Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μόλις είδα ότι ξέχασα να εξαργυρώσω μια συνταγή του ΕΟΠΥΥ για την μητερα  μου κ έληξε σήμερα. Εξαργυρώνεται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Υπάρχει κάποια "άτυπη" παράταση, ξέρει κάποιος; Αν παω τη Δευτέρα παίζει να μου την εξαργυρώσουν ή με τίποτα;

Δημοσ.

Οχι δεν υπάρχει παράταση. Μιλάμε για ηλεκτρονική συνταγή οπότε λήξει αυτόματα.

Πρέπει να σου ξαναγράψει συνταγή ο γιατρός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (όχι στα ιδιωτικά) η συνταγή γίνεται δεκτή για ένα μήνα μετά την έκδοση της. Στο αναφέρω επειδή παίρνω τρίμηνες συνταγές και αν δεν έχει περάσει μήνας από την προηγούμενη εκτέλεση, δε μου δίνουν φάρμακα. Και αν ο μήνας συμπληρώνεται μετά το πέρας της αναγραφόμενης ημερομηνίας ληξης αλλά εντός ενός μήνα από την έκδοση, την κάνουν δεκτή.

Πριν πας για να ξαναγράψεις το φάρμακο, πήγαινε στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, θα τη δεχθούν (τουλάχιστον στην Αλεξάνδρας που πηγαίνω υπάρχει σίγουρα αυτό το σύστημα). 

Απλά ξαναλέω μιλάμε για φαρμακείο ΕΟΠΥΥ και όχι ιδιωτικό φαρμακείο. 

Επεξ/σία από pkatsou
  • Like 1
Δημοσ.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε γενικές γραμμές έχουν μόνο φάρμακα υψηλού κόστους για χρόνια νοσήματα και μεταμοσχευμένους ασθενείς. Συνήθως η συνταγή αναφέρει ότι τα φάρμακα χορηγούνται μόνο από φαρμακεία ΕΟΠΥΥ. Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στο κοντινότερο σου να ρωτήσεις αν καλύπτουν και τέτοια φαρμακα. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 3/8/2018 στις 10:16 ΜΜ, pkatsou είπε

Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (όχι στα ιδιωτικά) η συνταγή γίνεται δεκτή για ένα μήνα μετά την έκδοση της. Στο αναφέρω επειδή παίρνω τρίμηνες συνταγές και αν δεν έχει περάσει μήνας από την προηγούμενη εκτέλεση, δε μου δίνουν φάρμακα. Και αν ο μήνας συμπληρώνεται μετά το πέρας της αναγραφόμενης ημερομηνίας ληξης αλλά εντός ενός μήνα από την έκδοση, την κάνουν δεκτή.

Πριν πας για να ξαναγράψεις το φάρμακο, πήγαινε στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, θα τη δεχθούν (τουλάχιστον στην Αλεξάνδρας που πηγαίνω υπάρχει σίγουρα αυτό το σύστημα). 

Απλά ξαναλέω μιλάμε για φαρμακείο ΕΟΠΥΥ και όχι ιδιωτικό φαρμακείο. 

Να σαι καλά, φίλε μου. Μόλις επικοινώνησα με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και μου είπαν ότι και για 10 μέρες μετά την λήξη της συνταγής μπορώ να την εξαργυρώσω. Θα πάω αύριο.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ξεθάβω λίγο το thread. 

Έχω μια ηλεκτρονική συνταγή με ημερομηνία λήξης 13/10.

Η συνταγή ισχύει και για τις 13/10 η λήγει σήμερα; 

και ανήμερα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

εάν έχεις γνωστό φαρμακοποιό ρώτα. λόγο κορώνα, δίνουν παρατάσεις. πχ στην κόρη μου που είχα κάνει εμβόλιο μου έκοψε ο γιατρός την συνταγή νωρίς, η μικρή ήταν λίγο άρρωστη και πήγε το εμβόλιο πίσω. με αυτά και αυτά,πέρασε η λήξη της συνταγής όμως λόγω του ιού είχαν δώσει παρατάσεις στις συνταγές. αυτά τον Αύγουστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...