Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Πριν 2 μερες ενημερωθηκα απο το τμημα ασφαλειας της τραπεζας μου(eurobank) οτι ο λογαριασμος μου ειχε υποπτες συναλλαγες της ταξεως των 1500 ευρω και οτι ειχε μπλοκαριστει γι αυτο το λογο. Αμεσως τους ειπα να ακυρωθει η καρτα και την επομενη μερα πηγα στη τραπεζα και εκανα αιτηση αμφισβητησης γι αυτες τις συναλλαγες. 

Συζητωντας με τον υπαλληλο καταληξαμε οτι προκειται για υποκλοπη στοιχειων. Η καρτα ηταν χρεωστικη στο λογαριασμο μισθοδοσιας μου. 

Υπαρχει κανεις με εμπειρια στο θεμα να μου πει τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις? Τα χρηματα επιστρεφονται?

Επεξ/σία από Bradner
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι ειδικα απτη στιγμη που σε ενημερωσε το ιδιο το τμημα της τραπεζας  και εκανες τις κινησεις που επρεπε (μπλοκαρισμα καρτας, αμφισβητηση συναλλαγης).

Μου ειχε τυχει με πολυ μικροτερο ποσο (τυπου 8 ευρω) με την πιστωτικη μου και εχει τυχει και σε φιλο με μεγαλυτερο ποσο (τυπου 600). Και στις δυο περιπτωσεις επιστραφηκαν γιατι ηταν ξεκαθαρο οτι επροκειτο και υποκλοπη απλα μπορει να παρει ενα μηνα. Στο εξωτερικο αυτα αλλα λογικα η διαδικασια ειναι η ιδια.

Οι ελληνικες οι καρτες ειναι συνηθως τυπου βιζα ελεκτρον και μπορουν να χρησιμοποιηθουν και για ονλινε αγορες (στο εξωτερικο μονο με πιστωτικη γινεται) οποτε παιζει η υποκλοπη ευκολα

Επεξ/σία από epp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Όταν λες ξεκάθαρο;  Ήταν πχ συναλλαγή στη Νιγηρία;

η δικη μου συναλλαγη ηταν αυστραλια ενω δεν ειχα παει ποτε και ενω δεν ειχα αγορασει ποτε κατι απο εκει. Επικοινωνησα μεσω εμαιλ με την εταιρια που εκανε τη χρεωση και μου ειπαν οτι  ακουσαν τετοιες περιπτωσεις και απο αλλους πελατες αυτο οποτε μαλλον κατι υποπτο γινεται. Η τραπεζα μου μου ζητησε τα εμαιλ τα τυπωσα και τα στειλα μαζι με την αιτηση αμφισβητησης. Μου τα επεστρεψαν αμεσα γιατι το ποσο ηταν πολυ μικρο και τα στοιχεια ξεκαθαρα. Εννοειται με ακυρωση καρτας κλπ. γιατι δεν ξερεις αν η χρεωση ειναι καποια συνδρομη κλπ,

Σε φιλο μου ειχε γινει αγορα αεροπορικων εισιτηριων ή καποια ονλινε αγορα κατι τετοιο αλλα σε αλλη χωρα ενω τις ιδιες ημερομηνιες ηταν αλλου οποτε καπως ετσι ηταν παλι ξεκαθαρο. Οταν λεω ξεκαθαρο δεν εννοω αυτοματο απλα δινοντας στοιχεια δεν ειχε φασαριες για να τα παρει πισω.

Σε γενικες γραμμες οι τραπεζες στις πιστωτικες εχουν στατιστικα στοιχεια και ετσι εντοπιζουν κιολας τις υποπτες κινησεις αυτοματα

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.

Θα παρει 2 3 μηνες...μολις κανεις αμφισβητηση η τραπεζα προσπαθει να επικοινωνηση με αυτον που πηρε τα λεφτα και του ζηταει να αποδειξει την συναλλαγ αυτος..δηλ οτι ειχε εγκριση σου. Οι απατεωνες δεν εχουν στοιχεια οποτε τι θα αποδειξουν?..η τραπεζα χανει τα λεφτα εσυ τα παιρνεις πισω. Κανε σωστα τι διαδικασια οπως σου πει η τραπεζα. 

Εμενα παιζαν καζινο με υποκλεμενα στοιχεια καρτας μου και τα κερδη μπηκαν στην τραπεζα μου που ηταν συνδεδεμενη. 17000 ευρω μπηκαν και ητραπεζα μου επεστρεψε και 1300 ευρω, που ειχα οριο συναλλαγων ημερας, και που ηταν το αρχικο κεφαλαιο που τραβηξαν. Αβυσος η ψυχη του τζογαδορου...

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Θα παρει 2 3 μηνες...μολις κανεις αμφισβητηση η τραπεζα προσπαθει να επικοινωνηση με αυτον που πηρε τα λεφτα και του ζηταει να αποδειξει την συναλλαγ αυτος..δηλ οτι ειχε εγκριση σου. Οι απατεωνες δεν εχουν στοιχεια οποτε τι θα αποδειξουν?..η τραπεζα χανει τα λεφτα εσυ τα παιρνεις πισω. Κανε σωστα τι διαδικασια οπως σου πει η τραπεζα. 

Εμενα παιζαν καζινο με υποκλεμενα στοιχεια καρτας μου και τα κερδη μπηκαν στην τραπεζα μου που ηταν συνδεδεμενη. 17000 ευρω μπηκαν και ητραπεζα μου επεστρεψε και 1300 ευρω, που ειχα οριο συναλλαγων ημερας, και που ηταν το αρχικο κεφαλαιο που τραβηξαν. Αβυσος η ψυχη του τζογαδορου...

Έβγαλες 17κ σε μια νύχτα;

Να την δώσω και εγώ την πιστωτική μου τότε :P

Δημοσ.
2 ώρες πριν, christakos07 είπε

Έβγαλες 17κ σε μια νύχτα;

Να την δώσω και εγώ την πιστωτική μου τότε :P

Εγω ουτε ξερη δεν ξερω, τα εβγαλε ο κλεφτης εν αγνοια μου αλλα μπηκαν στην καρτα μου διοτι με αυτη επαιξε....αν θυμαμαι καλα ηταν βουλγαρια ο μαγκας. Μην την δωσεις διοτι μαλλον θα χασει και δεν θα μπορεις να ζητησεις τα λεφτα σου πισω διοτι ηταν εν γνωσει σου...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Εγω ουτε ξερη δεν ξερω, τα εβγαλε ο κλεφτης εν αγνοια μου αλλα μπηκαν στην καρτα μου διοτι με αυτη επαιξε....αν θυμαμαι καλα ηταν βουλγαρια ο μαγκας. Μην την δωσεις διοτι μαλλον θα χασει και δεν θα μπορεις να ζητησεις τα λεφτα σου πισω διοτι ηταν εν γνωσει σου...

1f82831715bd9e555d5a46a4b257c4ca.jpg

Δημοσ.

Οι συναλλαγες απο οσο μου ειπαν εγιναν απο ταυλανδη που δεν εχω παει ποτε και δεν εχω κανεναν γνωστο μου εκει. Με ενεημερωσαν επισης οτι η διαδιακασια της αμφισβητησης διαρκει απο 2-3 μηνες. Το σημαντικο ειναι να επιστραφουν τα χρηματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξερω περιπτωση ελληνα φοιτητη απο ιταλια που ηρθε για σ/κ αθηνα χωρις να ενημερωσει γονεις του. Φυσικα μπηκε ανετος κρυφα στο σπιτι βουτηξε την καρτα του πατερα του και αρχισε την αλητεια χρεωνοντας αβερτα. Μετα απο 2/3 μερες εφυγε πισω ιταλια και βαζοντας την καρτα πισω στο πορτοφολι του πατερα ...οταν ηρθε ο λογσμος στον πατερα επαθε σοκ και κοντεψε να χωρισει με γυναικα του...σε ενα καταστημα με ειδικες υπηρεσιες χχχ τον περιεγραψαν φατσικα οπου πηγε ο πατερας να βρει ακρη και λυθηκε το μυστηριο. Οποτε γι ψαξου καμια φιλεναδα καμια οικιακη βοηθος καμμια καμπαρετζου/μασατζου...ταιλανδεζικο εστιατοριο που εδωσες καρτα...λεμε τωρα

