Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Το μόνο πρόβλημα θα έχεις αμα χρειαστείς να κάνεις εσυ καποια αγορα σε κάποιο site.

αυτό δεν είναι πρόβλημα, το γραφεις καπου σε ένα μπλοκακι.

Ενας τροπος ασφαλειας είναι να μην αφηνεις τον πωλητη να πιασει την καρτα σου αλλα να του ζητας εσυ ευγενικα να την περασεις μονος σου.

• Thanks 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ενας τροπος ασφαλειας είναι να μην αφηνεις τον πωλητη να πιασει την καρτα σου αλλα να του ζητας εσυ ευγενικα να την περασεις μονος σου.

Εγώ δεν θα το περιέγραφα ως "τρόπο ασφαλείας", αλλά ως "ορθό τρόπο χρήσης".

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα την υποκλέψαν πριν από κανά δίμηνο και φόρτισαν prepaid εθνικής (lol) , τα λεφτά επιστράφηκαν πριν λίγες μέρες όμως ακόμα δεν έχω καταλάβει από που βρήκαν τα στοιχεία της κάρτας μου γιατί συνήθως όπου πληρώνω online είναι με paypal εκτός από μερικές εξαιρέσεις (amazon βασικά και efood).

Στο efood είχα βάλει την κάρτα μου και βλέποντας τώρα ότι είχατε περίεργες χρεώσεις αναρωτιέμαι μήπως έγινε από εκεί η μαλακία;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Nikolas00 είπε

Συμφωνω,αλλα οταν το μηχανημα το εχουν κρυμμενο/δεν φαινεται μπροστα σου τι κανεις;

Θα ψαχνεις να βρεις μηχανημα τραπεζας για να βγαλεις λεφτα ή θα αποφευγεις το μαγαζι.

20 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό, αν το έχουν κρυμμένο/δεν φαίνεται τότε ζητάς να στο εμφανίσουν!

5 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Συμφωνώ και εγώ. Υπάρχουν έμποροι που ζητάνε τη κάρτα με τη πρόφαση οτι θέλουν να δουν κάτι, να περάσουν στοιχεία. Κάποιοι θέλουν να δουν αν είναι Visa, αν είναι MasterCard για να επιλέξουν στο μηχάνημα (POS) την ανάλογη επιλογή. Κάποιοι έμποροι το έχουν έτσι. Το POS έχει αυτή την επιλογή και δουλεύει έτσι. (ΔΕΝ λέω ότι είναι έτσι πάντα και παντού). Όπως λέει ο Joshua21, μπορούμε να ζητήσουμε να περάσουμε εμείς τη κάρτα. Άμα ο έμπορος μας πει "πρέπει να δω τη κάρτα", του λέμε "να δείτε τι; πείτε μου να σας πω.  Είναι Visa, είναι MasterCard"

19 ώρες πριν, Klausx είπε

Μην το ψάχνεις, το μόνο που μπορείς απ' όσο ξέρω είναι να βγάλεις μια 2η χρεωστική που θα μεταφέρεις εκεί ένα μικρό ποσό για τις αγορές σου κτλ δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει ένα σεβαστό ποσό να μοιράζει τα στοιχειά της κάρτας του στον καθένα...

Αυτή την ιδέα/επιλογή την σκέφτηκα και εγώ. Την πρότεινα και γω σε κάποιον που έψαχνε τι να κάνει για να είναι ασφαλής. Αν η τράπεζα μας πει οτι δε μπορούμε να έχουμε 2 λογαριασμούς με μία χρεωστική κάρτα στο κάθε λογαριασμό ανοίγουμε λογαριασμό σε μια άλλη τράπεζα. Απλά έχουμε την ταλαιπωρία να μεταφέρουμε τα χρήματα. Επίσης, τώρα που το σκέφτομαι, ακόμα και να μπορούμε να έχουμε 2 λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα και από μια χρεωστική στον καθένα, καλύτερα να το αποφύγουμε έτσι ώστε σε περίπτωση που βρεθούμε χρεωμένοι στον έναν λογαριασμό να μη πάρει η τράπεζα από τον άλλον. Ίσως σας μπέρδεψε η διατύπωση αλλά θαρρώ οτι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

10 ώρες πριν, adi32 είπε

Το τριψηφιο πίσω μπορούμε να το καλύψουμε με ταινία ή μαρκαδόρο ή θα υπάρχει πρόβλημα? 

Πω .... Τι λες τώρα. Δε το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Καλόόόόό!!!!. Πρόβλημα; Δε νομίζω. Αρκεί να θυμόμαστε οι ίδιοι το τριψήφιο για δική μας χρήση

---------------

Θυμάμαι πριν καιρό κάτι υπηρεσίες Verified by Visa, MasterCard 3D secure code. Σε κάποιες ηλεκτρονικές συναλλαγές έπρεπε να βάλουμε έναν κωδικό που είχαμε ορίσει (Verified by Visa, MasterCard 3D secure code)

Οπότε, ακόμα και αν κάποιος είχε στα χέρια του τη κάρτα μας και είχε όλα τα στοιχεία, 16ψήφιο, ημερμηνία λήξης και 3ψήφιο πίσω στη κάτα, δεν μπορούσε να κάνει την συναλλαγή γιατι ζητούσε το Verified by Visa, MasterCard 3D secure code.

Δε ξέρω τι απέγιναν αυτά. Δε τα χρησιμποιώ πλέον. Δε ξέρω αν υπάρχουν ακόμα για να τα χρησιμοποιήσω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, -^fallen είπε

Θυμάμαι πριν καιρό κάτι υπηρεσίες Verified by Visa, MasterCard 3D secure code. Σε κάποιες ηλεκτρονικές συναλλαγές έπρεπε να βάλουμε έναν κωδικό που είχαμε ορίσει (Verified by Visa, MasterCard 3D secure code)

Οπότε, ακόμα και αν κάποιος είχε στα χέρια του τη κάρτα μας και είχε όλα τα στοιχεία, 16ψήφιο, ημερμηνία λήξης και 3ψήφιο πίσω στη κάτα, δεν μπορούσε να κάνει την συναλλαγή γιατι ζητούσε το Verified by Visa, MasterCard 3D secure code.

Δε ξέρω τι απέγιναν αυτά. Δε τα χρησιμποιώ πλέον. Δε ξέρω αν υάρχουν ακόμα για να τα χρησιμοποιήσω.

Όλα αυτά ΔΕΝ αφορούσαν όλα τα είδη συναλλαγών, αλλά μόνο κάποια συγκεκριμένα, πχ πληρωμή λογαριασμού vodafone με τη χρήση χρεωστικής κάρτας της Εθνικής. Ε πλέον αυτό γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, γιατί πλέον η συναλλαγή ολοκληρώνεται μόνο αν συμπληρώσεις τον κωδικό OTP που επιλέγεις κάθε φορά αν θα σου έρθει στο κινητό ή στο e-mail.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, tolhc1234 είπε

Εμένα την υποκλέψαν πριν από κανά δίμηνο και φόρτισαν prepaid εθνικής (lol) , τα λεφτά επιστράφηκαν πριν λίγες μέρες όμως ακόμα δεν έχω καταλάβει από που βρήκαν τα στοιχεία της κάρτας μου γιατί συνήθως όπου πληρώνω online είναι με paypal εκτός από μερικές εξαιρέσεις (amazon βασικά και efood).

Στο efood είχα βάλει την κάρτα μου και βλέποντας τώρα ότι είχατε περίεργες χρεώσεις αναρωτιέμαι μήπως έγινε από εκεί η μαλακία;

Μάλλον εννοείτε χρέωσαν, όχι φόρτισαν. Σας χρέωσαν. Φόρτισαν θα ήταν να σας βάλουν λεφτά.

