AgMa Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, gippas είπε Έχω έναν της Mijia και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ θέμα, ούτε πριν που τον συνέδεα με DeCONZ ούτε τώρα που χρησιμοποιώ ZHA. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ρίξε μια ματιά μήπως το κανάλι του WIFI σου και το κανάλι του Conbee συμπίπτουν. Όχι, του Conbee είναι στο 15 και του WiFi στο 6. Δεν είναι 1 εβδομάδα που ξαναέκανα pair τον έναν και τώρα πάλι νεκρός. Γιατί όμως δεν συνδέονται στην πρίζα που είναι στο ίδιο δωμάτιο (όταν συνδεθούν) και προτιμάνε το ίδιο το conbee που είναι σε άλλο χώρο; Έχουν όριο οι πρίζες; Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από AgMa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, AgMa είπε Όχι, του Conbee είναι στο 15 και του WiFi στο 6. Δεν είναι 1 εβδομάδα που ξαναέκανα pair τον έναν και τώρα πάλι νεκρός. Γιατί όμως δεν συνδέονται στην πρίζα που είναι στο ίδιο δωμάτιο (όταν συνδεθούν) και προτιμάνε το ίδιο το conbee που είναι σε άλλο χώρο; Έχουν όριο οι πρίζες; Δεν ξέρω. Το ZHA έχει μια ωραία λειτουργία να βρεις μια συσκευή μέσω συγκεκριμένης συσκευής, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο DeCONZ Btw, για όποιον ενδιαφέρεται, έφυγα εδώ και μια εβδομάδα από το DeCONZ και πήγα στο ZHA, αφενός λόγω χόμπι αλλά αφετέρου γιατί το Deconz είναι κρασάρει αρκετές φορές το Raspberry μου, ενώ το ZHA ως native integration λογικά θα παρουσιάζει λιγότερες απαιτήσεις σε θέματα μνήμης κλπ. Μετά από μια εβδομάδα είμαι ευχαριστημένος, τα πάντα λειτουργούν όπως πριν, όλες μου οι συσκευές υποστηρίζονται μια χαρά, το μόνο μείον είναι πως όταν κάνει flash τα φώτα μένουν όλα αναμένα, αν και μάλλον θα διορθωθεί αυτό σύντομα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 11/11/2020 στις 6:01 ΜΜ, gippas είπε Δεν ξέρω. Το ZHA έχει μια ωραία λειτουργία να βρεις μια συσκευή μέσω συγκεκριμένης συσκευής, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο DeCONZ Btw, για όποιον ενδιαφέρεται, έφυγα εδώ και μια εβδομάδα από το DeCONZ και πήγα στο ZHA, αφενός λόγω χόμπι αλλά αφετέρου γιατί το Deconz είναι κρασάρει αρκετές φορές το Raspberry μου, ενώ το ZHA ως native integration λογικά θα παρουσιάζει λιγότερες απαιτήσεις σε θέματα μνήμης κλπ. Μετά από μια εβδομάδα είμαι ευχαριστημένος, τα πάντα λειτουργούν όπως πριν, όλες μου οι συσκευές υποστηρίζονται μια χαρά, το μόνο μείον είναι πως όταν κάνει flash τα φώτα μένουν όλα αναμένα, αν και μάλλον θα διορθωθεί αυτό σύντομα. εχω ένα μικρό θέμα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας - υγρασίας της aqara. Επειδή δεν υπάρχει αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας δεν ανανεώνει την αντίστοιχη τιμή της υγρασίας. δεν είμαι και 100% σιγουρος γιατί μόνο σήμερα το παρατήρησα. Είχα υγρασία στο σαλόνι 58% και ο ΗΑ αναψε τον αφυγραντήρα όπως έπρεπε. Όμως ενώ το o αφυγραντήρας έδειχνε μετά από λίγο 55% ο αισθητήρας έδειχνε 58,8% όπως όταν άναψε. (συνήθως έχουν 0,7% διαφορά). Έχεις παρατηρήσει κάθε πότε αλλάζει τις τιμές της υγρασίας? ** ένα καλό που βρήκα είναι ότι αυτοί οι αισθητήρες μπορεί να χρησιμοποιηθουν σαν switches! Είχα κλείσει τον αφυγραντήρα και όταν φύσηξα τον αισθητήρα (όπως όταν θέλουμε να ζεστάνουμε τα χέρια μας) η υγρασία εκτινάχθηκε