Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, Arwindan said:

Δεν ξέρω για αποστολή κωδικού σε κινητό πριν την πληρωμή με κάρτα, αλλά τουλάχιστον η Alpha έχει υπηρεσία με την οποία κάθε φορά που γίνεται κάποια συναλλαγή σου έρχεται μήνυμα στο κινητό άμεσα. Τουλάχιστον έτσι θα το πάρεις χαμπάρι αμέσως αν συμβεί κάτι.

Σιγούρεψε ότι δεν σε χρεώνουν γι αυτά τα μηνύματα.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xvipes είπε

Σιγούρεψε ότι δεν σε χρεώνουν γι αυτά τα μηνύματα.

Υπάρχει χρέωση 1€ τον μήνα την οποία εννοείτα ότι τη γνώριζα πριν ενεργοποιήσω την υπηρεσία.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, -^fallen είπε

Μάλλον εννοείτε χρέωσαν, όχι φόρτισαν. Σας χρέωσαν. Φόρτισαν θα ήταν να σας βάλουν λεφτά.

Τώρα για το πως βρήκαν τα στοιχεία δε μπορώ να απαντήσω. Δε ξέρω. Κάποιοι ξέρουν να τραγουδάνε και είναι καλοί, κάποιοι ξέρουν ηλεκτρολογικά, άλλοι ξέρουν υδραυλικά και κάποιοι είναι καλοί απατεώνες και ξέρουν να υποκλέβουν τα στοιχεία των καρτών μας.

Και με το paypal δεν είμαστε απολύτως, απόλυτα εξασφαλισμένοι.

Ναι εννοώ χρέωσαν την δική μου κάρτα για να φορτίσουν μία prepaid εθνικής (δικιά τους).

Ντάξει θεωρώ για το paypal εάν είχε γίνει breach θα είχε μαθευτεί κάπως... και το γεγονός ότι έκαναν χρέωση στην Ελλάδα υπέθεσα ότι το breach έγινε είτε από ελληνικό site ή με πληρωμή σε POS ή σε ATM με κανέναν απ' τους γνωστούς μηχανισμούς... ή μπορεί και όχι, ποιος ξέρει...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Κανονικά πρέπει να έρχεται και πριν και μετά. 

Αλλά πριν σίγουρα για να μην τρέχουμε. 

Πως θα έρθει πριν; Πριν τη συναλλαγή να έρθει SMS; Δηλαδή θα έρθει μήνυμα τώρα για μια συναλλαγή που θα κάνουμε στο μέλλον;

Εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος

2 ώρες πριν, antbyron είπε

Πάντως η νοοτροπία του να δίνεις την κάρτα να την περάσει ο υπάλληλος είναι αρκετά έντονη. Κάποιοι υπάλληλοι ξινίζουν όταν τους λέω ότι θέλω να την περάσω εγώ, το παίρνουν προσωπικά φαίνεται και προσβάλλονται.

2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

ξιδακι...

Εάν η κάρτα μας είχε επάνω τη φωτογραφία μας, εντάξει να δεχθώ ότι ο έμπορος/υπάλληλος τη ζητάει να δει τη κάρτα να δε και τη φάτσα μας. Θα μπορούσε να μας είχαν κλέψει τη κάρτα και κάποιος να πήγαινε να ψωνίσει με αυτή. Ο έμπορος/υπάλληλος θα μπορούσε να το δει και έτσι μας προστατεύει. Αυτό εντάξει, έχει μια λογική.

Αλλά από τη στιγμή που η "οδηγία" λέει  "Ο έμπορος ετοιμάζει το μηχάνημα, ο πελάτης περνάει τη κάρτα, η συναλλαγή ολοκληρώνεται", δε "βλέπω" λόγο γιατί να πιει ξίδι (όχι ξύδι) ο πελάτης επειδή ο έμπορος δεν είναι σωστά ενημερωμένος.

Εκτός αν το ξίδι ειπώθηκε για τον έμπορο, οπότε θα συμφωνήσω :). Αν κρίνω από προηγούμενο μήνυμα, καταλαβαίνω οτι το ειπώθηκε για τον έμπορο/υπάλληλο. :)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, -^fallen είπε

Πως θα έρθει πριν; Πριν τη συναλλαγή να έρθει SMS; Δηλαδή θα έρθει μήνυμα τώρα για μια συναλλαγή που θα κάνουμε στο μέλλον;

Εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος

Όπως έρχεται στο ebanking πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή. 

Αν δεν το βάλεις δεν προχωράει 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, adi32 είπε

Όπως έρχεται στο ebanking πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή. 

Αν δεν το βάλεις δεν προχωράει 

Α .... τώρα κατάλαβα. Έτσι δουλεύει το masterpass αν δε κάνω λάθος. Την ώρα της συναλαγής. Όπως το 2 step verified που έχουμε κάποιοι που ακόμα και αν εγώ ξέρω το email σας, ξέρω και τον κωδικό σας πρέπει να βάλω έναν άλλο κωδικό. Και στο ebanking όπως λέτε σωστά που έρχεται μήνυμα ο κωδικός, τον βάζουμε στο πεδίο που πρέπει και ολοκληρώνεται η συναλλαγή.

Σωστά

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, matina22 είπε

Καλησπέρα! Επειδή έπαθα το ίδιο μέσω e food η τράπεζα σας έχει επιστρέψει το ποσό?

Όχι ακόμα. 

Πως το έπαθες? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adi32 είπε

Όχι ακόμα. 

Πως το έπαθες? 

δεν ξερω απλα ειδα οτι μετακινηθηκε απο το λογαριασμο μου μεγαλο ποσο χωρι να το εχω κανει εγω. καποιος εχει τα στοιχεια της καρτας μου λογικα. εσεις πως το παθατε και ποτε

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, matina22 είπε

δεν ξερω απλα ειδα οτι μετακινηθηκε απο το λογαριασμο μου μεγαλο ποσο χωρι να το εχω κανει εγω. καποιος εχει τα στοιχεια της καρτας μου λογικα. εσεις πως το παθατε και ποτε

Ένα μεγάλο ποσό ή πολλά μικρά? 

Λογικά κάποιος υπέκλεψε την κάρτα και έκανε πολλές μικρές αγορές 

Δημοσ.

στην αρχη ένα μεγαλο ποσο και μεα ενα μικρο. Γινεται να κανεις τοση μεγαλη συναλλαγη και η εταιρία ναμην σε ειδοποιήσει? γιατι συνηθως για φαγητο δεν δινουμε τετοια ποσα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, matina22 είπε

στην αρχη ένα μεγαλο ποσο και μεα ενα μικρο. Γινεται να κανεις τοση μεγαλη συναλλαγη και η εταιρία ναμην σε ειδοποιήσει? γιατι συνηθως για φαγητο δεν δινουμε τετοια ποσα

Μέχρι νομίζω 20-30€ δεν απαιτείται πιστοποίηση συναλλαγής από το κινητό. 

Οπότε κάνουν πολλές μικρές συναλλαγές 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μέχρι νομίζω 20-30€ δεν απαιτείται πιστοποίηση συναλλαγής από το κινητό. 

Οπότε κάνουν πολλές μικρές συναλλαγές 

εμενα μου εγινε μεταφορα 634 $ με τη μια

Δημοσ.
6 ώρες πριν, adi32 είπε

Ένα μεγάλο ποσό ή πολλά μικρά? 

Λογικά κάποιος υπέκλεψε την κάρτα και έκανε πολλές μικρές αγορές 

Στο e-food είναι μέσα πλέον κάβες, σουπερ-μαρκετ κλπ. Τα ποσά μπορούν να ξεφύγουν χωρίς κόπο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...