Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν βρήκες και τα 4 λάστιχα με 15 psi, είτε που τα λάστιχά σου είναι σαν και εμένα στην ηλικία, είτε τα 26 τα είχες μετρήσει με τα λάστιχα υπερβολικά ζεστά, είτε τα είχες μετρήσει με ότι νά ναι μετρητή πίεσης... 

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1. έβαλες φτηνά λάστιχα (από εκεί και πέρα λογικά ήξερες τι έκανες)

2. 2 χρονιά εγγύηση δεν δίνει κανείς (1 χρόνο και αυτό στα ακριβά και στα υπόλοιπα με προϋποθέσεις)

3. έβγαλες ένα κάρο χιλομετρα (για αυτά που πλήρωσες κανονικά είσαι μια χαρά)

αν υπολογίσουμε τα πόσα χιλομετρα έκανες πόσο καιρό τα κράτησες και πόσο πλήρωσες........ ένα έχω να πω ΕΛΕΟΣ είπαμε να παραπονιομαστε αλλά εσύ πήγες στο τελείως παράλογο level

συνήθως οτι πληρώνουμε παίρνουμε στην περίπτωση σου και πλήρωσες λίγο και πήρες πολλή (γιατί έβγαλες σεβαστά χιλομετρα και 2 χρόνια)

• Like 3
Δημοσ.
16 ώρες πριν, paylidis είπε

Σε αυτή τη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις. Να ευχαριστείς το θεό που το καρούμπαλο δεν έσκασε εκείνη την ώρα να πας και εσυ στα θυμαράκια και τραβά να βάλεις μια τετράδα επώνυμα λάστιχα (κατά προτίμηση άλλαξε και λαστιχά καθώς είναι μάλλον άσχετος). 

οτι σου λεει ακριβως-ελπιζω να το διαβασουν και υπολοιποι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aμαξια: ALFA ROMEO 147 1.6 TSPARK και SLK 200

Βαζω παντα επωνυμα ελαστικα και ανετα βγαζω 60.000 χλμ (σε 5ετια) χωρις καρουμπαλα, βυζια και αυγα (σε 2 αμαξια)... GoodYear F1, Bridgestone Potenza, Michelin Pilot και τωρα παλι φοραω GoodYear...τι να πει το κινεζικο...

Μονο κατι Pireli που ειχα βαλει στο SLK με ειχαν αφησει δυασαρεστημενο....γλυστραγανε....

Επεξ/σία από ROG-X
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panoskatos είπε

Φίλε μου respect στο desevo και το εννοώ! 

Όποιος έχει και δεν το θέλει να μου στείλει πμ. 

Θέλω τέτοια χρεπια. 

300px-Citroen_2CV_3.jpg

θες τυπε αλλα δεν ξερεις πως γραφονται τα 2CV

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimips είπε

8000 σύνολο. Τα περισσότερα μέσα στη πόλη και καμιά 20ρια ταξίδια το χρόνο. 

Κοίτα τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι καλά. Απο την στιγμή που λες οτι είσαι και χαλαρός οδηγός αν τίθεται οικονομικό θέμα συνέχισε έτσι..

Ο κανόνας είναι ομως οτι δεν κάνουμε τσιγκουνιές στα ελαστικά, δεν βάζουμε μεταχειρισμένα, κινέζικα κτλ.

Με επώνυμα ελαστικά οταν δεν κάνουμε πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο , κοιτάμε  συχνα τον αέρα , φυλάσσεται το αμάξι σε γκαράζ κτλ ναι μπορούμε να τα κρατήσουμε και 4 χρόνια .   

Μόλις τώρα, opcorsa είπε

θες τυπε αλλα δεν ξερεις πως γραφονται τα 2CV

Τωρα θα βάλω την γάτα μου να κλαίει  που δεν ξέρω πως γράφεται ενα μοντέλο που βγήκε απο μια γαλλική εταιρία πριν 40 χρόνια !!

Το θέμα είναι οτι το Ντεσεβο το γουστάρω πραγματικά και μου αρέσει. Εσυ ξέρεις πως γράφονται ολα τα μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν βγει ως τώρα ?

Ο καθένας με την πίκρα του..

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Κοίτα τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι καλά. Απο την στιγμή που λες οτι είσαι και χαλαρός οδηγός αν τίθεται οικονομικό θέμα συνέχισε έτσι..

Ο κανόνας είναι ομως οτι δεν κάνουμε τσιγκουνιές στα ελαστικά, δεν βάζουμε μεταχειρισμένα, κινέζικα κτλ.

Με επώνυμα ελαστικά οταν δεν κάνουμε πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο , κοιτάμε  συχνα τον αέρα , φυλάσσεται το αμάξι σε γκαράζ κτλ ναι μπορούμε να τα κρατήσουμε και 4 χρόνια .   

Τωρα θα βάλω την γάτα μου να κλαίει  που δεν ξέρω πως γράφεται ενα μοντέλο που βγήκε απο μια γαλλική εταιρία πριν 40 χρόνια !!

Το θέμα είναι οτι το Ντεσεβο το γουστάρω πραγματικά και μου αρέσει. Εσυ ξέρεις πως γράφονται ολα τα μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν βγει ως τώρα ?

Ο καθένας με την πίκρα του..

εγω προσωπικα ξερω , ναι...

οντως το 2cv ηταν φοβερο στα νατια του, τα εκανε ολα και συνεφερε...μετεφερε 5 επιβατες (ψηλολιγνοι γαλλοι) , πηγενε σχετικα γρηγορα γιατι ηταν παναλαφρο και πηγαινε και παντου...εκει που δεν πανε ουτε τζιπακια...επειδη επισης ηταν παναλαφρο... κι εγω θα ηθελα να ειχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, opcorsa είπε

εγω προσωπικα ξερω , ναι...

οντως το 2cv ηταν φοβερο στα νατια του, τα εκανε ολα και συνεφερε...μετεφερε 5 επιβατες (ψηλολιγνοι γαλλοι) , πηγενε σχετικα γρηγορα γιατι ηταν παναλαφρο και πηγαινε και παντου...εκει που δεν πανε ουτε τζιπακια...επειδη επισης ηταν παναλαφρο... κι εγω θα ηθελα να ειχα

Εσυ μπορεί να ασχολείσαι πιο πολύ και τα θυμάσαι , εγω οχι. Οταν το είδα γραμμένο 2CV ναι το θυμήθηκα αλλά δεν είναι εκει το θέμα μας νομίζω .

Στα παρακάτω συμφωνώ απόλυτα και για αυτο το γουστάρω τρελά Εχω ταξιδέψει με τέτοιο , δεν είναι για στροφυλίκια γιατί κουνάει αρκετά σε σχέση με τα άλλα ιχ αλλά είναι πολύ ομορφο και off road τα παει περίφημα

*Τα χρέπια που υπάρχουν στις αγγελίες θέλουν λεφτά και πολύ χρόνο όπως και γκαραζ το οποίο δεν διαθέτω. Τα ανακατασκευασμένα ή σε πολύ καλή κατάσταση είναι ακριβά.

Επεξ/σία από panoskatos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ειχε αγοράσει κανεις σας ποτε ελαστικά απο το Καρφούρ; Εγω θυμάμαι κατι ποντιους με καταγωγή απο Ρωσια που τα αγοραζαν ευλαβικά στα χρονια προ κρισης κ τα εβαζαν στα Lada κ τα Aleko. Επίσης οι ίδιοι τύποι αγόραζαν κράνος για μηχανάκι απο το alexpak

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, De@th L0rd είπε

Ειχε αγοράσει κανεις σας ποτε ελαστικά απο το Καρφούρ; Εγω θυμάμαι κατι ποντιους με καταγωγή απο Ρωσια που τα αγοραζαν ευλαβικά στα χρονια προ κρισης κ τα εβαζαν στα Lada κ τα Aleko. Επίσης οι ίδιοι τύποι αγόραζαν κράνος για μηχανάκι απο το alexpak

Τους παρακολουθούσες ? 😁

Έφευγαν απο το καρφουρ στον Ρεντη και τους έπαιρνες απο πίσω μέχρι το AlexPak στην Καβάλας ? 😁

Δεν γνωρίζω τι ελαστικά είχε το καρφουρ, θυμάμαι που έβλεπα απο μακριά το βουλκανιζατερ οτι έβλεπα επώνυμα .  Το κρίμα της υπόθεσης είναι οτι και Μαρινόπουλος/Καρφουρ αλλά και AlexPak βάλανε λουκέτο.AlexPak νομίζω είχε μείνει προς Νεα Μάκρη αλλά με την τραγωδία προ ημερών δεν ξέρω αν σώθηκε.

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Mελεταμε τις κριτικές ελαστικών στο Διαδίκτυο για την διάσταση ελαστικών που φορά το αυτοκίνητο μας πχ ΑDAC κλπ.

2. Καταλήγουμε σε μια επιθυμητή τριάδα κατασκευαστή ελαστικών που θέλουμε.

3. Δεν συγκεντρωνόμαστε τοσο στον δείκτη κατανάλωσης καυσίμου αλλά στο δείκτη ακινητοποίησης σε βρεγμένο.

4. Πηγαίνουμε στον λάστιχα που θέλουμε και ζητάμε τιμές για τα συγκεκριμενα ελαστικά.

5. Όσο και να μας παραμυθιάζει ο λαστίχας για κάτι αλλο (συνήθως έχει μεγαλύτερο κέρδος σε αυτο) ΔΕΝ τον ακούμε και παζαρεύουμε την καλύτερη τιμή για τις επιλογές μας.

6. Ελέγχουμε τακτικά τις πιέσεις των ελαστικών και την φθορά τους (όχι μονο το ύψος του πελματος) αλλά και τα πλαϊνά για ρωγμές. 

Προσωπικά εχω τρια αυτοκίνητα , Nissan Qashqai, Saab 9-3, Οpel corsa και ακολουθώντας αυτή την τακτική δεν εχω βγει ποτέ χαμένος. Συνήθως χρησιμοποιώ Dunlop mud&snow στο suv, Falken και Vredestein.

Kινεζικα και Ρωσικά λάστιχα μονο στο τρακτέρ 😁

Επεξ/σία από molot12
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, molot12 είπε

1. Mελεταμε τις κριτικές ελαστικών στο Διαδίκτυο για την διάσταση ελαστικών που φορά πχ ΑDAC κλπ.

2. Καταλήγουμε σε μια επιθυμητή τριάδα κατασκευαστή ελαστικών που θέλουμε.

3. Δεν συγκεντρωνόμαστε τοσο στον δείκτη κατανάλωσης καυσίμου αλλά στο δείκτη ακινητοποίησης σε βρεγμένο.

4. Πηγαίνουμε στον λάστιχα που θέλουμε και ζητάμε τιμές για τα συγκεκριμενα ελαστικά.

5. Όσο και να μας παραμυθιάζει ο λαστίχας για κάτι αλλο (συνήθως έχει μεγαλύτερο κέρδος σε αυτο) ΔΕΝ τον ακούμε και παζαρεύουμε την καλύτερη τιμή για τις επιλογές μας.

6. Ελέγχουμε τακτικά τις πιέσεις των ελαστικών και την φθορά τους (όχι μονο το ύψος του πελματος) αλλά και τα πλαϊνά για ρωγμές. 

Προσωπικά εχω τρια αυτοκίνητα , Nissan Qashqai, Saab 9-3, Οpel corsa και ακολουθώντας αυτή την τακτική δεν εχω βγει ποτέ χαμένος. Συνήθως χρησιμοποιώ Dunlop mud&snow στο suv, Falken και Vredestein.

Kινεζικα και Ρωσικά λάστιχα μονο στο τρακτέρ 😁

κιναζικα και ρωσικα λαστιχα ουτε στο πουλι μας τυπε :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης ένα πράγμα που πρέπει να τονιστεί ειναι η ημερομηνία του ελαστικου.

Πρώτον: να υπαρχει η σφραγίδα στο προφιλ

Δευτερον: Να ειναι τουλάχιστον 6 μηνες πριν τη ημερομηνία αγοράς κ οχι περισσότερο απο 2 χρονια πριν

Αυτά τα λέω γιατί επιτήδειοι τοποθετησαν το 2012 ελαστικα με ημερομηνία 2009 τα οποία εκαναν ραγαδες με σε 6 μηνες και καφεδιασαν σε αμαξι που φυλασσόταν σε κλειστο χωρο.κ αλλα χειρότερα. Όπως καλά ελαστικά στη μεριά του οδηγού κ μαϊμού στου συνοδηγού...

Επεξ/σία από De@th L0rd
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, opcorsa είπε

κιναζικα και ρωσικα λαστιχα ουτε στο πουλι μας τυπε :P

Καλά μαθε πρώτα πόσο πάει ενα λάστιχο Goodyear για τρακτέρ και πόσο το Ρωσικό ...και το συζητάμε. 

=============:=========:=======

Πολυ σωστά ξέχασα την ημερομηνία παραγωγής (εκει που γράφει DOT πχ 3518 σημαίνει 35 Εβδομάδα του 2018 ! ) πάντα προσπαθούμε να είναι το πολυ ενός έτους το μέγιστο. Τώρα πλέον λόγω κρίσης αυτο είναι εφικτό γιατί κανείς πλέον δεν κρατάει stock ελαστικών.  

Υ.Γ. Προσοχή όταν πάτε να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε εμπόρους, συνήθως για να ανεβάσουν την τιμή βάζουν μια τετράδα ελαστικών (ότι έχει ξεμείνει σε αποθήκες ) που με ενα γυαλισματάκι φαίνονται καινούργια αλλά με DOT ακόμη και 7 χρόνια πίσω 😬 ...ναι μου έχει συμβει και να επιμένει ο έμπορος με τιμολόγιο τοποθέτησης ότι είναι πριν πέντε μήνες τοποθετημένα τα ελαστικά..τι να πει κανείς για τέτοιους τύπους 😠

Επεξ/σία από molot12
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimips είπε

Παιδιά κάτι σχετικό. Είναι καλό σύστημα κάθε δύο χρόνια να αλλάζουμε τα μπροστά ελαστικά με καλά επώνυμα και τα άλλα να τα βάζουμε πίσω; το κάνω αρκετά χρόνια αυτό αλλά δεν έχω πέσει και ποτε σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση που να λέω αν με έσωσαν ή όχι... Συνήθως βάζω Dunlop έχω ένα Suzuki swift του '06

Νομος---το αυτοκίνητο γλιστράει από πίσω, οπότε ποτέ μην κάνετε το λάθος να βάζετε τα φθαρμένα λάστιχα πίσω. Άλλο το κάνω εναλλαγή στη θέση και άλλο αλλάζω τα δύο και βάζω τα φθαρμένα πίσω.

Η καλύτερη και συμφέρουσα λύση για καλό κράτημα χειμώνα καλοκαίρι είναι δύο τετραδες ελαστικών, χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά. Έτσι έχεις το καλύτερο κράτημα σε κάθε συνθηκη, θα τα κρατήσεις τα διπλάσια χρόνια, οπότε το κόστος είναι ίδιο. Και μη πει κάποιος ότι λάστιχα 4-5 ετών είναι παλιά, γιατί στην πράξη είναι φορεμένα 4-5 εξάμηνα, εκτεθημενα στο ήλιο και στον καιρό, και το υπόλοιπο διάστημα στην αποθήκη.

Το ακολουθώ 15 χρόνια τώρα, είμαι από βόρεια Ελλάδα και αλυσίδες, αν και τις έχω μαζί μου, δεν τις έβαλα ποτέ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...