Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, adi32 είπε

Με πηραν τηλ απο Eurobank και μου λενε ειδαμε πολλες συναλλαγες σας απο efood

Λεω δεν πηρα τιποτα και παντα πληρωνω με μετρητα στο efood

Πηγα και μου ακυρωσαν την καρτα και πηρα αλλη και μετα απο 4 ωρες ερχονται μαζεμενα αλλα 20 email για νεες συναλλαγες με το efood .

Παιρνω τηλ και λεω τι γινεται ?

Μου λεει ειναι λεει χτεσινες προχτεσινες αγορες με την παλια καρτα και ηρθαν τωρα 

Πως γινεται να ειδοποιουμαι μετα μερες για συναλλαγες ?

Τι σοι ασφαλεια ειναι αυτη που μπορει ο καθενας αν εχει το νουμερο της καρτας να κανει οτι συναλλαγες θελει ?

Δεν επρεπε να δινει καποιο κωδικο ή να του ερχεται με sms ενας κωδικος ?

Τους ρωτησα και μου λενε η μονη ασφαλεια ειναι το 3ψηφιο νουμερο πισω απο την καρτα

Δηλαδη οταν δινουμε την καρτα για συναλλαγη ο αλλος θα ντραπει να δει και το τριψηφιο πισω ?

Σκεπτομαι να το καλυψω το πισω νουμερο με ταινια ή να το σβησω με μαρκαδορο 

Το Efood που πηρε 40 παραγγελιες σε 2 μερες με ενα νουμερο καρτας δεν παραξενευτηκε ?

Δεν υπάρχει τρόπος να μπει μια επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα, η αυτό ισχύει ΠΑΝΩ από κάποιο ποσό πχ 20€ ?

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν υπάρχει τρόπος να μπει μια επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα, η αυτό ισχύει ΠΑΝΩ από κάποιο ποσό πχ 20€ ?

Δεν ξέρω στις άλλες τράπεζες αλλά αυτοί μου είπαν όχι. 

Πόσο γελοίο μπορεί να είναι να σου στέλνουν κωδικό όταν μπαίνεις στο ebanking να κάνεις πληρωμή και για αγορές μέσω ίντερνετ να αρκεί το νούμερο της κάρτας που είναι σε κοινή θέα 

Δημοσ.

Την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσε κι εμένα η eurobank και μου ακύρωσε την κάρτα (χρεωστική-μισθοδοσίας), λόγω υποκλοπής στοιχείων. Μου είπαν και για αίτηση αμφισβήτησης αν υπάρχει κάποια περίεργη χρέωση, χωρίς όμως να βλέπω κάτι το περίεργο στις χρεώσεις μου. Από ένα γρήγορο ψαξιματάκι πάντως που έκανα στο διαδίκτυο δεν είναι καθόλου σπάνια φαινόμενα αυτά.

• Moderators
Δημοσ.

Καλα δεν μπορει να φανει μεσω του ηφουντ ποιος εκανε τις παραγγελιες? Θελω να πω, ποιος ρισκαρει να κλεψει στοιχεια και να τα χρησιμοποιησει για υπηρεσια που γνωριζουν τη διευθυνση του??

Δημοσ.
3 ώρες πριν, adi32 είπε

Δηλαδη οταν δινουμε την καρτα για συναλλαγη ο αλλος θα ντραπει να δει και το τριψηφιο πισω ?

Και ποιος σου είπε πως πρέπει να τη δίνεις? Μόνος σου πρέπει να τη τοποθετείς στον καρταναγνώστη ή να την περάσεις από πάνω αν είναι contactless.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εγώ θέλω όταν βάζω τα στοιχεία της κάρτας για online αγορά, να μου έρχεται sms στο κινητό από την τράπεζα για να επιβεβαιώνεται ότι γίνεται από μένα, και μετά να δίνω το οκ με έναν κωδικό πχ. Αυτό θα απέτρεπε στο 100% κάθε προσπάθεια υποκλοπής ακόμα και αν είχες 150 ιούς στον υπολογιστή.

