Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Μου έδωσαν από την δουλειά ένα HP 8460p με i5, χωρίς λειτουργικό.

Πέρασα λοιπόν το Ubuntu 18.04 και όλα μια χαρά στην λειτουργία του. Χρειάζομαι όμως μηχάνημα με windows καθώς έσπασα το παλιό μου λάπτοπ.

Κατέβασα από το νετ το iso των Win7Ultimate και έφτιαξα ένα bootable usb. Στις πληροφορίες του Ubuntu λέει OS type 64-bit άρα και Win αντίστοιχα σωστά;

Για να τα εγκαταστήσω απλά μπουτάρω από εκεί και ακολουθώ την διαδικασία ή χρειάζεται και κάτι άλλο τώρα που έχει ήδη ένα OS μέσα;

Έχω σκοπό να αγοράσω product key μετά από psngames αν όλα πάνε καλά. 

Επίσης είναι δυνατόν να "μεταφέρω" το κλειδί από τα Win10Pro 32-bit που έχω στο παλιό καθώς και το κλειδί του Office2013 αφού τα απεγκαταστήσω από αυτό;

Μήπως είναι καλύτερη λύση;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, tsak8 είπε

Για να τα εγκαταστήσω απλά μπουτάρω από εκεί και ακολουθώ την διαδικασία ή χρειάζεται και κάτι άλλο τώρα που έχει ήδη ένα OS μέσα;

Κατά πάσα πιθανότητα τα 10άρια θα σου σκίσουν το ubuntu καθώς δε θα το αναγνωρίσουν για να στήσουν dual boot. Μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις επιδιόρθωση του boot record με το ubuntu για να έχεις και τα δύο λειτουργικά.

Επίσης είναι δυνατόν να "μεταφέρω" το κλειδί από τα Win10Pro 32-bit που έχω στο παλιό καθώς και το κλειδί του Office2013 αφού τα απεγκαταστήσω από αυτό;

Το κλειδί από τα 10άρια μάλλον δε θα δουλέψει γιατί φαντάζομαι είναι oem (αγορασμένα με το λάπτοπ). Δοκίμας όμως να βάλεις πάλι win 10 pro, (το 32 ή 64 δεν παίζει ρόλο οπότε βάλε τα 64 εσύ). Αν δεν ενεργοποιηθούν θα πάρεις την ms hellas τηλέφωνο και θα κλαφτείς ότι και καλά σου κάηκε η μητρική και θέλεις να ξαναενεργοποιήσεις την άδεια με άλλη μητρική. Θα στα ενεργοποιήσουν κατά 99%.
Το κλειδί από το office δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι θα δουλέψει.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα πρότεινα να κάνεις ένα καλό backup το υπάρχον σύστημα, να στήσεις πρώτα τα windows 7 ή 10 και αφού τελειώσεις με αναβαθμίσεις, drivers, προγράμματα τότε να βάλεις το ubuntu. Ο instaler για το ubuntu θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο όταν βρει τα windows στον δίσκο.

ΥΓ 1) Συνήθως το backup του partition /home αρκεί για να έχεις τα αρχεία που χρειάζεσαι.

ΥΓ 2) Αν θέλεις επέλεξε αντί της έκδοσης Ubuntu το Xubuntu, πολύ πιο ελαφρύ και σίγουρα πιο κοντά στην λογική του περιβάλλοντος των windows.

Γεια σας!

Μου έδωσαν από την δουλειά ένα HP 8460p με i5, χωρίς λειτουργικό.

Πέρασα λοιπόν το Ubuntu 18.04 και όλα μια χαρά στην λειτουργία του. Χρειάζομαι όμως μηχάνημα με windows καθώς έσπασα το παλιό μου λάπτοπ.

Κατέβασα από το νετ το iso των Win7Ultimate και έφτιαξα ένα bootable usb. Στις πληροφορίες του Ubuntu λέει OS type 64-bit άρα και Win αντίστοιχα σωστά;

Έχω σκοπό να αγοράσω product key μετά από psngames αν όλα πάνε καλά. 

Μήπως είναι καλύτερη λύση;

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο ευκολα γίνεται αν περαστουν πρώτα τα windows (backup του home) αλλά και εκ των υστερων γινεται το αναποδο (εχω dual boot και το εχω κάνει αρκετές φορες). Χρειάζεται μια προετοιμασία από το linux για να ειναι πιο ομαλή η επιδιόρθωση και κάποια εργαλεία. 

