Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

papoys1 κι εγω σε μεγαλη ηλικια πρωτοακουμπησα πληκτρολογιο στα 33 μου πριν 27 χρονια αλλα ebanking εχω παρα πολλα χροναι χωρις να ειχα ποτε πρόβλημα . Είναι εργαλειο απαραιτητο εκτος και προτιμάει καποιος τις ουρες στις τράπεζες κλπ .

Για να παω λιγο παραπερα χρησιμοποιώ και την υπηρεσια IRIS για αμμεση μεταφορα σε λογαριασμο αλλου ανεξάρτητα από τραπεζα χωρις κανενα εξοδο .Μεχρι 500 ευρω την ημερα .Μοναδικη απαριτητη προϋπόθεση να εχει ενεργοπιησει και ο άλλος την υπηρεσια (δωρεαν) στον τραπεζικο του λογαριασμο .Εχουν και οι 4 συστημικες τράπεζες .

Η αληθεια είναι ότι υπαρχει ενας φοβος σε ατομα πολύ νεοτερα μου στην δουλεια για ebanking αλλα τον θεωρω αδικαιολογητο.

Μονο προσοχή στους κωδικούς σου να ....μην τους μαθει η γυναικα σου .

13 ώρες πριν, Spect~ είπε

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ξεκίνα να χρησιμοποιείς το Last pass (η κάποιο άλλο password manager). Με αυτον τον τρόπο θα πρέπει να θυμάσαι μόνο ένα κωδικό και επειδή θα συμπληρώνονται αυτόματα δεν θα μπορούν να στον υποκλέψουν με κάτι τύπου Keylogger, 

Το last pass τι κανει ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο πατέρας μου είχε βγάλει ebanking απο το 1998 και δεν το γνωριζε λόγω δημοσιων εργων.

Τον έκανε η ανάγκη το 2001 να αγοράσει υπολογιστη για την σχεδιαση των σχεδιων και επίλυση στατικών. 

Ακόμη θυμάμαι 1700 ευρω ειχε δώσει για φορητό HP. 

Το χρησιμοποιεί για πληρωμές μόνο απο υπολογιστή, σε κάθε συναλλαγή στέλνουν sms με κωδικό στο τηλέφωνο.

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 2
Δημοσ.

βαλε μια διανομη λινουξ.

κανενα ιο δεν προκειται να κολλησεις στον αιωνα τον απαντα.

μπαινω παντου με το κεφαλι.

και γλυτωνεις και τον keylogger απο τα windows10. https://www.theregister.co.uk/2014/10/07/windows_10_data_collection/

δεν θα θελα να εχω τα password μαζι με την microsoft.

• Confused 2
  • Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Το last pass τι κανει ?

Ειναι Password manager, ορίζεις ενα master pass και κάθε φορα που θες να κανεις Log in σε μια σελίδα βάζεις το master pass και συμπληρωνει τα υπολοιπα αυτοματα. Κατι σαν την αποθηκευση κωδικων που εχουν οι Browsers αλλα ασφαλή

ΥΓ: η eurobank δεν επιτρέπει να έχεις πανω απο 12 ψηφία και δεν επιτρέπει ειδικούς χαρακτήρες...

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

papoys1 κι εγω σε μεγαλη ηλικια πρωτοακουμπησα πληκτρολογιο στα 33 μου πριν 27 χρονια αλλα ebanking εχω παρα πολλα χροναι χωρις να ειχα ποτε πρόβλημα . Είναι εργαλειο απαραιτητο εκτος και προτιμάει καποιος τις ουρες στις τράπεζες κλπ .

Γιάννη εγώ πιο μεγάλος.Κάπου στα 50 μου  ήταν η πρώτη επαφή μου με πληκτρολόγιο που συνδέονταν με οθόνη.

Πριν το πληκτρολόγιο της κλασικής γραφομηχανής ήξερα μόνο οπότε καταλαβαίνεις. Δεν είμαι για τέτοια.Και πολλά έχω μάθει.Να ξέρεις αν δεν ήμουν φανατικός λάτρης ξένων ταινιών ούτε αυτά θα τα είχα μάθει.:D

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanos_th είπε

βαλε μια διανομη λινουξ.

κανενα ιο δεν προκειται να κολλησεις στον αιωνα τον απαντα.

μπαινω παντου με το κεφαλι.

και γλυτωνεις και τον keylogger απο τα windows10. https://www.theregister.co.uk/2014/10/07/windows_10_data_collection/

δεν θα θελα να εχω τα password μαζι με την microsoft.

Τι του λέτε του ανθρώπου; Πού πάτε να τον μπλέξετε; :D

Papoy, όπως σου έγραψα για μένα δεν αξίζει στην περίπτωσή σου. Και μόνο η ιδέα ότι δεν είσαι ασφαλής και κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στις οικονομίες μιας ζωής φτάνει να μην το κάνεις! Εκτός αν κάνεις ξεχωριστό λογαριασμό που θα έχεις λίγα μέσα μόνο για το ebanking.

Αλλά καλύτερα συνδύασε τη βόλτα στην τράπεζα με τίποτα ψώνια και όλα οκ! 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλεψαν τον αριθμο μιας καρτας απο συγγενη μου, χωρις να εχει παιδια, χωρις να εχει αγορασει τιποτα ποτε απο internet, και χωρις να εχει ebanking. Και πηγαν να τον χρεωσουν μεσω internet.

Επισης αν καποιος σου κλεψει το banking pass,αποκτα προσβαση σε προσωπικα στοιχεια οπως αριθμους καρτων αριθμους λογαριασμων, διευθυνσεις και δεν ξερω γω τι. Δεν θα στα κλεψει μεσα απο το e banking. 

Αν εχεις σπασμενα windows και εχεις κατεβασει και γω δεν ξερω τι απο freeware, ισως ειναι κακη ιδεα. Θελει αυθεντικα, antivirus , και να μην μπαινεις σε torrents κτλ..

παρολα αυτα η εισοδος στο ebanking ειναι κρυπτογραφημενη, και με ιο ακομα καποιος δεν ξερω αν σπαει την κρυπτογραφηση SSL, (ενα λουκετακι που εμφανιζεται),δυσκολο μου φαινεται.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
17 ώρες πριν, papoys1 είπε

Έμαθα να σερφάρω σε μεγάλη ηλικία και φυσικά δεν ξέρω πολλά πράγματα από υπολογιστές παρά τα βασικά και αυτά που με ενδιαφέρουν.Όπως είναι ευρέως γνωστό ένας νέος μπορεί εύκολα να μάθει και να συγκρατήσει πολλά πράγματα σε αντίθεση με ένα μεγαλύτερο που και τα απλά πράγματα πρέπει να τα έχει κάπου γραμμένα να τα θυμάται.Στον υπολογιστή πέραν από μένα μπαίνει η σύζυγος που δεν αφήνει κουτσομπολίστικη σελίδα ασφαλή και μη ασφαλή που να μην  ανοίξει και η εγγονούλα ή οποία εκτός από youtube μπαίνει όπου γουστάρει.☺️

Προσωσπικά κατεβάζω από εδώ κι από εκεί διάφορα free προγράμματα  όχι πάντα από ασφαλείς σελίδες πολλά από τα οποία έχω εγκαταστήσει μη γνωρίζοντας αν μαζί με τα προγράμματα έχω φορτωθεί και οτιδήποτε άλλο γιατί δεν έχω πρόγραμμα προστασίας από ιούς εγκατεστημένο στον υπολογιστή ούτε πρόκειται να βάλω.

Και να μπω στο θέμα μετά τον μακρύ πρόλογο γιατί θα λέτε ότι ο papoys τα έχει χαμένα ή καίει λάδια lidlίσια .Μου λένε από Τράπεζα γνωστοί άνοιξε λογαριασμό e-banking να κάνεις τη δουλειά σου από τον υπολογιστή και να μην τρέχεις σε ταμεία αυτόματα μηχανήματα και ουρές.

Και λέω τώρα εγώ θα είναι ασφαλή τα στοιχεία μου ή  μπορεί κάλιστα επειδή δεν έχω προστασία να έχω αρπάξει κάποιους ιούς ή προγράμματα τα οποία μπορούν να μου κλέψουν τους κωδικούς και να μου εξαφανίσουν κάποια στιγμή τα έστω και λιγοστά χρήματα που βρίσκονται στο λογαριασμό μου ;;;;;;

Καλημερα  papoys1.

Χρειαζεσαι ενα free αντιικο ετσι να υπαρχει, βρες ενα και κανε εγκατασταση...τοσα free εγκατεστησες στο αντιικο θα κολλησεις;

https://www.avira.com/en/free-antivirus-windows

Ακομα ομως και αν δε βαλεις αντιικο, ειναι τρομερα δυσκολο ακομα και αν σου υποκλεψουν password και username να σου κανουν (μεγαλη) ζημια δεδομενου οτι για καθε μεταφορα χρειαζεται και κωδικος που θα σου ερχεται με sms (στις περισσοτερες τραπεζες) ή θα τον παιρνεις απο μια μικρη συσκευουλα που παραγει κωδικους που θα σου δωσει η τραπεζα (πανευκολο).

Σταματα να στηνεσαι στην ουρα με τα ...παππουδια :)

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Spect~ είπε

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ξεκίνα να χρησιμοποιείς το Last pass (η κάποιο άλλο password manager). Με αυτον τον τρόπο θα πρέπει να θυμάσαι μόνο ένα κωδικό και επειδή θα συμπληρώνονται αυτόματα δεν θα μπορούν να στον υποκλέψουν με κάτι τύπου Keylogger, 

Ξεκινησα νεο θεμα για το lastpass

Δημοσ.

Εχει κανεις σε eurobank? Ενω μεχρι πριν 2 μερες μου εστελνε μηνυμα ενα κωδικο στο κινητο κ μετα εκανε συνδεση, τωρα μολις βαλω τα στοιχεια κανει αμεσως συνδεση.. Δεν εβγαλα τιποτα κ δεν μπορω να βρω πως το ενεργοποιω.. Τα εψαξα ολα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Εχει κανεις σε eurobank? Ενω μεχρι πριν 2 μερες μου εστελνε μηνυμα ενα κωδικο στο κινητο κ μετα εκανε συνδεση, τωρα μολις βαλω τα στοιχεια κανει αμεσως συνδεση.. Δεν εβγαλα τιποτα κ δεν μπορω να βρω πως το ενεργοποιω.. Τα εψαξα ολα.. 

Εχω εγω αλλα δεν μου εστελενε ποτε κωδικο για να συνδεθω. Μεσα απο τον υπολογιστη με username και κωδικο και απο  κινητο αρχικα με τα ιδια και μετα με 4ψηφιο που ειχα ορισει .Κωδικο στο κινητο με sms μονο για μεταφορα σε λογαριασμο αλλου  για να γινει δεκτη 

Παρε τηλ στο help desk 21095550000

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...