Επεξ/σία από ELTASSOS
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Ξερω περιπτωση ελληνα φοιτητη απο ιταλια που ηρθε για σ/κ αθηνα χωρις να ενημερωσει γονεις του. Φυσικα μπηκε ανετος κρυφα στο σπιτι βουτηξε την καρτα του πατερα του και αρχισε την αλητεια χρεωνοντας αβερτα. Μετα απο 2/3 μερες εφυγε πισω ιταλια και βαζοντας την καρτα πισω στο πορτοφολι του πατερα ...οταν ηρθε ο λογσμος στον πατερα επαθε σοκ και κοντεψε να χωρισει με γυναικα του...σε ενα καταστημα με ειδικες υπηρεσιες χχχ τον περιεγραψαν φατσικα οπου πηγε ο πατερας να βρει ακρη και λυθηκε το μυστηριο. Οποτε γι ψαξου καμια φιλεναδα καμια οικιακη βοηθος καμμια καμπαρετζου/μασατζου...ταιλανδεζικο εστιατοριο που εδωσες καρτα...λεμε τωρα

Ταυλανδέζικο εστιατόριο στην Ελλάδα με pos στην Ταυλάνδη;

Δημοσ.

Καλά πως γίνεται με στοιχεία της κάρτας μας εδώ να πραγματοποιείται αγορά σε χώρες του εξωτερικού, τι είδους υποκλοπή έγινε, μέσω internet ή κάτι άλλο? Δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια πλέον....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ELTASSOS είπε

η τραπεζα χανει τα λεφτα εσυ τα παιρνεις πισω

Δεν χανει χρηματα η τραπεζα, ειναι ασφαλισμενα, οπως γινεται και για τις «κανονικες» ληστειες με κουμπουρια

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.

Παιδια τα χρηματα διακινηθηκαν μεσω ενος σαιτ που λεγεται omise. Ειναι κατι σαν πλατφορμα πληρωμων για την ασια! Οι συναλλαγες ηταν ηλεκτρονικες! 

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Με πηραν τηλ απο Eurobank και μου λενε ειδαμε πολλες συναλλαγες σας απο efood

Λεω δεν πηρα τιποτα και παντα πληρωνω με μετρητα στο efood

Πηγα και μου ακυρωσαν την καρτα και πηρα αλλη και μετα απο 4 ωρες ερχονται μαζεμενα αλλα 20 email για νεες συναλλαγες με το efood .

Παιρνω τηλ και λεω τι γινεται ?

Μου λεει ειναι λεει χτεσινες προχτεσινες αγορες με την παλια καρτα και ηρθαν τωρα 

Πως γινεται να ειδοποιουμαι μετα μερες για συναλλαγες ?

Τι σοι ασφαλεια ειναι αυτη που μπορει ο καθενας αν εχει το νουμερο της καρτας να κανει οτι συναλλαγες θελει ?

Δεν επρεπε να δινει καποιο κωδικο ή να του ερχεται με sms ενας κωδικος ?

Τους ρωτησα και μου λενε η μονη ασφαλεια ειναι το 3ψηφιο νουμερο πισω απο την καρτα

Δηλαδη οταν δινουμε την καρτα για συναλλαγη ο αλλος θα ντραπει να δει και το τριψηφιο πισω ?

Σκεπτομαι να το καλυψω το πισω νουμερο με ταινια ή να το σβησω με μαρκαδορο 

Το Efood που πηρε 40 παραγγελιες σε 2 μερες με ενα νουμερο καρτας δεν παραξενευτηκε ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...