Προς το περιεχόμενο

Home Assistant Hassio RPi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/11/2020 στις 7:20 ΠΜ, Spect~ είπε

Δεν νομίζω ότι γίνεται τριγκερ κάθε λεπτό. θα το δω μετά από σπιτ και θα σου γράψω. 

το sensor.android_alarm από που το παίρνεις σαν τιμή; 

Έχοντας ενεργοποιημένο το sensor για το ξυπνητήρι μέσω της εφαρμογής, δημιουργήθηκε οντότητα με όνομα: 

sensor.μοντέλο_κινητού_next_alarm

Edit: που ακριβώς φαίνεται στον κώδικα το offset των 30 λεπτών πριν το ξυπνητήρι;

Επεξ/σία από AgMa
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
20 ώρες πριν, AgMa είπε

Έχοντας ενεργοποιημένο το sensor για το ξυπνητήρι μέσω της εφαρμογής, δημιουργήθηκε οντότητα με όνομα: 

sensor.μοντέλο_κινητού_next_alarm

Edit: που ακριβώς φαίνεται στον κώδικα το offset των 30 λεπτών πριν το ξυπνητήρι;

aa
      value_template: "{{ ((as_timestamp(states('sensor.date_time').replace(',','')) | int) + 5*60) == (state_attr('input_datetime.next_alarm', 'timestamp') | int)  }}"

το ειχα βγαλει.. ΑΥτο το + 5*60 οπουτε 5 βαζεις τα λεπτα που θες να γινει trigger πριν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/10/2020 στις 2:36 ΜΜ, gippas είπε

Έναν Delonghi επταετίας έχω, αλλά δεν έχει σημασία η μάρκα, και ο πιο απλοϊκός αρκεί. Επισυνάπτω πιο κάτω τους αυτοματισμούς μου, είναι πολύ απλοί. Έχω και μερικούς επιπλέον ως μέρος άλλων αυτοματισμών, πχ να σβήνει ο αυτοματισμός του ανάμματος του αφυγραντήρα ως τμήμα του αυτοματισμού που έχω για όταν πηγαίνουμε για ύπνο, ώστε να μη μας ενοχλεί. Αντίστροφα, όσο είμαστε εκτός σπιτιού έχω τον αυτοματισμό πάντα ενεργό ότι ώρα και να είναι.  Προφανώς επίσης από τη στιγμή που ο αφυγραντήρας εμφανίζεται ως switch μπορώ να τον ανάβω και σβήνω από το frontend του HA.

#Για άναμμα αφυγραντήρα

- id: humidifier_turn_on
  alias: Humidifier turn on
  trigger:
  - platform: numeric_state
    entity_id: sensor.br_climate_humidity #ο αισθητήρας υγρασίας της blitzwolf που έχω στο δωμάτιο, οποιοσδήποτε κάνει τη δουλειά
    above: '50'
  action:
  - service: switch.turn_on
    entity_id: switch.humidifier #η έξυπνη πρίζα
  mode: single

#Για σβήσιμο αφυγραντήρα

- id: humidifier_turn_off
  alias: Humidifier turn off
  trigger:
  - below: '50'
    entity_id: sensor.br_climate_humidity
    platform: numeric_state
  action:
  - entity_id: switch.humidifier
    service: switch.turn_off

#Ειδοποίηση αν είναι γεμάτος

- id: '1593100520273'
  alias: Notify humidifier is full
  trigger:
    entity_id: sensor.humidifier_power #ο αισθητήρας κατανάλωσης ενέργειας της πρίζας
    below: '2'  for: 00:03:00
  condition:
  - condition: device
    device_id: 27317c9dd16347e6ae282edbd8aa87f5
    domain: switch
    entity_id: switch.humidifier
    type: is_on
  action:
  - data:
      entity_id: media_player.living_room_speaker #το ηχείο Google Home
    service: tts.google_say

Συννεφιασμένη εθνική εορτή σήμερα, πολύ ρέκλα και ανακάλυψα έναν DIY σένσορα αν είναι κατειλημμένο το κρεβάτι ή όχι. Με έχει ψήσει γιατί φαίνεται πολύ απλός, θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των φώτων στις κρεβατοκάμαρες, τον άλλο μήνα λέω να ασχοληθώ να τον φτιάξω, αν πετύχει θα γράψω εντυπώσεις :) 

https://community.home-assistant.io/t/zigbee-bed-occupancy-sensor/213932 

Καλημέρα

επειδή είμαι σε φάση που αρχίζω να αυτοματοποιώ τον αφυγραντήρα βλέπω ότι τον βάζεις να ανάβει πάνω από 50% το οποίο (χωρίς να έχω εμπειρία) νομίζω ότι είναι πολύ χαμηλά.

Από αυτά που έχω διαβάσει ο στόχος της υγρασίας είναι στους 50-55. Έχεις παρατηρήσει κάτι και το έχεις τόσο χαμηλά ή είναι απλά προτίμηση σου?

Επεξ/σία από userAnon
  • Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, userAnon είπε

Καλημέρα

επειδή είμαι σε φάση που αρχίζω να αυτοματοποιώ τον αφυγραντήρα βλέπω ότι τον βάζεις να ανάβει πάνω από 50% το οποίο (χωρίς να έχω εμπειρία) νομίζω ότι είναι πολύ χαμηλά.

Από αυτά που έχω διαβάσει ο στόχος της υγρασίας είναι στους 50-55. Έχεις παρατηρήσει κάτι και το έχεις τόσο χαμηλά ή είναι απλά προτίμηση σου?

η λογική λέει οτ αν αφησεις την υγρασία να φτάσει στο 70% και μετά να την μειώσεις εκτός του ότι θα έχεις το σπίτι περισσότερη ώρα με υψηλή υγρασία θα εχει και μεγαλύτερη κατανάλωση μέχρι να φέρει την υγρασία στο επιθυμητό αποτέλεσμα 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Spect~ είπε

η λογική λέει οτ αν αφησεις την υγρασία να φτάσει στο 70% και μετά να την μειώσεις εκτός του ότι θα έχεις το σπίτι περισσότερη ώρα με υψηλή υγρασία θα εχει και μεγαλύτερη κατανάλωση μέχρι να φέρει την υγρασία στο επιθυμητό αποτέλεσμα 

Συμφωνω, αλλα λενε οτι το 55 είναι ιδανικο αντε το 50-52. Τωρα το ρυθμισα στο 59 και βλεπουμε

• Moderators
Δημοσ.

Ειχε γραψει καποιος για καποιο docker τυπου flexget για σειρες , αν το διαβαζεις πες μου μια ποιο ηταν αυτο

Δημοσ.
Στις 28/10/2020 στις 2:36 ΜΜ, gippas είπε

Έναν Delonghi επταετίας έχω, αλλά δεν έχει σημασία η μάρκα, και ο πιο απλοϊκός αρκεί. Επισυνάπτω πιο κάτω τους αυτοματισμούς μου, είναι πολύ απλοί. Έχω και μερικούς επιπλέον ως μέρος άλλων αυτοματισμών, πχ να σβήνει ο αυτοματισμός του ανάμματος του αφυγραντήρα ως τμήμα του αυτοματισμού που έχω για όταν πηγαίνουμε για ύπνο, ώστε να μη μας ενοχλεί. Αντίστροφα, όσο είμαστε εκτός σπιτιού έχω τον αυτοματισμό πάντα ενεργό ότι ώρα και να είναι.  Προφανώς επίσης από τη στιγμή που ο αφυγραντήρας εμφανίζεται ως switch μπορώ να τον ανάβω και σβήνω από το frontend του HA.

#Για άναμμα αφυγραντήρα

- id: humidifier_turn_on
  alias: Humidifier turn on
  trigger:
    entity_id: sensor.br_climate_humidity #ο αισθητήρας υγρασίας της blitzwolf που έχω στο δωμάτιο, οποιοσδήποτε κάνει τη δουλειά
    above: '50'
  action:
  - service: switch.turn_on
    entity_id: switch.humidifier #η έξυπνη πρίζα

#Για σβήσιμο αφυγραντήρα

- id: humidifier_turn_off
  alias: Humidifier turn off
  trigger:
  - below: '50'
    entity_id: sensor.br_climate_humidity
    platform: numeric_state
  action:
  - entity_id: switch.humidifier
    service: switch.turn_off

#Ειδοποίηση αν είναι γεμάτος

- id: '1593100520273'
  alias: Notify humidifier is full
  trigger:
    entity_id: sensor.humidifier_power #ο αισθητήρας κατανάλωσης ενέργειας της πρίζας
    below: '2'  for: 00:03:00
  condition:
  - condition: device
    device_id: 27317c9dd16347e6ae282edbd8aa87f5
    domain: switch
    entity_id: switch.humidifier
    type: is_on
  action:
  - data:
      entity_id: media_player.living_room_speaker #το ηχείο Google Home
    service: tts.google_say

Συννεφιασμένη εθνική εορτή σήμερα, πολύ ρέκλα και ανακάλυψα έναν DIY σένσορα αν είναι κατειλημμένο το κρεβάτι ή όχι. Με έχει ψήσει γιατί φαίνεται πολύ απλός, θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των φώτων στις κρεβατοκάμαρες, τον άλλο μήνα λέω να ασχοληθώ να τον φτιάξω, αν πετύχει θα γράψω εντυπώσεις :) 

https://community.home-assistant.io/t/zigbee-bed-occupancy-sensor/213932 

Το Google home μιλάει Ελληνικά;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mkougis είπε

Το Google home μιλάει Ελληνικά;

Μπορείς μέσω Home Assistant να το βάλεις να λέει ελληνικές φράσεις, δεν θα το κάνει από μόνο του ούτε σε καταλαβαίνει αν του μιλήσεις ελληνικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gippas είπε

Μπορείς μέσω Home Assistant να το βάλεις να λέει ελληνικές φράσεις, δεν θα το κάνει από μόνο του ούτε σε καταλαβαίνει αν του μιλήσεις ελληνικά.

Τι να πω! 
Μάλλον πρέπει να ασχοληθώ με το ΗΑ. 

που θα βρω οδηγιες εγκατάστασης; Υπάρχουν στα Ελληνικά;
το Smart things είναι άλλο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mkougis είπε

Τι να πω! 
Μάλλον πρέπει να ασχοληθώ με το ΗΑ. 

που θα βρω οδηγιες εγκατάστασης; Υπάρχουν στα Ελληνικά;
το Smart things είναι άλλο;

Μπορείς να βρεις οδηγίες για εγκατάσταση σε διάφορα συστήματα στο https://www.home-assistant.io/getting-started/. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στα Ελληνικά.

Το Smart Things είναι άλλη πλατφόρμα.

Δημοσ.

Σήμερα σύνδεσα στο ΗΑ 3 windows laptop (mqtt - https://gitlab.com/iotlink/iotlink/-/wikis/Integrations/Home-Assistant)

Θέλω κάποια στιγμή να μπορώ να τους κάνω restart ή shutdown γιατί η οικογένεια δεν ξέρει τι είναι :)

Έχει αρκετές πληροφορίες (sensors) για το κάθε laptop και θεωρητικά κάποιοι από αυτούς (για όσους το χρειάζονται) μπορεί να δείχνουν αν κάποιος είναι στο δωμάτιο ή όχι.

sensor.desktop_70pga7l_battery_full_lifetime
 sensor.desktop_70pga7l_battery_level
 sensor.desktop_70pga7l_battery_remaining
 sensor.desktop_70pga7l_battery_remaining_time
 sensor.desktop_70pga7l_cpu_usage
 sensor.desktop_70pga7l_current_username
 sensor.desktop_70pga7l_memory_available
 sensor.desktop_70pga7l_memory_total
 sensor.desktop_70pga7l_memory_usage
 sensor.desktop_70pga7l_memory_used
 sensor.desktop_70pga7l_network_0_bps_received
 sensor.desktop_70pga7l_network_0_bps_sent
 sensor.desktop_70pga7l_network_0_bytes_received
 sensor.desktop_70pga7l_network_0_bytes_sent
 sensor.desktop_70pga7l_network_0_ipv4
 sensor.desktop_70pga7l_network_0_ipv6
 sensor.desktop_70pga7l_network_0_speed
 sensor.desktop_70pga7l_screen_0_height
 sensor.desktop_70pga7l_screen_0_width
 sensor.desktop_70pga7l_storage_c_available_free_space
 sensor.desktop_70pga7l_storage_c_format
 sensor.desktop_70pga7l_storage_c_label
 sensor.desktop_70pga7l_storage_c_total_free_space
 sensor.desktop_70pga7l_storage_c_total_storage
 sensor.desktop_70pga7l_storage_c_usage
 sensor.desktop_70pga7l_storage_c_used_space
 sensor.desktop_70pga7l_system_boot_time
 sensor.desktop_70pga7l_system_idle_time
 sensor.desktop_70pga7l_system_uptime

• Like 1
Δημοσ.

Ποια η εμπειρία σας με Xiaomi door/window sensor; Ανά τακτά διαστήματα χάνει κάποια συγκεκριμένα το ΗΑ και θέλουν pair απ' την αρχή. Το περίεργο είναι ότι αυτά που χάνει είναι στο ίδιο δωμάτιο με extenders και ενώ υπάρχουν στο Phoscon UI (νεκρά βέβαια, δεν αλλάζουν κατάσταση) στο deCONZ δεν υπάρχουν καν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, AgMa είπε

Ποια η εμπειρία σας με Xiaomi door/window sensor; Ανά τακτά διαστήματα χάνει κάποια συγκεκριμένα το ΗΑ και θέλουν pair απ' την αρχή. Το περίεργο είναι ότι αυτά που χάνει είναι στο ίδιο δωμάτιο με extenders και ενώ υπάρχουν στο Phoscon UI (νεκρά βέβαια, δεν αλλάζουν κατάσταση) στο deCONZ δεν υπάρχουν καν.

Έχω έναν της Mijia και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ θέμα, ούτε πριν που τον συνέδεα με DeCONZ ούτε τώρα που χρησιμοποιώ ZHA. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ρίξε μια ματιά μήπως το κανάλι του WIFI σου και το κανάλι του Conbee συμπίπτουν.

Επεξ/σία από gippas
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, AgMa είπε

και εγώ με deconz δεν έχω προβλημα. μάλιστα το 1 είναι στην γκαραζόπορτα και πιάνει από τον 2ο οροφο, χωρίς extender! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...