Προς το περιεχόμενο

Home Assistant Hassio RPi

Spect~

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται, δεν είχα δει ότι υπάρχει Home Assistant thread εδώ μέσα. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βάλω λινκ εδώ αλλά πριν λίγες εβδομάδες βοηθούσα ένα παιδί με την εγκατάσταση του με το ΗΑ και μου έλεγε ότι πολλές φορές δυσκολεύεται να ζητάει βοήθεια στον αγγλικό official discord server.

Οπότε είπα δεν κάνω έναν discord server για Έλληνες ΗΑ χρήστες αν θέλουν άτομα βοήθεια. Μόνο εγώ και αυτός είμαστε προς το παρόν. 🤣 Αλλά αν μπορώ πείτε μου να δώσω το λινκ αν θέλετε να μπείτε να έχουμε μια πιο άμεση επαφή 😄

Επεξ/σία από than2031995
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Μπηκα Σήμερα και είδα οτι δεν με αφηνει να κανω update γιατι λεει αυτο:

You are running an unsupported installation
Below is a list of issues found with your installation, click on the links to learn how you can resolve the issues.

Containers known to cause issues
Docker Configuration
Network Manager
Operating System

Με βλέπω να τα κανω ολα απο την αρχη.. Καμια ίδεα κανεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Μπηκα Σήμερα και είδα οτι δεν με αφηνει να κανω update γιατι λεει αυτο:

You are running an unsupported installation
Below is a list of issues found with your installation, click on the links to learn how you can resolve the issues.

Containers known to cause issues
Docker Configuration
Network Manager
Operating System

Με βλέπω να τα κανω ολα απο την αρχη.. Καμια ίδεα κανεις;

Σε docker το έχεις;Τότε πήγαινε στο portainer κάνε stop το container μετά recreate pull latest inage

Επεξ/σία από panoskir

• Moderators
13 λεπτά πριν, panoskir είπε

Σε docker το έχεις;Τότε πήγαινε στο portainer κάνε stop το container μετά recreate pull latest inage

εστω οτι το κανω αυτο τι θα αλλαξει; γιατι δεν με αφηνει ουτε install add-on να κανω..

1.JPG

2.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Spect~ είπε

εστω οτι το κανω αυτο τι θα αλλαξει; γιατι δεν με αφηνει ουτε install add-on να κανω..

1.JPG

2.JPG

Σε docker έτσι γίνεται καλύτερα το update .

Δεν μπορείς να κάνεις update μέσα από το ίδιο το container.Πρεπει να κατεβάσεις το updated image

Αν έχεις ubuntu host τρέξε μια 

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

Επεξ/σία από panoskir

• Moderators
22 λεπτά πριν, panoskir είπε

Σε docker έτσι γίνεται το update .

Δεν μπορείς να κάνεις update μέσα από το ίδιο το container.Πρεπει να κατεβάσεις το updated image

Αν έχεις ubuntu host τρέξε μια 

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

τοσο καιρο σε docker update εκανα μεσα απο το HA. Θα τα στησω ολα απο την αρχη σε Debian Bluster που υποστηριζεται απο το HA Supervised για να φτιαξω και λιγο τα docker Καλύτερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

τοσο καιρο σε docker update εκανα μεσα απο το HA. Θα τα στησω ολα απο την αρχη σε Debian Bluster που υποστηριζεται απο το HA Supervised για να φτιαξω και λιγο τα docker Καλύτερα

Κάπου είδα στο φόρουμ του ΗΑ ότι σε αρκετούς η 0118,5 δημιούργησε πρόβλημα αλλά δεν μπορω να βρω λινκ τώρα

edit: εδω

Επεξ/σία από userAnon

• Moderators
2 ώρες πριν, userAnon είπε

Κάπου είδα στο φόρουμ του ΗΑ ότι σε αρκετούς η 0118,5 δημιούργησε πρόβλημα αλλά δεν μπορω να βρω λινκ τώρα

edit: εδω

Αυτο έχει να κάνει πιστεύω και πώς το έχεις στήσει τι έχει πάνω κλπ 

Εγώ έκανα εγκατάσταση το Debian 10 buster KDE και δεν μπορώ να κάμω εγκατάσταση ούτε το ασύρματο πληκτρολόγιο ποντίκι. 

μετά κλαίγονται που δεν χρησιμοποιεί ο κόσμος Λίνουξ 

• Confused 1

51 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Αυτο έχει να κάνει πιστεύω και πώς το έχεις στήσει τι έχει πάνω κλπ 

Εγώ έκανα εγκατάσταση το Debian 10 buster KDE και δεν μπορώ να κάμω εγκατάσταση ούτε το ασύρματο πληκτρολόγιο ποντίκι. 

μετά κλαίγονται που δεν χρησιμοποιεί ο κόσμος Λίνουξ 

Το καταλαβαίνω. Και εσύ όλο και κάτι παραπάνω γνωρίζεις. Εγώ είμαι με ubuntu 18.04 και ακόμα το σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε 20.4. 

Ρε παιδιά ειλικρινά από το 2012 δεν έχω συναντήσει ποτέ προβλήματα σε linux (πιο πριν όλο και κάτι έβγαινε) δεν ξέρω τι έχετε εσείς!!! 

51 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ρε παιδιά ειλικρινά από το 2012 δεν έχω συναντήσει ποτέ προβλήματα σε linux (πιο πριν όλο και κάτι έβγαινε) δεν ξέρω τι έχετε εσείς!!! 

συνήθως οταν δεν ξέρεις να δουλεύεις ένα εργαλείο, τοτε φταίει το εργαλείο :P

• Moderators
3 ώρες πριν, mechpanos είπε

κοίτα γενικά μέχρι τώρα δεν είχα θέμα. τώρα έβαλε Debian 10 buster που είναι το μόνο που υποστηρίζει HA και το Bluetooth δεν δουλεύει και δεν βγάζω άκρη τι ακριβώς φταίει. 

ότι γενικά τα Linux δεν είναι τα πιο user friendly ισχύει, ανάλογα και την έκδοση. 

τώρα δεν ξέρω πωσ θα κανω εγκατάσταση το HA σε docker. δεν βγάζω άκρη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Spect~ είπε

κοίτα γενικά μέχρι τώρα δεν είχα θέμα. τώρα έβαλε Debian 10 buster που είναι το μόνο που υποστηρίζει HA και το Bluetooth δεν δουλεύει και δεν βγάζω άκρη τι ακριβώς φταίει. 

ότι γενικά τα Linux δεν είναι τα πιο user friendly ισχύει, ανάλογα και την έκδοση. 

τώρα δεν ξέρω πωσ θα κανω εγκατάσταση το HA σε docker. δεν βγάζω άκρη 

Άρα δεν το έχεις σε docker γιατί στα ποιο πριν μυνήματα γράφεις ότι το έχεις σε docker όταν σου είπα για το update.

Έχω μπερδευτεί...

Επεξ/σία από panoskir

• Moderators
8 ώρες πριν, panoskir είπε

Άρα δεν το έχεις σε docker γιατί στα ποιο πριν μυνήματα γράφεις ότι το έχεις σε docker όταν σου είπα για το update.

Έχω μπερδευτεί...

Προηγουμενο Setup ηταν Ubuntu 18.04, docker & HA supervised, συν κατι αλλα εξτρα οπως medusa, transmission κλπ.

Τωρα το πέρασα σε Debian 10 Buster, docker & HA supervised. 

Απλά έχει αλλάξει γενικά η υποστήριξη σε docker/supervised  και εκει γινεται ενας χαμος. 

Οταν ξεμπερδεψω θα ανεβασω τη διαδικασια για το στησιμο οπως την εκανα για οποιον θέλει.

ΥΓ: περι bluetooth και linux, ουσιαστικα δεν υπήρχαν καθόλου οι drivers για wifi/bluetooth και επρεπε να τους βρω και να τους κανω εγκατάσταση. Το θεμα ειναι αφου στα ubuntu τα χουν, γιατ να μην τα εχεις και στα Debian και να σπας μπαλες; :P

Ξερω οτι ειναι διαφορετικες distro, αλλος σκόπος, αλλο team κλπ κλπ αλλα μιλαμε για αρκετα κοινα wifi/bluetooth που παίζουν σε πολλους υπολογιστές ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...