Κοίταξα στο σάιτ της alpha bank και στην αρχή νόμιζα ότι βρήκα την υπηρεσία που ήθελα με το όνομα Alpha SecureWeb αλλά μετά είδα ότι για να δουλέψει αυτό θα πρέπει το ηλεκτρονικό κατάστημα που αγοράζεις, να συνεργάζεται με την τράπεζα, και να παρέχει την συγκεκριμένη υπηρεσία. Κοινώς π@π@ρια μπλε. Άμα μου κλέψει ο χάκερ τα στοιχεία της κάρτας ή κάποιος από μη έμπιστο σάιτ δεν θα ψωνίσει από ελληνικό κατάστημα, πόσο μάλλον συνεργαζόμενο, ή απλά μπορεί να μην επιλέξει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία. Έπρεπε να λειτουργεί με άλλο τρόπο ώστε να χρησιμοποιείται με όλα τα σάιτ και τις πλατφόρμες αναιξερέτως.

Γνωρίζει κανείς αν γίνεται αυτό που ζητάω με κάποια άλλη υπηρεσία? Ρωτάω μπας και μου έχει ξεφύγει κάτι. Είναι απογοητευτικό κατά την γνώμη μου να μην υπάρχει κάτι τόσο απλό :mellow:

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Εγώ θέλω όταν βάζω τα στοιχεία της κάρτας για online αγορά, να μου έρχεται sms στο κινητό από την τράπεζα για να επιβεβαιώνεται ότι γίνεται από μένα, και μετά να δίνω το οκ με έναν κωδικό πχ. Αυτό θα απέτρεπε στο 100% κάθε προσπάθεια υποκλοπής ακόμα και αν είχες 150 ιούς στον υπολογιστή.

Κοίταξα στο σάιτ της alpha bank και στην αρχή νόμιζα ότι βρήκα την υπηρεσία που ήθελα με το όνομα Alpha SecureWeb αλλά μετά είδα ότι για να δουλέψει αυτό θα πρέπει το ηλεκτρονικό κατάστημα που αγοράζεις, να συνεργάζεται με την τράπεζα, και να παρέχει την συγκεκριμένη υπηρεσία. Κοινώς π@π@ρια μπλε. Άμα μου κλέψει ο χάκερ τα στοιχεία της κάρτας ή κάποιος από μη έμπιστο σάιτ δεν θα ψωνίσει από ελληνικό κατάστημα, πόσο μάλλον συνεργαζόμενο, ή απλά μπορεί να μην επιλέξει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία. Έπρεπε να λειτουργεί με άλλο τρόπο ώστε να χρησιμοποιείται με όλα τα σάιτ και τις πλατφόρμες αναιξερέτως.

Γνωρίζει κανείς αν γίνεται αυτό που ζητάω με κάποια άλλη υπηρεσία? Ρωτάω μπας και μου έχει ξεφύγει κάτι. Είναι απογοητευτικό κατά την γνώμη μου να μην υπάρχει κάτι τόσο απλό :mellow:

Ακριβως  

Ειναι τραγικο να λειτουργει με αυτον τον τροπο  το συστημα και απορω γιατι γινεται ετσι 

1 ώρα πριν, stormrain είπε

Καλα δεν μπορει να φανει μεσω του ηφουντ ποιος εκανε τις παραγγελιες? Θελω να πω, ποιος ρισκαρει να κλεψει στοιχεια και να τα χρησιμοποιησει για υπηρεσια που γνωριζουν τη διευθυνση του??

Αυτος πιθανως εδινε αλλες διευθυνσεις πχ εξω απο ενα μαγαζι κλπ και με ψευτικα ονοματα 

Αυτοι δεν μπορουσαν να δουν οτι καποιος με τον ιδιο αριθμο καρτας παραγγελνει συνεχως ενω δεν ειχε παργγειλει ποτε ξανα ?

Δημοσ.

Καλα και ο τυπος πουβστην εκανε τι εφαγε με τοσες συναλλαγες?....δεν εσκασε?...ολες οι χρεωσεις ηταν στο ιδιο μαγαζι / περιοχη?...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Καλα και ο τυπος πουβστην εκανε τι εφαγε με τοσες συναλλαγες?....δεν εσκασε?...ολες οι χρεωσεις ηταν στο ιδιο μαγαζι / περιοχη?...

Δε φαινεται από που είναι. 

Πιθανώς να τάισε όλο το σκυλολοι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Και ποιος σου είπε πως πρέπει να τη δίνεις? Μόνος σου πρέπει να τη τοποθετείς στον καρταναγνώστη ή να την περάσεις από πάνω αν είναι contactless.

Συμφωνω,αλλα οταν το μηχανημα το εχουν κρυμμενο/δεν φαινεται μπροστα σου τι κανεις;

Θα ψαχνεις να βρεις μηχανημα τραπεζας για να βγαλεις λεφτα ή θα αποφευγεις το μαγαζι.

Αν εισαι Αθηνα το να διαλεγεις μαγαζια συγκεκριμενα γινεται,στη Κεφαλλονια οπου ειμαι εγω και σε ολη την επαρχια δεν γινεται.Τα μηχανηματα στην επαρχια ειναι ακομα και χιλιομετρα μακρια.

Απο το χωριο μου θελω 15 χιλιομετρα για να παω στις τραπεζες.

Σε αλλο χωριο που πηγαινα το καλοκαιρι,εχει μηχανημα και καταστημα μονο η εθνικη.Οι αλλες τραπεζες εχουν στα διπλανα χωριά.

Επεξ/σία από Nikolas00
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε

Συμφωνω,αλλα οταν το μηχανημα το εχουν κρυμμενο/δεν φαινεται μπροστα σου τι κανεις;

Θα ψαχνεις να βρεις μηχανημα τραπεζας για να βγαλεις λεφτα ή θα αποφευγεις το μαγαζι.

Μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό, αν το έχουν κρυμμένο/δεν φαίνεται τότε ζητάς να στο εμφανίσουν!

Δημοσ.
22 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Μην το ψάχνεις, το μόνο που μπορείς απ' όσο ξέρω είναι να βγάλεις μια 2η χρεωστική που θα μεταφέρεις εκεί ένα μικρό ποσό για τις αγορές σου κτλ δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει ένα σεβαστό ποσό να μοιράζει τα στοιχειά της κάρτας του στον καθένα...

Πριν 2 χρόνια είχα πάρει κάτι από γνωστό eshop και πλήρωσα από κοντά με κάρτα μόλις είδα ότι δεν έχουν POS αλλά ξεκίνησε να γραφεί τα ψηφία της κάρτας στο pc...άστα να πάνε... πήγα αναγκαστικά σε ΑΤΜ.

Δημοσ.

Είναι σοβαρό το θέμα ασφάλειας και δε βλέπω να ασχολούνται πολλοί ενώ βλέπω να τρελαίνονται με τον αν θα πάρει αναβάθμιση το κινητό. 

Το τριψηφιο πίσω μπορούμε να το καλύψουμε με ταινία ή μαρκαδόρο ή θα υπάρχει πρόβλημα? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, adi32 είπε

Είναι σοβαρό το θέμα ασφάλειας και δε βλέπω να ασχολούνται πολλοί ενώ βλέπω να τρελαίνονται με τον αν θα πάρει αναβάθμιση το κινητό. 

Το τριψηφιο πίσω μπορούμε να το καλύψουμε με ταινία ή μαρκαδόρο ή θα υπάρχει πρόβλημα? 

Το μόνο πρόβλημα θα έχεις αμα χρειαστείς να κάνεις εσυ καποια αγορα σε κάποιο site.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...