Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μία μάλλον αναπάντεχη κίνηση, η Xiaomi ανακοίνωσε μία σειρά featurephones με την ονομασία Qin.

Πρόκειται για μία “crowdfunded” σειρά (backed από τουλάχιστον 23 χιλιάδες άτομα και με τις προπαραγγελίες να έχουν ξεπεράσει σε ποσό τα ¥6,5 εκατομμύρια, περίπου €822.640) που σχεδιάστηκε από την Xiaomi και έρχεται με ορισμένες δυνατότητες AI.

Τα πρώτα δύο smartphones της σειράς, τα Qin 1 και Qin 1s έρχονται με παρόμοια εμφάνιση και με οθόνη 2,8 ιντσών ανάλυσης 240 x 320 pixels που συνοδεύονται από keypad έχοντας διαστάσεις 132 x 53,8 x 8,5 χιλιοστά. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν δυνατότητες Dual SIM, με το δεύτερο slot να μπορεί να απασχοληθεί από κάρτα μνήμης microSD για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου. Το Qin 1s ωστόσο υποστηρίζει και δίκτυα 4G (2G για το απλό Qin 1).

gsmarena_003.jpg.1d58ca13029bca7c9a020a215a22cc67.jpg

Το Qin 1 βασίζεται στο MediaTek MT6260A SoC και συνοδεύεται από 8MB RAM και 16MB αποθηκευτικού χώρου. Δεν διαθέτει GPS ή 4G LTE δυνατότητες αλλά διαθέτει WiFi και Bluetooth 4.2 και η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 1480mAh. Τρέχει ένα OS με την ονομασία Nucleus.

Το Qin 1s από την άλλη βασίζεται στο Spreadtrum SC9820 SoC με δύο πυρήνες Cortex-A53 με συχνότητα λειτουργίας 1,2GHz. Η RAM έχει μέγεθος 256MB και ο αποθηκευτικός χώρος 512MB. Από άποψη συνδεσιμότητας υποστηρίζονται VoLTE, GPS, WiFi και Bluetooth 4.2. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν USB Type-C αλλά καμία δεν διαθέτει κάμερα, ούτε εμπρόσθια αλλά ούτε και στο πίσω μέρος. Επίσης δεν διαθέτουν υποδοχή 3.5mm για ακουστικά. Οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο σε Μαύρο ή Λευκό με τιμή κοντά στα €25.

GSMArena

View full article

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ότι δεν έχει (ούτε υποτυπώδη) κάμερα πως το είδε τώρα; 

χμμ.. νομίζω είναι φαουλ μέγιστο για συσκευή με wifi να μην μπορείς να στείλεις μια φώτο έστω απλή. Και όχι μόνο για το wifi αλλά και για τη στιγμή.

Ας έκανε και 7$ παραπάνω και ας ήταν 2mp.. 

και 3.5mm όχι; Το lte μας μάρανε.. Όσο για την τιμή πάντα είναι Χ1.5 στο ράφι. Οι ανακοινώσεις αφορούν κίνα και ούτε ίσως κίνα.. Εδώ κανα 40-50άρι το κόβω που έχει και κινητά με κάμερα (όχι wifi βέβαια) που εντάξει δεν είναι κακή τιμή και τόσο.

Ή πολύ μπροστά είναι αυτή η εταιρία σε αυτό το μοντέλο και βλέπει τι δε βλέπουμε ή απλά θα πατώσουν.. και στοιχηματίζω το version 2 θα έχει κάμερα!

• Like 2
Δημοσ.

Σοβαρη ερωτηση, No troll...

Γιατι ανεβαζετε μονο ειδησεις για κινητα? Εχω πατησει καμια επιλογη καταλαθος και μου βγαζει μονο αυτες?

Η ασχολεισται μονο με αυτα τωρα? (ειδησεις).

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Περιμενα αυτόν που θα μιλησει για κινητο για το στρατό, αλλα ας ειμαι ο πρωτος! :)

εννοείς για το κέντρο, γιατί αν έχω καταλάβει καλά στις περισσότερες μονάδες μια χαρά έχουν σύγχρονα κινητά; Σωστά; Δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, keysmith είπε

Το ότι δεν έχει (ούτε υποτυπώδη) κάμερα πως το είδε τώρα; 

χμμ.. νομίζω είναι φαουλ μέγιστο για συσκευή με wifi να μην μπορείς να στείλεις μια φώτο έστω απλή. Και όχι μόνο για το wifi αλλά και για τη στιγμή.

Ας έκανε και 7$ παραπάνω και ας ήταν 2mp.. 

και 3.5mm όχι; Το lte μας μάρανε.. Όσο για την τιμή πάντα είναι Χ1.5 στο ράφι. Οι ανακοινώσεις αφορούν κίνα και ούτε ίσως κίνα.. Εδώ κανα 40-50άρι το κόβω που έχει και κινητά με κάμερα (όχι wifi βέβαια) που εντάξει δεν είναι κακή τιμή και τόσο.

Ή πολύ μπροστά είναι αυτή η εταιρία σε αυτό το μοντέλο και βλέπει τι δε βλέπουμε ή απλά θα πατώσουν.. και στοιχηματίζω το version 2 θα έχει κάμερα!

Στα 50 υπάρχει και αυτό 

Screenshot_20180805-115303.png

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Στα 50 υπάρχει και αυτό 

και άλλα θα υπάρχουν.. αλλά εδώ μιλάμε για την κατηγορία φυσικά πλήκτρα και μεγάλη αυτονομία. Άρα δεν συγκρίνουμε 50€ smartphone με 50€ feature phone.. 

Υπάρχει κόσμος που θέλει σκέτη ομιλία. Υπάρχει κόσμος που θέλει σκέτη ομιλία και λίγα απλά (πχ messenger, wu). Στην πρώτη μπορεί να θέλουν και κάμερα μπορεί και να μην τους νοιάζει. Στη δεύτερη όμως (που θέλουν messenger, wifi κτλ) νομίζω μία κάποια χρειάζεται. Το 8110 4g είναι το κοντινότερο παράδειγμα στην κατηγορία αυτού του κινητού. Αλλά εκείνο έχει μια κάποια κάμερα.. και σωστά. Αυτό; 

Δημοσ.

Μάλλον έχουμε ξεχάσει πως είναι τα 2MP σε φωτογραφία. Καλύτερα που έχει επιλογές συνδεσιμότητας και ας μην έχει φωτογραφική, αν και το 3.5mm jack είναι κακό που δεν το έχει γιατί σε δεσμεύει με bluetooth μόνο. Για feature phone μια χαρά είναι πάντως.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...