Προς το περιεχόμενο

SATA δίσκος και επιπλέον συσκεύη στο ίδιο κανάλι ??

indigo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ωραια ρε παιδια, αυτο το αρχειο με τους drivers πρεπει να υπαρχει και σε μορφη εγκαταστασης σε ηδη ετοιμο δισκο, για ψαξτε να το βρειτε. Για δοκιμαστε πρωτα, ενδεχεται να κανει και το ιδιο οπως ειναι. Σε καμια περιπτωση δεν χρειαζεσαι format. Απλα λειπουν τα drivers για τον sata controller

το αρχείο που αναφερόμαστε είναι ένα απλό .pdf το οποίο περιγράφει την διαδικασία για την μεταφορά των SATA controller drivers απο το cd της m/b σε floppy και διαδικασία Φ6 στο setup των win κτλ κτλ κτλ....

λές να ψάξω μήπως οι οδηγοί αυτοί που δίνει η albatron στο cd υπάρχουν κάπου για ήδη εγκατεστημένα win στον σατα?? :? ...

θα ενημερώσω...

Δημοσ.

Ρε φιλε μου, να στο ρωτησω απλα,

Υπαρχει στο cd της μητρικης κανενα αρχειο ή drivers που αφορουνε sata controller? Αν ναι, καντους εγκατασταση. Δεν ειναι δυνατον η μητρικη που την αγορασες retail να μην εχει drivers

Δημοσ.
Ρε φιλε μου' date=' να στο ρωτησω απλα,

Υπαρχει στο cd της μητρικης κανενα αρχειο ή drivers που αφορουνε sata controller? Αν ναι, καντους εγκατασταση. Δεν ειναι δυνατον η μητρικη που την αγορασες retail να μην εχει drivers[/quote']

στο cd που έρχεται με την μητρική υπάρχει το Intel® Chipset Software Installation Utility 5.00.1012 το οποίο το έχω εγκαταστήσει ξανά και ξανά ... αλλά δέν ...

τίποτα άλλο περί SATA ... τα άλλα είναι usb2, audio κτλ κτλ ...

στο site της albatron τίποτα νεότερο... και εκεί δίνουν το παραπάνω utility όπως υπάρχει και μέσα στο cd.

και έστω οτι πάμε στη περίπτωση οτι ξανακάνω εγκατάσταση win xp στο σύστημα απο την αρχή,... τι αρχεία να περάσω σε floppy για να τα χρησιμοποιήσω πατώντας F6 στην αρχή του setup ; :?

Δημοσ.
[sATA controller drivers απο το cd της m/b σε floppy και διαδικασία Φ6 στο setup των win κτλ κτλ κτλ....

που ειναι αυτοι οι drivers στο cd της μητρικη που αναφερεις?

Δημοσ.

Λοιπον σου εχω την οριστικη λυση σου. Μεσα στο cd στην διαδρομη Intel_I2_00\Driver\Intel\IAA\3.0.0.2387\Floppy υπαρχουν 4 αρχεια το οποιο το ενα εχει και την καταληξη inf και καποιο αλλο cat.

Λοιπον αυτοι ειναι οι drivers για την μητρικη σου.

Το θεμα ειναι οτι για να τους εγκαταστησεις (χωρις format οπως εισαι τωρα) πρεπει να ενεργοποιηθει ο sata controller, να τον δουν τα windows και να σου ζητησουν τα drivers. Αρα λοιπον πρεπει να μπουταρεις απο κανονικο IDE controller και αφου μπουν οι drivers στο δισκο με το λειτουργικο μετα θα μπορει να μπουταρει απο sata. Το θεμα ειναι βεβαια πως θα μπουταρεις απο ide controller μιας και ο δισκος σου ηδη ειναι sata?

Μια λυση ειναι αν υπαρχει sata-->ide adaptor ειναι αυτο. Αλλη λυση ειναι να παρεις ενα προχειρο δισκο ide, να βαλεις εκει με ghost clone image τον δισκο sata, να κανεις την παραπανω διαδικασια με τους drivers, και μετα θα ξαναβαλεις τον ide δισκο στον sata με ghost clone. Τωρα πλεον ο sata δισκος θα περιεχει οτι περιειχε πριν ΣΥΝ τους drivers για τον sata controller για να μπορει να μπουταρει.

Κατι τετοιο ειχα κανει και εγω (βεβαια εγω εχω 6 δισκους και ενα ghost image με λειτουργικο που ηδη περιεχει ολους τους drivers της μητρικης και βαζω αυτο το image σε οποιο δισκο θελω).

Μην ανησυχεις, δεν αργει πολυ να κανεις ghost clone.

Δημοσ.

λοιπόν... χθές βράδυ τσαντίστηκα τόσο πολύ :twisted: με το κωλομηχάνημα που αποφάσισα να το φορμάρω για άλλη μια φορά... :oops: ( foti thnx για τις πολύτιμες συμβουλές σου :lol: περί ghost, sata-->ide ... θα τις χρησιμοποιήσω την επόμενη φορά ... που ελπίζω να μην υπάρξει ... )

πήρα backup λοιπόν :idea: ... και πέρασα σε ένα floppy τα εν λόγω 4 αρχεία που υπάρχουν στο cd της μητρικής μου ( όχι στο path που αναφέρεται στο post του Fotis αλλά σε κάποιο άλλο αντίστοιχο ... )

ξεκινάω τη διαδικασία νέας εγκατάστασης και πατάω το πλήτρο f6... :wink:

μου βρίσκει το setup οτι πρόκειται να εγκαταστήσω additional support για τον SATA RAID controller ( έτσι το έγραφε... sata raid κάτι.. )

διαβάζει το floppy μου λέει ok θα χρησιμοποιήσω και αυτό το additional support.... :)

ξεκινάει και ολοκληρώνεται κανονικά η διαδικασία του setup :) (ενημερώνω οτι σε αυτό το διάστημα η ρύθμιση στο bios είναι Auto - δλδ βλέπει τον SATA σαν Primary Master)

αφού ολοκληρώνεται η διαδικασία και βλέπω win λέω ήρθε η ώρα να το βάλω στο Enhanced mode τη λειτουργία του SATA ώστε να τον δεί σαν SATA και να μπορώ να χρησιμοποιήσω και 4 IDE συσκεύες ... 8)

επιλέγω Enhanced (SATA0) , restart και εμφανίζεται το ίδιο DISK BOOT FAILURE.... :? :( :X με λίγα λόγια τίποτα...

το σύστημα συμπεριφέρεται ακριβώς όπως και πρίν το format ( όπως το περιγράφω σε προηγούμενο Post μου και πιο πάνω... ) :evil: :evil:

κάτι που είδα ήτανε οτι αν επιλέξω στο SATA Mode τιμή RAID και όχι IDE κάνει πως ξεκινάει να σηκώσει win ... (δεν χτυπάει δλδ το DISK BOOT FAILURE) αλλά μετά απο λίγο μου λέει οτι Windows cannot read from hardware κτλ κτλ ... στο utility του RAID μου βλέπει τον δίσκο αλλά βέβαια σαν μεμονομένο και όχι volume raid... :roll:

Αν σε όλα αυτά που περιγράφω εντοπίζει κανείς καμμιά λαλακία ... ας μιλήσει .... τι δεν κάνω καλά ρε γμτ ???

Δημοσ.

Νομιζω οτι επρεπε να κανεις εγκατασταση στον sata κατευθειαν σε enhanced mode. Αφου εκανες φορματ ξαναδοκιμασε να κανεις εγκατασταση εχοντας τον δισκο στο κανονικο sata (enhanced).

Πριν ομως κανεις αυτο δοκιμασε να κανεις το εξης

1) Μπες στα windows οπως μπαινεις τωρα (εχοντας τον sata σαν primary)και πηγαινε control panel-->add hardware-->yes i have connected the hardware-->add new hardware device (βρισκεται στο τελος της λιστας)-->install the hardware manually from a list advanced-->show all devices-->have disk και κανε browse στα αρχεια των drivers.

Υπαρχει περιπτωση να δουλεψει ετσι αν σου δεχτει να βαλει τους drivers χωρις να ειναι ενεργοποιημενος ο sata controller (γιατι ετσι που ο sata κανει redirect σε primary ide δεν ειναι κανονικα ενεργοποιημενος)

2)Δοκιμασε να κανεις εγκατασταση το Intel Application Accelerator απο το cd και μετα δοκιμασε να μπουταρεις απο sata enhanced. Παλι υπαρχει περιπτωση να σου βαλει τους drivers

Δημοσ.

η λύση 1 δεν έκανε τίποτα :(

στο cd μου δεν υπάρχει η εφαρμογή που αναφέρεις στη λύση 2... :(

οπότε πάμε στην αρχική πρόταση του τελευταίου post ... format... ξανά με τον sata ρυθμισένο σαν enhanced και διαδικασία F6 - Additional support για τον SATA RAID και βλέπουμε....

θα ενημερώσω... :shock:

Δημοσ.

ναι το βρήκα το Intel AA αλλά όταν το τρέχω μου λέει μη συμβατό υλικό ...

μήπως δεν υποστηρίζεται στο Ιντελ 865pe που είναι το chipset της μητρικής μου .. ?

ψάχνω στο site της intel αλλά δεν ...

ρίξτε μια ματιά ... http://support.intel.com/support/chipsets/sb/CS-009241.htm

εντωμεταξύ έκανα εκ νέου format και εγκατάσταση με ρύθμιση στον SATA Enhanced (SATA0) αλλά δέν ... disk boot failue και πάλι ...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

indigo, , τί δεν καταλαβαίνεις απο το manual της μητρικής??

Γιατί δεν προσπαθείς να κάνεις, αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής της μητρικής σου, και συνεχίζεις να πειραματίζεσαι??

Λοιπόν κάνε τα παρακάτω και θα δείς οτι δουλεύει μια χαρά, αρκεί να τα ακολουθήσεις.

Λοιπόν αντιγράφω απο το manual - που θα έπρεπε νε έχεις διαβάσει - ακολουθήσει - και τότε αν δεν...

"INSTALLING WINDOWS XP TO THE FIRST SATA HDD

Physically connect the first sata hdd to the sata1 conector on the m/b

Make sure that the following setting is set to RAID in the bios setup utility:Integrated Peripherals->on chip IDE Device->OnChip Serial Ata Setting->SATA MODE

Copy the Intel INTEL IAA RAID driver from the cdrom to a floppy disk (path \intel_i2_00\driver\intel\IAA\3.0.0.2387\floppy\....(there ioncludes four(4) files, copy ALL OF THEM)

Boot from the win xp cd ahd press the F6 key to load the IAA driver from the floppy disk.

Proceed to install win onto the first sata hdd."

Αυτά δεν θα στα έλεγα, αν δεν είχα διαβάσει σε post σου οτι παρά το ότι έκανες format, δεν κατάφερες να κάνεις τα win να "δουν" τον sata σου.

Και πάλι, διάβασε - για οποιαδήποτε απορία σου - το manual. Μερικές φορές, σου λείνει απορίες.

Αυτά, και ελπίζω να τα καταφέρεις.

Δημοσ.

:lol: :lol: :lol:

επιτέλους... με τη βοήθεια σας τα κατάφερα...

καλά είμαι για τα μπάζα :cry: ... το συγκεκριμένο σημείο στο manual το είχα διαβάσει περίπου 50 φορές μέσα στο Σ/Κ .. αυτό το σημείο που αναφέρει και ο Παναγιώτης στο προηγούμενο post... αλλά δεν έδινα σημασία γιατί ανέφερε τον όρο RAID και σκεφτόμενος οτι εγώ δεν πρόκειται να στήσω RAID δεν διάβαζα οτι πάνω πάνω έλεγε οτι είναι οδηγίες για να στήσεις win σε sata.... ok... για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε οτι πρώτα απο όλα RTFM !!!!! ... :oops: :oops:

sorry που σας ζάλισα με τη λαλακία μου...

thnx όσους βοήθησαν ... (credits goto Fotis_Greece & Παναγιώτης. Σ.. )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...