• Στο linux υποθέτω ήδη εγκατεστημένο το grub2. Αν οχι, περασε το.
  • Εγκαθιστάς το grub customizer
  • Εγκαθιστάς το gparted. Μειώνεις το χώρο που πιανει το linux αφήνοντας χώρο για τα windows. Το κενο κομμάτι το αφήνεις unallocated ή το κάνεις primary partition ntfs
  • Κατεβάζεις το super grub disk https://www.supergrubdisk.org/super-grub2-disk/ και το γραφεις σε ενα στικάκι ή σε ενα cd
  • Κάνεις boot με το dvd/usbstick των windows 7/10, κάνεις custom εγκατάσταση και του λες να γινει εγκατάσταση στο unallocated κομμάτι (ή στο ntfs κομματι αν το εχεις ετοιμάσει). Τελειώνεις και μπαινεις στα windows, κάνεις τα updates σου και τις αναγκαιες επανεκκινήσεις. 
  • Τώρα κάνεις boot με το super grub disk, κάνει detect τα operating systems, βρίσκεις το ububtu (θα σου βγαλει ubuntu και windows) και το επιλεγεις να κάνει boot. Ετσι θα μπεις στο ubuntu που εχεις εγκατεστημενο.
  • Ανοιγεις το grub customizer, το αφήνεις να βρει τα διαθεσιμα λειτουργικά και μετα κάνεις Install to MBR (νομιζω ειναι στο μενου file). Κάνεις επανεκκινηση. 
  • Αν όλα εγιναν σωστά, τωρα θα εχεις το grub σαν boot manager και θα μπορεις να διαλεξεις windows ή linux

Επεξ/σία από isay
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το Ubuntu δεν το χρειάζομαι, δεν με απασχολεί να υπάρχει στο σύστημα.  Θέλω στο νεο μηχάνημα να έχω μονο Windows. 

Αρα απλά περνάω τα Win10 απο πάνω σωστά ; θα πάρω και στην MS να τους ζητήσω την μεταφορά των κλειδιών, ελπίζω να δεχτούν. Τα κλειδιά που έχω τώρα είναι retail και τα 2, αγορασμένα απο Microsoft. 

Το Xubuntu θα το βαλω στον παλιό μετά αν προλάβω να ασχοληθώ πότε.  

Αν αγοράσω έναν SSD να βάλω, θα είναι πιο εύκολο απλά να εγκαταστήσω τα Win μετά σε κενό δίσκο ;

Να το κάνω τωρα σκέφτηκα, ώστε με i5 2,5ghz , ssd, 8gb ram, να γίνει ένα αξιοπρεπές μηχάνημα.  

Edit:

Microsoft λέει ότι είναι ΟΚ η μεταφορά των κλειδιών, προχωράω έτσι λοιπόν. Καινούριο SSD, Win10Pro και ενεργοποίηση μετά

Επεξ/σία από tsak8
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, στην αρχική σου ανάρτηση πουθενά δεν ανέφερες ότι ΔΕΝ χρειάζεσαι το λειτουργικό Ubuntu. Αν είναι έτσι όπως τα λες μπες στο Linux πάρε backup σε εξωτερικό δίσκο ή USB flash disks ότι σε ενδιαφέρει και μετά  ξεκινά με windows installer και κάνε πλήρη διαγραφή του δίσκου. Φυσικά με τον SSD θα μεταμορφωθεί εντελώς το σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά σήμερα έβαλα ένα dimm 8gb μνήμης και τον Samsung evo 250gb sad δίσκο.

Μπουτάρα από το usb , όλα πήγαν καλά και τώρα έχω ένα λαπτοπ που ανοίγει σε 15sec στα Win10pro 64bit.

Θα το αφήσω να κάνει updates κλπ και αύριο θα πάρω Microsoft για να μεταφέρω key και office.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ.

Τα έχω στο Nuc που έχω στο σαλόνι τα 7Ultimate και είπα να περάσω τα 10αρια σε αυτό ώστε να τα παρακολουθώ (και να μην πληρώσω για το κλειδί).

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...