στο 70% (από 58) και άναψε ο αφυγραντήρας Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από userAnon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Τέλειο το αισθητήρας υγρασίας - switch Τόσο ο Aqara όσο και οι 2 Tuya που έχω κάνουν σε μη τακτά διαστήματα ανανέωση, βάσει του αν μεταβάλλεται σημαντικά η υγρασία. Μπορεί δηλαδή να ανανεώσουν κάθε 2-3 λεπτά αν κάνω ντους και εκτοξευτεί η υγρασία ή για ώρες να μην ανανεώσουν όταν δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Νομίζω το κάνουν αυτό για μειωμένη κατανάλωση. Έτσι και αλλιώς το περιθώριο λάθος τους είναι +-3% νομίζω οπότε δεν έχει νόημα να γίνονται ενημερώσεις για μικρότερες αλλαγές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, gippas είπε Τέλειο το αισθητήρας υγρασίας - switch Τόσο ο Aqara όσο και οι 2 Tuya που έχω κάνουν σε μη τακτά διαστήματα ανανέωση, βάσει του αν μεταβάλλεται σημαντικά η υγρασία. Μπορεί δηλαδή να ανανεώσουν κάθε 2-3 λεπτά αν κάνω ντους και εκτοξευτεί η υγρασία ή για ώρες να μην ανανεώσουν όταν δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Νομίζω το κάνουν αυτό για μειωμένη κατανάλωση. Έτσι και αλλιώς το περιθώριο λάθος τους είναι +-3% νομίζω οπότε δεν έχει νόημα να γίνονται ενημερώσεις για μικρότερες αλλαγές. Έτσι είναι για την κατανάλωση το κάνουν. Παρατήρησα σήμερα τι έκαναν και οι υπόλοιποι αισθητήρες και λειτουργούν το ίδιο. Θα έπρεπε όμως στην υγρασία από 58 σε 54 να το είχε διαβάσει νομίζω. (η διαφορά είναι -7%) Προς το παρόν το αφυγραντήρα τον έχω σε ρύθμιση smart και σταματάει μόνος του στους 55. Σκεφτόμουν να τον σταματάω με αυτοματισμό στους 50 πχ για αυτό μου έκανε εντύπωση η διαφορά που έχουν. Κανονικά δηλαδή αν το είχα σε αυτοματισμό στους 55 θα έπρεπε να είχε σταματήσει τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα αλλά ο αισθητήρας απλά δεν διάβαζε σωστά την υγρασία. Επίσης δεν γνωρίζω αν έχεις αισθητήρα και σε εξωτερικό σημείο, σήμερα που έβλεπα τον δικό μου διαπίστωσα ότι έξω (είχε λίγο ήλιο το πρωί) είχε 57 και στο σπίτι 59, και ο αυτομαστιμός άναψε τον αφυγραντήρα. Κανονικά δεν θα έπρεπε γιατί είναι πολύ πιθανό (όπως και έγινε) να πέσει και η υγρασία στο εσωτερικό (άρα δεν υπήρχε λόγος να ανάψει). Θα προσθέσω κάποιο minimum σημείο του εξωτερικού αισθητήτα (πχ έξω να είναι >63) για να ανάβει. Και όσον αφορά το υγρασίας switch, πλάκα πλάκα, σκέφομαι αυτόν στην κρεβατοκάμαρα (είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος) να το χρησιμοποίησω σαν trigger για να τον αυτοματισμό που κλείνει τα πάντα στο σπίτι όταν πηγαίνουμε για ύπνο. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από userAnon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, userAnon είπε Και όσον αφορά το υγρασίας switch, πλάκα πλάκα, σκέφομαι αυτόν στην κρεβατοκάμαρα (είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος) να το χρησιμοποίησω σαν trigger για να τον αυτοματισμό που κλείνει τα πάντα στο σπίτι όταν πηγαίνουμε για ύπνο. Τι χρησιμοποιείς τώρα; Εγώ λέω μια καληνύχτα στην Google και ενεργοποιεί και το σχετικό script, αλλά έχω και έναν αυτοματισμό αν μια λάμπα στο σαλόνι, που την έχουμε πάντα αναμμένη το βράδυ, αν είναι σβηστή για > 3 λεπτά να το ενεργοποιεί. Παράγγειλα πάντως και μερικά NFC tags να παίξω και ίσως