Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, louben είπε

Oxi ολα.

Περισυ που εβαλα 2 χ4αδες στα αυτοκινητα μας η μονη εταιρεια που το εκανε ηταν η pirelli και πραγματικα αποτελεσε βασικο κριτηριο αγορας.

Σε οσους ειχα ψαξει εγγυηση μονο για κατασκευαστικη αστοχια ( η οποια και δεν αποδεικνυεται βεβαιως).

Στο λαστιχαδικο που ημουν ηταν τυπος με Α4 4-5 ετων και εψαχνε για λαστιχα. Οταν ο μαγαζατορας αρχισε να του δειχνει επωνυμα ο τυπας του λεει " Ψαχνω κατι οικονομικο . Εχετε Κινεζικα; Μεταχειρισμενα;"

Οποτε ναι ειμαστε αξιοι της τυχης μας. 

Εμας παντως η Toyo μας αλαξε μια τετραδα proxes t1r στο τριμινο γιατι εδειξαν μεγαλες αλλοιωσεις στο πελμα απο λαθος ευθυγραμηση του συνεργειου. Χωρις μα μου την ιδια μερα που το πηγαμε.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα ήθελα να πω και εγώ την λαχτάρα που τράβηξα το περασμένο χειμώνα με ένα κορσα του 2011 με κάτι σκατο kormoran που ούτε 6 μηνο δεν τα είχα βάλει .

Έβρεχε αυτή την μέρα και πάω να φρεναρω και άρχισε να γλυστρά και το abs να χαζό δουλεύει,λεω τώρα πάει θα βγω από το στοπ και θα χτυπήσω κανέναν,αλλά ευτυχώς για καλή μου τύχη τράβηξα  ελαφρώς το χειρόφρενο και σταμάτησα λίγο πιο έξω απο το στοπ αλλά όχι με κίνδυνο να χτυπήσω κάποιον.

Το δίδαγμα της όλης υπόθεσης:δεν βάζουμε μάπα λάστιχα γιατί δεν πρέπει να παίζουμε με την ζωή μας και με τις ζωές των άλλον,όταν βρέχει πάμε πολύ σιγά.

Επίσης για κάποιους που δεν το ξέρουν,συνδυασμός κακης ποιότητας ή φθαρμένων ελαστικών = Α-Χ-Ρ-Η-Σ-Τ-Ο A-B-S δλδ δεν δουλεύει σωστά και γίνεται επικίνδυνο .

Υ.Γ :μετά από αυτή τη λαχτάρα αλαχτηκαν τα λάστιχα με επώνυμα.

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, not important είπε
Τον χειμώνα του 2015 μου πρότειναν να βάλω τα ελαστικά ΖΕΤΑ διότι με διαβεβαίωσαν πως είναι ποιοτικά, αξιόπιστα και με εγγύηση.Τα ελαστικά αυτά τα είχα για δυο χρόνια στο αυτοκίνητο μου και είχαν διανύσει 22000 χιλιάδες χιλιόμετρα. Καθώς ήμουν σε ένα εθνικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, παρατήρησα μία ασυνήθιστη συμπεριφορά, μία περίεργη ταλάντωση από το εμπρόσθιο κομμάτι του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα το ένα ελαστικό εβγαλε ένα μεγάλο εξόγκωμα στο πέλμα του. Έτσι λοιπόν και εγώ πήγα στο συνεργείο ελαστικών στο οποίο τα τοποθέτησα για το αίτιο ζημιάς. Εκείνος με την σειρά του έπειτα από δυο εβδομάδες επικοινωνίας με την εταιρία STS Α.Ε δεν έλαβε κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο το τι είχε συμβεί στο ελαστικό. Έτσι λοιπόν προσπάθησα να έρθω ο ίδιος σε επικοινωνία με την εταιρία STS Α.Ε. Έπειτα από πάρα πολλές προσπάθειες κατάφερα να έρθω σε άμεση επικοινωνία. Στην την τηλεφωνική που είχα με τον κ. Καλοζύμη Νίκο μου τόνισε πως η STS Α.Ε είναι μια μεγάλη εταιρία και πως εκτός από τα ΖΕΤΑ εισάγει και άλλες μεγάλες μάρκες όπως τα FALKEN, SUMITOMO και τα BLACKLION. Εφόσον κανονίσαμε μια συνάντηση στο χώρο της εταιρίας, εκείνος με υποδέχτηκε έξω το κτήριο της εταιρίας και ήταν πολύ αρνητικός μαζί μου. Συγκεκριμένα τα λόγια του ήταν πως δεν φέρουν καμία ευθύνη για το ατυχές συμβάν και πως δεν είναι αναγκασμένοι να με καλύψουν!

Καταρχάς μαθε να μορφοποιείς σωστά το κείμενό σου. 

Δεύτερον οταν εισαι φραγκοφονιας με τα λάστιχα, το βυζι ειναι το λιγότερο που μπορείς να πάθεις

• Like 7
Δημοσ.
10 ώρες πριν, not important είπε
Τον χειμώνα του 2015 μου πρότειναν να βάλω τα ελαστικά ΖΕΤΑ διότι με διαβεβαίωσαν πως είναι ποιοτικά, αξιόπιστα και με εγγύηση.Τα ελαστικά αυτά τα είχα για δυο χρόνια στο αυτοκίνητο μου και είχαν διανύσει 22000 χιλιάδες χιλιόμετρα. Καθώς ήμουν σε ένα εθνικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, παρατήρησα μία ασυνήθιστη συμπεριφορά, μία περίεργη ταλάντωση από το εμπρόσθιο κομμάτι του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα το ένα ελαστικό εβγαλε ένα μεγάλο εξόγκωμα στο πέλμα του. Έτσι λοιπόν και εγώ πήγα στο συνεργείο ελαστικών στο οποίο τα τοποθέτησα για το αίτιο ζημιάς. Εκείνος με την σειρά του έπειτα από δυο εβδομάδες επικοινωνίας με την εταιρία STS Α.Ε δεν έλαβε κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο το τι είχε συμβεί στο ελαστικό. Έτσι λοιπόν προσπάθησα να έρθω ο ίδιος σε επικοινωνία με την εταιρία STS Α.Ε. Έπειτα από πάρα πολλές προσπάθειες κατάφερα να έρθω σε άμεση επικοινωνία. Στην την τηλεφωνική που είχα με τον κ. Καλοζύμη Νίκο μου τόνισε πως η STS Α.Ε είναι μια μεγάλη εταιρία και πως εκτός από τα ΖΕΤΑ εισάγει και άλλες μεγάλες μάρκες όπως τα FALKEN, SUMITOMO και τα BLACKLION. Εφόσον κανονίσαμε μια συνάντηση στο χώρο της εταιρίας, εκείνος με υποδέχτηκε έξω το κτήριο της εταιρίας και ήταν πολύ αρνητικός μαζί μου. Συγκεκριμένα τα λόγια του ήταν πως δεν φέρουν καμία ευθύνη για το ατυχές συμβάν και πως δεν είναι αναγκασμένοι να με καλύψουν!

το μέτρο και ο ρυθμός θυμίζουν Ρίτσο αλλα η ανεπαισθητη ειρωνεία και το μειδιαμα Καβάφη

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί σώνει και καλά τα ρίχνουμε στο βάλε πιο ακριβό.Αλλάζει κάτι;;;;;

Δηλαδή το πιο ακριβό αν είχε φάει ένα κοπάνημα σε κάποια γωνία δεν θα μπορούσε να βγάλει βυζί;;; Ή δεν θα μπορούσε στο ακριβό πάντα να τύχει αστοχία υλικού;;;; Και αν στο επώνυμο είχε περάσει η διετία εγγύησης και έβγαζε το πρόβλημα θα σου το άλλαζαν χωρίς να πληρώσεις;;; Δεν γίνονται πουθενά αυτά.

Εγώ τα FALKEN φοράω με 55 ευρώ το ένα μια χαρά συμπεριφορά έχουν και σε στεγνό και σε βρεγμένο.Γιατί να πληρώνω ανάλογα micelen π.χ. 80 και 90 ευρώ το ένα από τη στιγμή που τα FALKEN καλύπτουν τις οδηγικές μου ανάγκες;;

Αν ήμουν νευρικός γκαζιάρης στις στροφές μου άρεσαν οι προσπεράσεις και οι υψηλές ταχύτητες ναι μπορεί να πήγαινα σε κάτι πιο πάνω για καλύτερη ασφάλεια.Τώρα γιατί;;;;

Από την άλλη κάποιοι το κάνουν και για θέμα φιγούρας.Παίρνουν πολύ φαρδιά χαμηλού προφίλ .Ε τι φιγούρα την πληρώνεις πως θα το κάνουμε.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

ποίημα γράφεις ;

τα ελαστικά αυτά δε τα έχω ακούσει. Βέβαια ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.

είναι πολλοί που κάθονται και ασχολούνται με φωτάκια και αεροτομές και όταν είναι για λάστιχα ψάχνουν ό,τι φθηνότερο. κακό του κεφαλιού τους.

στο θέμα τώρα.

ρε φίλε έχουν περάσει 2 χρόνια και 22000χμ όπως είπες, οπότε τι ψάχνεις τώρα; να πω ότι εμφανίστηκε το πρόβλημα τους πρώτους μήνες, θα είχες δίκιο.

αλλά τώρα τι ζητάς;

σε 2 χρόνια μη ξεχάσεις να ξαναπάς να κάνεις παράπονα διότι θα έχουν λιώσει. 

τι διαβάζουμε ρε

+1

"Ανεύθυνη - επικίνδυνη εταιρία ελαστικών"

ή

"Ανεύθυνος - επικίνδυνος οδηγός" / "κακός καταναλωτής"  ?

12 ώρες πριν, not important είπε

Έχουμε καλοκαίρι του 2018 !!

Κάνε πρώτα την αυτοκριτική σου και μετά βρες την άνεση να δυσφημήσεις μια εταιρία σε ενα φορουμ.   

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Δηλαδή το πιο ακριβό αν είχε φάει ένα κοπάνημα σε κάποια γωνία δεν θα μπορούσε να βγάλει βυζί;;; Ή δεν θα μπορούσε στο ακριβό πάντα να τύχει αστοχία υλικού;;;;

Φυσικα και θα μπορουσε να τυχουν και τα 2. Οι πιθανοτητες να παρουσιαστει ομως με ποιου το μερος πιστευεις οτι θα ειναι ;

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Και αν στο επώνυμο είχε περάσει η διετία εγγύησης και έβγαζε το πρόβλημα θα σου το άλλαζαν χωρίς να πληρώσεις;;; Δεν γίνονται πουθενά αυτά.

Φυσικα και οχι, και ειναι παραλογο να το ζητας, ακομα και εντελως ακινητο να ειναι το οχημα τα ελαστικα φθειρονται.

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Εγώ τα FALKEN φοράω με 55 ευρώ το ένα μια χαρά συμπεριφορά έχουν και σε στεγνό και σε βρεγμένο.

Εχοντας αλλαξει πολλες μαρκες και εχοντας κανει πολλα χιλιομετρα, σου υπογραφω οτι ιδιας κατηγοριας ελαστικα εχουν μεγαλες διαφορες στη συμπεριφορα τους αναλογα με τη μαρκα τους ακομα και αναμεσα στην ιδια μαρκα και ιδιο μοντελο αλλα αλλο εργοστασιο κατασκευης τους.