Τώρα για το πως βρήκαν τα στοιχεία δε μπορώ να απαντήσω. Δε ξέρω. Κάποιοι ξέρουν να τραγουδάνε και είναι καλοί, κάποιοι ξέρουν ηλεκτρολογικά, άλλοι ξέρουν υδραυλικά και κάποιοι είναι καλοί απατεώνες και ξέρουν να υποκλέβουν τα στοιχεία των καρτών μας.

Και με το paypal δεν είμαστε απολύτως, απόλυτα εξασφαλισμένοι.

5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όλα αυτά ΔΕΝ αφορούσαν όλα τα είδη συναλλαγών, αλλά μόνο κάποια συγκεκριμένα, πχ πληρωμή λογαριασμού vodafone με τη χρήση χρεωστικής κάρτας της Εθνικής. Ε πλέον αυτό γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, γιατί πλέον η συναλλαγή ολοκληρώνεται μόνο αν συμπληρώσεις τον κωδικό OTP που επιλέγεις κάθε φορά αν θα σου έρθει στο κινητό ή στο e-mail.

Ναι, σωστά, συμφωνώ, για αυτό και έγραψα "Σε κάποιες ηλεκτρονικές συναλλαγές έπρεπε να βάλουμε έναν κωδικό που είχαμε ορίσει (Verified by Visa, MasterCard 3D secure code)"

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, -^fallen είπε

Συμφωνώ και εγώ. Υπάρχουν έμποροι που ζητάνε τη κάρτα με τη πρόφαση οτι θέλουν να δουν κάτι, να περάσουν στοιχεία. Κάποιοι θέλουν να δουν αν είναι Visa, αν είναι MasterCard για να επιλέξουν στο μηχάνημα (POS) την ανάλογη επιλογή. Κάποιοι έμποροι το έχουν έτσι. Το POS έχει αυτή την επιλογή και δουλεύει έτσι. (ΔΕΝ λέω ότι είναι έτσι πάντα και παντού). Όπως λέει ο Joshua21, μπορούμε να ζητήσουμε να περάσουμε εμείς τη κάρτα. Άμα ο έμπορος μας πει "πρέπει να δω τη κάρτα", του λέμε "να δείτε τι; πείτε μου να σας πω.  Είναι Visa, είναι MasterCard"

Αυτή την ιδέα/επιλογή την σκέφτηκα και εγώ. Την πρότεινα και γω σε κάποιον που έψαχνε τι να κάνει για να είναι ασφαλής. Αν η τράπεζα μας πει οτι δε μπορούμε να έχουμε 2 λογαριασμούς με μία χρεωστική κάρτα στο κάθε λογαριασμό ανοίγουμε λογαριασμό σε μια άλλη τράπεζα. Απλά έχουμε την ταλαιπωρία να μεταφέρουμε τα χρήματα. Επίσης, τώρα που το σκέφτομαι, ακόμα και να μπορούμε να έχουμε 2 λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα και από μια χρεωστική στον καθένα, καλύτερα να το αποφύγουμε έτσι ώστε σε περίπτωση που βρεθούμε χρεωμένοι στον έναν λογαριασμό να μη πάρει η τράπεζα από τον άλλον. Ίσως σας μπέρδεψε η διατύπωση αλλά θαρρώ οτι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Πω .... Τι λες τώρα. Δε το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Καλόόόόό!!!!. Πρόβλημα; Δε νομίζω. Αρκεί να θυμόμαστε οι ίδιοι το τριψήφιο για δική μας χρήση

---------------

Δε ξέρω τι απέγιναν αυτά. Δε τα χρησιμποιώ πλέον. Δε ξέρω αν υπάρχουν ακόμα για να τα χρησιμοποιήσω.

Στο MasterCard Secure Code...μονο χρεωστικη εθνικης ερχεται τετοιος κωδικος.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε

Στο MasterCard Secure Code...μονο χρεωστικη εθνικης ερχεται τετοιος κωδικος.

Είναι υπηρεσία της MasterCard, για οποιαδήποτε κάρτα MasterCard οποιασδήποτε τράπεζας σε όλο το κόσμο. Δεν έχει να κάνει αν είναι χρεωστική, πιστωτική. Δε μπορώ να πω με σιγουριά. Ίσως κάθε τράπεζα έχει διαφορετική διαχείρηση της υπηρεσίας. Και πάλι όμως δε μπορώ να πω με σιγουριά. Εικάζω οτι εσείς είχατε την εμπειρία αυτή με συγκεκριμένη κάρτα, συγκεκριμένης τράπεζας.
Θα δοκιμάσω με τις κάρτες μου να δω τι και πως γιατί μου "άνοιξε η περιέργεια"

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, -^fallen είπε

Είναι υπηρεσία της MasterCard, για οποιαδήποτε κάρτα MasterCard οποιασδήποτε τράπεζας σε όλο το κόσμο. Δεν έχει να κάνει αν είναι χρεωστική, πιστωτική. Δε μπορώ να πω με σιγουριά. Ίσως κάθε τράπεζα έχει διαφορετική διαχείρηση της υπηρεσίας. Και πάλι όμως δε μπορώ να πω με σιγουριά. Εικάζω οτι εσείς είχατε την εμπειρία αυτή με συγκεκριμένη κάρτα, συγκεκριμένης τράπεζας.
Θα δοκιμάσω με τις κάρτες μου να δω τι και πως γιατί μου "άνοιξε η περιέργεια"

Η Eurobank εχει το Masterpass αν θελεις να ενεργοποιησεις(λειτουργει οπως το Paypal νομιζω,δεν το εχω ψαξει).

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε

Η Eurobank εχει το Masterpass αν θελεις να ενεργοποιησεις(λειτουργει οπως το Paypal νομιζω,δεν το εχω ψαξει).

Το έχω δοκιμάσει 3 φορές στο site του O.Σ.Ε

Την πρώτη φορά μου πέτυχε. Τις άλλες 2 εκεί με τη διαδικασία επιβεβαίωσης, κάτι δε πήγε καλά και ενώ στο κινητό έγραψε επιτυχία, στο site δε προχώρησε η συναλλαγή.

Τσατίστικα και την τέταρτη φορά έκανα τη κλασσική διαδικασία που γράφεις τhν κάρτα. Α σισχτιρ δηλαδή. :)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως η νοοτροπία του να δίνεις την κάρτα να την περάσει ο υπάλληλος είναι αρκετά έντονη. Κάποιοι υπάλληλοι ξινίζουν όταν τους λέω ότι θέλω να την περάσω εγώ, το παίρνουν προσωπικά φαίνεται και προσβάλλονται.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antbyron είπε

Πάντως η νοοτροπία του να δίνεις την κάρτα να την περάσει ο υπάλληλος είναι αρκετά έντονη. Κάποιοι υπάλληλοι ξινίζουν όταν τους λέω ότι θέλω να την περάσω εγώ, το παίρνουν προσωπικά φαίνεται και προσβάλλονται.

ξιδακι...

• Thanks 1
Δημοσ.

Στη Revolut σε κάθε συναλλαγή σου σκάει push notification στο κινητό το ποσό που ξοδεύτηκε. Στην τελική και ένα email καλό θα ήταν. Γενικά οι ελληνικές τράπεζες έχουν τσακωθεί λίγο με τα real time notification.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για αποστολή κωδικού σε κινητό πριν την πληρωμή με κάρτα, αλλά τουλάχιστον η Alpha έχει υπηρεσία με την οποία κάθε φορά που γίνεται κάποια συναλλαγή σου έρχεται μήνυμα στο κινητό άμεσα. Τουλάχιστον έτσι θα το πάρεις χαμπάρι αμέσως αν συμβεί κάτι.

Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να έρχεται και πριν και μετά. 

Αλλά πριν σίγουρα για να μην τρέχουμε. 

Απορώ γιατί το έχουν αφήσει έτσι ξέφραγο αμπέλι. 

Κρύβουμε το pin κάνουμε 100 ταυτοποιησεις στα τηλέφωνα και ο αριθμός κάρτας και ο τριψηφιος είναι φάτσα φόρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...