δοκιμάσω ένα για αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, gippas είπε Τι χρησιμοποιείς τώρα; Εγώ λέω μια καληνύχτα στην Google και ενεργοποιεί και το σχετικό script, αλλά έχω και έναν αυτοματισμό αν μια λάμπα στο σαλόνι, που την έχουμε πάντα αναμμένη το βράδυ, αν είναι σβηστή για > 3 λεπτά να το ενεργοποιεί. Παράγγειλα πάντως και μερικά NFC tags να παίξω και ίσως δοκιμάσω ένα για αυτό αρχικά έλεγα καληνύχτα στη google κι εγώ αλλά αρκετές φορές δεν ήθελα να γίνεται θόρυβος οπότε την έκοψα. Τώρα είτε manual μέσα απότ το ΗΑ είτε μέσω μιας sonoff πριζας την οποία δεν χρησιμοποιώ προς το παρόν. Αυτό με τα φώτα είναι ωραίο αλλά στο σπίτι δεν είναι εύκολο να πουμε αυτό το φως δεν σβήνει (ο καθένας κάνει ότι θέλει) έχω μερικα tags αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και μάλλον ουτε πρόκειται. Δεν τα βρίσκω βολικά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τους λόγους που χρησιμοποιείται άλλους τρόπους καταγραφής συμβάντων και ιστορικού, όπως MariaDB, sqlite; Είναι κυρίως για όσους τα αποθηκεύουν στην sd για να μειώσουν τις συνεχόμενες εγγραφές; Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από AgMa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, AgMa είπε Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τους λόγους που χρησιμοποιείται άλλους τρόπους καταγραφής συμβάντων και ιστορικού, όπως MariaDB, sqlite; Είναι κυρίως για όσους τα αποθηκεύουν στην sd για να μειώσουν τις συνεχόμενες εγγραφές; από ότι έχω καταλάβει για 2 λόγους. Ο βασικός λόγος είναι ότι όταν χρειάζεται κάποιος καταγραφή δεδομένων για μεγάλο χρονικό διάστημα βαραίνει πολύ η βαση δεδομένων του HA με αποτέλεσμα να το back up να είναι πάνω 2 GB. O δευτερος λόγος είναι ότι ειδικά όσοι τρέχουν τον ΗΑ σε raspberry αργεί πάρα πολύ να φορτώσει και μπορεί πολύ ευκολα να καταστρέψει την sd. Μέχρι τώρα δεν μου είχε χρειαστεί να κρατάω δεδομένα για μεγάλο χρονικό διαστημα, αλλά τώρα που θέλω να παρακολουθώ τις καταναλώσεις ρεύματος και μερικές θερμοκρασίες έφτασε σε μερικές ημέρες η βάση δεδομένων στο 1,5 GB. Τελικά εγκατέστησα τον influxdb + grafana και στον HA κρατάω δεδομένα για 1 εβδομάδα για κάποιες βασικές συσκευές και η βάση είναι περίπου 130 ΜΒ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 σε 2 μήνες κλείνω 2 χρόνια Home Assistant σε raspberry με SD. Δεν μου έχει καταστραφεί η κάρτα ΑΛΛΑ το εχω ρυθμίσει να δρομολογεί τα πάντα σε βάση δεδομένων σε άλλο raspberry με raspbian buster και SSD. Έτσι περιορίζω στο ελάχιστο την επιβάρυνση της SD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 23 ώρες πριν, _filippos_ είπε σε 2 μήνες κλείνω 2 χρόνια Home Assistant σε raspberry με SD. Δεν μου έχει καταστραφεί η κάρτα ΑΛΛΑ το εχω ρυθμίσει να δρομολογεί τα πάντα σε βάση δεδομένων σε άλλο raspberry με raspbian buster και SSD. Έτσι περιορίζω στο ελάχιστο την επιβάρυνση της SD. Γιατί δεν βάζεις τον ssd στο κύριο rpi; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, AgMa είπε Γιατί δεν βάζεις τον ssd στο κύριο rpi; σκέφτηκα πως θα πήγαινε "χαμένος" ο 120GB SSD στο hassio rpi. Στο άλλο έχω περάσει αρκετά προγραμματάκια μεσα (tvheadend, openvpn, pihole, grafana, mariadb κτλ). Αν χρειαστεί κάνω εγγραφή απο την tv στον SSD χωρίς να με απασχολεί ο χρόνος ζωής του SD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgMa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Για να καταλάβω, όταν δρομολογώ άλλο url για την καταγραφή, πάλι το rpi επιβαρύνεται; Δηλαδή που βρίσκεται ο "χώρος" των δεδομένων που γίνεται η εγγραφή; Είναι κάποιος cloud server; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μετά από σχεδόν 2 χρόνια Home Assistant σε Raspberry Pi3B+ το μηχάνημα αρχίζει και ζορίζεται και σκέφτηκα να κάνω μια σχετικά οικονομική και λίγο future proof αναβάθμιση σε Nuc, μάλλον το NUC7CJYH. Η αρχική σκέψη ήταν να εγκαταστήσω απλά το image του Home Assistant και να το χρησιμοποιώ μαζί με τον Supervisor και τα Addons του, μιας και με διευκολύνουν. Όμως μελετώντας λίγο σκέφτομαι πως ίσως θα έπρεπε να εκμεταλλευτώ περισσότερο τις δυνατότητες του μηχανήματος. Οπότε κοίταξα μήπως να το χρησιμοποιήσω και ως ένα μικρό NAS με OpenMediaVault, απλά για να σώζουμε στο σπίτι εκεί καμιά ταινία, σειρά κλπ, μιας και το backup μας το κάνουμε στο cloud. Είδα πως στην περίπτωση αυτή θα μπορώ να εγκαταστήσω μόνο τον Home Assistant σε docker container, χωρίς Supervisor και επομένως να εγκαταστήσω σε άλλα containers τα Node-Red, DuckDNS κλπ plugins που χρησιμοποιώ. Επειδή είμαι εντελώς άσχετος με Linux και Docker, ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που θελήσω να πάω σε αυτή την κατεύθυνση, αν κάποιος δουλέυει το σύστημα έτσι: - Είναι εύκολη να ρυθμιστεί η επικοινωνία ανάμεσα στα Containers; -Είναι εύκολη η συντήρηση του συστήματος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_17 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, gippas είπε Μετά από σχεδόν 2 χρόνια Home Assistant σε Raspberry Pi3B+ το μηχάνημα αρχίζει και ζορίζεται και σκέφτηκα να κάνω μια σχετικά οικονομική και λίγο future proof αναβάθμιση σε Nuc, μάλλον το NUC7CJYH. Η αρχική σκέψη ήταν να εγκαταστήσω απλά το image του Home Assistant και να το χρησιμοποιώ μαζί με τον Supervisor και τα Addons του, μιας και με διευκολύνουν. Όμως μελετώντας λίγο σκέφτομαι πως ίσως θα έπρεπε να εκμεταλλευτώ περισσότερο τις δυνατότητες του μηχανήματος. Οπότε κοίταξα μήπως να το χρησιμοποιήσω και ως ένα μικρό NAS με OpenMediaVault, απλά για να σώζουμε στο σπίτι εκεί καμιά ταινία, σειρά κλπ, μιας και το backup μας το κάνουμε στο cloud. Είδα πως στην περίπτωση αυτή θα μπορώ να εγκαταστήσω μόνο τον Home Assistant σε docker container, χωρίς Supervisor και επομένως να εγκαταστήσω σε άλλα containers τα Node-Red, DuckDNS κλπ plugins που χρησιμοποιώ. Επειδή είμαι εντελώς άσχετος με Linux και Docker, ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που θελήσω να πάω σε αυτή την κατεύθυνση, αν κάποιος δουλέυει το σύστημα έτσι: - Είναι εύκολη να ρυθμιστεί η επικοινωνία ανάμεσα στα Containers; -Είναι εύκολη η συντήρηση του συστήματος; Μετα το supervisor θα σου φανει βουνο και πρεπει να εξοικιωθεις με λινουξ κτλ. εγω εχω το ha στο rpi3b+ και μονο τα απαραιτητα addons πχ samba, mosquitto, log viewer και esphome. Ολα τα αλλα, πχ grafana, mariadb, nodered τρεχουν σε ενα πισι που εχω για media streaming (plex) και το rpi ουτε κολλαει ουτε θεματα με την καρτα ουτε τιποτα. Και εξακολουθει να παει αρκετα γρηγορα, 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα