 4κ video απο youtube το αναπαραγει ομαλα? Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από @topos
dalain Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, @topos είπε Σε πρωτη αναγνωση απο τα διαγραμματα φαινετε να ειναι επαρκες το hardware που ηδη εχεις, οποτε πιστευω πως ειναι ειτε θεμα καλωδιου/input/output, ειτε θεμα ρυθμισεων ειτε software/drivers. Εαν ρυθμισεις την εξοδο σε 1080p δουλευει σωστα?-Αν και στα 2.8 μετρα μαλλων θα φαινετε η διαφορα απο 4κ σε 1080p.- Y.Γ Για πες λιγο και τι θερμοκρασιες πιανει οταν κανεις αναπαραγωγη. καλωδιο εχω αυτο που πιστευω πως ειναι μια χαρα... στα 1080 παιζει πολυ ομαλα και το utilization ειναι πολυ παρακατω.... μεγιστη θερμοκρασια cpu ειναι 56 βαθμοι και gpu 55....
@topos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, dalain είπε καλωδιο εχω αυτο που πιστευω πως ειναι μια χαρα... στα 1080 παιζει πολυ ομαλα και το utilization ειναι πολυ παρακατω.... μεγιστη θερμοκρασια cpu ειναι 56 βαθμοι και gpu 55.... Ναι, λογικα το καλωδιο σου ειναι μια χαρα.. 21 λεπτά πριν, @topos είπε Y.Γ Εαν βαλεις 4κ video απο youtube το αναπαραγει ομαλα? Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από @topos
dalain Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Ναι και στο youtube τα ιδια κανει.Οταν κατεβαζω το refresh rate απο το nvidia control panel στα 30 hz απο τα 60 παιζει καλυτερα.Στα 60 hz επεξεργαστης και καρτα χτυπανε 90% (χωρις να τρεχει καποιο αλλο προγραμμα)
@topos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Πιθανότατα στην θέση σου μαλλων θα έψαχνα για κανέναν μεταχειρισμένο i5/ i7 7xxx μιας και λογικά είναι συμβατός κ με την μητρική(ποια έχεις?)σου. Και ο επεξεργαστής θα έχει υπερδιπλάσιες επιδόσεις κ η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών θα μπορεί να χειρίζετε τα 4k(κατά τι πιο δυνατή από την κάκιστη 710).
ChrisN.S. Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) είσαι σίγουρος πως χρησιμοποιείς hardware decoding για τις ταινίες που παίζεις; στον Media Player Classic -> Options-> Internal filters -> Video Decoder-> Intel QuickSync Αν και μάλλον το πρόβλημα είναι το HDMI 1.4 που υποστηρίζει μέχρι 24hz Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από ChrisN.S.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα