Kostas75 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν να πω ότι αυτή την στιγμή έχω VDSL 50 VOIP με Vodafone, modem ZTE H267A. Ενώ στην αρχή της σύνδεσης και για περίπου 2 μήνες ήταν όλα καλά, σχεδόν ξαφνικά, μάλλον μετά από μια κακοκαιρία, παρουσιάστηκε πρόβλημα με πολύ θόρυβο στα τηλέφωνα του σπιτιού που είναι συνδεδεμένα στην επιστροφή της γραμμής (από το Phone1 port του modem). Προηγουμένως από όλα τα τηλέφωνα είχα άψογη γραμμή, καθόλου θόρυβο θα έλεγα. Να σημειώσω ότι στην επιστροφή της τηλεφωνικής γραμμής στο σπίτι έχω συνδεδεμένες 2 τηλεφωνικές συσκευές, μία ασύρματη και μία ενσύρματη, ενώ υπάρχει και συναγερμός στο σπίτι συνδεδεμένος στην ίδια γραμμή, ΟΛΑ είναι συνδεδεμένα στις τηλεφωνικές πρίζες με φίλτρα VDSL. Επίσης ο θόρυβος που ακούω δεν είναι θρόϊσμα στην γραμμή ή κάτι τέτοιο, αλλά σαν να ακούω μια αρκετά ενοχλητική και σίγουρα μή αμελητέα τάση θα έλεγα στην γραμμή. Έχω δοκιμάσει τα εξής, μήπως καταφέρω και λύσω το πρόβλημα, αλλά ΧΩΡΙΣ κανένα αποτέλεσμα και διαπιστώνοντας πάντα τον ίδιο θόρυβο να παραμένει : 1) Να αποσυνδέσω ένα ένα τα τηλέφωνα και να αφήσω μόνο 1 τηλέφωνο κάθε φορά. 2) Να αλλάξω τα VDSL φίλτρα από την μία συσκευή στην άλλη. 3) Να αλλάξω την επιστροφή από το Phone1 port του modem στο Phone2 port. 4) Να αλλάξω τηλεφωνική συσκευή. 5) Να δοκιμάσω να στα VOIP Advanced settings του modem, απενεργοποίηση και ενεργοποιήση Echo Cancellation, καθώς και να "παίξω" με τα Receive/Transmit gain. 6) Να αλλάξω modem με το ZTE H367N, το οποίο είχα από προηγουμένως που ήμουν VDSL 50 POTS και το οποίο λειτουργεί και σε VOIP. 7) Να αλλάξω VDSL filters στις τηλεφωνικές πρίζες. 8) Να αλλάξω το VDSL splitter με 2 διαφορετικά νέα VDSL splitters που αγόρασα. 9) Να αλλάξω ένα ένα αλλά και όλα τα RJ11 καλώδια του VDSL splitter. 10) Να αλλάξω τα RJ11 καλώδια των τηλεφωνικών συσκευών. Να σημειώσω, τέλος, ότι δεν έχω συνδεδεμένο το modem στην 1η τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού, γιατί δεν βολεύει ο χώρος εκεί που είναι αλλά και γιατί προτιμώ να έχω το modem κοντά στον υπολογιστή μου στο δωμάτιο του γραφείου μου. Δεν έχω UTP καλωδίωση, αλλά τα παλιά κλασσικά 2 καλώδια στην εισαγωγή που μετά φεύγουν προς τα άλλα δωμάτια, καθώς και προς το δωμάτιο που έχω το γραφείο μου και είναι και το modem. Έχω ειδοποιήσει να έρθει τεχνικός να με βοηθήσει με την μέτρηση των τάσεων και των αντιστάσεων στις τηλεφωνικές πρίζες. Όταν έρθει θα τον ρωτήσω να συμβουλευτώ τι συσκευή πρέπει να αγοράσω για να μπορώ και εγώ να μετράω τάσεις και αντιστάσεις στις τηλεφωνικές πρίζες, και ποιες τιμές πρέπει να βλέπω ιδανικά, καθώς και ποιες τιμές αν δω θα πρέπει να θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν γνωρίζετε, μου λέτε/προτείνετε και εσείς. Φαντάζομαι με πολύμετρο ίσως μπορώ να δω κάτι μόνο αν ανοίξω τις πρίζες και βγάλω τα καλώδια. Θα προτιμούσα να αγοράσω μια συσκευή που να μην χρειάζεται να ανοίξω τις πρίζες και να μπορώ απλά να συνδέσω ένα RJ11 tester πάνω και να δω αυτά που θέλω εύκολα και γρήγορα. Οποιαδήποτε βοήθεια/ιδέα/συμβουλή για να διορθώσω το πρόβλημά μου είναι ευπρόσδεκτη.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Αυτη η πατέντα επιστροφής της τηλεφωνικής γραμμής επάνω στο voip για μένα είναι απαράδεκτη 1
aGka8l Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Κοίτα να δεις , επειδή έχεις κάνει όλο το troubleshooting το μόνο που μένει να κάνει ο τεχνικός είναι να δει αν είναι θέμα από την καλωδίωση σου ή από το δίκτυο . Αν ξέρεις ποια είναι η γραμμή σου σε χ.κ ή σε εισαγωγή , με το μόντεμ ανοιχτό και την επιστροφή συνδεμένη απομόνωσε την γραμμή του ΟΤΕ και βάλε τηλέφωνο στην εισαγωγή απο την μεριά της κάθετης να δεις αν έχεις θόρυβο ή όχι .(επειδή θα είσαι dsl off θα ακούς μόνο fast busy , αλλά θα μπορείς να δεις αν έχεις θέμα εσύ ή η γραμμή) . Αν έχεις πολύμετρο δοκίμασε να βάλεις πρώτα στους 2 πόλους να δεις αν έχεις τάση κ μετά δοκίμασε τον κάθε πόλο ξεχωριστά με κάποια γείωση .δλδ θα έχεις το πολύμετρο στον 1 πόλο της γραμμης κ τον άλλον σε μια γείωση κ ο άλλος πόλος της γραμμής τον αέρα .Δεν θα πρέπει να έχεις τάση καθόλου ή έστω μια μικρή 0.5βολτ αν έχεις παραπάνω κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα στο δίκτυο
Kostas75 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αυτη η πατέντα επιστροφής της τηλεφωνικής γραμμής επάνω στο voip για μένα είναι απαράδεκτη Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δυστυχώς με την υπάρχουσα καλωδίωση του σπιτιού δεν έχω άλλη επιλογή, που σε κάθε πρίζα υπάρχουν μόνο τα 2 κλασσικά καλωδιάκια και τίποτα άλλο (όπως είπα δεν έχω UTP). Εκτός ίσως αν το modem πήγαινε στην 1η τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού, κάτι που δεν μπορεί να γίνει εύκολα εδώ για πολλούς πρακτικούς λόγους. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από Kostas75
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, Kostas75 είπε Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δυστυχώς με την υπάρχουσα καλωδίωση του σπιτιού δεν έχω άλλη επιλογή, που σε κάθε πρίζα υπάρχουν μόνο τα 2 κλασσικά καλωδιάκια και τίποτα άλλο (όπως είπα δεν έχω UTP). Εκτός ίσως αν το modem πήγαινε στην 1η τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού, κάτι που δεν μπορεί να γίνει εύκολα εδώ για πολλούς πρακτικούς λόγους. Πάρε 1-2 ασύρματα και τελος
jkoukos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Κάνε δοκιμή ελέγχου μόνο στην 1η πρίζα, αποσυνδέοντας πίσω της όλα τα υπόλοιπα καλώδια των άλλων πριζών και μόνο αυτό που έρχεται από τον πάροχο θα συνδέεται. Σε αυτήν την πρίζα θα συνδέσεις κατευθείαν τον router και πάνω του μία-μία τις τηλεφωνικές συσκευές που έχεις στο σπίτι. Αν το πρόβλημα παραμένει, μπορεί αν φταίει ο router ή κάτι έξω από το σπίτι σου. Αν όλα πάνε καλά, τότε έχεις θέμα στην υπόλοιπη εσωτερική εγκατάσταση και κάνεις τα ίδια βήματα στην επόμενη πρίζα κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση η λύση με την επιστροφή της τηλεφωνίας δεν είναι η βέλτιστη και παρουσιάζει διάφορα θέματα, αν και την προτείνουν οι πάροχοι λόγω ευκολίας και άμεσης λειτουργίας χωρίς πολλές εργασίες.
Kostas75 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Πάρε 1-2 ασύρματα και τελος Και αυτό πως θα μου λύσει το πρόβλημα;; Αν διάβασες το αρχικό μου post, θα είδες (στο 1) ότι δοκίμασα, σαν 1η λύση μάλιστα, να αφήσω μόνο το ασύρματο τηλέφωνο συνδεδεμένο ή και το ενσύρματο μόνο (εκτός βέβαια και από τον "αναγκαστικό" συναγερμό) και πάλι το πρόβλημα δεν λύνεται.
bill2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Δοκίμασες να συνδέσεις απευθείας πάνω στο ρουτερ τη συσκευή σου ; χωρίς φίλτρα και σπλίτερ Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από bill2015
NikosKallithea Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 6 ώρες πριν, Kostas75 είπε Και αυτό πως θα μου λύσει το πρόβλημα;; Αν διάβασες το αρχικό μου post, θα είδες (στο 1) ότι δοκίμασα, σαν 1η λύση μάλιστα, να αφήσω μόνο το ασύρματο τηλέφωνο συνδεδεμένο ή και το ενσύρματο μόνο (εκτός βέβαια και από τον "αναγκαστικό" συναγερμό) και πάλι το πρόβλημα δεν λύνεται. Θα στο λυσει οταν συνδεσεις σωστα το voip, χωρις φιλτρα κλπ Δηλαδή έτσι
Kostas75 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 12 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Θα στο λυσει οταν συνδεσεις σωστα το voip, χωρις φιλτρα κλπ Δηλαδή έτσι Φίλε μου δεν γίνεται έτσι, πρέπει να υπάρχει τηλέφωνο και στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού, ιδίως για τον συναγερμό.
Kostas75 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Λοιπόν, το πρόβλημα λύθηκε!!! Ήρθε ο τεχνικός, φοβερά εξυπηρετικός, εφόσον του είπα όλα όσα έχω ήδη κάνει, τα 10 παραπάνω στην αρχή του post δηλαδή, έλεγξε τις διάφορες πρίζες του σπιτιού, βρήκε μικρότερη τάση γύρω στα 43V σε 1-2 πρίζες, που ερμήνευσε σαν πιθανό βραχυκύκλωμα σε κάποια από τις τηλεφωνικές πρίζες. Τις ψάξαμε για υγρασία, δεν είδαμε κάτι, οπότε μετά "έπαιξε" από την κεντρική πρίζα να δει αν απομονώσει μόνο ότι πάει προς το δωμάτιο που είναι το modem και τίποτα προς το υπόλοιπο σπίτι, ούτε αυτό έφερε αποτέλεσμα, πάλι ο θόρυβος παρέμενε. Τελικά, για να μην σας κουράζω το πρόβλημα ήταν στο κουτάκι του ΟΤΕ πριν την εισαγωγή στο σπίτι!!! Το άνοιξε, δεν είδε υγρασία, καθώς δεν έχει βρέξει και πολύ πρόσφατα, αλλά επιπλέον βρήκε το δικό μου ζεύγος και εφόσον το καθάρισε, καθώς και λίγο γενικότερα και τα υπόλοιπα καλώδια μέσα στο κουτάκι, ξαναένωσε το δικό μου ζεύγος και τέλος έκλεισε καλά και έσφιξε τις βίδες στο κουτάκι. Αυτό ήταν!! Μετά, εφόσον το modem συγχρόνισε, διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα με τον θόρυβο στην επιστροφή είχε φύγει εντελώς!!! Όσο "κουφό" και αν ακούγεται, καθώς και ο ίδιος ο τεχνικός μου είπε ότι δεν του έχει τύχει ξανά ποτέ, αυτό ήταν που έλυσε το πρόβλημα! Το θέμα είναι ότι γενικά δυστυχώς το σπίτι μας δεν έχει υδρορροή και έτσι όταν βρέχει πολύ πολύ νερό πέφτει πάνω σε αυτό το κουτάκι. ΟΚ, τώρα το έκλεισε καλά και έχει μόνωση, αλλά και πάλι, όπως μου είπε και ο τεχνικός, υπάρχει μια μικρή περίπτωση να πάρει και από κάτω νερό, οπότε ιδανικά θα πρέπει να βάλει κάποιος σιλικόνη στις εξόδους από κάτω. Και επίσης θα πρέπει να δω αν μπορώ να βάλω υδρορροή, βέβαια θα χρειαστούν και κάποια χρήματα για το όλο "έργο" της υδρορροής, που δεν μου περισσεύει τίποτα, αλλά κάποια στιγμή, το συντομότερο δυνατόν πρέπει να κάνω κάτι, θα ρωτήσω πόσο πάει το θέμα και θα δούμε... Αυτά για το θέμα λοιπόν!! Ξέρω ότι ιδανικά δεν πρέπει να επιστρέφεται η VOIP γραμμή, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ μόνιμη λύση και σε αυτό που να μην περιλαμβάνει το modem στην κεντρική πρίζα. Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι, είναι ευπρόσδεκτο!
jkoukos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Η παροιμία λέει ότι χωρίς να σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται. Οπότε οι επιλογές σου είναι (ανάλογα την τηλεφωνία), είτε να την αφήσεις ως έχει με χρήση spltter και φίλτρων, αλλά και πιθανότητα απώλειας συγχρονισμού (ειδικά σε VDSL) και θέματα ήχου: Είτε τροποποιείς την εσωτερική σου εγκατάσταση ώστε να έχεις την βέλτιστη συνδεσμολογία. Η απόφαση είναι καθαρά εκάστου χρήστη. 2
Kostas75 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, jkoukos είπε Η παροιμία λέει ότι χωρίς να σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται. Οπότε οι επιλογές σου είναι (ανάλογα την τηλεφωνία), είτε να την αφήσεις ως έχει με χρήση spltter και φίλτρων, αλλά και πιθανότητα απώλειας συγχρονισμού (ειδικά σε VDSL) και θέματα ήχου: Είτε τροποποιείς την εσωτερική σου εγκατάσταση ώστε να έχεις την βέλτιστη συνδεσμολογία. Η απόφαση είναι καθαρά εκάστου χρήστη. Οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση από της κεντρικής πρίζας, όπως δυστυχώς το φαντάστηκα... Αναρωτιόμουν αν γίνεται να μετατρέψω την δική μου πρίζα σε κεντρική, αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται καθώς μόνο στην τωρινή κεντρική φαίνεται να φεύγουν τα ζεύγη προς το υπόλοιπο σπίτι, ενώ στη πρίζα την δική μου έχει μόνο ένα ζεύγος...
jkoukos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Τα παραπάνω σχέδια είναι απλώς για γενική αναφορά. Φυσικά είναι δυνατόν οποιαδήποτε πρίζα να πάρει τον ρόλο της κεντρικής, αρκεί φυσικά να υπάρχει ακόμη τουλάχιστον ένα ελεύθερο ζεύγος σε αυτήν. Σε παλιές εγκαταστάσεις συνήθως δεν υπάρχει (τρέχει μόνο ένα ζεύγος από πρίζα σε πρίζα), αλλά σε άλλες είναι εφικτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα