Yiannis87 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Η ερώτηση μου αφορά την ταχύτητα του Time Capsule backup. Είχα πάρει ένα μεταχειρμένο από αγγελία και μου είχε φανεί αργό το 1o backup σε 150 Gb οπότε μετά από λίγη ώρα το διέκοψα και το έδωσα. Ήταν το μοντέλο 1ης γενιάς (2008) και χρησιμοποιούσα macbook 12" 2016. Άκουσα και διάβασα πως το πρώτο backup αργεί (overnight) αλλά με την ταχύτητα που πήγαινε το δικό μου (1-3 Gb / 1 hr) μου φάνηκε πως θα θέλει μέρες. Λένε βέβαια πως τα επόμενα backup γίνονται γρήγορα. Κατά τη γνώμη σας αξίζει η αγορά της τελαυταίας γενιάς time capsule. θα μου κάνει δουλειά ή θα θέλω 2-3 μέρες για το 1ο backup? Κάποιος που έχει το τελευταίο μοντέλο και το συνιστά?
atheatos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Yiannis87 είπε Η ερώτηση μου αφορά την ταχύτητα του Time Capsule backup. Είχα πάρει ένα μεταχειρμένο από αγγελία και μου είχε φανεί αργό το 1o backup σε 150 Gb οπότε μετά από λίγη ώρα το διέκοψα και το έδωσα. Ήταν το μοντέλο 1ης γενιάς (2008) και χρησιμοποιούσα macbook 12" 2016. Άκουσα και διάβασα πως το πρώτο backup αργεί (overnight) αλλά με την ταχύτητα που πήγαινε το δικό μου (1-3 Gb / 1 hr) μου φάνηκε πως θα θέλει μέρες. Λένε βέβαια πως τα επόμενα backup γίνονται γρήγορα. Κατά τη γνώμη σας αξίζει η αγορά της τελαυταίας γενιάς time capsule. θα μου κάνει δουλειά ή θα θέλω 2-3 μέρες για το 1ο backup? Κάποιος που έχει το τελευταίο μοντέλο και το συνιστά? Αν το κάνες ασύρματα εννοείται πως θα αργήσει. Στα καινούργια μοντέλα το ασύρματο δίκτυο είναι σαφώς πιο γρήγορο αλλά και στα παλιά αν συνδέσεις στο 5GHz δεν είναι άσχημο. Πρέπει να το δεις σαν έναν ασύρματο σκληρό με ότι συνεπάγεται αυτό. Δηλαδή πρέπει να γνωρίζεις τος ταχύτητες μεταφορές ενός ασύρματου δικτύου που ανάλογα τον τύπο του και την συχνότητα διαφέρει. Πχ. Bg,n ή ac κτλ. Επειδή είναι timecapsule δεν διαφέρει και σε πολλά από έναν αντίστοιχο ασύρματο σκληρό.Δεν θα κάνει καλύτερα την μεταφορά δεδομένων ασύρματα από ότι ένας αντίστοιχος ασύρματος σκληρός. Η καλύτερη λύση βέβαια είναι το καλώδιο Ethernet, όπου εκεί το bottleneck είναι ταχύτητα του μηχανικού σκληρού που έχει, λόγω κατάστασης ή χαρακτηριστικών. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από atheatos
kingjulien11_ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Εγώ χρησιμοποιώ το Time Machine με απλό σκληρό και όχι Time Capsule. Τον έχω διαμορφώσει με το disk utility. Το πρώτο backup όντως έπερνε πάρα πολλές ώρες αλλά τα επόμενα μερικά λεπτά, ανάλογα πόσο καιρό έχω να κάνω.
koufs Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) @TS μην αχολείσαι με μπλιμπλίκια που ακόμη και η ίδια η αππλε έχει παρατήσει. πάρε ένα NAS, έστω με ένα ένα σκληρό, και θα κάνεις καλύτερα ότι με το time capsule, αλλά και πολλά περισσότερα έχω χρησιμοποιήσει και Synology και Qnap, πολύ ικανοποιητικά, έχω κάνει και restore σε macbook, όλα ΟΚ Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από koufs
Fortistis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Στις 4/8/2018 στις 4:49 ΜΜ, Yiannis87 είπε Η ερώτηση μου αφορά την ταχύτητα του Time Capsule backup. Είχα πάρει ένα μεταχειρμένο από αγγελία και μου είχε φανεί αργό το 1o backup σε 150 Gb οπότε μετά από λίγη ώρα το διέκοψα και το έδωσα. Ήταν το μοντέλο 1ης γενιάς (2008) και χρησιμοποιούσα macbook 12" 2016. Άκουσα και διάβασα πως το πρώτο backup αργεί (overnight) αλλά με την ταχύτητα που πήγαινε το δικό μου (1-3 Gb / 1 hr) μου φάνηκε πως θα θέλει μέρες. Λένε βέβαια πως τα επόμενα backup γίνονται γρήγορα. Κατά τη γνώμη σας αξίζει η αγορά της τελαυταίας γενιάς time capsule. θα μου κάνει δουλειά ή θα θέλω 2-3 μέρες για το 1ο backup? Κάποιος που έχει το τελευταίο μοντέλο και το συνιστά? Το TimeCapsule είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει από Apple. Ασφαλώς αξίζει. Φυσικά μπορείς να κάνεις μόνος σου ό,τι σου προσφέρει το TC, αλλά θα πρέπει να σπαταλήσεις χρόνο στο να σετάρεις τον δικτυακό σκληρό, την απομακρυσμένη πρόσβαση και εν γένει ό,τι άλλο δίνει το TC. Με το TC όμως, όλα παίζουν από την μάνα τους. Χρησιμοποιώντας το iCloud ID σου, μπορείς να έχεις τα αρχεία σου που είναι μέσα στο TC, όπου έχεις δίκτυο και πρόσβαση σε internet. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον σκληρό του TC ως κανονικό σκληρό και να βάλεις έναν ακόμα (μέσω της USB θύρας που έχει το TC) όπου θα παίρνεις τα backup σου. Τα backup γίνονται πολύ γρήγορα ακόμα και με wireless σύνδεση στο TC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα