Προς το περιεχόμενο

Lastpass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Keepass λειτουργει αποκλειστικά offline, όσο για την ασφάλεια προφανώς και η κλοπη μπορει να γίνει online και offline, αλλά στο offline την καθορίζεις εσύ αφού ισχυρός κωδικός ΚΑΙ 256bit κλειδί κάνει αδύνατο το άνοιγμα της βάσης.

Με δαχτυλικό αποτύπωμα δουλεύει και το Keepass, μπορεις να αποθηκευσεις μεχρι και την τοποθεσία του key με δαχτυλικό αποτύπωμα για να μην το επιλέγεις χειροκίνητα κάθε φορα ;)

Τέλος δε θα σύγκρινα με τίποτα το LastPass με το Keepass, το Keepass λειτουργεί άνετα σαν φυλάκιο σημαντικων στοιχειων, πχ εχω μεσα περασμενα ολα τα πορτοφόλια μου από κρυπτονομίσματα και εχω και τα QR Codes τους ώστε να μπορώ να σκανάρω τα public / private key όταν τα χρειαστώ. Η κατηγοριοποίηση των κωδικών και τα στοιχεία που μπορείς να περάσεις είναι αρκετά μπροστά από το LastPass. (δεν είναι μόνο κωδικοί για site, πχ έχω τα στοιχεία όλων των SIM καρτών μου (PINs / PUKs κτλ), σημαντικά στοιχεία εφορίας, Serial συσκευών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή).

main_big.png

• Like 1
Δημοσ.

Μεταξύ του 1Password και του LastPass, ποιο θεωρείτε καλυτερο; Πιο ασφαλή, εύχρηστο, κλπ.. 

Για το LastPass έχει αναφερθεί πως είχε υπάρξει διαρροή στοιχείων. Γενικά πως υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια που παρέχει στους χρήστες του. 

Δημοσ.

Και τα δυο ειναι πολύ καλα. Κάπου χάνει το ένα, κάπου χάνει το άλλο και τελικά μόνο εσύ ξέρεις πιο σε βολέυει και ποιο ειναι πιο καλο. Τα εχω δοκιμάσει, εμενα με βολευε λιγο περισσότερο το LastPass αλλά τελικά τα εγκατέλειψα για το keepass που αναφέρθηκε παραπάνω. Προτιμώ το offline και το έχω γεμίσει ένα τόνο πληροφορίες. Επισης ανεβάζω σε cloud  και ένα κωδικοποιημένο αντίγραφο (veracrypt), ώστε σε περιπτωση απώλεια δίσκου, θα μην τραβώ τα μαλλιά μου. 

Τερμα τα χαρτάκια, τα βιβλιαράκια, κλπ. 

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xaerialtwistx είπε

Το Keepass λειτουργει αποκλειστικά offline, όσο για την ασφάλεια προφανώς και η κλοπη μπορει να γίνει online και offline, αλλά στο offline την καθορίζεις εσύ αφού ισχυρός κωδικός ΚΑΙ 256bit κλειδί κάνει αδύνατο το άνοιγμα της βάσης.

Με δαχτυλικό αποτύπωμα δουλεύει και το Keepass, μπορεις να αποθηκευσεις μεχρι και την τοποθεσία του key με δαχτυλικό αποτύπωμα για να μην το επιλέγεις χειροκίνητα κάθε φορα ;)

Τέλος δε θα σύγκρινα με τίποτα το LastPass με το Keepass, το Keepass λειτουργεί άνετα σαν φυλάκιο σημαντικων στοιχειων, πχ εχω μεσα περασμενα ολα τα πορτοφόλια μου από κρυπτονομίσματα και εχω και τα QR Codes τους ώστε να μπορώ να σκανάρω τα public / private key όταν τα χρειαστώ. Η κατηγοριοποίηση των κωδικών και τα στοιχεία που μπορείς να περάσεις είναι αρκετά μπροστά από το LastPass. (δεν είναι μόνο κωδικοί για site, πχ έχω τα στοιχεία όλων των SIM καρτών μου (PINs / PUKs κτλ), σημαντικά στοιχεία εφορίας, Serial συσκευών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή).

main_big.png

και αν θες να συνδεθεις απο κάποιον άλλο υπολογιστη σε μία σελίδα και δεν έχεις κινητο μαζί τι κάνεις? Και στο λαστπας μπορεις να  αποθηκευσεις ολα αυτα που λες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...