Προς το περιεχόμενο

Το NES Classic ξεπέρασε σε πωλήσεις τον Ιούνιο τα PlayStation 4, Xbox One και Switch

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η επανακυκλοφορία του NES Classic, της αναβίωσης της κλασσικής παιχνιδοκονσόλας της Nintendo, σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τον πρώτο μήνα επανακυκλοφορίας του, το NES Classic αποτέλεσε την πρώτη παιχνιδοκονσόλα σε πωλήσεις για το μήνα Ιούνιο, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τις παραδοσιακές δυνάμεις του PlayStation 4, του Xbox One αλλά και του Switch της ίδιας της Nintendo. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η NPD αφορούν την Αμερικανική αγορά και πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το NES Classic διατέθηκε τις τελευταίες μήνες του Ιουνίου και όχι ολόκληρο το μήνα.

Σίγουρα συμβολή στο «κατόρθωμα» αυτό παίζει η εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την οποία διατίθεται η κονσόλα στην Αμερική, μόλις $59, συγκριτικά με τα πολύ πιο ακριβά PlayStation, Switch και Xbox, όμως δε παύει να είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον που εξακολουθεί να υπάρχει για μια κονσόλα, 35 χρόνια μετά την πρώτη της παρουσία στην αγορά και συγκεκριμένα το 1983. Το NES Classic έρχεται με 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια μεταξύ των οποίων και αρκετά κλασσικά όπως τα Super Mario Bros., Metroid, Donkey Kong, The Legend of Zelda, και Pac-Man. Συνδέεται στις σύγχρονες τηλεοράσεις μέσω HDMI και υποστηρίζει τη λειτουργία save. 

Για την ώρα η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει αν στα σχέδια της βρίσκεται μια παρόμοια κυκλοφορία για δύο ακόμη πολύ επιτυχημένες κονσόλες της, το Nintendo 64 και το φορητό Gameboy, όμως η επιτυχία όχι μόνο του NES Classic αλλά και του SNES Classic, σίγουρα θα έχουν βάλει σε σκέψεις τα στελέχη της Ιαπωνικής εταιρείας.

TheVerge

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω παιδι της nintendo ειμαι αλλα αυτο ειναι ξεκαθαρο αρμεγμα, αλλα τωρα να μου πεις ξερω εγω καλυτερα απο την nintendo? ε προφανως και οχι αφου βγαζει εκατομμυρια απο το αρμεγμα αυτο

• Like 4

5 λεπτά πριν, kzampa είπε

Αν στηρίζεσαι στο παρελθόν μην περιμένεις πολλά πράγματα για το μέλλον λένε στο χωριό μου....Κάτι τέτοιο κάνει και η nintendo....

Ρε φίλε τι μέλλον μπορεί να έχει η Monica Bellucci; άλλο τόσο μέλλον έχει και η Nintendo.. Απλά τα πράγματα... 

Δεν αφήνουν οι Αμερικανοί τους Ιάπωνες να μπούνε μπροστά τέλος. 

29 λεπτά πριν, paragontikos είπε

χαχαχα, οταν το αγοραστικο κοινο ειναι πανω απο 30 αυτα γινονται 😄

Δεν χρειαζεται να εισαι πανω απο 30 για να γνωριζεις για την υπαρξη του NES. Υπαρχουν και πιο μικροι που τα γνωριζουν αυτα.

• Thanks 2

4 λεπτά πριν, vairass είπε

Ρε φίλε τι μέλλον μπορεί να έχει η Monica Bellucci; άλλο τόσο μέλλον έχει και η Nintendo.. Απλά τα πράγματα... 

Δεν αφήνουν οι Αμερικανοί τους Ιάπωνες να μπούνε μπροστά τέλος. 

Και να τους άφηναν αμά έχεις ξεχάσει τι σημαίνει καινοτομία και σχεδιασμός πάλι θα το χάσεις το παιχνίδι . Όσο για την Μόνικα μια χαρά μέλλον θα είχε αν πήγαινε μαζί μου !!!!! 😂😂😂😂😂😂

• Like 1

Για ποιο αρμεγμα μιλάτε?
59 δολλαρια στοιχίζει,λιγότερο απο ενα καινουργιο game ,σε μια χώρα με πολλαπλάσια αγοραστική δυναμη απο την Ελλάδα.

• Like 11
  • Thanks 1

20 λεπτά πριν, kzampa είπε

Και να τους άφηναν αμά έχεις ξεχάσει τι σημαίνει καινοτομία και σχεδιασμός πάλι θα το χάσεις το παιχνίδι . Όσο για την Μόνικα μια χαρά μέλλον θα είχε αν πήγαινε μαζί μου !!!!! 😂😂😂😂😂😂

Σιγά μην Πάει μαζί σου... Έχει πολύ κοσμο χάχα. 

Μόλις τώρα, stryder είπε

Η νοσταλγία ασκεί τεράστια επιρροή σε πολλούς από εμάς :)

Amigas? 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...