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Γιατί να πληρώνω ανάλογα micelen π.χ. 80 και 90 ευρώ το ένα από τη στιγμή που τα FALKEN καλύπτουν τις οδηγικές μου ανάγκες;; 

Το βλεπεις λαθος, δεν υπαρχει "οδηγικη αναγκη", υπαρχει ελαχιστα αποδεκτη οδηγικη συμπεριφορα του ελαστικου. Και ναι, ειναι πολυ πιθανο τα FALKEN να το καλυπτουν, βασικα ειναι σιγουρο αλλιως δε θα κυκλοφορουσαν, αλλα κανεις μας δε ξερει υπο ποιες συνθηκες το καλυπτουν ( πχ στεγνο οδοστρωμα, και μετα απο 10χλμ, η γρεγμενο οδοστρωμα και μεγιστη ταχυτητα 80χλμ κλπ κλπ). Το προβλημα ειναι οτι ο περισσοτερος κοσμος δε ξερει τι ελαστικα πρεπει να παρει. Πχ καποιος που μετακινειτε σε μικρες απσοτασεις (πχ μεσα σε πολη) θελει μαλακα ελαστικα (γενικος μπουσουλας) για να ζεστενονται γρηγορα, καποιος που εχει το οχημα κυριως για ταξιδια θελει σκληρα ελαστικα (επισης γενικος μπουσουλας). Οι περισσοτεροι εξαγοραζουν την ασφαλεια τους με σκληρα ελαστικα για "να κρατανε περισσοτερο", και δυστυχως τα φθηνα ελαστικα ειναι τετοιας κατηγοριας.

Επεξ/σία από panoc
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Γιατί σώνει και καλά τα ρίχνουμε στο βάλε πιο ακριβό.Αλλάζει κάτι;;;;;

Δηλαδή το πιο ακριβό αν είχε φάει ένα κοπάνημα σε κάποια γωνία δεν θα μπορούσε να βγάλει βυζί;;; Ή δεν θα μπορούσε στο ακριβό πάντα να τύχει αστοχία υλικού;;;; Και αν στο επώνυμο είχε περάσει η διετία εγγύησης και έβγαζε το πρόβλημα θα σου το άλλαζαν χωρίς να πληρώσεις;;; Δεν γίνονται πουθενά αυτά.

Εγώ τα FALKEN φοράω με 55 ευρώ το ένα μια χαρά συμπεριφορά έχουν και σε στεγνό και σε βρεγμένο.Γιατί να πληρώνω ανάλογα micelen π.χ. 80 και 90 ευρώ το ένα από τη στιγμή που τα FALKEN καλύπτουν τις οδηγικές μου ανάγκες;;

Αν ήμουν νευρικός γκαζιάρης στις στροφές μου άρεσαν οι προσπεράσεις και οι υψηλές ταχύτητες ναι μπορεί να πήγαινα σε κάτι πιο πάνω για καλύτερη ασφάλεια.Τώρα γιατί;;;;

Από την άλλη κάποιοι το κάνουν και για θέμα φιγούρας.Παίρνουν πολύ φαρδιά χαμηλού προφίλ .Ε τι φιγούρα την πληρώνεις πως θα το κάνουμε.

Τα falken  είναι επώνυμα γιαπωνέζικα ελαστικα και ίσως η πιο value for money εταιρια αυτήν τη στιγμή.Δεν έχουν καμία σχέση με τα κινεζικά που έβαλε ο φίλος παραπάνω.

Να σημειώσω εδώ ότι πριν λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε κάποιους δασμούς στα κινεζικά ελαστικα και δεν είναι τόσο φθηνά πια όσο ήταν παλιότερα,έτσι έχουν εμφανιστεί πολλά Τουρκικα,Ρωσικα ακόμα και Ινδικά σαβουρολαστιχα στην αγορά.

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, moure είπε

Τα falken  είναι επώνυμα γιαπωνέζικα ελαστικα και ίσως η πιο value for money εταιρια αυτήν τη στιγμή.Δεν έχουν καμία σχέση με τα κινεζικά που έβαλε ο φίλος παραπάνω.

Μα τα flaken δε θεωρουνται φθηνα, τουλαχιστο οχι με την ενοια των φθηνων σαβουρολαστιχων οπως ανεφερες. Απλα πιαστηκα απο αυτο για να κανω το point μου, μαλλον θα επρεπε να το διευκρινισω.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, moure είπε

ι έχουν εμφανιστεί πολλά Τουρκικα,Ρωσικα ακόμα και Ινδικά σαβουρολαστιχα στην αγορά.

παθών με τούρκικα. στο βρεγμένο είναι χάλια.

το μόνο θετικό είναι ότι στο 6μηνο  έπεσα σε μια τάφρο/λακούβα και έσκασε το δεξιό. μου το αλλάξαν με την μια και είχα χάσει και το βιβλιαράκι της εγγύσης.

όπως και να έχει θα αλλάξουν σύντομα.

Δημοσ.

μετα απο δυο χρονια? μα ποσο ασοβαροι εχουμε γινει σαν λαος? ποσες αλλες βλακειες θα αραδειαζουμε αριστερα και δεξια?

ειτε δωσεις 100 ειτε 600 στα λαστιχα δεν υπαρχει χαιρι, εγω τελικα κατεληξα σε κορμοραν και ησυχασα και καθε δυο χρονια ας αλλαζω λαστιχα δεν εγινε τπτ με 230ευρω που κοστιζουν τουλαχιστον εχω φρεσκο και καλο λαστιχο οχι μαπα

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά κάτι σχετικό. Είναι καλό σύστημα κάθε δύο χρόνια να αλλάζουμε τα μπροστά ελαστικά με καλά επώνυμα και τα άλλα να τα βάζουμε πίσω; το κάνω αρκετά χρόνια αυτό αλλά δεν έχω πέσει και ποτε σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση που να λέω αν με έσωσαν ή όχι... Συνήθως βάζω Dunlop έχω ένα Suzuki swift του '06

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, dimips είπε

Παιδιά κάτι σχετικό. Είναι καλό σύστημα κάθε δύο χρόνια να αλλάζουμε τα μπροστά ελαστικά με καλά επώνυμα και τα άλλα να τα βάζουμε πίσω; το κάνω αρκετά χρόνια αυτό αλλά δεν έχω πέσει και ποτε σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση που να λέω αν με έσωσαν ή όχι... Συνήθως βάζω Dunlop έχω ένα Suzuki swift του '06

Δεν μπορεί να δοθεί μια απάντηση ετσι στα κουτουρου Ναι ή Οχι 

Ανάλογα που κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα τον χρόνο και πόσα , αν φυλάσσεται το αυτοκίνητο σε γκαράζ και ποιες ώρες της ημέρας είναι εκτεθειμένο και ποιο είναι το στυλ οδήγησης και ο μέσος όρος ταχύτητας και φορτίου.

Αν μπορείς να απαντήσεις στα παραπάνω μπορεί να δοθεί μια απάντηση.

Μια σωστή τακτική για να κρατήσουμε τα ελαστικά μας ¨σωστά¨ στον χρονικό τους βίο, είναι κάθε 6 μήνες να γίνεται αντικατάσταση χιαστή στα ιδια ελαστικά όμως , οχι καινόυργια με παλιά , το αριστερο μπροστά το πάμε πίσω δεξια , το πίσω αριστερα μπροστά δεξια και το αντίθετο .Δεν κερδίζουμε σε διάρκεια αλλά σε ομαλή φθορά.  

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.

Να ρωτησω κατι σχετικο επειδη συντομα θα αλλαξω λαστιχα.Για τα PIRELLI PZERO NERO GT τι γνωμη εχετε? Σε Seat ibiza 1.8T θα μπουνε.Υπαρχει  αλλη προταση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...