AgMa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Καλό αλλά αναξιόπιστο. Αν δοκίμαζες τον σένσορα που βρήκες και να παίξεις λίγο με το σημείο τοποθέτησης; Δηλαδή όταν έχει ήλιο και θέλεις να ανοίξεις τις τέντες, ο αισθητήρας να είναι σε τέτοιο σημείο ώστε η μέγιστη μέτρησή του να είναι το 1000 lux και ας έχει θεωρητικά 30000 ο ήλιος εκείνη την στιγμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aardwolf Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Αυτό το σένσορα το έχω βάλει στο μάτι για το εσωτερικό για να ελέγχω ρολά και τέντες. Για το εξωτερικό νομίζω πως δεν θα κάνει δουλειά. Δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο. Κοιτάζω και τον μετεωρολογικό της Netatmo που υποστηρίζεται στο HA, αλλά δεν καλύπτει αυτά τα σενάρια, είναι μόνον για βροχή και αέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, aardwolf είπε Αυτό το σένσορα το έχω βάλει στο μάτι για το εσωτερικό για να ελέγχω ρολά και τέντες. Για το εξωτερικό νομίζω πως δεν θα κάνει δουλειά. Δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο. Κοιτάζω και τον μετεωρολογικό της Netatmo που υποστηρίζεται στο HA, αλλά δεν καλύπτει αυτά τα σενάρια, είναι μόνον για βροχή και αέρα. https://community.home-assistant.io/t/recommended-budget-weather-stations-mainly-wind-speed/209687/2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aardwolf Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Ενδιαφέρον, αν και είναι σαφές μάλλον πως λίγοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Μου κάνει εντύπωση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Ε ναι μόνο που βλέπω Netatmo καταλαβαίνω ότι δεν αφορά εμένα 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, AgMa είπε Ε ναι μόνο που βλέπω Netatmo καταλαβαίνω ότι δεν αφορά εμένα 😂 Για την βροχή είναι δύσκολα τα πράγματα. Για τον αέρα έχω κάνει αυτό και δουλεύει μια χαρά Για τα παντζουρια όταν έχει ήλιο έχω φτιάξει τον παρακάτω σένσορα που δουλεύει μια χαρά #sensor: - platform: template sensors: my_azimuth_sensor: friendly_name: 'My Azimuth Sensor' value_template: >- {% set x = states('sensor.date') %} {% set today = now() %} {% set dec21 = now().replace(day=21).replace(month=12).replace(hour=0).replace(minute=0).replace(second=0).replace(microsecond=0) %} {% set jun21 = now().replace(day=21).replace(month=6).replace(hour=0).replace(minute=0).replace(second=0).replace(microsecond=0) %} {% set previous_dec21 = now().replace(year=now().year-1).replace(month=12).replace(day=21).replace(hour=0).replace(minute=0).replace(second=0).replace(microsecond=0) %} {% set jun20_value = 126 + ((jun21 - timedelta(days=1)) - previous_dec21).days * 0.24 %} {% if today >= dec21 %} {% set y = 126 + (today - dec21).days * 0.24 %} {% elif today < jun21 %} {% set y = 126 + (today - previous_dec21).days * 0.24 %} {% else %} {% set y = jun20_value - ((today - jun21).days * 0.24) %} {% endif %} {{ y | round(2) }} Ο αυτοματισμός ΑΝ έχει ήλιο είναι ο παρακάτω (δες condition). - id: Close Erker Cover 2 alias: Close Erker Cover 2 trigger: - platform: template value_template: "{{ state_attr('sun.sun', 'azimuth') > (states.sensor.my_azimuth_sensor.state | int(0)) }}" condition: condition: and conditions: - condition: state entity_id: input_boolean.summer_close_covers state: 'off' - condition: state entity_id: cover.xxxxx state: 'opening' - condition: time after: '08:00:00' before: '16:00:00' - condition: or conditions: - condition: state entity_id: weather.home state: 'sunny' # - condition: template # value_template: "{{states('weather.home') == 'sunny' }}" - condition: state entity_id: sensor.openweathermap_weather state: 'few clouds' - condition: state entity_id: sensor.openweathermap_weather state: 'clear sky' action: - service: cover.close_cover entity_id: cover.xxxxx - service: input_boolean.turn_on entity_id: input_boolean.summer_close_covers - delay: seconds: '7' - service: cover.stop_cover entity_id: cover.xxxxxx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, userAnon είπε Για την βροχή είναι δύσκολα τα πράγματα. Για τον αέρα έχω κάνει αυτό και δουλεύει μια χαρά Για τα παντζουρια όταν έχει ήλιο έχω φτιάξει τον παρακάτω σένσορα που δουλεύει μια χαρά #sensor: - platform: template sensors: my_azimuth_sensor: friendly_name: 'My Azimuth Sensor' value_template: >- {% set x = states('sensor.date') %} {% set today = now() %} {% set dec21 = now().replace(day=21).replace(month=12).replace(hour=0).replace(minute=0).replace(second=0).replace(microsecond=0) %} {% set jun21 = now().replace(day=21).replace(month=6).replace(hour=0).replace(minute=0).replace(second=0).replace(microsecond=0) %} {% set previous_dec21 = now().replace(year=now().year-1).replace(month=12).replace(day=21).replace(hour=0).replace(minute=0).replace(second=0).replace(microsecond=0) %} {% set jun20_value = 126 + ((jun21 - timedelta(days=1)) - previous_dec21).days * 0.24 %} {% if today >= dec21 %} {% set y = 126 + (today - dec21).days * 0.24 %} {% elif today < jun21 %} {% set y = 126 + (today - previous_dec21).days * 0.24 %} {% else %} {% set y = jun20_value - ((today - jun21).days * 0.24) %} {% endif %} {{ y | round(2) }} Ο αυτοματισμός ΑΝ έχει ήλιο είναι ο παρακάτω (δες condition). - id: Close Erker Cover 2 alias: Close Erker Cover 2 trigger: - platform: template value_template: "{{ state_attr('sun.sun', 'azimuth') > (states.sensor.my_azimuth_sensor.state | int(0)) }}" condition: condition: and conditions: - condition: state entity_id: input_boolean.summer_close_covers state: 'off' - condition: state entity_id: cover.xxxxx state: 'opening' - condition: time after: '08:00:00' before: '16:00:00' - condition: or conditions: - condition: state entity_id: weather.home state: 'sunny' # - condition: template # value_template: "{{states('weather.home') == 'sunny' }}" - condition: state entity_id: sensor.openweathermap_weather state: 'few clouds' - condition: state entity_id: sensor.openweathermap_weather state: 'clear sky' action: - service: cover.close_cover entity_id: cover.xxxxx - service: input_boolean.turn_on entity_id: input_boolean.summer_close_covers - delay: seconds: '7' - service: cover.stop_cover entity_id: cover.xxxxxx Τι κάνει ο συγκεκριμένος αισθητήρας; Από πού παίρνει δεδομένα; Πχ τώρα μου βγάζει 149.52. τι σημαίνει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, liakjim είπε τώρα μου βγάζει 149.52 το 149,52 είναι το νούμερο/σημείο που όταν φτάσει το αζιμούθιο (αύριο) θα πρέπει να κλείσουν τα παντζούρια. αν δεις πάνω στον αυτοματισμό έχω value_template: "{{ state_attr('sun.sun', 'azimuth') > (states.sensor.my_azimuth_sensor.state | int(0)) }}" μόλις περάσει αυτό το σημείο κατεβαίνουν τα παντζουρια *βασικά είναι ακριβώς η ώρα που σκάει ο ηλιος στο νότιο παράθυρο μου. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από userAnon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
than2031995 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 54 λεπτά πριν, userAnon είπε value_template: "{{ state_attr('sun.sun', 'azimuth') > (states.sensor.my_azimuth_sensor.state | int(0)) }}" καλά βρε γιατί έχεις δύο ξεχωριστές συντάξεις για templates σε ένα; 😜 states('sensor.my_azimuth_sensor') Για LUX πάντως @aardwolf έχω δύο Aqara LUX sensor (αυτούς τους στρογγ υλούς τους Zigbee). Τους έχω έξω αλλά όχι να κοιτάνε τον ήλιο απευθείας. Στην βορεινή πλευρά του σπιτιού ένας πχ ο οποίος συνήθως δεν ξεπερνάει τα 4000 αλλά δεν με νοιάζει. Τον χρησιμοποιώ για τα περισσότερα condition αν θα ανάψουν φώτα αν λείπουν όλοι ή στην κύρια είσοδο. Και έχω και έναν δεύτερο π ρος την ανατολή σε άλλο σπίτι. Εκεί βλέπω χτυπάει γύρω στα 54,000 μέγιστο 7 το πρωί άρα είναι μάλλον όταν πέφτει το φως απευθείας προς το παράθυρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aardwolf Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Πολύ ενδιαφέρον! Λες αυτόν εδώ; https://zigbee.blakadder.com/Aqara_GZCGQ11LM.html Έψαξα να τον βρω και δεν υπάρχει πουθενά, κάνει ακριβώς αυτό που θέλω πάντως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εδώ κι εδώ είσαι. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2022 από jkoukos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aardwolf Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Ευχαριστώ, ομολογώ πως στο Aliexpress έψαχνα, αλλά τελικά κακώς έβαζα Aqara και τον κωδικό της συσκευής! Θα παραγγείλω 2 να υπάρχουν και βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
than2031995 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, jkoukos είπε Εδώ κι εδώ είσαι. Τι τιμές είναι αυτές; Τρόμαξα 😥 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Και γιατί ρε παίδες δεν παίρνετε τα δεδομένα από weather underground από κοντινό σας μετεοεολογικο σταθμό; Δίνουν κ API να αντλείς ότι θέλεις, ήλιο, αέρα, βροχή, υγρασία κτλ. Αν θέλετε να το εξελίξετε με 100 γιούρια εγκαθίστατε και δικό σας αν παραειστε μερακλήδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, than2031995 είπε Τι τιμές είναι αυτές; Τρόμαξα Άστα, εδώ και μερικούς μήνες όλα έχουν ανέβει αρκετά από Κίνα, τουλάχιστον 2-3 φορές πάνω το κόστος, με κερασάκι τον ΦΠΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα